az a furcsa még a szituban, hogy tegnap pl. hagytam hogy üvöltsön kb. 5 perc teli torokból való remegő szájú sírás után, felvettem szeliden megsimogattam, nagyon kedvesen elmondtam neki hogy semmi oka a sírásra mert nagyon szeretem, biztonságban van, tudom hogy éhes, tiszta a pelusa és hogy most leteszem a szopi párnára és megetetem. Igy is volt, befogta a száját, letettem a párnára, cumi a szájába és szívta mint egy kis búvárszivattyú :)))) és tegnap pl. csak délután csinálta 1X. Igen, amit mondasz is, nálunk is az van, hogy max. 5 órát alszik egyben, aztán szinte álmában leszívja az adagot és alszik tovább. Én sem vagyok teljesen biztos ebben a fog dologban, de aki eddig látta azt mondta tuti mert úgy nyálzik mintha öntenék a kis szájából - hát majd kiderül. Azért mindenkinek köszi a tippeket
Úgy tűnik, mintha csak a -na végű neveket venném észre az utónévkönyvben, pedig nem is :) Nekem az Antea tetszett legjobban, de a párom szerint az túl komor lett volna az ő vezetéknevével.
Az én fiam is 3 hós koráig aludt 8-9 órát is egyben éjjel, most meg max. 5-öt. (Most 4 hónapos.) Egy ideig nem tudtam mire vélni, most úgy gondolom, hogy tényleg éhes, ui. sokat eszik éjjel, és utána egyből alszik tovább. (Szopik, nem mérem, úgyhogy mennyiséget nem tudok.) Ami pedig a tied "hisztijéhez" hasonló: heti 2 délelőtt a valamelyik nagymama vigyáz rá, és lefejt anyatejet kap cumisüvegből. Eddig minden probléma nélkül megette, múlt hét óta viszont nem hajlandó, alig tudnak egy fél decit beleimádkozni, aztán mikor hazajövök, éhes farkasként veti rám magát. Fogalmam sincs, hirtelen mi baja lett a cumisüveggel... Pedig azt hittem, hogy mivel pici korától hozzá van szokva, nem lesz vele gond. Fogzásnak semmi jelét nem látom, de én amúgy is szkeptikus vagyok, mikor minden nyűgöt a fogzásra fognak az anyukák. (A lányaimnak soha semmi bajuk nem volt a fogukkal, mindig véletlenül vettem észre, hogy hopp, megint kibújt egy.) A borostyánnyakláncra inkább nem is mondok semmit :)
Meglátom még, ha tovább "durvul" a helyzet, akkor gyanítom, hogy ki fogom próbálni ezt is (a nagyobbik lányommal is végig próbáltam mindent, csak akkor még ez pont nem volt népszerű :)) Addig is kitartunk a hűtős rágókákkal. Nelli tényleg mindenbe belecsimpaszkodik, a ruhái nyakába is szokott, és tépi, hogy a szájába bírja gyömöszölni :DD
Nekünk van borostyán láncunk, éjjel-nappal hordja Zalán, soha semmi gond nem volt vele. Elég hamar elkezdte viselni, nem tudom milyen lenne a fogzás nélküle, még így is vannak durva éjszakáink.
Ja, és nem nyúlt hozzá. Rövid láncocska, direkt babáknak, gyöngyönként van csomózva, ha elszakadna sem gurul szét. Én csak nappal adtam a fiamra, éjjeli alváshoz, fürdéshez levettem, bár nem fontos. Izgága gyerek volt, most is az. :-)
A harmadik gyereknél használtam borostyán láncot, mert neki semmi nem vált be, de őrült tempóban is fogzott... szinte tünetek nélkül. 4 hónaposan jött az első két foga, 7 hónaposan 8 foga volt, 12 hónaposan meg 13, és számsorrendben jöttek, nem pedig a tankönyv szerint, hogy a legvégén a szemfogak. 15 hónaposan 16 foga volt.
Szerintem lehet fogacska is. Nálunk pl nem jellemző a családban a korai fogzás, de Nelli épp csak betöltötte a 4 hót, és kinn volt az első foga. Most jön a második. Előtte pár héttel már nagyon nyáladzott, és nyűgösebb volt sokkal. Mondjuk ez az evés ilyen elutasítása nem stimmel fogzásra szerintem. (Inkább mint ha "szopi-sztrájkolna"de azt nem tudom szoktak e tápszeresek is...)
Tényleg, borostyán lánccal van valakinek tapasztalata? Tényleg segít? Kéne nekünk valami fogzás könnyítő. Lehet túl parás vagyok, de nem tudom merjek e láncot aggatni a nyakába. Sokat forog már, nem hiszem, hogy túl kényelmes lenne. Meg mindenbe belekapaszkodik, és cibálja, szóval nem biztos, hogy nagyon neki való... Valakinek tapasztalata?
köszi, köszi... azért gondolom hogy fog, mert páromnál 4 hósan nálam 3,5 hósan jelent meg az első fogacska, lehet hogy a lányunk is korán kezdi a fogzást. Persze ha napok mulva is maradnak a tünetek akkor a gyerekorvost is megkérdezem hátha neki van valami ötlete. Ébredés után pedig ínyellenőrzök :))
3 hónaposan kicsit korai a fogzás, de elképzelhető, kérdezd meg anyukádat, anyósodat, hogy te és a párod mikor kezdtétek... A fogzásra viszont nem kezdene hisztizni a cumisüvegen, hiszen azt csócsálhatja is. Esetleg fejlődési ugrás. Vagy cserélj cumit, nagyobb vagy kisebb lukúra, vagy változtass tápszert... nehéz megmondani, legalábbis nekem nincs ötletem igazán. Fogzásra javaslom a Dentinoxot, vagy a Kin-Baby-t, vagy a borostyánláncot, de vannak még egyéb módszerek is. Mindenesetre mielőtt ezekhez fogsz, tiszta ujjal masszírozd meg az ínyét, ha puha, akkor valóban fog, és esetleg a dörzsölgetés is elég.
Régen jártam erre, talán a héten sikerül időt szakítanom a visszaolvasásra is. Most a gyakorló anyukák figyelmét kérném egy kicsit.
"tünetek": három hónaposak leszünk szombaton. Eddig szépen növögetett, fejlődött és két és fél hósan az éjszakák nagy részét átaludta (értsd: 6-7 órát) most azonban kb. 2 hete valahogy elég keveset alszik max. 5 órát egy huzamban (éjszakáról beszélek) és a nappali kajálások előtt egy kemény 10 perces ordítás veszi kezdetét. A jobbik verzió, hogy elkezd enni (tápszeres bébi) és a kaja harmadánál kezdi meg ezt a 10 perces üvöltést. Látszólag minden ok nélkül. Tiszta a pelus, kényelmes szopipárna, általában mosolyogva várja a cumisüveget, aztán legörbül a szája és vígasztalhatatlan sírás jön. Nem hasfájós, nem bántja szél, nem utal semmi fájdalomra... kicsit tanácstalan vagyok. A "hiszti" után megeszi a kaját és jókedvűen fejezi be az evést. Mi lehet vele? Fogzás kezdete??? eléggé nyálzik a kis Drágám.
Szia sway! A homeos készítmények nagyon jól beváltak a barátnőm gyerekénél, ő makacs takony ellen Oscillococcinumot adott a kicsinek . Én jövőre szeretnék szülni. Számolj be majd a takony-helyzetről. :-)
Nem tudom, én az orrszívónak még szinte a hegyét se dugom bele a majdnem 3 éves gyerek orrába, csak odaérintem az orrához, annyi elég, hogy ha jönni akar, aminek jönnie kell, azt kikapja a szívóka... de tényleg csak itt okoskodok, mert a fiam 8 hónapos koráig nem volt náthás, akkor meg már minden nagyobb. Orrlyuk, meg minden. Igaz, az ellenállás, rúgkapálás is...