Jut eszembe: egész Európát végigautóztam, egy-két mediterrán szigetet is. Engem rendőr még soha meg nem állított, csak úgy, hogy az igazoltatás kedvéért.
Ez csak nálunk divat, mert a hülye rambók azt hiszik, szolgálnak és védenek, nekik mindent lehet, miért ne szívassák a polgárt, ha tehetik?
És mert senki el nem magyarázza nekik a főnökeik közül, hogy nem az a rendőri munka, hogy a békés polgárokat molesztálják, hanem az, ha a csirkefogókat, az ámokfutókat elkapják.
Persze a 600S Merciben feszító, 150 kilós szekrényalakú kisebbséget nem állítják meg, mert az elküldi őket a mamájukhoz.
Ahaaaa... meg volt ez rendezve! A képviselőt olyan helyzetbe hozták, hogy iratok nélkül kelljen vezetni, majd csapdát állítottal neki közúti ellenőrzés ürügyén, előre tudván, hogy nem lesz nála dokumentum! De lebuktak!
Hát épp ez az! A komcsi rendszerből visszamaradt rendőrterror, hogy merészelnek bárkit megállítani csak úgy? Sérti az alapvető szabadságjogokat, hogy egy rendőr alapos gyanú nélkül ellenőrizze, ki is vagy!
"Az legyen egy országgyűlési képviselővel a legnagyobb bajod, hogy "íratlan" normák ellenére, nyáron fürdögatyában vezetett..:))))) De van egy gyanúm: ez már csak a kekec demagógia."
Gondolj amit óhajtasz, jogod van hozzá!
Mint ahogy nekem is:
Ha egy képviselő nagy sebességgel, nem a szokásoknak megfelelő öltözékben, iratok nélkül közlekedik, az ne az utcán kekeckedjék az igazoltató rendőrökkel, hanem húzza be fülét-farkát, vesse magát alá az intézkedésnek, aztán majd az előállításának helyszínén éljen az őt megillető jogaival.
Ha óhajtod, ezt is tekintheted kekec demagógiának!
Még egy kérdés: lényegében miért igazoltatták a képviselőt ill. akárkit, mert akkor még a zsandárok sem tudták, ki ő?
Volt rá valami különös okuk?
Szabálytalanságot követett el, vagy miért?
Ha nem, akkor hol kezdődik a zaklatás? Az erőfitogtatás?
Jómagam már hoztam haza a reptérről a lányomat egy hajnalban, pont az I. ker-en keresztül. Lapított egy autó a sötétben, majd utánunk jött és leállított igazoltatásra.
Még a lányom személyiét is elkérték. Teljesen szabályosan hajtottam, az ég világon semmit nem követtem el. A fiúk unalmukban zaklattak.
Itt nem hasonló történt?
Tudja valaki, hogy mi a faxért állították meg a képviselőt?
Kifelejtetted, hogy meg akartam mutatni, milyen szép hangja van a motornak, ezért túráztattam egy kicsit, mintha nagy svunggal el akarnék indulni, mire a rendőrök elismerően bólogattak, és az egyik akkorát bólogatott, hogy véletlenül az épp gesztikuláló kezembe verte a fejét, és ettől az agressziótól olyan zavart tudatállapotba kerültem, hogy már nem is tudtam mit csinálok ezután...
"esetleg egy amerikai szenátor először fürdőruhában pofozkodik a rendőrökkel majd a rendőrkapitányságon földre vetvén magát, halott indiánnak tetteti magát. Megpróbálom elképzelni, de nem megy. Vajon miért nem?"
Mert szegényes a fantáziád:
Négy társával Őrizetbe vették Tom Lantost egy washingtoni tüntetésen
2006. április 29. 11:22
Az amerikai kongresszus öt demokrata párti tagját, köztük Tom Lantos képviselőt is őrizetbe vették a szudáni nagykövetség előtt tiltakozó más tüntetőkkel együtt a rendőrök pénteken Washingtonban azon a címen, hogy illetéktelenül a külképviselet területére léptek. A rendőrök - miután a felszólítás ellenére nem volt hajlandóak távozni - egyenként őrizetbe vették az öt demokrata párti törvényhozót és kezüket hátul összebilincselve egy rendőrőrsre szállították őket. Tom Lantos, James McGovern, John Olver, James Moran és Sheila Jackson Lee törvényhozókon kívül a rendőrök hat másik tüntetőt, amerikai vallási személyiségeket is őrizetbe vett.
Elképzelem, ahogy egy német vagy svájci képviselő, esetleg egy amerikai szenátor először fürdőruhában pofozkodik a rendőrökkel majd a rendőrkapitányságon földre vetvén magát, halott indiánnak tetteti magát.
Megpróbálom elképzelni, de nem megy. Vajon miért nem?