Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
az eszszeru terjesitmenyt kell elismeri...Mi is a teljesitmeny?? Hogy egy multinal nyomod az igat napi 15 oraban,vagy az,ha otthon szep nyugalomban gyereket nevelsz? Hogyan is merheto ossze a ketto,pedig az egyik legalabb oylan fontos,mint a masikk,csak a meroszamokat nem lehet kozos nevezore hozni es nem minden teljesitmeny forintosithato
Ezt nem érti haliho, hogy itt nem függésről van szó, amit ő erőltetne a szolga-úr párhuzamával, hanem egyenrangú (üzlet)felekről. Ráadásul olyan esetben, ahol nem kötelező üzletet kötni.
Közben elfelejti, hogy ezek az "üzletkötések" mindig is folytak akár párkapcsolatilag is, csak nem ennyire letisztázva. Ritkán látok pl értelmes, csinos nőt igénytelen, buta pasi mellett. A "vak" hormonok valahogy ebbe az irányba statisztikailag kevesebb számban hatnak. :-)))
Szerintem ez az ideális. Persze ez nem tetszik az alkalmatlanoknak, mert akkor az őket megillető helyre kerülnek és nem működik az az egyenlősdi, ami ma. Így ki fog alakulni (jó esetben), hogy aki nem tanult 4 évesen a 6 éves felvételire, az 30 évesen a kukából szedi ki a cuccot, hogy ne éhezzen (annyira), a másik pedig félévente cserélgeti a luxusautóit. (Persze sarkítva.) A teljesítményt kell elismerni, nem azt, hogy valaki véletlenül 23 pár kromoszómával született.
halihonak pedig abban igazat adok,hogy engem elretettent ha tenyleg ez a szep uj vilag es a gyerekeimnek majd ebben kell elniuk....HOgy kizarolag a teljesitmeny szamitson...Vannak most is mar erre kezdemenyezesek,mikor pl 6 eveseket felveteliztetnek...basszus
lehet,hogy itt van koztunk a kulonbseg....En nem akarok az eletem minden perceben teljesiteni,ertekelheto lenni,eros lenni,soha le nem engedni..En szeretek neha gyenge is lenni,babusgatasra vagyom,tanacsra,olelesre
nem akarom,hogy az eletem minden percet pontozzak es minden masodpercben a maximumot kelljen kihoznom magambol
Inkább vicces. Nyilvánvaló, hogy emberünk nem így él, és igen gyorsan lehetne belőle érzelmi reakciót kicsikarni bármelyik blokkban is. Csak neki az a kényelmes, ha azt hiszi, így él, mert az olyan egyedi. Nem az, mert őt sem akku működteti, hanem szív és agy. Meg valszeg vannak hormonjai, idegei stb.
Pontosan. De az miért is érdekelné? Ha azokon a területeken, amit magának "megtart", a párja "jól teljesít", tehát a megállapodásukat betartja, akkor azon felül miért követelőzne? :-)
Nem (feltétlenül) pénzbeli ellentételezésről beszélek. Pl a "házvezetőnőnél" karbantartom a lakást, a szexpartner ugyanúgy szexet kap cserébe, a korrekt munkatárs korrektséget, stb. KÖLCSÖNÖSEN előnyös alkuk nyomán. Akár azt is mondhatod így, hogy én vagyok a szolga, aki pl karbantartó s ezért "csak" a házvezetést kapom fizetségül. :-)
Azt gondolom, hogy nem vagyok eltévedve. Az alapfilozófia az, hogy minden szolgáltatás üzlet, hogy az ellentételezés pénzbeni vagy sem, az már másodlagos, egyszerű praktikussági kérdés.
A szexpartner azért szexel veled, mert ellenszolgáltatást nyújtasz, szigorú üzleti alapon. Az, hogy pénzzt kap érte, amin mondjuk ő is szexet vásárol, de másnál, vagy közvetlenül tőled veszi, már cask egyszerű technikai kérdés. Olyan valutában fizetsz (hol forintban, hol svájci frankban, hol euróban), amilyen éppen van neked, és amilyet elfogadnak tőled. Mindened valuta, az egészséged, a munkaerőd, a szakértelmed - simán átváltható lenne pénzre és fizethetnél azzal.
Lényegében nincs különbség szvsz a szigorú üzleti alap esetén azok között, hogy (női szempontból írom, de nem nehéz áttenni férfi oldalra sem):
a. Ha megdug kedves szomszéd, akkor megpucolom az ablakait. b. Ha megdug kedves szomszéd, akkor adok 5000 forintot. c. Ha megdug kedves szomszéd, akkor legközelebb, amikor kanos, akkor majd szól és leszopom. (Elnézést mindenkitől, de asszem nincs értelme finomkodnunk. :-))
Egyes esetekben kiiktatjuk a pénz közvetítő szerepét, mert Veres pénzügyminiszter úrnak nem akarunk adót, ÁFÁ-t fizetni, és így egyszerűbb is lehet. (Halkan is írom, hogy észre ne vegye a kiaknázatlan lehetőségeket... :-)) Vagy nincs "pénz" nevű valutánk, cask ablakpucolásra ennergiánk és időnk, vagy bármi más.
Kölcsönösen előnyös alku köttetik, már amennyire létezik ilyen. Merthogy egy idő után (vagy bizonyos periódusokban) egyre több ablakot kell megpucolni, hogy a kedves szomszéd megkösse az üzletet, vagy egyre több pénzt kell adni. Azért írtam, hogy a Te világodban az az ideális, ha vagy Te és vannak a szolgák, mert ez nem jelent többet, minthogy nem kényszerülsz előnytelen alkukra, sőt a lehető legelőnyösebb alkukat tudsz másokra kényszeríteni. (Az úr és a szolga közt is létrejön egy alku, csak az egyik erőfölényben van. Neked az az ideális világ, ha mindig te vagy erőfölényben, és mindig más a szolga.) Tehát ha mindig nagyon kevés (esetleg nulla) felületű ablakot kell megpucolj (stb stb) azért, mert a másik megdug, amikor csak akarod.
Ha nem így van, ha nem vagy fizetőképes pozícióban, akkor egyszercsak elfogy minden valutád, és kilöknek a szemétre, nemhogy meg nem dug senki, de nem kapsz enni se, orvosi ellátást se, hiszen nincs amivel fizessél...
Értem. Tulajdonképpen én csak a szerető (a bálok, bulik is azzal a blokkal járnak, ugye?:-)) és a gyereknevelés blokkra tartok igényt :-))) A munkahely blokkjából már elég régen kipottyantam, ami meg a háztartás blokkot illeti, hát bizisten meg tudnám állni, hogy ne szóljak bele ki mikor és mivel pucolta meg az ablakaimat :-)))))
"Meg is beszélem az emberrel, hogy blokkosítsunk már egy kicsit, van itt egy-két blokk, amihez nem ragaszkodnék feltétlenül, és akkor az egyéb blokkokra is mennyivel több energiám maradna! :-)))))"
A blokkrendszerből az ellenállási sejtek konspirációs összetevője nem szokott tetszeni a blokktalanoknak ( :-) ): A blokkon kívüli dolgokhoz semmi közöd... (Pl.: ha nem a te blokkod, akkor semmi közöd hozzá, hogy az embered hol, kivel és mivel tölti a hétvégéjét. :-) )
Á, nem vagyok. De ez a blokkosdi egyre jobban tetszik:-) Meg is beszélem az emberrel, hogy blokkosítsunk már egy kicsit, van itt egy-két blokk, amihez nem ragaszkodnék feltétlenül, és akkor az egyéb blokkokra is mennyivel több energiám maradna! :-)))))
A "hétvégi szórakozós" blokk-ban kell! maradni és akkor nincs durcázás:-) Nem sok olyan nő van aki durcázna, mert nem őt választja ki a zoknimosásra vagy a wc pucolásra.
(ha majd egyszer van kedved leírni az elmaradt válaszodat akkor inkább az ogrésba teszem, mert elmentettem a múltkor. Úgy voltam vele, hátha véres ütközetet vívhatunk. Na majd szólsz)
Szerintem semmi rossz nincs benne. :-) Ám mivel a blokkméret-kialakítás és beosztás egyénfüggő, ezért lehet, hogy durcáznál, ha a férjed "hétvégi szórakozós" blokkjában nem te szerepelnél, hanem pl egy bögyös vörös. ;-)
Kiléptél, ha jól értem. Jól tetted. Tudod, Coffos, az a baj, hogy állandóan a társadalmi normáknak akarunk megfelelni, és soha nem magunknak. Bátrabbat írok. Én soha nem mentem volna bele egy ilyen kapcsolatba... Nem azért, mert ilyen okos vagyok, hanem mert zsigerileg nem vonzom az ilyen pasasokat. Ahogy belül, úgy kívül is ;) Egyet bevonzottam, felismertem, félreálltam. De ez nem dicsekvés, ez csak tudomásul vétele valaminek. Hogy én nem ilyet akarok. Lesz, van, akinek ilyen kell, az legyen vele boldog. Mindennek és mindenkinek van helye a Nap alatt. Roppant nagy igazság. A mi dolgunk, hogy felismerjük, nekünk kell-e vagy sem. Ha igen, belelépünk. Telik az idő és mi mindig, minden körülmény között választhatunk. Nem, ne fogd semmire, igen is választhatunk... :), menet közben módosíthatunk. Ő is, és én is. Az egyenlőség adott.
A remény, az ne haljon meg soha, hogy megtaláljuk az, akivel maradéktalanul boldogok lehetünk.. Ehhez pedig egy életre szóló felkészültség szükségeltetik :))
"Az őszinteséged értékelendő. Sztem sokan gondolják így, csak nem merik leírni. "
...és az értékelendő, ha leírom, hogy én egy ilyen ember felesége voltam? Évtizedekig éltem benne, mármint az egyik számomra létrehozott-és kialakított blokkfaktorban. És ebből a perspektívából kicsit azért másabb a leányzó fekvése. Mindenesetre egy bizonyos: ha benne maradok a blokkomban, akkor nagy valószínűséggel személyiségvesztett, élőhalott ember lennék most. A nőségről már nem is beszélve...