A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Nyomd hosszan a SETUP gombot (megjelenik egy menü: AM Monitor, FM Monitor, Versions).
Majd válaszd ki a 'Versions' opciót. Ha csak 3 részből áll (Part Number, Software Version, System Hardware Version) akkor RNS310. Ha található egy 'Navigation Data' rész is akkor pedig RNS315.
Esetleg van valakinek tapasztalata a CID kicserélésében? Látom több embernek sikerült frissíteni, de remélem van köztetek valaki aki új kártyára telepített térképeket.
nem nagyon van értelme kártyát keresned, mert másfél éve nincs a boltokban - kifutott. használtan sincs olyan "hülye",aki eladná, ha esetleg valami csoda folytán mégis, akkor legalább olyan áron, mint amennyiért komplett térképet lehet venni...
310-es a készüléked, ha csak akkor fut a navi, ha van bent kártya.
a nevemre kattintva tudsz emailt írni, van hozzá legfrissebb, 2017-es térképem. kipróbálható, garanciális természetesen.
Most vásárotam egy B7-es passatot, amelyben nem tudom milyen egység van. Vagy RNS 310 vagy 315. Csak memóriakártyáról fut a navi, ha eltávolítom a mem.kártyát akkor hiányolja. Ha jól sejtem akkor 310-es lesz az egység, ugye?
Szeretném frissíteni a térképeket, meg is találtam a neten, de mindenhol azt írja, hogy Samsung Evo+ mem.kártya kell hozzá, azonban nálam egy 4Gb-os Kingstone kártyán van(erre ugye sajna nem fér rá az új térkép). CID-et mindenképp át kell írni a Kingstone kártyán is?
semmi gond. :) nem nagy a különbség kinézetre. :) Sajnos az újat nem lehet B7-be tenni, mert arról már a kocsi egyébb cuccai is állíthatók, bár pár fórumon láttam páran nekiestek. :)
Én már attól boldog lennék, ha tudnám mi a különbség a sima Discover verziók közt, de nincs semmi a neten, mindegy túrok még.
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy mi a külömség az Amundsen RNS310 és az Amundsen+ RNS315 között? Igaz hogy az sima Amundsen navija sd kártyáról olvassa be a térképeket, és az Amundsen+ pedig a HDD-ről?
Pontosan nem tudom megmondani, az utolsó betűk általában évszámot/oldalt jelölnek a cikkszámoknál.
De a Discover Media fejegységeknél ennél több...
Ha minden igaz, a cikkszám alapján az egység (gyári) képességeit tudod meg. Ez persze utólag kódolással módosítható/okosítható.
CarPlay, Mirrorlink... ilyenekre gondolok.
Sajnos ennél nem mélyrehatóbbak az ismereteim, viszont azzal legyél tisztában, hogy itt ne csak a kijelző árát nézd (mert az nem drága), hanem a kesztyűtartóban levő egységet is! - na az horror! több százezer ft bontottan is. Valójában az a "fejegység", a régi helyén már csak kijelző és gombok vannak...
Még, ha így is van, ezek nem befolyásolnának, ha valóban szinte bármit ki lehet dobni a képernyőre... pl. plex, waze.. Árban húzós, mert valami 50-60e ft, de rengeteget vezetek és nagy segítség lenne. Szóval, van esetleg tapasztalatod, hogy ez működhet? Esetleg nincs itt olyan, akinek ez a felállás működik és használja is? (esetleg valahol megnézhető lenne?)
A fejegység tudja, de a Mirrorlink (vagy Car-net néven, évjárattól függően) opciós "felszerelés" szokott lenni. Ha gyárilag nincs benne, elvileg utólag is lehet aktiválni, hivatalosan persze nem kevés pénzért.
A másik dolog, hogy így GPS vevő sincs a kocsidban, tehát a telefon antennájáról mehet csak a dolog, ami viszont a kocsi belsejében nem 100 százalékos.
Segítségeteket kérném... Golf 7 Variant 2017 - Composite Media fejegységgel. Navi nincs benne.... célom az lenne, hogy a waze használható legyen rajta. A mirrorlink elméletileg tud ilyet? És ez a fejegység mirrorlinket? :(
Szeretnék bluetoothot, olvastam hogy 9w7 a legjobb modul, de nincs MFD, csak sima fedélzeti -2007 Jetta-... Melyik modult tudnám használni csak telefonálni, és zenét hallgatni?