Keresés

Részletes keresés

msmks Creative Commons License 2009.11.26 0 0 865
"A vírusokat a tudomány - mai állása szerint - nem nevezi élőnek. A vírus csak a gazdasejt által fejti ki a tevékenységét, a gazdasejt fehérjéjét használva ehhez."

vannak bizonyos gombák, melyek fák gyökerein vagy egyéb részein élősködnek. pl. fagyöngy. elszívják a fa tápanyagait, úgy maradnak életben. saját, önálló életük nincsen, csakis a fával együtt tudnak életben maradni.

nem hasonlatosak-e ezek a szervezetek a vírusokhoz?

aztán vannak olyan élőlények is, amelyek szimbiózisban élnek gazdaszervezetükkel - pl. baktériumok a bélflórában, fagombák, bálnák mellett kishalak melyek a testüket letisztítják.

akkor mindezek most a fönti, idézőjelben jelzett érved miatt ugyanilyen logika mellett nem tekinthetőek élőnek?
Előzmény: nembántoksenkit (860)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.26 0 0 864
Azt olvasd el újra inkább, hogy mire válaszolva írtam ! Mert csak a kettő együtt érthető !
Előzmény: msmks (857)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 863
A répa is tovább él, ha vízbe teszed. Akkor a műszíves és a csupros répa között mi a különbség, vagy a hasonlóság?
Előzmény: Törölt nick (859)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 862
(Elgondolkodtam, régen milyen ellenségek voltunk, most mintha egész felépültél volna)
Előzmény: msmks (848)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 861
És a Candida gomba?
Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (858)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.26 0 0 860
Az első mondatod szerint egy halott embert műtenek ????? "Definiált halott". Uram Isten ! Ez nem te vagy - szerintem te ilyent nem mondhatsz !
Miért kellene a gépeknek élőknek lenni ahhoz, hogy egy embert életben tartsanak ?????
Az agy nem él külön életet - csak az emberrel közösen képeznek élő egységet.
A vírusokat a tudomány - mai állása szerint - nem nevezi élőnek. A vírus csak a gazdasejt által fejti ki a tevékenységét, a gazdasejt fehérjéjét használva ehhez. De ezeket te is tudod - miért hozol fel ilyen példát ? Mire nézve bizonyíték a vírus ?
Van valami köze egy olyan anyagszerveződésnek, mint a vírus az élő anyag keletkezéséhez ??? Az, hogy hogyan befolyásolja a gazdasejtet, majd hogyan "végzi ki" - és keres újabb áldozatot - ennek semmi köze az élő anyag keletkezéséhez !!!

Előzmény: Törölt nick (851)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 859
Miből állapítod meg, hogy a "kirántott" sárgarépa "döglött"? :)

Semmit sem tettél vele azon kívül, hogy nem tud a továbbiakban táplálkozni, ezért ugyan el fog pusztulni, de a "kirántás" pillanataiban semmivel sem kevésbé élő, mint a földben.

Ha leáll az ember szíve, ám agya kap elegendő táplálékot, új szívvel vagy műszívvel tovább élhet.
Előzmény: Törölt nick (856)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2009.11.26 0 0 858

Apropó, a hullában a kifejlődő kukac élőt eszik, vagy nem?

Vagy nem.

Szerveset de nem élőt.

Előzmény: Törölt nick (856)
msmks Creative Commons License 2009.11.26 0 0 857
és ez most mire érv? az nem kritériuma egy marhabonyolult anyagszerveződési folyamatnak, hogy szervetlen anyagokkal kell táplálkoznia. vagy most ezzel azt akarod mondani, hogy ha az ember nem más, mint anyag és annak megfelelő szerveződése, akkor táplálkozhatna kősziklával is? logikátlan következtetés, megütköztem rajta.
Előzmény: nembántoksenkit (852)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 856
Ez érdekes téma amúgy! Mikor bent van a répa a földbe él, mikor kirántom megenni, akkor döglött. Amúgy lélek szempontjából tényleg hulla, de anyag szempontjából még hordozza a létenergiát.:)

Apropó, a hullában a kifejlődő kukac élőt eszik, vagy nem?

:D
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 855
Semmi sem gátolja, hogy a bonyolult szerveződés ne fotoszintetizáljon. De nyilvánvaló, nem áll érdekében, mert nincs helyhezkötve. Az állatvilágban mások a táplálék megszerzésének a módjai, de ettől még semmilyen szabály sincs arra nézve, hogy élőnek élőt kell fogyasztania. Sőt, a legalapvetőbb éltető elemek - sók, vitaminok - beszerezhetők élettelen anyagokból.
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 854
Mi szeressük a Mirdadot!!!

Majd lehet más is ír még, mikor ilyeneket írsz Te, vagy valaki más.:)
Előzmény: Törölt nick (843)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 853
Nem a folyamat egyes elemei a bonyolultak, hanem a bizonyítékok nincsenek meg, hiszen ezek az első élőlények vagy proto-élőlények szükségképpen nem maradhattak fenn. Az első ismert életformák már kész lények voltak, soksejtűek.
Előzmény: nembántoksenkit (841)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.26 0 0 852
Minden, amit elfogyasztasz Élő-ből származik - (ha már játszod az értetlent) - vagy nevezd szervesnek, ha neked úgy jön be jobban. A növények - függetlenül attól, hogy mivel "táplálkoznak" - ÉLŐK. Vagy a növények szerinted élettelenek ? Ha csak gyümölcsöt eszel, akkor is élőnek a termését eszed ! Te, mint bonyolult anyagszerveződés, már nem vagy képes fotoszintézist és a talaj tápanyagait és esővizet felhasználni az életbenmaradáshoz !
Előzmény: msmks (846)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 851
Az önálló élet fenntartására képtelen a műtés alatt lévő beteg, ergo definiálhatjuk halottként is. Hogy a gépek fenntartják az életfunkciókat? Akkor a gépek élőek?

Egy gépekből álló szervezet élő lenne, mert fenntartja az életfunkciókat?

Vagy kizárólag az agy élete, életbentartása az élet definíciója? De hát sok élőlénynek nincs is agya!

Te csak 100%-os élőt tudsz elképzelni. Most akkor a vírusok mik? A prionok mik? Anyagcseréjük sincsen.
Előzmény: nembántoksenkit (828)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2009.11.26 0 0 850

Először is bemegy a buksi fejedbe az zadat és csak utánna.-:)

Attól valóságosabb, hogy nem (vegy kevésbé) áll ellentétben előzetes tapasztalataiddal.

Biztosan halottad már a kifejezést, helyzetre vagy dolgokra voatkoztatva, hogy "olyan valószerűtlennek tűnik".

Előzmény: Mirdad (845)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 849
***Érdekes, hogy "belső látásról", tudatosságról beszél a spiritulitás:

a fizikai látás is "belül", a tudatban keletkezik, akkor mi a különbség? :)***

Az, hogy az nem a fejedben jön létre. Ne idegesíccsémá Mirdad.:)

ELŐZŐélet képei Mirdad. Vágod?

Mielőtt valaki itt elkezdene spekulálni valami lefikázást, én szeretem a Mirdadot.!!!

Ideírom má kituggya. Látom alakul megint valami.
Előzmény: Mirdad (840)
msmks Creative Commons License 2009.11.26 0 0 848
most én ilyet nem tudok neked mondani, de az ember kétségtelenül sokkal bonyolultabb, mint a Föld felszínét pármilliárd évvel ezelőtt benépesítő növények.

avagy: próbáld meg elképzelni az embert százezer év múlva - annak fényében, hogy párszáz-párezer év alatt mennyit változott! az átlagmagasság nőtt, agyi és értelmi képességei kibontakoztak. milyen lesz a százezer év múlva élő ember?
szerintem körülbelül úgy fog az akkori ember a maira gondolni, mint mi a neandervölgyi emberre.
Előzmény: nembántoksenkit (847)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.26 0 0 847
Akkor légy szíves mondj egy élőlényt, amelyik bonyolultabb, mint az ember - a tudatosságával, cselekvőképességével, elvonatkoztatási képességével, a beszéddel ........stb. egyetemben.
Előzmény: msmks (837)
msmks Creative Commons License 2009.11.26 0 0 846
"ha ez ilyen egyszerű lenne, mint ahogy elképzeled, akkor már a tudományos világban régen megjelent volna megcáfolhatatlan publikáció: "Hogyan keletkezett az élet" (Nem filóznának rajta ma is tudósok.)"

http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_verecundiam

"Hát akkor mondjuk holnap jó lesz ebédre fél kiló kőszikla ??????????????????
(merthogy nem kevesebbet állítottál !!)
"

benned valami hatalmas félreértés van azzal kapcsolatban, amit állítottam :-) az ember nem kősziklával táplálkozik, hanem szüksége van fehérjére, zsírokra, szénhidrátra, vitaminokra.

"Nekem úgy tűnik, hogy élettelen fogyasztása révén az élő képtelen életben maradni."

és ezt te mint orvos ki mered jelenteni? :)
az emberek 99%-a de lehet hogy jóval több, élettelen táplálékot visz be a szervezetébe.
amelyik fogalmat te keresed, az a "szerves". de még azt használva sem igaz az állításod: a növények ugyanis szervetlen dolgokkal táplálkoznak. széndioxiddal a levegőből, ásványi anyagokkal a gyökerükön keresztül.
Előzmény: nembántoksenkit (841)
Mirdad Creative Commons License 2009.11.26 0 0 845

Attól "valóságosabb" vmi, hogy kötöm vmihez, kategorizálom?

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (842)
Mirdad Creative Commons License 2009.11.26 0 0 844

Köszönjük, hiányzott már ez a stíl ;)

(Erről írtatok, hogy beírnak egyet, és kezdődik a szabotázs ;)

Előzmény: Törölt nick (843)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 843
Ha az anyag "minden", miért "él", az egyik szerveződés (élőlény) és miért holt
a másik anyagi szerveződés (autó)?

Miért kalapács az egyik és miért óvszer a másik? Hiszen mindkettő anyag...!

Ne süllyedj tovább, kérlek...
Előzmény: Mirdad (815)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2009.11.26 0 0 842

Pontosan attól, hogy a fejünkben létezik.

Hogy érzékeled, tudod kapcsolni valamihez ami már a fejedben van, kategorizálod.

Előzmény: Mirdad (836)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.26 0 0 841
"rém egyszerű kémiai folyamat" ....... ha ez ilyen egyszerű lenne, mint ahogy elképzeled, akkor már a tudományos világban régen megjelent volna megcáfolhatatlan publikáció: "Hogyan keletkezett az élet" (Nem filóznának rajta ma is tudósok.)

"nincs éles határvonal élő és élettelen között".
Hát akkor mondjuk holnap jó lesz ebédre fél kiló kőszikla ??????????????????
(merthogy nem kevesebbet állítottál !!)

Nekem úgy tűnik, hogy élettelen fogyasztása révén az élő képtelen életben maradni.

Hogyne lenne éles határvonal ????!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: msmks (812)
Mirdad Creative Commons License 2009.11.26 0 0 840

"A megkülönböztető képességet kiemelik a szentírások."

Pontosan: helyes látásmód, stb.

Érdekes, hogy "belső látásról", tudatosságról beszél a spiritulitás:

a fizikai látás is "belül", a tudatban keletkezik, akkor mi a különbség? :)

Előzmény: Törölt nick (839)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 839
***Ugyanazon a helyen keletkezik minden: a fejben.***

A keletkezést nem mondanám, hogy ott jön létre. A fej és a tudat nem ugyanaz nekem.

***Leképeződik bennünk a külvilág. Ez is jó szó: "külvilág" - van "belvilág" is?
A külvilágot is csak belvilágként tudjuk, érzékeljük :) ***

A megkülönböztető képességet kiemelik a szentírások.

*** Ha mindent csak a leképeződésből tudunk, honnan szedjük, hogy mi a "valóság"? :)***

Erre szolgál a megvilágosodás. Amilyenre sikerül, annyit ismersz meg a valóságból. Ha három tűzzel jön össze, akkor megcsípted az Abszolútat.:) Ha nem, akkor piros lehet a szék, de nem tudom milyen finomságú a fája mondjuk.:) Vagy nincs szubsztancia, mert üres a forma.:) Látszólag.
Előzmény: Mirdad (831)
Mirdad Creative Commons License 2009.11.26 0 0 838

Az evo itt holt vágány: hozott anyagból dogozik, mint a klónozás :) Úgy könnyű :)

Nem ad választ az élet kialakulására. Sem arra mi az élet, vagy "élő anyag".

msmks Creative Commons License 2009.11.26 0 0 837
"Ilyen elméletről még nem hallottam, hogy először 1/25-nyi élőnek mondható, aztán 1/24-nyi....... és így tovább, végül 1/1- azaz teljességében élő. Ez szerintem a te elképzelésed. Ha evolúciós alapon gondolkozol, az szerintem nem oké, mert először kéne lenni egy biztos alapnak, amely evolúcióra képes."

nincs teljességében élő valami, mindentől van még komplexebb, bonyolultabb, összetettebb... vagy legalább olyasvalami, ami jobban képes alkalmazkodni a körülményekhez :)

ami ugyanis nem volt képes alkalmazkodni, az mára: halott. naponta halnak ki fajok mindenhol a Földön. a körülmények megváltoznak és ezért új fajok jönnek majd létre. persze ez nem egy emberélettel mérhető időtartam alatt megy végbe.
Előzmény: nembántoksenkit (828)
Mirdad Creative Commons License 2009.11.26 0 0 836

Ez OK, csak mitől valóságosabb "valami" (bármi, akármi:), amikor MINDENT

csak leképeződésből ismerünk: minden a fejünkben "keletkezik":

egy fizikai tárgy látványa, érzete és annak a gondolata is.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!