Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Valamennyi rázkódás mindig lesz ,nincs olyan gép amelyik nem rázkódik . A kaszafej is rázkódásokat visz majd bele a damil egyenlőtlensége miatt . A gépet mindig a súlypontján akaszd fel a hevederre ,és ezt tele tanknál állítsd be . Akkor a gépet nem emeled és a kaszafej nem a földön csúszkál ! Nagyságrendekkel könnyebb úgy kaszálni mint a gépet emelve állandóan .
Kihúztam én is a kardánt a csőből! Ez egy négy oldalas rúd! Amikor vissza dugtam a csőben, akkor úgy 20cm után megakadt, szerintem ott valami merev távtartó van. Utána már megvezette a kardánt és simán végig csúszott a csőben! tökéletes belefekszik a kardán, nem lötyög nem csoszog benne.
Nézegettem az új motoros kaszákat ,azt kell mondjam ide is hamarosan semmi sem lesz ,csak a 3 vezető márka és a kínaiak ! A kínait már ismerjük a nagy márkákat meg nem tudjuk megfizetni ! Ez is a kihalás szélén áll !
Üdv. A damilfej fedele nincs nagyon elkopva-deformálódva? Nekem azért rezgett,mert el volt a fedél kopva. Nem egyenlően kopott és az egyik oldalán vékonyabb volt a fedél,mint a másikon és az eltérő súly miatt rázott-rezgett. Rátettem egy újat és elmúlt a rezgés.
Mindennek ! A kaszafej is tabilizálja a tengely végét . Nem lehet hogy valamelyik csapágy le van csúszva és berángat a hosszú tengely ? Ha csapágyas 3-4 szokott lenni ha meg olyan műanyagban fut az meg végig van . kiverődni meg a bordák tudnak a kaszafejnél ,vagy a kuplung csészénél ha ott nem menet van . Én már úgy is jártam a borda lement a tengely végéről mert nem volt eléggé össze csúsztatva a külső ház és a tengelynek csak a végből vagy 2 cm volt benne a kuplung közepében ,és ledarálta !
Szétkaptam! Van benne egy csapágy a tövénél, de az nem mozog nem rezeg! Nem kotyog! Gyönyörű szépen elfordul benne a tengely!
Most, ahogy szétszedtem megtakarítgattam, majd összeraktam és mintha kevésbé rázna! Ha felkerül előre a szöghajtás, várható, hogy az is csillapít a rázáson kicsit?
Meg nagyon mozog az üzemanyag tank. Kicsit lefogva, mintha még jobban csillapodott volna a remegés! Lehet köze?
Nem tudom mi hajtja a kaszafejet .spirál vagy tengely ? Azt kell átnézni ! A spirál el szokott kopni és vergődik a csőben a tengely meg kikoptatja a házát ez lehet csapágy vagy akár H alakú műanyag is amiben fut a tengely ! Sok esetben elég megfordítani a műanyag csapágyat ,vagy a tengelyt ha egyforma a két vége pl .
Adott egy Hitachi CG23EA (SL) fűkasza! nem mai darab, elég régóta nem megy már! Szöghajtás sincs fent rajta, vennék rá! Sikerült működésre bírnom a motort, beindult! Viszont eléggé ráz a fűkasza! A markolatát és a gáz kart fogva, rlég jól remeg! Azt mondta az előző gazdája, hogy Ő már azért nem használta, mert remegett! Mi lehet a baj? Csapágy csere a tőnél? Bocsánat, nem nagyon vagyok járatos a témában!
Husi 135R fűkaszának a gyújtását lehet valami olcsóbban is helyettesíteni, vagy kénytelen megvenni az ember a gyárt? Van valakinek esetleg ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Tavaly vettem az asszonykámnak egy Matrix xone nevű kis szegélynyírót, akku és töltő nélkül mert az volt itthon egy tescos orrfűrésben. Nagyon bevált finom kis szerkezet, sajnos most nem találtam a hirdetések között.
Kellene vennem egy akkus szegélynyírót, de elakadtam az elején... ;-)
Igazából valami kis "játékszer" kellene anyunak, mert van egy benzines Stihl, amivel én pár hetente, amikor hazamegyek, levágom, amit kell: de ha két hazalátogatás között füvet nyír, akkor szeretné befejezni a szegélyek mellett is (...de a benzines nem neki való) Szóval nem nagy gazos területek rendezése a cél, hanem pár 10 méteren pl. a kerítés mellett kellene levágni, ahová a fűnyíró nem ért el.
Elkezdtem keresgélni, de a kicsi olcsó masinák általában késesek. Eddig nem is tudtam, hogy létezik ilyen :-) Mennyire használhatóak ezek?
Néztem videókat, és arra jutottam, hogy talán pont erre a célra nem alkalmas annak ellenére, hogy szegélynyíró a neve: mert a szegély (fa, kerítésoszlop, sziklakert, akármi) mellett piszkosul kopik a kés, vagy akár le is szakadhat, a damil sokkal jobban alkalmazkodik a kiszögellésekhez, egyszerűen lecsúszik róla, és annyi.
Jól gondolom?
Esetleg tudtok ajánlani valami nagyon olcsó ;-) , de bevált, használható típust, amit kompletten adnak akkuval, töltővel?
A 2T olaj stabilizálja a benzint, ezért a ritkán mozgó 4T veterán autók benzinjébe is szoktak keverni egy keveset (1:200), hogy ne mindig tankmosással kelljen kezdeni 1-1 megmozgató kört néhány havonta.