Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2018.08.30 0 2 4724

Nem lehet, hogy elromlott a hűtő, és megfagyott?

Előzmény: platz (4722)
arpad-lajos Creative Commons License 2018.08.30 0 1 4723

Nem értem pontosan. A nyers leszedett (nem azután, hogy le lett vágva a vége)  uborka puhul meg a hűtőben anélkül, hogy lenne rajta valamilyen sérülés?

Előzmény: platz (4722)
platz Creative Commons License 2018.08.30 0 0 4722

Köszönöm, ezt értem. Viszont továbbra is kérdés, hogy a hűtő zöldségesrekeszébe betett uborka miért puhul meg 2-3 nap múlva, amikor előveszem a hűtőből. Az elmúlt években ugyan csak Joker volt betéve, de soha nem volt vele ilyen gondom.

 

Előzmény: kentaur01 (4720)
CBNora Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4721

Levágtam a felmagzóban lévő pak-choi töveket, és kipróbáltam salátának. A levéllemezeket nem mind raktam bele, azt egyelőre betettem a hűtőbe egy esetleges leveshez, főleg a levélnyeleket és a szárak zsenge részét használtam. Kukoricakonzervvel kevertem, mustáros-mézes tejföl volt az öntet. Jó lett, olyan, mint kínai kelből.

Kíváncsi vagyok, mennyi fagyot fognak kibírni. Le tudom takarni, így talán késő őszig ehetjük majd.

kentaur01 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4720

Mármint jokerből nem csinálunk ilyesmit.

Előzmény: kentaur01 (4719)
kentaur01 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4719

Körből nem csinálunk ilyet. Az saláta uborka.

Előzmény: platz (4717)
kentaur01 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4718

Aha. Remek meglátás. Bár nem erre gondoltam. Ha gyorsan sok vizet kapott akkor lesz üreges.

Előzmény: beetee (4715)
platz Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4717

Most ne a bedobósra tegyük a hangsúlyt. Én hibáztam, ketté kellett volna vennem és a bedobósról akár nem is írni. Mint írtam, a hűtőszekrényem zöldségtárolójába berakott  uborkáim is megpuhulnak. Már három éve Joker F1 -et termelek saját háztartásunk részére, eddig nem volt vele semmi gondom. A közepe egyébként nem lyukas, teljesen normális a keresztmetszeti képe.

(De ha már szóba hoztam. Valóban nem kevergettem a bedobólében a berakott uborkákat. Csak behajítottam és lezártam.) (Anno a bedobó módszer kezdetén lehetett műanyagvödröt e célra vásárolni. A gyártó adott hozzá receptet is. Az alapján  készítettem el a levet. Erre az uborkám gondjának megértése után esetleg visszatérhetünk majd)

Mindenképpen köszönet az eddigiekért is mindenkinek.

Előzmény: platz (4712)
krnemarika Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4716

Eltevés közben kavargattad rendesen, vagy csak "bedobáltad"? A szomszédom tavalyelőtt járt így. Azt gondolta, elég betenni az uborkát a hordóba.

Előzmény: platz (4712)
beetee Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4715

Mint egy nem túllocsolt, de vannak még rajta vízcseppek...

;)

 

 

 

 

Szerintem egy 90-95% víztartalmú termésnél nem számít pár százalék ide, vagy oda....

Előzmény: kentaur01 (4714)
kentaur01 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4714

Mármint hogyan néz ki egy túllocsolt uborka?

Előzmény: kentaur01 (4713)
kentaur01 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 4713

Hogyan néz ki egy uniós amit túllocsoltak? Üreges belül. Ettől még nem puhul meg. Mi van a felöntőlében?

Előzmény: platz (4712)
platz Creative Commons License 2018.08.27 0 0 4712

Van e valakinek ötlete, vagy megoldása arra, hogy a bedobósba berakott uborkák miért puhulnak meg? (Ez csak mellékesen, fel is forrott, ki kellett dobni az egészet)

De azokra is jellemző amiket a hűtőbe berakok későbbi elfogyasztásra. Két nap alatt azok is túlságosan megpuhulnak.

A korábbi években ilyet nem tapasztaltam. Például a túlzott öntözés okozhatja?

 

kentaur01 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 4711

Köszönöm

Előzmény: eeddie (4710)
eeddie Creative Commons License 2018.08.24 0 0 4710

Vannak próbálkozások, nekem személyes tapasztalatom nincs. Láttam régebben pár receptet a befőzős face csoportban, de szkeptikus vagyok. De a mustárporos megoldásnak ne dőlj be, az kamu. 

Előzmény: kentaur01 (4709)
kentaur01 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 4709

Tud valaki olyan receptet hogy, a pirosra érett paradicsomot salátaként el tudjuk tartósítani?

55judit Creative Commons License 2018.08.24 0 0 4708

Mióta ismerem a cukkinit, spárga tököt nem is használok.

Előzmény: TINTUS (4706)
evodia2010 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 4707

Mi már régóta csak cukkiniből csináljuk. Nem kell meghámozni se... 

Előzmény: TINTUS (4706)
TINTUS Creative Commons License 2018.08.22 0 0 4706

Először csináltam cukkiniből főzeléket , izesítések után már jó volt.

CBNora Creative Commons License 2018.08.15 0 1 4705

Köszönöm!

Valóban nem sok íze volt a rostnak. Ebbe a süteménybe valószínűleg a fűrészpor is jó lett volna, szaporította, de az ízéhez nem sokat adott hozza. Viszont el se rontotta. Az elfelejtettem írni, hogy vajat is tettem bele.

Szóval ha az almarostot vesszük alapul, kicsit olyan, mint a kőleves.

Előzmény: 55judit (4704)
55judit Creative Commons License 2018.08.15 0 0 4704

Nagyon tetszik a gyümölcscentrifugád. Biztos sokáig bírja, erős a motorja. Az enyémé csak 240W-os, és közel 20 éves. Ez is jól kinyeri a lét. A rostot sok esetben én is elfogyasztom. Főleg az almát és a narancsot szeretem nagyon. Sütni még nem próbáltam a rosttal, csak elkanalaztam, vagy felhasználtam aszalóban készülő édességhez. Hol sikreül hol nem, de nekem mindenhogy megfelel. :))

Az a baj, hogy a maradék rostból nem csak a víz hiányzik, de az ízanyagok nagy része is. Viszont a másik oldalon meg ott az Isteni lé! :)

Kívánom hogy sok örömöd legyen az új készülékedben!

Előzmény: CBNora (4703)
CBNora Creative Commons License 2018.08.15 0 0 4703

Pénteken meghozták a gyümölcsprést. Ezt vettem:

http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sencor-ssj-4043wh-slow-juicer-gy%C3%BCm%C3%B6lcspr%C3%A9s-1203405.html

Csak akkor éppen 23.031 Ft-ba került ingyenes szállítással. Ami még jó volt, a posta szállította, így számomra jobban nyomon követhető, mint a GLS, amivel előtte volt dolgom (nem akarnak mindenáron sms-t küldeni, beérik az e-mail címmel).

A készülék kiválóan működik, jó száraz a hulladék. Az árkülönbség a drágákhoz képest így első ránézésre az ezüstözött műanyag csatlakozó felületen látszik, ott első használat után is kezd kopni, de ez legyen a legnagyobb baj... Szezonálisan lesz csak használva, azt remélem, bírni fogja.

 

Egy adag almát meghámozva préseltem át, mert a hulladékkal kísérletezni akartam. Az almahéj viaszos ízét nem szeretem, az megy a komposztra.

Volt otthon egy csomag nem túl finom müzli, ezt összegyúrtam az almahulladékkal, tojással, kóstolgatva adagolt porcukorral, egy csomag sós, pörkölt napraforgómaggal (sótlan nem volt, de nem érződik ki a só), egy csomag tökmaggal, fahéjjal, vaníliás cukorral és egy csomag sütőporral. Sütőpapírra kenve megsütöttem, aztán szeletekre vágtam. A sütőpor hatása nem látszik, de a végeredmény nagyon finom lett.

 

Elárasztott az alma, így is elajándékozom egy részét, és folyamatosan főzöm a gyümölcslevest. Most málnával és fagyasztás után hámozott mirabolán szilvával kiegészítve. A szilvát muszáj hámozni, a héja nagyon savas.

platz Creative Commons License 2018.08.12 0 1 4702

Igen, a keresztmetszete "o" alakú. Jellemző méretei a gyűrű átmérője mm -ben, valamint az "o"  keresztmetszet átmérője szintén mm-ben megadva. Vagy is a gyűrű vastagsága. E két adat szerint vásárolható meg, meg persze az anyaga  még lényeges lehet.

Előzmény: eeddie (4701)
eeddie Creative Commons License 2018.08.09 0 0 4701

Köszönöm, máris felírom! Csak tudnám mi az az O gyűrű? olyan tömítés aminek a keresztmetszete O? De majd rájövök, amint alkalom adódik keresek egy szaküzletet és veszek. 

Előzmény: beetee (4699)
alfi13 Creative Commons License 2018.08.08 0 0 4700

Ott is 30Ft a gumigyűrű beszerzési ára a többi meg a márkanév.

Előzmény: beetee (4699)
beetee Creative Commons License 2018.08.08 0 2 4699

Na megjött a tömítés a MUM daráló-kuplunghoz.

A gyári 1056.- Ft volt.

Azzal a lendülettel vittem az O-gyűrű szaküzletbe, ott még vettem 3-at 30 Ft/db áron...

Szép is ez az árképzés a Bosch-nál 3500% a már eleve haszonkulccsal eladott termékre...

 

Ha kicserélnéd, akkor itt a méret: 21x2-es O-gyűrűt keress.

Előzmény: eeddie (4650)
platz Creative Commons License 2018.08.07 0 0 4698

Köszönöm a nekem is hasznos  eltevési módszered ismertetését.

Előzmény: eeddie (4697)
eeddie Creative Commons License 2018.08.04 0 2 4697

Vissza a lecsóhoz kicsit. Tegnap lecsóztam kicsit ezért. Én a Tintus módszerével tettem el mindig is. Nekem fontos, hogy a paradicsomdarabok is megmaradjanak részben, a héj nem zavar. De a paradicsomlében úszó paprikadarabok nekem nem számítanak lecsónak. Először a paprikát teszem fel a hagymára,  amikor az egy kicsit hajlékonyabb akkor mehet a paradicsom rá. Nem szabad túlfőzni, pár perc. Tartósító nem kell. Másra sem teszek, de erre régen sem, legyen jó a zárás, eláll. Lecsót úgyse tárolunk nyitott üvegben, fel szoktuk használni egyszerre.

Ha sietek vagy csak kevés megmenteni való paradicsom van én is szoktam csak botmixerezni, üvegezni. Szószokba jó, inni nem. De a botmixerezett paradicsom simán átmegy egy leveszűrőn egy kis merőkanálhátas noszogatással.

 

eeddie Creative Commons License 2018.08.04 0 0 4696

Befőzőcsoportos tapasztalazok szerint ezek a 20ezresek még jobban viszik a héjas dolgokat, mint az én kényesem, ami hamar eldugul.

 

Előzmény: CBNora (4694)
kentaur01 Creative Commons License 2018.08.01 0 0 4695

Vannak jó préselt 30 000 Ft. körül.

Előzmény: CBNora (4694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!