"Orbán Viktor Magyarország újjászervezéseként értékelte, hogy az embereket meg kell győzni arról, hogy mondjanak le egyhavi nyugdíjukról, fizetésükről."
Én is meg tudom mondani, hogy az Intézetből kirúgott biokémikus bazi nagy szakember, mert nem értem, amit mond és elhiszem a sok idegenszó matt, hogy ért hozzá.
De a valódi szakemberek között nem állja meg a helyét.
Pont így van ez veled meg a bogárral is: ha jó szakembernek tartod bogárt, tutti, hogy nem vagy közgazdász.
Tehát szerinted el kellett volna engedni szállni a hiányt?
Nem, hanem azt, hogy ez önmagában nem jelent semmit.
Ha rossz eszközökkel tartják a hiánycélt, akkor az önmagában nem érték.
Az, hogy valaki rendesen fizeti a közműszámláit meg a lakáshitelét, az szép dolog, da ha eközben meg éjszaka pókeren veszít, nappal meg sikkaszt, akkor már nem olyan szép a leányzó fekvése.
"Varga Mihály elmondta: az IMF és a Világbank tokiói közgyűlésén a magyar delegáció tagjainak tárgyalásain óhatatlanul szóba került a médiakampány ügye, de a nemzetközi szervezetek professzionális módon állnak a tárgyalásokhoz, így az nem befolyásolja érdemben a hiteltárgyalások folytatását."
óhatatlanul szóba került :-DDD
Azért ez a szöveg nagyon árulkodó. Arról hallgat, hogy mégis mit mondtak : dicsérték a plakátok kreatívitását vagy a színválasztással nem értettek egyet :-DDD
Magyarországgal az a baj, hogy 2004 óta egyetlen évben sem tartottuk be a vállalt kötelezettségünket, pedig akkor még hol volt a válság. A másik különbség, hogy a görögök és a spanyolok az euroövezetbe tartoznak, mi meg nem. A mi gazdasági összeomlásunk nem hatna direkt módon az euroövezet tagjaira. S persze ott van a szubjektív oldal is, pártunk és kormányunk hadakozik azokkal, akik segíthetnének rajtunk.
Keményen rá fogunk faragni. S persze nem Orbán családja fog éhezni és fázni, bár lehet, hogy Orbán is elveszíti az állását.
4,71%-os SDR kamat szerintem összegben jóval magasabb, mint a 7-7,5% forint kamat reálértékben számítva. Ráadásul az SDR kamat naponta íródik a tőkéhez, míg a kincstárjegy kamata nem.