A gránitos bankkártyámmal állampapír-vásárlást kezdeményeztem a Webkincstáron, az OTP-s fizetési felület sikertelen tranzakcióról adott visszajelzést. Gondoltam, valami miatt (bár eddig nem volt vele gond) a gránitos bankkártyát most nem fogadja el, így megpróbáltam újból a tranzakciót úgy, hogy a Curve kártyát tettem elé. Ismét sikertelen visszajelzést kaptam. Egyik tranzakcióról sem jelent meg semmi a Gránit app-ban, a Webkincstárban pedig mindkét tranzakció "várakozóként" van feltüntetve. (Máskor is jártam már így, de akkor a várakozó jelzés hamar "feloldódott", most pedig már 13 órája fennáll.) Később a Gránit app-ban - erről kaptam iSMS-t is, illetve a számlatörténetben is látszik - már megjelent sikeresként mindkét tranzakció. Az a fura, hogy ezzel jócskán manuszba is csúsztam, ugyanis a teljes egyenlegemet állampapír-vásárlásra szántam, a kétszeri tranzakcióval a korábbi egyenlegem immár mínusz előjellel látszik. (Nincs folyószámla-hitelkeretem, így nem is értem, miként tudok mínuszba csúszni egy tranzakcióval.) További furcsaság, hogy noha a Gránit app-ban mindkét tranzakció sikeresként jelenik meg, a Curve app-ban egyáltalán nem jelent meg a tranzakció. Szerintetek mi lehet ez, járt már valaki hasonlóképp? (Ünnepnap - és utána hétvége - lévén sem a Gránit Bank, sem a Kincstár telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető... Illetve a Gránit Banké elvileg korlátozottan elérhető, de ilyen speciális ügyben most nem tudnak segíteni.)
Ugyan nem OTP, más nagy bankénál nekem a következő volt az utolsó csepp: Volt egy bankbetétem az adott banknál, amire kifizették a kondíciók alapján járó kamatot. Eddig minden oké szép és jó, majd teltek múltak az évek és 2-3 év(!) múlva kaptam a banktól egy postai levelet, hogy úgy értelmezik visszamenőleg a 3 évvel ezelőtti betéti feltételeket, hogy csak kevesebb kamat jár, ezért most visszaveszik, levonják a számlámról a különbözetet. Majd hosszasan részletezték, hogy ha nem biztosítok rá a bankszámlámon fedezetet, akkor hogy fognak beperelni. Nem egy hatalmas összegről volt szó, pár ezer forintról, de az elv, hogy ezt megtehetik, háborított fel. Azt még lenyeltem, hogy nem kevés számlavezetési díjat fizettettek velem, aminek a díját folyamatosan emelték. De mi a garancia arra, hogy nem találnak ki ismét valamit arra, hogy ismét ők utólag úgy értelmeznek valamit, hogy fizessek nekik X Ft-ot? Gyakorlatilag akármennyit, mert önkényesen megtehetik.
Ekkor lettem már jó pár éve a Gránti Bank ügyfele. Ami a lehető legjobb döntés volt.
"Az online térben való bankkártyás vásárlások biztonságának erősítése érdekében a GRÁNIT eBank mobilbanki applikációban a GRÁNIT Lock funkcióval zárolhatja a bankkártyáját, így senki sem tud a kártyához tartozó számláról fizetni, amikor pedig Ön ismét fizetne a kártyájával egy érintéssel feloldhatja a bankkártyáját.
Az eBank applikációban a bankkártyához tartozó kártyalimit nullára állításával megkétszerezheti a biztonságot, majd amikor fizetni szeretne, egy érintéssel felemelheti a limitet a szükséges összeghatárra. "
De lehet ez a kártya lockolás funkció lehetősége már megfelel az irányelveknek.
Amivel még növelem a "biztonságot", hogy a számlaegyenlegem egy részét a megtakarítási számlán tartom. A legtöbb esetben csak 100 Ft van a számlán, ennek az oka, hogy a megtakarítási számla díjra ne kelljen figyelni.
Sziasztok! Jól értelmezem a Gránit Bank PSD2-re vonatkozó levelét, hogy az online vásárlás jóváhagyást úgy gondolják megoldani, hogy mindenki tartsa folyamatosan zárolva a kártyáját és online fizetés előtt oldja fel a zárolást? Ez elég vicces megoldás szerintem...
Nem publikus az emailcímed. Ha rányomsz a nevemre, az enyém ott van, küldj egy emailt rá a rendes neveddel, banknál majd használandó emailcímeddel és a telefonszámoddal, és küldök egy ajánlást! ;)
Igaz nem hasznalom, csak parszor probaltam ki, amikor bevezettek.
Osszessegeben en is meg vagyok elegedve a Granit Bankkal. A koltsegei minimalisak, az uj mobilos alkalmazas es a webes felulet is rendben van, mukodik, fennakadasra nem emlekszem.
A honlapjuk, webankjuk nincs agyonra designolva, attekintheto es viszonylag gyorsan meg szoktam talalni mindent. Nehany mas banktol elteroen fennvannak a regebbi hirdetmenyek, valtozaskor pirossal mindig kiemelik az atirt parametereket. A hirdetmenyvaltozas elott a postaladaba beesik egy ertesites. Neha meg osszefoglaljak ott is a lenyeget.
Egy negativ tapasztalatom volt. Meg par eve repulojegyet vettem, es valamiert a Granit Bankos kartyat nem fogadta el a felulet. Elvileg mindennek rendben kellett volna lenni. Mivel Kiemelt Granit Klub tag vagyok (https://granitbank.hu/upload/hirdetmenyek/HIRDETMENY_a_Kiemelt_GRANIT_Klub_tagsagrol_20180101.pdf) , van valami szemelyes ugyintezom. Hivtam volna a telebankot, hogy rakerdezzek, hogy van-e vmi fennakadas, de mivel a hivoszamrol mar beazonositott, bemondta, hogy az ugyintezom foglalt, visszahiv egy oran belul. Majd szetkapcsolt.
Mivel a jegy ara mar egy ora mulva megvaltozhatott volna, ezert hitelkartyaval, felarral kifizettem. De ez legyen a legnagyobb problema.
Nekem még mellé hitelkártyám is volt náluk (otp). A szerződést 31-vel akartam megszüntetni, de aznap azt mondták, hogy épp nincs bent olyan kolléga aki ezt el tudná végezni. (parasztvakítás)
Így másnap reggel mentem, megszüntették, de le kell vonniuk a havidíjat, holott látták a bejegyzést, miszerint már előző nap kértem a megszüntetést. Mivel lenulláztam a kártyát előtte, ezért be kellett fizetnem a teljes havidíját (~4500), amire azt mondták, hogy majd visszaküldik, ha meglesznek a kamatok/levonások, mert csak 5 nap múlva lesz lezárva. A pénzt soha nem láttam többé. Pedig az éves kártyadíj (mindkét kártyára is visszajárt volna.) 1x jött egy értesítés, hogy menjek be a postára pénzt átvenni az otp-től... persze a központi postán, a város másik felén. Bementem, kivártam vagy fél órás sort, mire az ügyintéző meglepődve rám nevetett... ezért jöttem be??? és mutatta, hogy 75Ft-ot kapok vissza. Ez volt a 2 éves kártyadíjból visszajáró a 4500-as havidíjjal együtt. Kb. mint a magánnyugger pénztár. Ott is 2M-ből lett 2e Ft 1 hónap alatt.
De a raiffeisen sem korrekt. Ott azzal hirdették, hogy 20e visszatérítés vagy egy mobiltel jár annak, aki még decemberben nyit számlát és havi 150e érkezik rá legalább 3 hónapig.
Bementem és azzal kezdtem (dec 27-én), hogy már előre kiadták a fizetésem felét, megoldható-e így is az akció teljesítése. Persze, utalja a cég legalább a felét, a többit kipótolhatom pénztári befizetéssel. Ezt meg is tettem az utalás napján januárban. Aztán vártam, hogy leteljen a 3 hónap, mire rákérdeztem, hogy mi a lóf...sz van már, hol akadt el az ügy? Azt a választ kaptam, hogy nem teljesítettem a feltételeket, mert az első befizetésem nem volt megfelelő. Mire vitát nyitottam, hogy nekem az ügyintéző ezt mondta, hogy ez a megoldás is megfelelő lesz... különben nem ott nyitottam volna számlát. 2 hétig várattak, majd bizonyítás hiányában és mert már nem is dolgozik ott a nő, elutasítják a kérelmemet.
A BB hitelnél nem korrekt: Azzal mentem oda, hogy nekem csak x hónapig kell a lóvé, tehát nem 5-10 éves törlesztés érdekel, így számszerűsítse, hogy ha ma felveszek 3M Ft-ot, akkor mondjuk 4-5 hónap múlva mennyit kell visszafizetnem. Ne thm-ezzen, ne kamatozzon, a pontos összeget mondja meg! Kijött durván 3,5-3,8M, arra rábólintottam, majd rendesen fizettem a törlesztőket. Amikor elő akartam törleszteni (durván 8-10 hónap után, mert lassan indult be a vállalkozás) akkor derült ki, hogy a pénz kevesebb mint felét vittem csak, mert addig csak a hitel díját törlesztettem 2M Ft-ot, de még 4M a tartozásom. Ott is elkezdtem balhézni, hogy az ügyintéző nem ezt mondta, leszarták. Szereztem pénzt máshonnan és menekültem tőlük.
Szóval visszatérve a fórum fő témájára, a Gránit eddig nem húzott le még semmivel, nem vert át 1 ügyintéző sem (kivéve a mobilos programmal: kártya digitalizálás nem működik), de ez nem került egy fillérembe sem. Így korrektség szempontjából én 10-es skálán 9-esre értékelném a bankot, a fent említetteknek meg negatív előjelű értékelést tudnék csak adni.
Hehe, az OTP-nél nálam is az egyéb díjas legalja lehúzások volt az utolsó csepp a pohárban, mi is rákérdeztünk: ugyan mik ezek az egyéb díjak? Nem volt válasz, pedig több ügyintézőnél is próbálkoztunk. Na ok, akkor viszonthallásra soha többé. Persze a számlamegszüntetésnél 4 óráig szívattak a semmire. De mosolyogva ültem végig, mert tudtam hogy soha többé otp :)
Ha nem is akarok semmi mást csinálni, csak max kártyával vásárolni, akkor ingyen van.
Más bankoknál is kell fizetni a kártyáért és mellé még a számláért is. Itt legalább a számláért nem kell. A korábbi bankomnál is csak kártyás vásárlásra használtam (se kp felvét, se utalás) és 1700Ft-ot húztak le a számlavezetési díj mellett... az otp pedig egyéb díj címén havi 3-4 alkalommal húzott le valamit, de az ügyfélszolgálat se tudta megmondani mi az az egyéb díj, ezért is hagytam ott őket.
Szóval a kártyáért fizetek (mert azt használom is), de éves díjat minden banknál is kell fizetni. Minden más meg ingyenes, mert nem kérek sms-t, nem veszek fel pénzt, ... amire nekem kell, az valóban nulla forint.
Létezik még a Magas kamat is, sajnos már magas kamat nélkül.:-) De azért méltányolom, hogy nem nyúltak hozzá, és az éves kártyadíjon felül továbbra is minden más díjmentes.
Van ennél olcsóbb régebbi számla is, az Alap, ott egy kicsit olcsóbb a kártya éves díja, 1850 Ft, valamint havi 4 ingyenes kp felvét van benne. Ezen kívül havi számlavezetési díj sincs, akkor sem, ha nem teljesülnek a feltételek. A belinkelt doksi 7. oldalától láthatók a kondíciók. Persze ez már csak elméleti fejtegetés, hisz sok éve nem lehet ilyenre szerződni, de szerencsére a régi számlákat egyelőre nem bántják.
Rengeteget utalunk, állandó és csoportos megbízásaink vannak, ennél jobb csomag nincs.
Az Általad mutatott PDFben megtaláltam ami 0 forint minden, azonbancsak egy készpénz felvétel van benne díjmentesen. (Persze van hozzá apróbetűs litána :-) )
A nem ertekesitetteknel van olyan, ahol csak a bankkartyadij van. Ez evi 1900 Ft.
Ugyanaz gyakorlatilag, mint a Bajnok Plusz, csak 990 Ft-os havi dij nelkul. Havi 150 ezernek kell erkeznie ra max 2 reszletben. De ez lehet ping-pongozas is a szamlacsomagok kozott.
Plusz mivel van megtakaritasi szamlam, ennek van egy havi 100 Ft-os dija. Kamat elenyeszo, mar a MAP mar jobban hasznalhato erre. Nekem mostanaban mar ezt a 100 Ft-ot sem szokta elerni a kamat.Igazabol csak egy elkulonitett szamla funcioja van, amit biztonsag miatt hasznalok.
Ha ma keresnek a szamlaforgalmi szokasaimhoz csomagot, akkor a Bajnok Pluszt valasztanam. Egy hatranya lehet a Granit Banknak, az a bankfiok hianya, Engem ez nem zavar, mert nagyon ritkan megyek fiokba. Az iden is csak 3x voltam mas bankfiokban. Adategyeztetes es szamlafelmondas, es a MAK-nal tartos megtakaritasi szamla miatt. A granitnal ez kezelheto videobankon.
Az ezt megelozo harom ev bankfiokban eltoltott idot viszont rendkivul lerontotta a BB UPC igenylessel, hitelkeret emelessel es tarskartya ugyintezessel kapcsolatos bohockodasok, mert minden lepesnel 2-3-4x fel kellett keresni a fiokot es volt, hogy 1-1,5 orat eltolteni bennuk.