Nem is azt írtam ,hogy egy lánc azt élettartalma Hanem azt ,hogy miért lenne több úgy az élettartam ,hogy folyamatosan van cserélve a lánc. :) Tehát egy láncot végighasználsz . jön a másik lánc.
Mivel bír így ki kevesebbet egy lánccal és mivel bír ki többet ,hogy cserélgetve van a lánc ?
Azért mert ha egy láncot használsz addig míg el kell dobni, akkor a folyamatosan nyúló lánc kinyírja a csillagkereket is, míg több láncot használva (több miatt kevesebbet nyúlnak a láncok) tovább használható marad a csillagkerék! Remélem érthető voltam!
ha nem kopott a csillagkerék maradhat kiszolgál az több láncot, ha nincs túlfeszítve ezért maradhat a lap is, annak lehet mérni a mélységét és az alapján cserélni
egy lánhajtásnál a lánc nyomaték átadó felülete kopik itt nem, hanem a fog ami miatt cseréled
A köbméter akkor is köbméter ha 10 láncot használ az ember. Én mint szerelő(igaz mezőgazdasági) meg azt mondom ,hogy láncot kereket mindig párban csere.
Pl lánchajtásnál sem csak egy láncot dobunk hanem cseréljük a lánckereket is.
A csillag keréknek is jobbat tesz ha a egy laphoz több láncot használsz, mert nem egy lánc kopik nyúlik hanem kettő esetleg több! Szintén favágóktól tudom.....sőt a lapot is forgatják ne egy oldlalon kopjon!
illetve nem csak kopottabb hanem a fogak hossza nem egyforma, tehát nem csak élt kell reszelni a fognak hanem amelyik a legrövidebb olyan hosszú legyen a többi is
A lánc egyik oldali éle kopottabb mint a másik! (reszeld meg és jó lesz) Esetleg még a lap azon része ahol a lánc fel fekszik ott lehet "srégre" kopva a lap!
Hogy műszaki ember vagy meg kb 40 környékinek tippelek, nem gondoltam volna :))) Pedig már nem kéne furcsállnom az ilyet. Az 1-gyel én is nyomtam, de a jobb gépem behalt, ez meg nem vinné a 2öt amit most használok. Kéne már vennem egy jobbacska gépet...
hát igen azért mondtam esetleg alternatíva ha a 3 fázis végképp nem megoldás
de a nyomaték az tényleg kevés :( ide meg az kell
a hidrós hasítóhoz jó a 2440-es motor?
mert fűrészhez az kell, nekem eszembe se jutott hogy a hasító motorját tegyem át a fűrészre igaz csak 1440-es ,de egy duplás áttétellel jó lehetett volna,igaz elég macerás leszedni mert nem talpas motor