Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
3 részen vagyok túl a Happy Valley-ből, és végképp nem értem, hogyan maradt eddig ki a merítésből, miért nincs több helyen szó róla: az utóbbi években általam látott legjobb sorozat! Egyértelműen, habozás nélkül rávágva.
Jó és jól megírt történet, gördülő, nyomokban sem erőltetett párbeszédekkel (amikhez még a yorkshire-i akcentus is jól illeszkedik :), a színészek is egytől-egyig annyira természetesen viselkednek, mintha csak egy dokumentumfilm volna. Persze a főszereplő Sarah Lancashire kiemelkedik, James Norton is meggyőzően hozza a könyörtelen karakterét de még Steve Pemberton is kellemes meglepetés végre ilyen komoly szerepben.
Szerencsére nagyon messze még a vége, de ilyen első pár rész után kizártnak tartom, h csalódást okozna később...
továbbra is jó. jó, hogy nem bonyolítják túl, mint sok más sorozat esetén. kissé furcsa, hogy a 90-es években még ilyen vadnyugat lehetett az usa-ban. 60-as években még el tudtam képzelni.
a végén kissé furcsák volt az akció jelenetek.
kicsit komolyabban kéne kezelniük azt, hogy itt lényegében costnerék is egy maffia család... az első évadban ez komolyabban volt véve... de gondolom arra fog kifutni a sorozat, hogy az legyen a tanulság, hogy aki maffiózó, az maffiózó, akkor is, ha gerinces tökös cowboynak hiszi magát...
Így elviselhetőbb betegen, kavbojkodás nélkül a Harrison. Megütötte a fülem ahogy a megalázott indiánlány javasolja Kanadát mint kiutat az új barátjának, mondja. A barát : Canada worst. Hát nem volt worst, akkor sem ha a Pápa canossát járt itt…
A Yellowstone az 5. évadnál jár mostanra, két rész alapján még nem biztos, hogy kiderül, Taylor Sheridan milyen zseniális mesemondó. Nagyon jól kitalált, összetett karakterekkel, kitűnő színészekkel dolgozik, a sztori izgalmas, csavaros, több idősíkon futó, engem beszippantott rögtön a hangulata. Gyönyörű a fényképezés, a táj, remekek a dialógusok, egy percig sem volt unalmas számomra! A sikere hatására két spin-off előzménysorozat is készült belőle (1883 és 1923), ami segít megérteni a család múltja alapján a motivációt a birtok megtartására.
yellowstone sorozat, 1., 2. rész: nem túl okos, de annál butább vidéki amcsik harcolnak a nem túl okos, de annál butább indiánokkal, majd a képbe jönnek nem túl okos, de annál butább városi amcsik, akik szintén harcolnak mindenki mással. főszerepben kevin costner. végülis egy mai korban játszódó western, amiben a szereplők realisztikus módon buták. plusz gonoszok is. ha tényleg ez van most is az usa vidéken, akkor nagy a baj...
Én végignéztem, ha jól emlékszem, írtam is róla minden évadnál.
Enyhén szólva nem egy csúcskategóriás sori, én is csak azért kezdtem el anno, mert szeretem a hadihajókat. (De a főszereplő Arleigh Burke osztályú rombolón kívül nem sok más hajót mutatnak, ezen a hajón telik el a sori nagy része, legalábbis az első pár évad.)
Amíg a vírusos rész tartott, egész izgalmas volt, de az utolsó 1-2 évad, a járvány utáni időszak már szerintem Zs kategóriába hajlik.
+Tele van amerikai felsőbbrendűségi tudattal, meg US Navy reklámmal.