Sziasztok van pár db pulykám olyan 2,5 hónaposak nem rég kaptam de azt hallotam ma h nem lehet adni nekik csirke nevelő tápot miért? és ha igen mi baja lehet nekik? előre is köszi !!
szia! Túró, hagyma szár, és csalán apróra vágva! Nagyon szeretik! De ne túlzásba add nekik mert nagyon hozá szoknak és mást nem lesznek hajlandóak enni!
üdv ma kaptam 8db kispulykát 2hetes és 4hetes közötiek azt szertném kérdezni h mit ettesek velük?mármint tura meg hagyma iylesmi kell ezeknek a tápon kivül?
Ma 4 hetesek a kispulykáim. 4 darab van. Aztszeretném kérdezni ha egészségesek akkor is adjak nekik Kliont?Vagy csak ha valami furcsaságot látok rajtuk akkor kell.Jolovitot kapnak, söt ma Calcimuscot is adtam a vizükbe.Elöre is köszi, ha válaszoltok.Idén van elösször pulykám ,azért kérdezek töletek.
hali. Most volna jó ha lenne Metrozol otthon,vagy probaldd ki a Kliont,ugy egy negyedet lenyomni a torkán 5 napig. De legjobb lenne ha állatorvoshoz vinnéd de mindet le kén itatnod mert fertöz. Korukbol itélve elkapták a fekete fejüséget ami a pulykák megritkitója 8 hetes kor körül. Ha neonzöld a széklete tuti az. Gyorsan kell cselekedned hogy ne pusztuljon mind.
Nekünk ez az első hogy pulykáink vannak, kb.8 hónaposak (3 tojó és 2 kakas) sajnos 1 tojó már elpusztult, evett ivott de nem sokat, mindig félre volt húzódva a többiektől és olyan volt mintha fázott volna és most az egyik kakas is ugyan ezt csinálja, a feje se olyan piros mint a többinek, sápadt. A segítségeteket kérem, hogy ilyenkor mi a teendő?? Kérlek titeket hogy minél hamarabb válaszoljatok, köszönöm.
Köszi a választ,jólesett hogy válaszoltál a kérdésemre.Klion tabletta nem jó,ha összetöröm és vizükbe rakom? Azt tudok szerezni mivel Háziorvos mellett dolgozok.Hát az a 1 megdöglött aminek a lába szétcsuszott, de a többi 4 még megvannak, szépen esznek, nönek.De ezt a Kliont megprobálom adni nekik.
PULYKÁNAK 6 hetes kortol adj nekik METRONIDAZOLUM gyógyszert ez most 1800ft de ha van korházba ismerősöd akor vegyél tölök KLION nevezetü infulziot enek ható anyaga metrinadozol s ez 5mg/ ml s van benne 500ml vagyis 500 szorosa mit ált gyógyszer tárba veszel s ára is olcsób 1600ft de sumákba csak 500 én ezt használom s még SOHA egyse pusztult el nekem
nyomjad neki vitamint ezerel , jolovit, jolomax, kácium pezsgő tableta , és ha hozá fért régi oltot mész ami már be száradt lényeg vitamin hiánya van de semi vész 1 hét után hejre jön
Csak az az egy bossztan, hogy emlékszem régen ahogy ki bújtak a tojásból gyógyszer nélkül föl nevelődtek! most kapják a tápot a mellegbe vannak gyógyszert is és elpusztulnak!
Sajnalom. Máskor ne kezd bele pulykába gyógyszer nélkül. Sajnos ismerös érzés mikor 7-8 hétig beléjük a dsz mindent idöt pénzt nem sajnálva és 2 nap alatt annyi nekik. Szerencsés aki gyógyszer meg hasonlók nélkül fel tud pulykát nevelni de az tényleg csak szerencse dolga. De azért tedd magad tul a bánaton meg mérgeden, majd jövöre sikerül. Talán...
Segitséget szeretnék kérni!Nekem idén elöször vannak pulykáim, nálam keltek 5 darab van. Ma két hetesek. Szépen növekednek,pulykatápot, hagymaszárat, turot kapnak.
De az egyiknek most vettem észre egy pár napja hogy szétakar csuszni a lába, de eszik, iszik rendesen.Olyan mintha nembirná el a kis sulyát. Mitöl lehet ez.
Azt a jótanácsot adta egy helyi pulykás,hogy menjek árba minden hírdető alá és még így sem adom el mert ide ki nem jön senki pulykát venni.Így viszont nem jön vissza amibe kerültek.
Üdvözöllek benneteket,eddig csak olvastam a sok hasznos infót.Kezdő pulyka tartó vagyok de sok kis bronz pulykám kelt vannak naposak másfél hetesek,és 5hetesek szeretném eladni a felesleget. pipe ár 500 hetes 600 nagy ár 900ft. Polgárdi Kiscsériben lakom/ Fejér megye/ Elérhetőségem tel:+36 70 2678263, 06 22 733-034.!!