Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2471
Nem volt valami olyan is hogy borravalot akartak megadoztatni... vagy rosszul emlekszem?
Előzmény: v_peti (2462)
AnyaTunder Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2469
Sajnos egyet értek Veled.  Elnézem az érveket egyik másik oldalról is, és felteszem magamnak a kérdést mit tudunk mi a politikáról??!!!! Valjuk be őszintén egy nagyon jól fizető szakma, kevés olyan emberrel aki valóban tiszta. Több barátom is dolgozik a minisztériumokban, az egyik éppen a gazdaságiban. kOnzervatív szemléletűek, akik 2002-ben átszavaztak az MSZP-re, mondván diktatórikus eszközökkel kormányoz Orbán.  Az idén visszaszavaznak a FIDESZre, mert Kókának nincsenek ötletei, látványos akciói vannak, s ha már az sincs, akkor éppen ki tudja hanyadszorra átszervezi a minisztériumot. Tudod mire jó egy átszervezés? A multiknál is ez volt: pozíciót csinálni embereknek, illetve mutatni a központ felé, hogy nálunk mindig történik valami. És valaki mindig jól jár, ha más nem a költöztető brigád :))) Valahol szánalmas, hogy itt tart ma Magyarország. Hadakozunk egymás ellen, jól odamondogatunk egymásnak és közben nem vesszük észre, hogy nyakunkon KÍna!!!!! A töri tanárom már 1987-ben megmondta, hogy egy ilyen kulturát, mint a kínai nem lehet félreállítani. Szép csendben kivárja amíg Amerika és Európa legyengül, aztán pedig bedarál mindenkit. Ha van egy kis esze még az iszlám világgal is összefog. Röhög a markában, hogy az amerikai gyerekek lövöldözik egymást. Nesztek liberalizmus!!! A többség nem akarja észrevenni, hogy az emberiség 99%-a nem képes demokráciában, liberalizmusban élni. Kell egy cáratyuska, akinek engedelmeskedik a nép.
Előzmény: Törölt nick (2379)
Humoro Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2468

Ahhoz, hogy hülyeségeket mondjál kár volt ilyen sokat leírni srác... A Tb-vel kapcsolatban pedig csak olvasd el a lentebb álatalam és egy másik hozzászólóval együtt elvégzett számításainkat.

Ja, és ha Orbán ennyire a számok embere, akkor miért nem hozott magával semmilyen adatot? Ha számoltad volna hányszor említette, hogy mindenki a maga háza táján nézzen körül, akkor úgy érzem rájöttél volna, hogy ő csak ennyit tud. Demagóg, polulista, és az egyszerű embereket akarja meggyőzni. Látom ezt nálad elérte. Sajnálom...

Előzmény: kispeter1 (2427)
bagoly1 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2467
Hát a Gallupnál most éppen egál van mindenben...
Előzmény: először jártam itt és.. (2450)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2466
hát, szerintem te a hírTV-s változtatot láthattad a vitából. :)
Előzmény: AE86_Z (2372)
marja petrovna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2465
kopaszmercisnél pedig úgy tűnik, hiánycikk az önbizalom. talán ezért érzi úgy, hogy mindenkit le kell köröznie trágárság terén, így vonva magára a figyelmet.
Előzmény: kopaszmercis (2449)
kopaszmercis Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2464
Meg szerencse, hogy csak a stilusomban talahatsz kivetni valot, ez annyit tesz, hogy elertem amit akartam.. a mondani valom tamadhatatlan.. sajnos nem tudom, hogy hol nem szemelyeskedes az, hogy lebecsmerled a szo kincsemet (kivancsi lennek a magyarazatra, kulonosen annak tekinteteben, hogy kettos anyanyelvu vagyok, es meg egy harmadik nyelvet is beszelek).. ami ugye ismet csak nyilvanvalo tenyszeru tevedes...
amugy valoban baromi szofisztikaltan ki tudod fejezni masok gondolatat.. sajat gondolatot itt meg toled nem lattam...
Az meg, hogy szofisztikalt vagy.. szofisztikalt es jol nevelt akarki tud lenni... csak akaras kerdese, semmilyen bizonyitvanyt nem allit ki rolad.. tudom ezt most nem erted.. nem baj nem is kell ertsed.. nem az a dolgod, hanem, hogy szofisztikaltan kifejezd a gondolataidat.. tedd azt a jovoben is!
Előzmény: marja petrovna (2441)
lcoder Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2463
Nagy igazságaid vannak...
v_peti Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2462

meg, pincér - az alacsonyabb ár igenis fog munkahelyeket teremteni

Így van.

Tisztel Gyurcsány úr!!! Ön bizonyára nem tudja, hogy a vendéglátós alkalmazottak jentős része minimálbérre van bejelentve, és a többit borravalóból szedik össze. Ha meg nem borravalós dolgozók pl. konyhások vagy pultosok stb..., akkor meg esetleg zsebbe kapják meg a többit. Ha alacsonyabb lenne a TB, akkor mind normális fizetésként kapnák meg.

És ismerek olyan cégeket is, amelyek bejelentés nélkül alkalmazak embereket. Ez nagy szemétség. De ha alacsonyabb lenne a TB, akkor erre jóval kisebb esély lenne.

upi2000 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2461

ez esetben a többi apró szabálytalansága jó húzás volt...

Na ezért vannak neoliberális és konzervatív szavazók, mert az egyik azt gondolja, hogy a cél érdekében meg lehet hágni bármely szabályt, a másik meg azt, hogy be kell tartani, ha nem jó, akkor is, legfeljebb  meg kell változtatni.

Előzmény: Timna (2370)
koggy Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2460
"Ne irigyelj engem.. hidd el nekem(bar tapasztalni nem fogod soha) de az intelligencia, es az esz gyakran terhet is jelent. Nekem nem mondja meg a pap, meg a viktor, hogy mikor mi van, sajnos."

No az irigység állt tőlem legtávolabb veled kapcsolatban. Inkább sajnállak már egy ideje, de nem akartalak ezzel esetleg megbántani.
Előzmény: kopaszmercis (2350)
asandor777 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2458

Ha bevezetik azt a bizonyos 100 000 Ft minimálbért,annak beláthatatlan következnénye lesz.A Fidesz bejelentte,hogy 19 % járulékra csökkenti a terhet,.bejelentette,hogy a minimális adó 16 %, ami a minimábérre is vonatkozik. 20 % volt az adó a minimálbéren Orbán idejében.és persze kérdéses az egészségügyi hozzájárulás is,melyet a fidesz akkoriban a duplájára emelt.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2457
Nekem Gyurcsany sokkal idegesebbnek tunnt, mint ahogy barki masnak, akar a pszichologusnak, lasd. meg Index cikke.
Te beveszed az igerethadjaratban hogy GyF-eknek atombiztos tutiszuper programja van? Nincs nekik semmijuk sem, eddig is ezt kellett volna csinalniuk es hat nezz vissza... de jo taktika azzal altatni a nepet hogy mi bezzeg, nekunk aztan... majd kivancsi vagyok ha hatalmon maradnak ebbol a tutiszuper programbol mi es hogyan fogja ereztetni hatasat...
Előzmény: figyelő (2444)
lcoder Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2456
Szerintem Orbán a XXI. század eddigi legnagyobb diktátora.
Ez legalábbis kissé érdekes világképre utal...

Gyurcsányt nem értem, miért mond olyant viktornak, hogy ön egy úriember...
Én inkább azt csodálom hogy miért várja el OVI-tól hogy legyen úriember vele szemben, amikor õ folyamatosan az egész beszéd alatt akkora tapló hogy tüzet lehetne vele gyújtani...
Előzmény: levertpol (2416)
morticia addams Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2455
Kövér Köteles László mondta az elbukott 2002-es választások után, hogy ez a pesti panelprolik miatt történt.
(még talán valami ingyen sört-kolbászt is emlegetett, amivel a panelprolik szavazatait megvásárolta az MSZP)
Előzmény: sasoda (2445)
Shallow Grave Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2454
Igen, sajnos, ez így van, csak szarunk egymásra, én őrá, ő meg énrám, és nem jutunk előbbre.

OV vs. GYF vita nem volt jó semmire, talán arra hogy ki mennyit és merre változott, illetve hogy kinek mi volt a fontos.

GYF: vitatkozni az ellenzék "Vezérével", és megverni őt a számok terén, esetleg tények terén

OV:a bizonytalanok meggyőzése, és egy újjabb alkalom, hogy kimutassa, mennyire más is ő, mint a mostani kormány, nem lehet kizárni, hogy OV-ék tudták mi lesz GYF-ék taktikája.
Előzmény: spooler (2437)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2453
libsike2006,

ha valaki 20 éves korában vilámegváltó forradalmár,25-26 éves koráig liberalis,majd benő a fejelágya,35 éves koráig rögzül az érékrendszere, mondjuk néhány évvel az egyetem után,ez normalis,ebben a váltásban semmi kivetnivaló nincs.

Nem katyvaszról van szó,hanem a FIDESZ álrtal mas műár hosszú évek ótaq hiedetett keresztény/konzervatív értékrendről.

Igen, az teljesen normális, ha az ember 35 éves korára rájön, hogy csak minimális szabályokra van szükség az életben és azok rögzülnek is, és amúgy hagyni kell mindenkit élni a saját életét, nem belepofázni másokéba, nem ráerőltetni a sajátunkat a többiekre, és főleg nem ítélkezni mások felett, akik máshogy gondolkodnak, élnek. Csak hogy ez nem a konzervativizmus. Amit a konzervatív pártok művelnek, azok sajnos a személyiségfejlődés korai, tinédzseri szakaszában megrekedt szerencsétlen felnőttek megnyilvánulásai, akiket legtöbbször nem hagytak a - nagy többségben szintén konzervatív - szüleik érvényesülni. A konzervativizmus jó és kell, amíg fel nem nő az ember. Utána már káros, gátolja az embert a fejlődésben. Persze nem kell senkit se bántani, mert így maradt, csak éppen hagyni nem szabad hatalomhoz jutni, mert akkor elkezdi ráerőltetni a saját, konzervatív értékrendjét másokra, önigazolásképpen - ráadásul agresszívan (soroljak neveket?:D)

Namármost olyan, amit Orbánék műveltek, hogy egyszer liberálisnak kiáltják ki magukat, máskor meg konzervatívnak, az pszchológiai nonszensz. Vagy most hazudnak, vagy mind a kettőnél hazudtak - ezt mondjuk simán el is bírom képzelni, mindig olyannak állítják be magukat, amiben épp jobban tudnak érvényesülni, egy a fontos: a hatalom, és ehhez a tömegek hülyítése.
Előzmény: Goj2 (2390)
beny Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2452
Jó volt olvasni Téged! Remélem, hogy még nagyon sokan így gondolkodnak mint Te! De az ilyen fajta meglátáshoz, mint a Tiéd, szükség van agyra és tudásra....
Eszembe jut az a kép, ami a szombati MSZP-s ülésen megkérdezett szimpatikus úriemberről villan be... elől egy darab fog, fröcsögés, egy épkézláb mondtatot nem tudott összetenni, az egyik kezébe cigi, a másikba sörös üveg...és kiabálja, hogy hajrá MSZP!
Én nem tartozom a bizonytalan választók körébe, nem ingatott meg a tegnapi vita sem. Bár én nem nevezném vitának, inkább vádaskodásnak, személyeskedésnek és sértegetésről beszélnék, főleg az egyik oldalról. Ha valakinek ilyen miniszterelnökre van szüksége, aki arrogáns, nagyképű, pökhendi és a másik embert lenézi, válassza meg...
Azt tudom, hogy semmiféle összefüggés nincs abban, hogy mennyivel több lakás épül ma és könnyebb-e lakáshoz jutni. Az ingatlanpiac pang, és hitelt felvenni sokkal rosszabb feltételekkel lehet, mint 4 évvel ezelőtt! Sok lárifári volt Gyurcsánynál, amikor éppen nem sértegetett...
Előzmény: AnyaTunder (2354)
sasoda Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2451
Ha olcsóbb lesz a AUTOpályamatrica , üsse kő legyen még egy gyerek. :-)
Engem meggyőzött, már érdemes volt nézni.
először jártam itt és.. Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2450

de milyen irányba?

Előzmény: bagoly1 (2447)
kopaszmercis Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2449
Azert ekkora onbizalom, ilyen keves eroforrasra vakmero dolog.

Egy agyatlan kovetonek, akik papok meg viktor utmutatasa szerint el, mit magyarazzak az onallo ertelmezes, es gondolkodasrol...
hogy magyarazzam el a pontnak, hogy mi az a gomb? Foleg, ha az a pont ebben a nobel dijra palyazik? =) Az eset arra mutatott ra az en szememben, hogy a vitat vezeto arc szerint egy erme segedeszkoz... szerintem egy mufasz segedeszkoz, egy grafikon segedeszkoz, egy penzerme, amit magunknal tartunk nem segedeszkoz.. ennyi erovel orban viktor is segedeszkozt hasznalt ugyan ugy ahogyan a gyurcsany is, hiszen oltonyben volt.... mar pedig az segedeszkoz... sot talan a gyurcsanynak kontaktlencseje van... az is seged eszkoz...
a viktornak meg megemltek a pulpitust, hogy ne latszodjon, hogy ket fejjel alacsonyabb a gyurcsanynal.. na az meg mar nem csak segedeszkoz, hanem szepsegapolasi segedeszkoz.. =)
Erted? nem...
nem baj.. koncentralj a nobel dijra.. addig sem okozol tobb kart =)
Előzmény: upi2000 (2366)
marja petrovna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2448
bulgakov
Előzmény: sasoda (2445)
bagoly1 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2447
Hm... Már változott a helyzet azóta.
Előzmény: először jártam itt és.. (2411)
morticia addams Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2446
biztos az nem tetszett, hogy két hatalmas hazugságát is ott helyben a fejére olvasta.

mondjuk, nekem is leesett az állam a pofátlanságon, amivel Vektor megpróbálta a panelprolizást rákenni a baloldalra...azt hittem, kiharapom a TV-bôl:)))))

a 13. havi nyugdíjról meg szemrebbenés nélkül azt hazudni, hogy megszavazták, miközben mindenki láthatja a parlamenti jegyzôkönyveket, háááát.....
Előzmény: Gördülő Kő (2418)
sasoda Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2445
Nem tudjátok egész pontosan ki mondta elöször , hogy panelproli???
figyelő Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2444

Egy ilyen vitában s magában a választási kampányban senki sem szokott "mereven" ragaszkodni az általa ismert igazsághoz... De még így is meglepő arra gondolni, hogy a fidesz egész kampányának minden fontos eleme ostoba, védhetetlen hazugságokra épült.

Ezért volt Orbán ideges.

sz Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2443
nagyon mókás volt, mikor a lakásról szóló témát orbán úgy kezdte: "hát ez egy nagyon fontos téma...". aztán kb. 10-15 másodperccel kevesebb időt beszélt.
gyurcsány megjegyezte: "ezek szerint mégse olyan fontos, ha nem tudott az elnök úr három percet beszélni róla" :))
Előzmény: megfontolt (2424)
v_peti Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2442

Szerintem Orbán a XXI. század eddigi legnagyobb diktátora.

Ez nem a Pistike viccújság. Orvos látott már???

Már bent vannak Viktor!!! Csintalan, Szűrös, Pozsgay, Martonyi.... Lassan Politikai Bizottsági ülést tarthattok....papírtigris.

Talán a MASZOP-ban nincsenek kommunisták???

Majd a választások után szívni fogunk, mert akkora az államadósság, hogy újabb Bokros csomagra lesz szükég az általad bizonyára nagyrabecsült Gyurcsány KISZ-es Ferenc miatt, aki nem tűrte meg az ellenvéleményeket a KISZ-en belül.

Előzmény: levertpol (2416)
marja petrovna Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2441

kedves kopaszmercis.

még szerencse, hogy a saját proli, alja stílusodban te is emlékeztetsz arra, hogy mekkora szerencsét vallhatok a magaménak: én ugyanis nem süllyedek le a szemét személyeskedés szintjére, és elegendő szókincset vallhatok a magaménak ahhoz, hogy szofisztikáltan ki tudjam fejezni a gondolataimat.

hát igen, úgy néz ki, a prolidiktatúrától már egy polgári párt sem menthet meg minket: az országot elöntötték azok, akiktől bulgakov olyannyira rettegett...

Előzmény: kopaszmercis (2386)
először jártam itt és.. Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2440

a népszabi lehozta a vitát.

a mn. elemez

akkor tartalmilag vajon ki nyert? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!