Keresés

Részletes keresés

Isotope Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8721
Pont te vetetted fel "táskataláló" olaszok esetleges aktív szerepét.
Az ő főszereplésükkel nem nagy szám az egész, nem kellett oda vissza menniük, tulajdonképpen el sem kellett helyezni a táskát (mert ugye csak ők ismerték a megtalálás helyét), a hídra felvezető lépcsőt sem kellett használniuk, de O. nak sem, ui. az Akadémia előtt is van egy lejárat.
A túloldali "100%-os kontrollról" már írtam (2009.03.03 19:12:03 Š (8139)), de ebben az esetben nincs jelentősége.
Azt sajnos nem tudom, hogy a hajléktalanok és/vagy horgászok hol voltak. Alacsony vízállásnál a lépcső után és a híd alatt van még száraz rész, csak elég köves.
A hajléktalanok gyakran alszanak a hídfő alatti gyalogos alagútban.
Ha a parton, a híd alatt aludtak, akkor a parton történtekre csak felfigyeltek volna. (De a csobbanásra is, hacsak nem voltak matarészegek )
A képen látható hajóállomásra is van aki kimegy"vizet nézni". Ha a zárt hídon akarsz kijutni (megoldható, csak kicsit sok vason kell keresztülmásznod), simán szerzel sérülést a combod belső felére. Habár, ha O.nak már bekékült a sérülése, az ugye nem keletkezhetett az utolsó pillanatban. De ez már biztos benne van a boncolási jegyzőkönyvben. (Gyanítom, hogy régebbi, mert ha nem, akkor a francia boncolás után nagyobb hangsúlyt kapott volna.)
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e részletes sajtótájékoztató az ügy lezárása után. Gondolom, ebbe B. papának is van beleszólása.

Látom, neked is tetszett a korlátról kipisilős történet...
Előzmény: Scavolas (8695)
macmester Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8720

véletlenül nem mutattak ki algoholt a holttestből?

ha igen akkor algohol az van és kész...

hogy mennyit ivott, az más tészta...

Előzmény: Or Kán (8719)
Or Kán Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8719

"alkohol az van"

Mert ez így rohadt kényelmes, azért van. Egyébként hihetlen, hogy mennyire ragaszkodtok ehhez a mértéktelen alkoholfogyasztáshoz, amire semmi konkrét bizonyíték nincs, csak a szóbeszéd.

Előzmény: macmester (8715)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8718

serte

valoszinuleg meg lehetne, hiszen nyilvan kikerdeztek a baratokat/ismerosoket erre vonatkozoan.

de ebben az esetben miert fogadsz el egy valoszinuseget, hiszen fogvatartoi is siman adhattak neki ugyanolyan etelt meggyilkolasa elott. erdekes hogy az egyik valoszinuseget elfogadod, a masikat meg elutasitod.

szerintem az elet nem ilyen bonyolult, mint ahogy te megprobalod beallitani. miert is akartak volna egy ilyen lanyt igy kivegezni?

Előzmény: Törölt nick (8717)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8717
Persze, ha megbízhatóan meg lehetne állapítani mit fogyasztott.
Előzmény: alfredoo (8716)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8716

serte

tegyuk fel hogy gyomraban a december 3-an elfogyasztott etelmaradekokat talaltak. ez szamordra meggyozo lenne azt illetoen hogy januar elejen nem volt eletben?

Előzmény: Törölt nick (8714)
macmester Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8715

szerintem kizárja... mondom a 6 hét minimum, lehet 7-8-9-10-11-12 az... gyakorlatilag ilyen körülmények között nem nagyon lehet különbséget tenni...

a másik, ha élt hol volt?

és annak semmi nyoma, se kaja, se ruha, se sérülés, se drog, se koffein semmi... alkohol az van...

misztikus... nem hiszek a stázistartályba...

Előzmény: Törölt nick (8714)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8714
Ha objektíven állsz hozzá akkor el kell ismerd, hogy az orovsszakértői vélemlény nem zárja ki hogy akár még január elején is életben lehetett. És hát a megtalálás helyszíne. :(
Előzmény: macmester (8713)
macmester Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8713

nem is azért írtam...

csak itt vannak legalább ilyen hajmeresztő ötletek... kb. ennyire bizonyíthatóak...

ha visszaolvasol, elég objektíven állok hozzá...

Előzmény: Törölt nick (8711)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8712
Még valami: vízbe esés közben visszahúzta a bugyiját, és visszagombolta volna a kabátját is?
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8711

Erre lehetne hasonló módon válaszolni, de a téma nem olyan.

Előzmény: macmester (8710)
macmester Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8710

sőt az is lehet, hogy kissé ittasan hirtelen ötlettől vezérelve lelépett, elrejtőzőtt, lássa mi lesz... hehe... azt mikor már magasra csaptak a hullámokés látta mit okozott a hülye csíny akkor megtőrten/depisen öngyilokos lett... persze a Dunába... az volt kéznél...

mért nem hihető, dehogynem :S

Előzmény: Törölt nick (8703)
macmester Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8709

a legalább hat 6... azaz legalább 42 nap de ez a minimun... a maximum... az nincs megadva...

ps. a duna 4 fokos kb. elég jól konzervál, + ugye zoxigéntől elzárva más a bomlás (hullaviaszosodás jelensége) szóval amit a szagértő mondott, hogy mimimum kb. 1,5 hónapja vízbe van, de lehet hogy 2-2,5  hónapja...

nem igen lehet megkülömböztetni ez már... mondjuk 1/2 évet azt már igen...

de nem részletezném miért :)

Előzmény: Törölt nick (8703)
Scavolas Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8708
Kár erről a témáról itt vitát nyitni, de csatlakozom ehhez a véleményhez: ez egetrengető nagy hülyeség. Hídkorlát hiányában spicces csajok ezek szerint inkább visszatartják? :-)))
Előzmény: Der Beste (8707)
Der Beste Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8707

Ennél nagyobb marhaságot még nem hallottam.

Előzmény: pernahajder (8701)
pernahajder Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8706

"Szerintem a csajok, amikor vizelnek, a vizelettől való megszabadulás alapelvén kívül 2 dologra figyelnek: ne lássa meg senki a popójukat (és ami előtte található) és ne csurgassák össze saját magukat ...."

Ennek pont a korlátra való, testsúlyt a combközépre helyező és előre dőlve egyensúlyozó felülés felel meg leginkább. Az ugyanis a legkevésbé feltételezhető, hogy éjnek évadján, télvíz idején  a Dunában vidáman fürdőző fiúk lesnének felfelé a Lánchíd alatt, mikor pucsít már ki egy menyecske a víz fölé. És ráadásul még az alsónemű szárazon tartása is így oldható meg leginkább, ellentétben a guggolós módszerrel.

Előzmény: Scavolas (8704)
pernahajder Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8705

"A pillér kőkorlátja vagy pláne oszlopa kiváló takarást biztosítana egy félperces guggolós pisilés idejére, ami alatt a táskát szépen lehelyezné -- csak ettől még senki nem repül a Dunába."

Ez így igaz, feltéve, hogy a hét sör mellé nem ivott hét felest is.

Előzmény: Scavolas (8704)
Scavolas Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8704
Ha az általad írt pisilési forgatókönyv játszik, akkor O. szerintem a világtörténelem legelső akrobata vizelő hölgye. Szerintem a csajok, amikor vizelnek, a vizelettől való megszabadulás alapelvén kívül 2 dologra figyelnek: ne lássa meg senki a popójukat (és ami előtte található) és ne csurgassák össze saját magukat -- és ennek megfelelő helyet és testhelyzetet választanak (főleg illuminált állapotban fellépő egyensúlyzavar alatt!). Ez alapján a csipőmagasságnál magasabb hídkorlátra való "felpupulás" nagyon nem valószínű hely és testhelyzet, mert nagyon látványos popóvillantást és még józan állapotban is nagyon bizonytalan egyensúlyi helyzetet eredményez (nem éri a két láb a talajt). A pillér kőkorlátja vagy pláne oszlopa kiváló takarást biztosítana egy félperces guggolós pisilés idejére, ami alatt a táskát szépen lehelyezné -- csak ettől még senki nem repül a Dunába.
Előzmény: pernahajder (8701)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8703

semmi sérülés nem volt

Mivel dec. 4. tűnt el, február közepén került elő a holttest továbbá az orvosszakértő szerint legalább 6 hétig volt a vízben, ezért lehet, hogy megérte a karácsonyt, még talán az újévet is.

A többi találgatás törölve.

Előzmény: macmester (8614)
Scavolas Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8702
Ha jól láttam, az 5 kameraállásból 3 abszolút nem látja a hidfőt és környékét, marad 2 állás, de ebből az egyik már csak részben fedi le. (2*(60/5-2):60)*100(%) az elméleti esélye egy kameraállás tiszta ideje alatti képre kerülésnek. De ha a forgási iránnyal ellentétes mozgás történik, hiába lenne rajta plusz egy kameraálláson valami, mert nem abban a szekvenciában rögzít a kamera. Azt hiszem, már ki is mérték, hogy az a 10-12 sec egy percnyi időre számítva bőven elég, hogy valaki képi nyom nélkül mászkáljon ott gyalogosan. Autókkal más a helyzet, gyorsabb a mozgásuk, egy kameraállás ideje alatt be és ki is mehetnek a látószög által lefedett területen.
Hirtelen jövő pisilési inger és elhatározás és lemenetel a lépcsőn egy éppen új forgási szekvenciát kezdett kamera esetében 30-40 sec időt biztosít erre, ami nagyon sok idő. Feljövetelkor ugyanez a helyzet, csak a kamera forgásiránnyal megegyező irányba történő mozgás a nyerőbb.

Öngy. esetén a köryezettanulmány, beleértve MINDEN adatrögzítő eszköz által hagyott személyes adat feldolgozása, utalHAT erre történő készülődésre. A közvetlen személyes kapcsolatban álló tanúk a konkrétan elhangzott kommunikáció dokumentálásával (és nem prekoncpciózus interpretálásával!) segíthetnek egy néma segélykiáltás beazonosításához. Ha a hatóság valóban preferálta (mekkora szakmai hiba!) az öngy-t, akkor nagyon alapos környezttanulmányt kellett (volna) csináljon, és minél több közvetlen és közvetett viselkedési, kommunikációs adatot begyűjtésével és elemzésével. Az lókaki, hogy lakhelyén rendetlenség és romlott kajamaradványok voltak, illetve szeretett bulik alkalmával inni, és hangulata nyomott volt a megelőző napokban. Ez további lényeges viselkedési és kommunikációs adatok nélkül semmit nem bizonyít, de még csak nem is állít. És a legszebb, hogy ettől még impulzív módon bárki követhet el öngy-t... Adatszegény környezettanulmány lehet adatgyűjtési probléma is, nem csak ráutaló adatok nem létezése.
Előzmény: alfredoo (8698)
pernahajder Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8701

Valamikor, ennek a topiknak az elején merészeltem leírni a következő hipotézist:

Az ifjú hölgy a "hét sör és a hét feles" után felballagott a hídra, ámde a sörök dolgoztak a szervezetben és erős vizelési inger tört rá.

Mint kulturember, nem akarta a hídon járdát összevizelni, körülnézett és látván, hogy nem jön senki, úgy gondolta, felkapaszkodik a korlátra, ráül és a popsit kitartva a Duna fölé könnyít magán. (Ilyenkor nyilván a combra támaszkodva ül.)

Közben persze dolgozott a hét feles is: megbillent és lezuhant.

Baleset.

Ez a verzió megmagyarázza, miért volt a táska szépen letámasztva, és magyarázatot ad a belső combon lévő kék foltra is.

Természetesen ez sem bizonyítható, csupán egy - szerintem nagyon valószínű - lehetőség.

Az, hogy napokkal vagy akár hetekkel (mindenképp csak azután, hogy a kamerafelvételek elemzése után kiderült: arrafelé ment) később már nem találtak a korláton újlenyomatot, egyáltalán nem meglepő. Az lett volna a meglepő, ha találnak.

Arra a sok hülyeségre, hogy a járásán nem látszik: ittas lett volna, csak legyinteni kell. Először is épp elég merev, kimért, azaz túlságosan is koncentrált a járása, ami éppen a közepes fokú itasság bizonyítéka is lehet, másrészt meg állítólag bírta az italt. Tehát nem feltétlenül kellett tántorognia.

Persze sokat segítene, ha a rendőrség közzétenné, hogy a ruházata a testen a holttest megtalálásakor milyen állapotban és helyzetben volt, bár ez a sodródás közben változhatott, de erősen bízom benne, hogy ezt pusztán kegyeleti okokból sem teszik.

Előzmény: alfredoo (8699)
Scavolas Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8700
A statisztika szép dolog, csak az a baj vele, hogy konkrét esetre soha nincsen semmiféle hatással, a dolgok nem statisztikai alapon történek, a megtörtént dolgokat elemzi a statisztika. Magyarán, semmit nem bizonyít, hogy eddig hány erőszak történt azon a helyen.
Szerintem szaglássz körül, lehet, hogy meglepődsz... Ahhoz, hogy valaki "megtalálja" ezt az ideálisnak tűnő helyet egy pislantás erejéig, nem feltétlenül kell előzőleg ismerni a helyet -- jön az inger, le kell tudni nyugodtan guggolni letolt bugyival, felhúzott kabáttal, úgy, hogy lehetőleg ne láthasson bámeészkodó szem. Erre ösztönösen menne bárki a lépcső irányába és nem a híd közepén guggolna le. És 3 kéz hiányában a táskát tuti letenné közben.

Én sem mondtam, hogy biztosan az történt, azt viszont igen, hogy HA erőszak volt, akkor LEHETSÉGES, hogy így történHETETT.
Előzmény: alfredoo (8697)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8699

scavi

a pisilest illetoen egyaltalan nem kell elmenni a dunapartig. a fal toveben szepen le tud valaki guggolni pisilni amint lement a lepcson.

es ha jol ertem ez a resz ophelie szamara maximalisan ismeretlen volt.

amugy az utolso felvetelen feltetelezesem szerint egyenesen mehetett a hid fele ezert vonta le a rendorseg hogy a hidra ment. valoszinuleg a lepcsore meneshez egy picit masfajta utvonal is jo lett volna. ha nincs elkoveto ember, ha nincs inditek, ha nem all rendelkezesre megfelelo ido, akkor miert az a termeszetes kovetkeztetes hogy a taska mas altal kerult a hidra? akkkor viszont inkabb ophelie vitte magaval. es opheliet a dunaban talaltak meg, tehat logikus az egyenes egymast tamogato momentumok feltetelezese. ott kezdodik hogy miert nem a szokasos utjan ment haza?

Előzmény: alfredoo (8698)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8698

scavi

szerintem ez a 75 szazalek esely igy nem franko. biztos hogy abban az allasban a hidra is lat a kamera es forgas/mozgas kozben is rogzit valamit. van nyilvan esely mert a rendorseg is ezt mondta de szerintem inkabb 25%. mert akkor vegul is mit rogzit a kamera? vagy minek? persze gondolom az autoforgalomra van szakosodva.

Előzmény: Scavolas (8695)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8697

isotope

EDDIG hany lanyt (fiut) eroszakoltak meg es/vagy gyilkoltak meg ezen az IDEALIS helyen? ja hogy egyet sem? egyaltalan hanyan mentek le/jartak le ODA pisilni es hanyni. ophelie honnan tudta volna hogy az addig altala nem latogatott utvonalon ilyen idealis hely mutatkozik pisilesre, hanyasra, stb stb. amugy ott van az egesz roosevelt ter ahol bokrok es fak is vannak es nincs igazabol kivilagitva.

miert ment ophelie ezen az utvonalon ahol nem szokott jarni es ahol mar varta ot az a banda, amelyik ezen a helyen SZOKOTT garazdalkodni. hiszen idealis hely megtalalja a maga foltjat.

a taskat hidra vivo egy ember vagy tobb ember volt. gondosan elkerulte a kamerat felmenet is es lemenet is. ja es volt vagy 25 perce az egeszre!

a szuezi vallalatot kihagytad. valoszinuleg a dunan felusztattak az 'embereket' es igy kovettek el a bunos cselekedetet.!

Előzmény: Isotope (8689)
Scavolas Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8696
Szerintetek a hajléktalanok hol alszanak szokás szerint? Kicsit a víz felé közelebb hátrébb, mint ahol az első képen a két személy látható jönni? Mert akkor gyakorlatilag beléjük botlik valaki, ha pl. pisilési szándékkal lemegy a lépcsőn.

Scavolas Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8695
Még valami, de ezt is ragozgattam már korábban:
"A elkövető(k)nek csak fel kellett vinni utána a táskát a hídra, és kész is volt az öngyilkosság."

Egy dolog felvinni a táskát (és elkerülni a kamerát -- kb. 75% esély), de vissza is kell jönni (túloldali kamera fix, tehát 100%-ban vesz) és akkor is el kell kerülni a kamerát (uyanúgy lépcsőzés, megint kb. 75% eséllyel) vagy beszállni egy kocsiba a pillérnél, ami Buda felé hajt tovább (ezt 100% rögzíti a túloldali fix kamera, tehát ha lenyomoztak minden kocsit a kamerafelvételeken, akkor passz).

Bekapcsolt mobiltelefonok cellainformációkon keresztül nyomot hagynak, ha lenyomoztak minden mobilt, amely a szóbanforgó időszakban nyomot hagyott a lefedettséget biztosító cellákban, akkor megint passz.

Az szent, hogy volnának kérdéseim egy sajtótájékoztató alkalmával...
Scavolas Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8694
Isotope, újfent köszönöm. Nehogy már azt hidd, hogy Téged piszkálgatlak, amikor idézőjeleket használok. Csak nem mindenki olvassa ugyanazt, ezért jobb pontosítva írni, kerülvén az esetleges félreérthetőséget.

Ugye arról nem írt ez a kedves honi sajtó öles oldalakon, hogy a hídfő melletti partszakaszt is ugyanolyan aprólékossággal vizslatták volna nyomok után -- de attól még megtehették.

A horgászok már három hónapja eltűntek a színről, azóta sem hallani, sem látni róluk semmit nem lehet. Ez lehet jó jel is, mert jelentkeztek tanúként, és lehet rossz is (csak kitalálta valamelyik újságírónak csúfolt agyament).
A csobbanáspróbáról valaki hallott itt (nem úgy értem, hogy elhallatszott-e odáig is)?
Szerintem kb. 50-75 méter lehet maximálisan az a távolság, ahonnan még valamit látni lehet éjjel 3-kor. Ugyanebben az időpontban nem unatkozó GYES-en lévő anyukák tologatják a babakocsit városszerte, hanem leginkább valamilyen tudatmódosító szerrel változó mértékben feltöltött egyének és párok, akik ráadásul általában otthon felejtik az éjjellátó készüléküket. (Még hogy a Szabadság-hídról látnának valamit...) A taxisok az egyedüli megbízhatónak nevezhető tanúk, csakhogy ők éppen elég dologgal terelik el a saját figyelmüket a kocsin belül vagy kívül (másik taxissal beszélgetve), hogy valóban lássanak valamit.

Megismétlem, ha nyomozás lezárását egy részletes beszámoló nélkül teszik, mindenkinek maradhatnak és maradnak is, hiányérzetek, amelyek miatt O. halála rejtélyesként vonul be a történelembe.

laci781 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8693
En ugy latom nalad a 2x2 az most 5. Szeretnem ha levezetned nekem hogy jott ki.
Előzmény: véreim magyar proletárok (8672)
laci781 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8692
Vagy olyan volt mint Matyas kiraly meseiben? Kicsit elt is meg nem is? Kicsit kaba volt meg nem is? Vedekezett is meg nem is?
Előzmény: véreim magyar proletárok (8672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!