Csináltam többször is, de abbahagytam, mert csak a korai fajtáknál vált be, de csak akkor,
ha éppen csapadékos idő volt, és még volt idő a berakódásokra--- persze ha öntzözve van rendszeresen- én nem teszem- akkor bizonyára más a helyzet. Másoknak persze lehet más a tapasztalata... visszatérek a tavaszi metszésre
A lenti területen nem volt időm semmire 1-2 hónapja felújítási munkák miatt, most tudtam zöldmetszést végezni, dzsungel volt előtte, a barackokból semmi nem látszott, pedig jó lett volna ritkítani:
Ezt nem értem: ha nem leveses, akkor hogy lesz a bokád is őszileves, ha beleharapsz?
Nálam amúgy van egy bicska és szelek a barackból, ha a helyszínen kóstolni vágyom, de ez ritka. Mivel utána kocsiba kell szállni, kilincset, kormányt fogdosni, amit baromira nem jó cukros, ragacsos kézzel.
Jobb szeretem behűtve, asztalnál, csak gyümölcsök vágására fenntartott deszkán feldarabolva, társaságban enni.
Amúgy ezek még mindig nem voltak puhák, messze nem leveses, a bokám is őszileves ahogy beleharapok, szóval tényleg minimum 2-3 hét a csúszás. De ez talán igaz lesz a többi fajtára is, de a mariskára biztosan, kőkemény még.
Ez a "Sunbeam" amit küldtél azért nem stimmel, mert amit én vettem napsugárnak, az ilyenkor már javában érett,
amit erre írnak érési időt, akkor nálam már a keresztapja fehérhúsúja érik.
Amit meg Aranycsillagnak küldtél, arról nem derül ki, hogy mikor érik, de kinézetre valóban hasonlóak, és arra is hasonlít, amit én napsugár-nak vettem.
Nem ismerem. Ami negatívumot mástól olvastam az a pulton tarthatóságra vonatkozott. Ez nálam nem szempont. Lehet, hogy majd kipróbálom milyen. Az early redhaven van egy ideje és lesz is, mert elégedett vagyok vele. Rendszeresen és bőven terem és ízre is jó.