Köszönöm, ezt értem. Viszont továbbra is kérdés, hogy a hűtő zöldségesrekeszébe betett uborka miért puhul meg 2-3 nap múlva, amikor előveszem a hűtőből. Az elmúlt években ugyan csak Joker volt betéve, de soha nem volt vele ilyen gondom.
Levágtam a felmagzóban lévő pak-choi töveket, és kipróbáltam salátának. A levéllemezeket nem mind raktam bele, azt egyelőre betettem a hűtőbe egy esetleges leveshez, főleg a levélnyeleket és a szárak zsenge részét használtam. Kukoricakonzervvel kevertem, mustáros-mézes tejföl volt az öntet. Jó lett, olyan, mint kínai kelből.
Kíváncsi vagyok, mennyi fagyot fognak kibírni. Le tudom takarni, így talán késő őszig ehetjük majd.
Most ne a bedobósra tegyük a hangsúlyt. Én hibáztam, ketté kellett volna vennem és a bedobósról akár nem is írni. Mint írtam, a hűtőszekrényem zöldségtárolójába berakott uborkáim is megpuhulnak. Már három éve Joker F1 -et termelek saját háztartásunk részére, eddig nem volt vele semmi gondom. A közepe egyébként nem lyukas, teljesen normális a keresztmetszeti képe.
(De ha már szóba hoztam. Valóban nem kevergettem a bedobólében a berakott uborkákat. Csak behajítottam és lezártam.) (Anno a bedobó módszer kezdetén lehetett műanyagvödröt e célra vásárolni. A gyártó adott hozzá receptet is. Az alapján készítettem el a levet. Erre az uborkám gondjának megértése után esetleg visszatérhetünk majd)
Mindenképpen köszönet az eddigiekért is mindenkinek.
Van e valakinek ötlete, vagy megoldása arra, hogy a bedobósba berakott uborkák miért puhulnak meg? (Ez csak mellékesen, fel is forrott, ki kellett dobni az egészet)
De azokra is jellemző amiket a hűtőbe berakok későbbi elfogyasztásra. Két nap alatt azok is túlságosan megpuhulnak.
A korábbi években ilyet nem tapasztaltam. Például a túlzott öntözés okozhatja?
Vannak próbálkozások, nekem személyes tapasztalatom nincs. Láttam régebben pár receptet a befőzős face csoportban, de szkeptikus vagyok. De a mustárporos megoldásnak ne dőlj be, az kamu.
Valóban nem sok íze volt a rostnak. Ebbe a süteménybe valószínűleg a fűrészpor is jó lett volna, szaporította, de az ízéhez nem sokat adott hozza. Viszont el se rontotta. Az elfelejtettem írni, hogy vajat is tettem bele.
Szóval ha az almarostot vesszük alapul, kicsit olyan, mint a kőleves.
Nagyon tetszik a gyümölcscentrifugád. Biztos sokáig bírja, erős a motorja. Az enyémé csak 240W-os, és közel 20 éves. Ez is jól kinyeri a lét. A rostot sok esetben én is elfogyasztom. Főleg az almát és a narancsot szeretem nagyon. Sütni még nem próbáltam a rosttal, csak elkanalaztam, vagy felhasználtam aszalóban készülő édességhez. Hol sikreül hol nem, de nekem mindenhogy megfelel. :))
Az a baj, hogy a maradék rostból nem csak a víz hiányzik, de az ízanyagok nagy része is. Viszont a másik oldalon meg ott az Isteni lé! :)
Kívánom hogy sok örömöd legyen az új készülékedben!
Csak akkor éppen 23.031 Ft-ba került ingyenes szállítással. Ami még jó volt, a posta szállította, így számomra jobban nyomon követhető, mint a GLS, amivel előtte volt dolgom (nem akarnak mindenáron sms-t küldeni, beérik az e-mail címmel).
A készülék kiválóan működik, jó száraz a hulladék. Az árkülönbség a drágákhoz képest így első ránézésre az ezüstözött műanyag csatlakozó felületen látszik, ott első használat után is kezd kopni, de ez legyen a legnagyobb baj... Szezonálisan lesz csak használva, azt remélem, bírni fogja.
Egy adag almát meghámozva préseltem át, mert a hulladékkal kísérletezni akartam. Az almahéj viaszos ízét nem szeretem, az megy a komposztra.
Volt otthon egy csomag nem túl finom müzli, ezt összegyúrtam az almahulladékkal, tojással, kóstolgatva adagolt porcukorral, egy csomag sós, pörkölt napraforgómaggal (sótlan nem volt, de nem érződik ki a só), egy csomag tökmaggal, fahéjjal, vaníliás cukorral és egy csomag sütőporral. Sütőpapírra kenve megsütöttem, aztán szeletekre vágtam. A sütőpor hatása nem látszik, de a végeredmény nagyon finom lett.
Elárasztott az alma, így is elajándékozom egy részét, és folyamatosan főzöm a gyümölcslevest. Most málnával és fagyasztás után hámozott mirabolán szilvával kiegészítve. A szilvát muszáj hámozni, a héja nagyon savas.
Igen, a keresztmetszete "o" alakú. Jellemző méretei a gyűrű átmérője mm -ben, valamint az "o" keresztmetszet átmérője szintén mm-ben megadva. Vagy is a gyűrű vastagsága. E két adat szerint vásárolható meg, meg persze az anyaga még lényeges lehet.
Köszönöm, máris felírom! Csak tudnám mi az az O gyűrű? olyan tömítés aminek a keresztmetszete O? De majd rájövök, amint alkalom adódik keresek egy szaküzletet és veszek.
Vissza a lecsóhoz kicsit. Tegnap lecsóztam kicsit ezért. Én a Tintus módszerével tettem el mindig is. Nekem fontos, hogy a paradicsomdarabok is megmaradjanak részben, a héj nem zavar. De a paradicsomlében úszó paprikadarabok nekem nem számítanak lecsónak. Először a paprikát teszem fel a hagymára, amikor az egy kicsit hajlékonyabb akkor mehet a paradicsom rá. Nem szabad túlfőzni, pár perc. Tartósító nem kell. Másra sem teszek, de erre régen sem, legyen jó a zárás, eláll. Lecsót úgyse tárolunk nyitott üvegben, fel szoktuk használni egyszerre.
Ha sietek vagy csak kevés megmenteni való paradicsom van én is szoktam csak botmixerezni, üvegezni. Szószokba jó, inni nem. De a botmixerezett paradicsom simán átmegy egy leveszűrőn egy kis merőkanálhátas noszogatással.