Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Szia Anita! Gazlap-os közös rendelést szerveznek innen, mert drága a csehektől a szállítás (tizenezer ft.) Ha gondolod, szólok, ha lesz később. Nekem eddig minden fajtaazonos volt, de a sásliliomokra panaszkodtak, hogy nem azt kapták, amit kértek. Canary bimbója, levele eltér az eddigi bazsarózsáimtól, remélem, az lesz belőle.
Várjuk a képeket! Látom, kismanók nálatok is vannak, akik eldugnak ezt-azt!:-)
Szia! Az első kettő szászírisz-től van, a harmadik cseh rendelés. Ránéztem szász oldalára, ott is kapható. Még várom a cseh rendelésből Canary brillants nyílását, egy bimbót kinevel. Sajnos kicsit árnyékosabb helyre ültettem a kelleténél.
Ebből tudtam szaporítani, érdekes van hatalmas tövem más szinű, abból nem tudok kivenni, ebből a kicsi tő mellöl meg lehetett.
A bogácsi szomszéd néni is nagyon szivesen adna a rózsaszinből amit szeretnék, de annyira fás egyszerüen nem tudunk kivenni, majd húzok le ágat megengedte.
Élőbe még szebb a színe nekem az idén ez tetszett a legjobban meg egy hasonló nagy fejű ami legelőször nyílt nálam. Amit cserépbe ültettem a tő mellöl ástam ki.
Az enyém is hasonló, 1567-1568 hozzászólásnál van kép, kis ásóval feltámasztva, Valami hasonló támaszték kéne és akkor tudnánk jobban gyönyörködni a látványba.
Nekem a borz volt ilyen, gyönyörü virágjai lefelé csüngtek, csak akkor láttam a szépségét ha felemeltem a virágfejet.
Már gondolkozom mit lehetne csinálni. pl. jövőre pár db. csúzliág szerű valamit fából ,fémből, leszúrnám és a virágfejeket megtartaná. Az idén 3 db virág volt bronzon, ha nagyon sok virág lesz rajta akkor is legalább pár darabot feltámasztani.
Szerintetek megvalósítható, majd bedobom a férjemnek csináljon csúzlit. Most jut eszembe van szalonna nyársunk is aminek " U" alakú a vége amire a szalonát szúrjuk, valami hasonló is jó lenne fa nyéle nélkül .
Anita erről a másik bókoló peóniáról van feltéve kép, régebbről szeretném megnézni milyen színű?
Én már levágtam az elnyíltakról a magokat, írtátok erősebbek lesznek a virágok jövőre.
Nálam éppen kinyíltak és a hosszú virágszár meg a nehéz virágfejek miatt mindkét bokromat szanaszét cincálta a viharos szél. Az egyik tő idén virágzott volna először, alig marad belőle valami. :-(((
Nagyobb bokor esetén azért ez a fajta is szép tud lenni. Itt a faluban van egy nagyobb bokor és nagyon szép, amikor teljes virágzásban van.
Ezek a fajták azért nagyon régiek ( 1907. ill. 1928.) azóta sokat változott a nemesítés. A mostani új fajtáknál az is szempont, hogy a virágszár kellő tartást biztosítson.
Most nyílik a piros sziromszegélyű sárga szirmú teltvirágú fajta , de a virága annyira bókoló , hogy gyakorlatilag élvezhetetlen a látványa. Már a második év hogy így csinál. Van valakinek ilyen bókoló fajta p. suffriticosa növénye?