Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 77

Ez ma is így van! Az anya és magzatvédelem igen fejlett nálunk.

A magzat adócsökkentő tétel!

Ha a gazdasági beruházások előnyöket jelenetenek, akkor előnyöket kell adni a humán beruházóknak is!

Előzmény: Hierro Nyh. (73)
csillag100 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 76

Azért tudhatnád a 2/3 os törvények.

Ha valaki végigolvasa legalább  tisztába lesz a parlamentális demokrácia felépítésével, annak müködésével és a hatáskörével. Az független intézmények müködését is tanulmányozhatja. Gondolom, hogy ezek után nem Orbán lesz a felelös, ha a WC.-nénit elbocsájtják, mivel a ME és kormány hatásköre és jogosítványai is ott áll feketén-fehéren.

Nem beszálve az állam müködésével valamint a polgárok jogaival és kötelességével. Azért húsz év után ídeje volt egy olyan dokumentum, ami nem egy bonyonyult jogi szöveg és mindenki megértheti aki elvégezte az áltaánost. A hossza meg senkit nem akadályoz meg abban, hogy elolvasa azt a 27 oldalt.

Akit meg részletekben érdekel egy-egy bekezdés az megnéheti a hívatkozott sarkalatos törvényt, ami jogásznyelven irott.

Előzmény: Törölt nick (55)
Inpolem Creative Commons License 2011.03.09 0 0 75

Ez tömörnek nem túl tömör.

Előzmény: Létszámfeletti (41)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 74

Ez a tétel nyilvánvaló nőuralmat jelent!

Előzmény: imoT (66)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.03.09 0 0 73

a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

Az anya életét veszélyeztető terhességekre, súlyos fejlődési hibával rendelkezőkre és erőszakos közösülésből fogantakra is vonatkozik?

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 72

Én egy kevés olvasás után a végén folytattam. Úgy néz ki még nem mindenki ért a végére, pedig remekül lehet csámcsogni azon, hogy az igennel szavazók nevét is tartalmazza a törvény. Egyébként logikus. Név szerint vállalják!

curious watchdog Creative Commons License 2011.03.09 0 0 71

"Csak ezzel aláássa mindazt, ami azalatt keletkezett."

Bizony. Nagyon jól látod. A '49-es alkotmány nem hatálytalan, hanem érvénytelen. Biszku mehet a sittre.

Előzmény: Hierro Nyh. (65)
horex Creative Commons License 2011.03.09 0 0 70

és "tiszteletben tartjuk (...) a Szent Koronát"

Aszittem még van eladnivaló családi aranyunk

Ezek szerint se eladni se zálogba nem lehet helyezni?

Párszor pedig kihuzta a csávábol a királyokat

Előzmény: hollow man (15)
Inpolem Creative Commons License 2011.03.09 0 0 69

Én még csak most fogom visszaküldeni a válaszaimat, ez még változtathat a tervezeten.

Úgyhogy topic zárható.

Előzmény: Zoxo Whitney (2)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 68

Hát, eddig csak egyszerű többségről és minősített többségről tudtam. Az egyik ha jól tudom a sima többségi, a másik a 2/3-os.

Akkor a sarkalatos mostantól azt jelenti, hogy ha a fidesz megszavazza, akkor az úgy lesz.

Előzmény: vaki (59)
curious watchdog Creative Commons License 2011.03.09 0 0 67

Eddig " jogalkotó hatáskörrel rendelkező szerv" volt, de igazad van, ez már a fasizsmus skezének betett lába, mert mi van, ha ugye a Dunábalövési Bizottságot nevezik ki önálló szabályozási szervnek?

Komolyan mondom, hihetetlenül szánalmasak vagytok.

Előzmény: Hierro Nyh. (61)
imoT Creative Commons License 2011.03.09 0 0 66

"A jövő nemzedékek érdekében nem tekinthető az egyenlő választójog sérelmének, ha sarkalatos törvény azokban a családokban, ahol van kiskorú gyermek, az anyának - illetőleg helyette törvényben meghatározott esetben más személynek - további egy szavazati jogot biztosít." - a Fidesz szerdán nyilvánosságra hozott alkotmánytervezetének  "Szabadság és felelősség" fejezetében olvasható mondat szerint külön törvényben meg lehet tehát teremteni a gyerekek után járó szavazat feltételeit."

Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.03.09 0 0 65

Csak ezzel aláássa mindazt, ami azalatt keletkezett.

Utána azt írja, hogy az 1990-ben megválasztott Országgyűléssel állt helyre nemzeti önrendelkezésünk. Csakhogy annak megválasztásáról, a választáson induló pártok szabályozásáról még 1989-ben döntöttek...

Előzmény: curious watchdog (56)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 64

Igen, igen! http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_himnusza

Sőt: Isten áld meg á Magyart

Engem a közzétett verzióban az bosszant, hogy végig nagybetűvel írják.

Előzmény: Törölt nick (54)
Másik felem Creative Commons License 2011.03.09 0 0 63

Ha nincs köztársaság, nem volt kikiáltás sem. Biztosan én emlékszem rosszul, hogy ott álltam a Kossuth téren 1989 október 23.-án.

Előzmény: Hierro Nyh. (45)
vaki Creative Commons License 2011.03.09 0 0 62

Hm, ez viszont így érdekes lesz, mivel ha jól tudom az eddigi kétharmados törvények nem a jelen levő, hanem az összes képviselőre vonatkoztak... Biztos így akarják elejét venni a tömeges távolmaradásnak/kivonulásnak. Igaz eddig ebben pont a fiúk jártak élen.

Előzmény: vaki (59)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.03.09 0 0 61

Jogszabály a törvény, a kormányrendelet, a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendelete, a miniszterelnöki rendelet, a miniszteri rendelet, az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendelete és az önkormányzati rendelet

Ez ugyebár Szalai Annamáriát jelenti?

szeressükegymást Creative Commons License 2011.03.09 0 0 60

A Kúria tagjait ezentúl a "Nagyságos", a minisztereket  a "Kegyelmes" , az államtitkárokat pedig a "Méltóságos" megszólítás illeti meg. Az "Őfőméltóságú" megszólítás pedig kötelezően alkalmazandó a miniszterelnök esetén. Miként azt ezeréves ősiségünk megköveteli.

vaki Creative Commons License 2011.03.09 0 0 59

Ha még nem találtad volna meg:

"A sarkalatos törvény olyan törvény, amelynek elfogadásához, módosításához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges."

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 57

"eredetiben áld..."

No akkor most isa pur es homu vogymuk.

Előzmény: Törölt nick (54)
curious watchdog Creative Commons License 2011.03.09 0 0 56

Nyilván tudja. Éppen ezért ír érvényességet és nem hatályosságot.

Előzmény: Hierro Nyh. (39)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 55

De mi az a sarkalatos törvény??????

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 54

eredetiben áld...

Előzmény: Törölt nick (40)
sajatvektor Creative Commons License 2011.03.09 0 0 53

futottak meg helyre beertel :)

Előzmény: Zoxo Whitney (50)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.03.09 0 0 52

(4) A címer és a zászló a történelmileg kialakult más formák szerint is használható. A címer és a zászló használatának részletes szabályait, valamint az állami kitüntetéseket sarkalatos törvény határozza meg.

Legalább kecske is jóllakott, káposzta is megmaradt. Gondolom, ez vonatkozik pl. a címeres zászlóra vagy a Kossuth-címerre.

Előzmény: Hierro Nyh. (42)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 51

Vajúdtak az egerek és szültek egy rakást.

Zoxo Whitney Creative Commons License 2011.03.09 0 0 50

45

Előzmény: sajatvektor (31)
sajatvektor Creative Commons License 2011.03.09 0 0 48

Nem, de ha elolvastad az elejet ott van hogy a komcsi rendszer nemert, es mindig is koztarsasag voltunk. (marmint a kiralysag utan)

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.09 0 0 47

Ki emlékszik már arra... Nekünk pont ruszkióránk volt :)

sajatvektor Creative Commons License 2011.03.09 0 0 46

Isten, aldd meg a Zorbant magyart.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!