Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

koii69 Creative Commons License 2016.07.03 0 0 5667

Végre nálunk van a szép fehér (és tényleg) maci.

Nagyon tetszett a hétvégi próbaúton is . :)

koii69 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 5666

A fékbetétek kopottságát jelzi az autó?

koii69 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 5665

Köszönöm Neked is!

Már csak egy megbizható szervizt kell keresnem.

Előzmény: HFT (5664)
HFT Creative Commons License 2016.06.23 0 0 5664

Grat!

Előzmény: koii69 (5663)
koii69 Creative Commons License 2016.06.22 0 0 5663

Nagyon szépen köszönöm!

Egyelőre Mosonmagyaróváron van . Egy céget bíztunk meg az eladóval a honosítás és egyéb papírok intézésével.

Jövő hét közepén kapom kézhez ,remélem.

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (5662)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2016.06.22 0 0 5662

Gratula! Sok örömöt kívánok hozzá és baleset- és problémamentes km-100.000-eket!

Előzmény: koii69 (5661)
koii69 Creative Commons License 2016.06.22 0 0 5661

Megvettük az Orlandót.

1.8 benzines. 115 ezer van benne. Még ugyan 5 ezer km múlva lenne esedékes a szerviz ,de szerintem megcsináltatom mostanság. Legalább tudom ,hogy rendben van és kapott mindent,

ami kell neki. A váltóban is cseréltetnék olajat szerintem.

Akkor ajánlott a Csarankó Róbert Úr?

Kérhetek privátban előkalkulációt? :)

Azt mondták a Gombosnál ,hogy nemsokára kinézne egy hátsó fékbetét és tárcsa csere is.

Az létezik ,hogy a GM adatbázisában nem lehet utána nézni az előéletének? Nincsen nemzetközi adatbázis a chevrolet -nél ?

A Gombosék ezt mondták.

Előzmény: trawala (5506)
koii69 Creative Commons License 2016.06.18 0 0 5660

Sziasztok!

Egyelőre úgy néz ki ,hogy megvesszük az említett gépet.

Remélem a jövő héten sikerül mindent elintézni (műszaki ellenőrzést + a honosítás és új vizsgát).

Tetszett ,de azt gondoltam ,hogy nem csak műanyag az ajtókárpit.

Egy alapos belső tisztítás majd ráfér.

koii69 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5659

Bár lehet ,hogy feleslegesen görcsölök.

Ha tiszta megbizható az eladó,akkor úgyis megvan a szervizkönyv mellett a vásárlást bizonyító szerződése is.

Esetlegesen a szerviz számlák is.

Péntekig úgyis túlzottan ötletelni nincsen értelme. :)

Nagyon szépen köszönöm a segitséget és a véleményedre is adok !

koii69 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5658

Én csak az eltelt pár nap alatt olvasgattam .

A szlovák eredetiségvizsgálatról én az olvasottak alapján gondoltam ,hogy csináltassa meg.

Nem lenne szükségszerű.

A mostani tulaja végezné a magyar honosítást ,magyar rendszámmal.

Elvileg magyar az illető, amint írtam.

Lehet ,hogy túlkombinálnám ? :)

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2016/02/17/oratekeres_lekerdezes_szlovakia/

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/11/29/kulfoldrol_erdemes_autot_lopni/

http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/kisokos_kulfoldi_jargany_honositasahoz-7769

Ezeket a cikkeket olvastam ,bár volt több is, de azokat már nem találom.

Előzmény: trawala (5657)
trawala Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5657

Lemaradt!

Azt írtad magánszemély az eladó. Biztosan bennem van a hiba, de hogy is van akkor ez? "Magyar rendszámot EU -ból kap úgy is ,ha nem nyomják át eredetiség vizsgálaton.

Elvileg honosítva és magyar rendszámmal venném én már meg."

Ki végzi el a honosítást? A szlovák tulajdonos? Mint eladó? Vagy esetleg nem is szlovák az illető, csak adómegfontolásokból szlovák a rendszám? Esetleg a nepper nem iratta a nevére az autót? (halk megjegyzés ami a mostani infók után -persze csak nekem- furcsának tűnik: gyanúsan olcsón adják az autót, főleg, hogy a piacon nincsen túlkínálat!)

Mi az, hogy EU-ból kap rendszámot? Miért is kell átnyomni az eredetiségvizsgálaton, ha tiszta az autó? Miért is a szlovákon, miért nem a Te általad megbízhatónak vélt és az általad felkeresett céggel végezteted?

De, sok sikert!

Előzmény: koii69 (5655)
trawala Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5656

Na, gondoljuk csak végig! Amennyiben az átírás (tulajdonba vétel) a vevő kötelessége, akkor ugye csak olyan autót írnak a nevére, ami a jogszabályi feltételeknek megfelel. Vagyis az eredetiségvizsgálaton a vevő nevének is szerepelnie kell! Mert az Ő autójának kell tudni igazolni az eredetiségét, nem pedig az eladóét! Az eladó kérhet eredetiség vizsgálatot, csak ahhoz kell az előzetes jognyilatkozat. Amit a vevő ad! Vagyis a vevő kéri a vizsgálatot. A szlovák vizsgálat egyébként mennyiben és miért is "erősebb"? Mert valaki azt mondta? Hmmm..

De, örülök, hogy segíthettem, sok sikert!

Előzmény: koii69 (5655)
koii69 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5655

A honositási procedúrát olvastam, utánajártam. Az adatoknak a költségeknek is.

Azt olvastam viszont ,hogy a szlovák eredetiségvizsgálat szigorúbb mint nálunk.

A magyar csak a magyar előéletet ismeri ill. a mókolásokra derül fény ,ha normálisan végzik.

Magyar rendszámot EU -ból kap úgy is ,ha nem nyomják át eredetiség vizsgálaton.

Elvileg honosítva és magyar rendszámmal venném én már meg.

Csak gondoltam ,hogy az eredetiség vizsgálatot sem hagyom ki ,nemcsak a műszaki ellenőriztetést márkaszervizben.

És szerintem nem a vevő dolga az eredet igazolása.

Előzmény: trawala (5654)
trawala Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5654

Nem! A külföldi eredetiségvizsgálat nem jó!

Egyébként is az eredetiségvizsgálatot az új tulajdonosnak kell igényelnie, legfeljebb előzetes jognyilatkozat alapján az eladó is elvégeztetheti (Magyarországon).

Ne bízzál meg senkiben, csak a saját, személyes (!) ügyintézésedben! Pl. ilyenek miatt (is) https://atlatszo.hu/2016/03/01/lopott-autok-is-atmennek-az-eredetisegvizsgalaton-karteritest-kiharcolni-remenytelen/

A honosítási eljárás folyamata:

Ha a jármű magánszemélytől lett vásárolva külföldön, akkor egy -hiteles- kétnyelvű adásvételi szerződés

Ha külföldi cégtől lett vásárolva, akkor a külföldi számla illetve kétnyelvű adásvételi szerződés is szükséges a forgalomba helyezéshez

A járműhöz tartozó külföldi okmányok (forgalmi engedély, illetve ha van külföldi rendszám, akkor az is kell)

Ahhoz hogy maga a honosítási eljárás megkezdődhessen, a járművet a Nemzeti Közlekedési Főhatóságnál be kell mutatni, azért hogy megkapja műszaki vizsgáját a jármű. Márka független kis műszaki állomások nem vizsgáztathatják a járművet. (Budapesten Vas Gereben utcai NKH állomás vagy Mozaik utcai NKH állomás ahol egyedi forgalomba helyezése műszaki vizsgálatot végeznek)

Honosításhoz az eredetiségvizsgálat nem szükséges., az adás-vételihez (hogy a nevedre írják az autót) viszont szükséges.

-  műszaki vizsgálat díja: kb. 55.000 Ft teljes 2 év friss műszakival (egyedi forgalomba helyezési határozattal együtt értendő személyautó esetén)

- külföldi érvényes műszaki vizsga honosítása: kb. 25.000 Ft (a külföldi forgalmi engedélyben szereplő műszaki érvényesség dátumát kapja meg műszaki érvényességnek)

Műszaki vizsga meglétét követően jön a regisztrációs adó megfizetése.

- regisztrációs adó: 66.188 Ft

- regadó ügyintézés 6.000 Ft.

- VPID szám (Vám tarifa szám) díj 3.000 Ft

Regisztrációs adó megfizetését követően az okmányirodába folytatódik az eljárás, ahol maga a magyar rendszám és forgalmi engedély kerül kiállításra.

- forgalmi engedély 6.000 Ft

- törzskönyv 6.000 Ft

- rendszám 8.500 Ft

- eredetiségvizsga: 18.500

- átírási (vagyonszerzési) illeték: 67.600 Ft

- átírás ügyintézés díja 6.000 Ft

Sok sikert, ügyesen és főleg körültekintően!

Előzmény: koii69 (5653)
koii69 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5653

Ha a jelenlegi tulaj Szlovákiában készíttet egy eredetiség vizsgálatot ,az jó és elég.

Nem jól gondolom? 

koii69 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5652

Remélem pénteken többet tudok majd (pl. a rendszámot is).

Előzmény: trawala (5651)
trawala Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5651

Próbáljad lekérni a szlovák rendszámot, akkor tudod a szlovák rendszerben leellenőrizni az autó adatait

Előzmény: koii69 (5650)
koii69 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5650

Akivel telefonon beszéltem a tulajdonosa a kocsinak. Nincsen közvetítő . Ha igaz :) .

Azt nem tudom hogy szlovák ,vagy magyar eredetű e a kocsi.

De ha pénteken tudunk találkozni személyesen is, akkor kiderül.

Magyar családé a kocsi , talán diplomáciai ,vagy valami kint élő(dolgozó) az emberünk.

Előzmény: trawala (5649)
trawala Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5649

A szlovákoknál is van egy ingyenes telefonos app. ahol le lehet kérdezni a kocsi előéletét.

Amire figyeljél! Ne a közvetítőtől vegyél autót, hanem tulajdonostól! Sok -lehetséges- kellemetlenséget meg lehet úszni. Amennyiben nem magyar az "eredete" az autónak, akkor nagyon alaposan körül kell járni az eredetiséget a későbbi csalódások elkerülése végett.   

Előzmény: koii69 (5648)
koii69 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 5648

Az olcsóbbikról beszélek.

Egyelőre szlovák rendszámos. Magánszemély.

Ha az első jelentkező nem jelentkezik személyesen náluk ,akkor pénteken Pesten meg tudjuk nézni a kocsit. Így beszéltük meg előzetesen telefonon.

Ha megfelel részünkre ,akkor vinnénk el márkaszervizbe átvizsgáltatni.

Én úgy veném meg ,hogy honosítva van már, friss vizsgával, magyar rendszámmal.

Előzmény: trawala (5647)
trawala Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5647

Szervízkönyv, tulajdonos, ha van https://mychevrolet.eu/hu akkor azon is lehet megtudni előéletet, ha van rá módod, akkor az ECU-t kiolvastatni. Egyébként a műszaki vizsga lapot elkérni (valószínüleg meg van), ill. van egy mobiltelefonos alkalmazás amivel a legutolsó műszaki vizsga km. óra állást lehet lekérdezni (Autószkóp)

Melyikről beszélsz?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/chevrolet/orlando/chevrolet_orlando_1.8_ltz-10102041

http://www.hasznaltauto.hu/auto/chevrolet/orlando/chevrolet_orlando_1.8_ltz_7_szemely_59.000km-10194525

Előzmény: koii69 (5646)
koii69 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5646

Sziasztok és üdvözletem az Uraknak !

Még nem tudom ,hogy sikerül e ,de kinéztem a kis családunknak egy 2011 -es évjáratú fehér 1.8 LTZ Orlandót a használtautó honlapon.

Olvasgattam a fórumot és teszteket is.

Használt vásárlásnál természetesen szakszervizbe vinnénk a kocsit átvizsgáltatni miután úgy döntünk ,hogy tetszik és megvennénk.

Budapesti vagyok . Maradhatok a Gombos v. esetleg Schillernél?

Összegyüjtve pár ellenőrizendő dolgot ,amit vásárlás előtt én is le tudok ellenőrizni, amiket olvastam itt (pl. hátsó ajtózár, váltó, elektromos dolgok) van még valami ,

amit még ajánlani tudtok megnézni ,mert hibája lehet a kocsinak ?

Előre is köszönöm !

koii

trawala Creative Commons License 2016.06.02 0 0 5645

Ha mégis úgy alakulna ...akkor Őket ajánlom: http://autouvegek.hu/elerhetosegeink.html

Nagyon korrekt, minőségi munka, brutálisan jó árak.

trawala Creative Commons License 2016.05.31 0 0 5644

Nem gond. Legfeljebb nem tudok segíteni. Szia!

Előzmény: sandor7004 (5643)
sandor7004 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 5643

ha nem gond nem írom ki de Márka szerviz 

trawala Creative Commons License 2016.05.31 0 0 5642

Melyik szerviz?

Előzmény: sandor7004 (5641)
sandor7004 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 5641

2013 as 2000 diesel 44000 km van benne 

trawala Creative Commons License 2016.05.31 0 0 5640

Szép napot!

Milyen motorral szerelt az autód, mikori évjárat, mennyi km-t ment és melyik szervizben cserélték a kéttömegűt?

Előzmény: sandor7004 (5639)
sandor7004 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 5639

Szeretném megkérdezni Tapasztalt e valaki olyan problémát a Chevrolet Orlandonál,hogy hátsó ,menetbe kapcsolásnál nem a jellegzetes hangot hallani hanem egy erős koppanást és ütést érezni,Januárban cserélték a kettős tömegű lendkereket akkor másfél hónapig ,megszűnt ez a probléma most újból elő jött plusz harmadikba meg meg reccsen,ha kivárom a fordulatot akkor is ha nem várom akkor is.Szerviz szerint ez normális dolog,garanciás csere volt és most is az lenne de hárítanak nem akarnak foglalkozni vele,Ha valakinek volt hasonló problémája kérem jelezze .email címem sandor700429@freemail.hu köszönöm szépen.

üdv:Sándor

Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 5638

Jóvanna... csak vicceltem.

Előzmény: trawala (5637)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!