http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
Én erre csak azt tudom mondani, hogy amelyik román tévénézőnek nem tetszik a magyar meg a székely himnusz, annak ott a kezében a távirányító, kapcsolja el. Jól mondom?
A hagyományokra tekintettel az Egyesül Királyságnak nincs, de Angliának, Skóciának, Walesnek és Észak-Írországnak saját fociválogatottja van. Hagyományőrző, illetve -teremtő célból Székelyföldnek is lehetne most már saját válogatottja, és akkor nem frusztrálnák szegény románokat, sőt rangadókat játszhatnának.
Úgy látom, legközelebb nekünk is Székelyföldről kellene hívnunk felkészült himnuszfeléneklőt, és nem a New York-Tel-Aviv-tengelyről, vagy a III./3. ügyosztályról.
"He writes: “There is no more emotional moment in sport on this island than when God Save The Queen is played at Windsor Park and A Soldier’s Song at the Aviva Stadium in Dublin. And yet, in the context of 2011, I now feel they are both wrong.
“If Scotland and Wales can do it with Flower Of Scotland and Land Of My Fathers, so can Northern Ireland. Given our divisions, we have even more reason to find words to unite and inspire all.”
Lám, lám, a skótoknál és a velszieknél nem kritérium a dalolása amaz himnusznak?
Kéretik, hogy az itteni felháborodók és tahózók azonnal rohanjanak oda és jól osszák ki ezeket.
Kérdem én naivan, miért baj, ha ejrópai álampolgárok közösen elénekelnek néhány dalt. Ettől werden die Menschen Brüderek, nem? Hát európaiak vagyunk, nem?
„szánalmas hülye picsa!!! nyilván fingja sincs a Himnuszról, hiszen nem is magyar!!! New Yorkban született, és kint is élt 16 évig!!! Csak tudnám, hogy ki volt az a barom, aki beengedte az országba!!! Amerikába a kutyának se kell! Se ő, se a testvére!I tt meg sztárolja őket a sok barom!!!”
Kit érdekel? Engem csak az érdekel, hogy egy ezeréves magyar területen lehessen magyar és székely himnuszt énekelni. Akkor is, ha az egyenlőre még mindig nem Magyarorszgához tartozik újra.
de felteszem, hogy te se tapsikolnál meg viháncolnál önfeledten, ha valaki a magyar válogatottból tenné meg ugyanezt, hanem fel lennél háborodva, hogy micsoda dolgot művel
Mi ezt elegánsabban csináljuk, nálunk Budapestre járnak a románok december ötöt ünnepelni, lehetőleg a Nemzetiben. Erre mondják felvilágosult ballibék, hogy természetes és érthető, nos szerintem meg a multikulti jegyében miért is ne énekelhetnék a magyar hokisok a magyar himnuszt a liberalizmus nagyobb dicsőségére:)