Keresés

Részletes keresés

pindiy Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20466

Dehogy mondanám én ostobaságnak, tapasztalatlanság inkább....ez sokszor adódik abból, hogy még nem igazán tuggya, hogy nem arra kell figyelni, hogy valaki mit mond, hanem azt, hogy mér monggya...

Az irószövetségi eset is pont ilyen, meg ez a 2/3 is, hogy ne soroljam a gyurcsányiádákat....

Előzmény: Pater Altenberg (20451)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20464

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=106423871&t=3000043

Itt sem árt ez a video. Én valóban köszönöm a tüntetést a szerzvező(k)nek.

Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20463

Ha ez a pár szó nyegleségnek hat, elnézést, egy kevéssé ismert, nem rossz 1946-os kis Illyés vers.

Előzmény: Pater Altenberg (20453)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20462

Köszönöm, hogy válaszoltál. Én is ott voltam tegnap a tüntetésen. //Bakács sajnos a végét elrontotta. Kb 18h 35 perckor felszóltotta a tömeget, h békésen induljunk haza. Körülöttem mindenki csodálkozott, h miért ilyen hamar? elindultunk, a margit híd felé. Kb 4-5 perc mulva Bakács éktelen ordítását hallottuk, hogy nem kell még elmenni. - Bocs, ha mellékes, ott nagyon bosszantó volt: nem kéne ezért megdorgálni?//

--- Én szivesen olvasnám itt is írásaidat, még ha azt a bizonyosat melléfogásnak tartom is. Üdv.

Előzmény: babarczyeszter (20458)
alvo oroszlan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20461

ez de szanalmas...

pfff...

ketszerketto Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20460

Ha te szervezted ezt a tüntetést, akkor a magam részéről megkövetlek...

Előzmény: babarczyeszter (20458)
babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20459
Sorry a sok hibáért, ez az applemtermek, amin írok, felhboritoan szar
babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20458
Nem túl inspiralo itt a színvonal. A sajtoszabadsagert való kiallasom tökéletesen összhangban van azzal, amit a valasztasok elott írtam. Azt cselekszem, amit predikaltam.

A demokrácia elso számú garanciája a szabad és meg nem felemlitheto sajtó.

Az erős kormány önmagában nem rossz. Akkor rossz, ha visszaél az erejével. Ezt azonban nem előzetes sapitozasok döntik el, hanem a kormnyzati strategia értékelése. A kormany mar belefutott nehány hatalmas pofonba. Es, igen, a jobbik eljelentektelenedett, ez volt az egyik potenciális előny. A komolyabb reformokról, ha lesznek, nem tudunk semmit, amit eddig csinaltak, az tűzoltás. Ebben persze nem térnek el az előző kabinettől.

A rossz átvehetik ugyanígy olvashatona cikkekben, aki nem prekoncepcioval olvas. Pintér-cikk, Orbán mint nepfelseg cikk, oket is elküldjük majd a fenébe, és akkor talán Orbántól végre megszabadulunk-cikk.

A HVG-s szerkesztőnmar akkor gondosan oncenzurazott, mert azt a mondatot, hogy ha majd minden falon Orbán képe lesz, akkor tudjuk majd, mire gondoljunk.

Egyetlen dologban tévedtem: hogy nem fognak új alkotmányt csinálni, csak a preambulumot irjak át.

A rettegés nem elemzés, az csak rettegés. ,senkimrettegesenek nem kivanok megfelelni.

És, oh ma dear fellow citizens, az itt összegyűltek tettek mar bármit életükben a magyar demokráciáért? Mi kivittunk tízezer embert az utcára. Ahogy ígértem is. Ha az alapvető jogainkat támadják, ott leszek. Aki tett ennek többet, szóljon. Aki nem, az lehetőleg nézzen magába. Tőletek kérjek bocsánatot? Miért? Mert megírom, amit gondolok? Mert megszervezek egy tizezres tüntetést két másik emberrel?

Le vagytok maradva, nem csoda, h az index fórumokat nem olvassak mar.
Előzmény: Doppelstangel (20413)
ketszerketto Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20457

Az hogy BE téved, igazán nincs nagy jelentősége, nem hiszem, hogy túl sokan adnának a véleményére, és ezután nyilván még kevesebbek.

Dehát e topiknak ő a témája, mit csináljunk...:-)

Előzmény: Pater Altenberg (20456)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20456

No: ilyen hatalmasat is lehet azért az életben 1cer tévedni. Viszont illene most újabb cikket írni, és éppen erről. Okosabbat.

Előzmény: ketszerketto (20455)
ketszerketto Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20455

BE portréja sajnos ezzel vált teljessé.

Mert tévedni, mégha ostobaságból is, lehet, de így magyarázkodni, az már igencsak szomorú történet.

Mi jöhet még?

Előzmény: Doppelstangel (20452)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20453

"A kis nőnek nincs étvágya"?

Előzmény: Doppelstangel (20452)
Doppelstangel Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20452

Most hazudik, amikor azt mondja, hogy nem ezt mondta, és ha jól olvassák, akkor értenék, hogy nem ezt mondta.

Előzmény: Pater Altenberg (20451)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20451

Nem értek én itt valamit (jambikus sor)

Ugyanis B. azt a véleményét írta meg, hogy a baloldalnak, sőt az országnak (!) jó, hasznos lesz a 2/3.

Bőgő, zengő, hatalmas ostobaság volt. De vélemény - tehát hogyan "hazudott"?

Előzmény: Doppelstangel (20450)
Doppelstangel Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20450

Babarczy hazudik.

Előzmény: Törölt nick (20422)
pindiy Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20449

Azért az az antiantiszemitizmus se volt egy telitalálat....

Előzmény: ketszerketto (20444)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20448

Babarczy is tévedhet egyszer az életben egy különösen bután hatalmasat.

Megtette.

Mintha pár hétig el is hallgatott volna. Önbüntetésként?

Előzmény: ketszerketto (20444)
pindiy Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20447

Nem te vagy az, akinek mindent fel kell fogni........

Előzmény: Gördülő Kő (20431)
Gyurica úr Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20446

jav.: ... „nem akarunk szkanderozni”.

Előzmény: Gyurica úr (20445)
Gyurica úr Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20445

van itt ez a kérdés válasz | 2011.01.15 11:00:30 © (20442)

"A Fidesz visszakapja, amit a baloldali pártok fejéhez vágott, de a Jobbiknak sosem lesz olyan ereje - amilyen a Fidesznek nagyon is volt -, hogy a kormányzást lényegében lehetetlenné tegye az országban - olvasható a cikkben. - Kétharmad birtokában? Nincs az a hazafias felvonulás, sátortábor vagy hídblokád, ami megingathatna egy kétharmados kormányt abban, hogy hatékonyan kormányozzon. Hatékony kormányzásra pedig nagy szükségünk van"

- A választások előtt két forgatókönyvet vázoltam fel - felelte kérdésünkre Babarczy Eszter. - Az első az volt, hogy a kétharmadot akár még az ország fölvirágoztatására is lehetne használni. Három garanciát jelöltem meg: a sajtószabadságot, az alkotmánybíróságot és az EU-t. De megjegyeztem, ha a kormány nem tartja tiszteletben ezeket a garanciákat, annak csúnya vége lesz. A cikksorozatban és a vitában, ami a felvetésemet követte, mindig hangsúlyoztam, mi van akkor, ha nem úgy lesz, hogy a Fidesz a kétharmad birtokában mérsékletet tanúsít. (Bauer Tamás közgazdász azt kérdezte: el tud-e képzelni bárminemű önkorlátozást azok részéről, akiknek alapelve az oszt jónapot? A Szerk.)

Előzmény: van itt ez a kérdés (20440)

Ez nagyon érdekes: nem csak Babarczy Eszter, de senki nem érti (Bauer sem, senki!), hogy a kormány „megingathatatlanságához” a „kétharmadnak” semmi köze. A „kétharmad” éppúgy elolvadhat, mint ahogyan a „relatív többség” (valójában kisebbség) is lehet négy éven át megingathatatlan. Vagyis a „megingathatatlanságot” nem a „kétharmad”, hanem az ún. „konstruktív bizalmatlansági elv” garantálja.

Legalább ennyit tudhatna az, aki folyvást politikáról fecseg.

Vagyis Bauernak sincs igaza, ma már világosan látszik: „oszt jónapot” alapon éppen kétharmados törvényt nem lehet alkotni. Bármi mást, csak kétharmadosat nem! Illetve lehet, csak aztán annak olyan következményei adódnak, amelyek már most vannak.

Így nyilván Babarczynak sincs igaza, mert az „önmérséklet” itt nem játszik, hanem a különféle formális és informális, külhoni és belhoni hatalmi tényezők konstellációja „játszik” igazából.

Magyarán: kétharmaddal is simán lehet retirálni, sőt kifejezetten szánalmassá lehet válni. És nem csak a kis eszközök nyilvános veregetésével, hanem annak magyarázgatásával például, hogy most akkor miért is nem akarnak „szkanderozni” az amúgy híresen nagy (ha nem is az a jó kifejezés, hogy genetika, de bundás-magyarságtörténeti alapon) „szkanderozó” daliák?

Hic Unio, hic scander! Mire Orbán: nem „akarunk szkanderozni”! Szánalmasak.

Előzmény: van itt ez a kérdés (20442)
ketszerketto Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20444

Ebben a "nem kell tartani a 2/3-tól, sőt milyen jó lesz ez" - féle egykori okoskodásban minden benne van, amit emberi naivitásnak hívhatunk.

Bár talán pontosabb ostobaságnak nevezni.

Előzmény: van itt ez a kérdés (20442)
Gyurica úr Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20443

szilárdtestfizikus válasz | 2011.01.13 08:31:02 © (20403)

Ha már mindenáron bele akarnád ültetni Babarczy Esztert a jóba…

Előzmény: Gyurica úr (20392)

szilárdtestfizikus válasz | 2011.01.13 17:54:27 © (20414)

… de várjuk meg őt magát, lássuk mi az ő véleménye. Néha benéz ide is és válaszolgat rendesen, ha van érdemi kérdés.

Előzmény: Peter Altenberg (20409)

Nos, látszik, hogy nem olvasod a topikot, csak irkálsz bele jókora „szellemességeket”. Mert senki nem akarja Babarczy Esztert „beleültetni” semmibe, s különösen nem a „jóba”, beül ő magától is, már persze ahová éppen sikerül beülnie.

Gördülő Kő válasz | 2011.01.14 19:08:14 © (20431)

Egészen konkrétan az A'la carte-tól az Echo Tv-s Mészáros Imréig (Gój motorosok)

Előzmény: pindiy (20430)

Precízebben fogalmazva: Almási Miklóstól, P. Szűcs Juliannától a Magyar Narancson, a Beszélőn, a Népszabadságon át a HVG véleményrovatáig, Bayer Zsoltig, a „Gój motorosokig”.

Babarczy a biciklit már tudja tolni, most majd tolja a motort is. Előtte persze megkérdezi: föláll-e még a bőrös buksi, gójtársak? Sőt, a teljes alaposság kedvéért, meg is tekinti a konkrét eszközöket, s ha láthatóan veregethető még valamely besenyő kiseszköz a nagynyilvánosság előtt (pl. a zemberek kereszténynemzeti néptájékoztatása közben), akkor Babarczy odalép, akár a leggójabb kipufogó mögé is – és tolja. A motort. Hogy közben beszívja, mélyre tüdőzi a kipufogott gój-gázokat? Hát, édes istenem, hogyne szívná, hogyne tüdőzné le, hiszen néki is ki kell majd valamit pufognia egyszer (például a HVG véleményrovatában), és csak azt pufoghatja ki, amit előtte beszívott, összesűrített, majd fölrobbantott magában (vö. a belsőégésű motorok működési elvével)! Törvényszerű: az újmotoros leányzó először mindig a régi motoros kanok kipufogói körül legyeskedik.

szilárdtestfizikus válasz | 2011.01.13 08:31:02 © (20403)

Ha már mindenáron bele akarnád ültetni Babarczy Esztert a jóba…

Előzmény: Gyurica úr (20392)

Nem én akarom beleültetni. Nekem ehhez semmi közöm! Hidd el: Babarczy teljesen egyedül igyekezett beülni az államelnöki székbe! Például. Csak nem sikerült néki, azt hitte (szegénykém), hogy egy internetes fórumon „megcsinálhatja magát”. Senki nem akadt a tisztelői, szerettei között, aki szólt volna: „ez így nem fog menni, gyermekem, próbálkozz valami mással, azzal tán’ jobban elleszel!”. Hanem épp ellenkezőleg: valami egészen hülyén ajnározták, dédelgették; a lapos, unalmas közhelyei révén „originálissá” heroizálták, az irritáló, idiótán vérszegény, ízetlen banalitásain pedig „megrökönyödtek” ugyan, ámde tovább ajnározták, kvázi démonná heroizálták. És ami nem oximoron, hanem agyrém (szerény véleményem szerint), amelyre egyetlen magyarázat van (szerény véleményem szerint), s amely magyarázathoz a kulcsot Verebes István adja meg (szerény véleményem szerint). Verebes így fogalmaz: „Eszter, a maga közírói tevékenységét figyelve, olvasva – lévén, hogyha egy értelmiségi társaságban vagyok és azt mondja… mondjatok egy nagyon okos nőt, akkor ma, manapság az ön nevét szokták mondani... mert… exteriőrje folytán egy csinos nő… és még ráadásul…”.

Vagyis a kulcsfogalom a verebesi „és még ráadásul” szóösszetétel. Ami pedig valójában azt jelenti, hogy az entellektüel-ondószagú hímtársaságokban tivornyázó Verebesék „minősítése” szerint az „exteriőrjük folytán” barbikinézetű nőknek általában van annyi eszük, hogy megmaradnak az „exteriőrjük folytán”, sőt a ravaszabbak még butábbaknak is igyekeznek látszani annál, mint amilyenek, így tudniillik jóval hatékonyabban lehet „női érdeket érvényesíteni” (cherchez la femme). Valójában ez a véleményük Verebeséknek, csak nem így fogalmazzák meg a tévékamerák előtt. Míg Babarczy Eszternek, e verebesileg „legokosabb nőnek”, még annyi esze sincs, mint egy átlagbarbinak. Rácumizott Almásiék bornírtan kékeres „kritikájára”, és boldogan nyelte be annak nyúlósan langyos velejét; Almásiék bedumálták Babarczynak, hogy ő egy unikális, originális entellektüel, sőt „entellektüelll”, s amely (kényszer)képzettől – paradox módon – csak akkor szabadulhat meg Babarczy Eszter, ha már az „exteriőrje folytán” sem számít „nagyon okos nőnek”. Mert eljön ez az idő, „a biológiai óra ketyeg”. Miközben persze az „exteriőrön” kívül is van, ami viszonylag sokáig felszínen tartja Babarczy Esztert, mint szennyvíz az uszadékot: az ipszilonos neve. Illetve az az obligát emberi tulajdonság, mely szerint nehezen vagyunk képesek belátni, s még nehezebben vagyunk képesek kimondani: „mekkora marhák is voltunk, hogy ezt a libát okosnak (originálisnak satöbbinek) tartottuk” valamikor. Almásiék is futnak a nagyeszük után.

Bármely embertársunkban szívesen csalódunk, ám csakis morálisan, ti. a másik szellemi képességében való „csalódás” voltaképpen a saját intellektuális ítélőképességünkről állít ki nyamvadtsági bizonyítványt. Mindez persze nem jelenti, hogy az üres, pudvás Babarczy-nimbusz ne omolna össze végül. Aminek pedig az ominózus „megrökönyödés” részint ellentmond (akkor rökönyödünk, ha nem legyintünk), részint pedig – újabb paradoxon – a „megrökönyödés” tulajdonképpen az „előszele” a legyintésnek, a kiközösítésnek. Természetesen intellektuális kiközösítésre gondolok, tehát Babarczy – ha akar – az akol tagja maradhat, csak immár „nimbusztalanul”. És ő ezt pontosan tudja (mást se tud), és pontosan ezért igyekszik átdiffundálódni a „belevalón” motorizált eszközállékonyságok közé, azok közé ugyebár, akiket sakter soha nem látott. Innen van a „gój” megnevezés. Dacára annak, hogy a „Gój motorosok” azt állítják, ironikus visszadörgölés a nevük. A „libsik” közül persze senki nem inszinuálja őket „gójoknak”, hanem sokkal inkább, „neonácikról”, „neofasisztákról” beszélnek a „libsik”, na most, ha így áll a dolog (márpedig így áll!), akkor vajon miért nem pl. a „Neonyilas motorosok” névvel dörgölnek vissza ironikusan e szellemes motorosok? Hogyan jön ide a „gój” kifejezés?

Mindegy, Babarczy most úgy érzi, gójtalan körökben talán még lehet valami respektusa (mert pl. Bánóéknál már semmi!), bár – s ezt is fájón tapasztalja majd! – morális elfogadottsága nem lesz. Soha! És ezt tapasztalni fogja Hegedűs Zsuzsa is, Vámos György is, miként az összes szellemi-lelki vakarék, Sándor Györgytől Deutsch Tamáson át Szilágyi Györgyig. Hiszen megtapasztalta ezt a korábban csóri-kipufogót szagolgató Heller Ágnes is: mármint hogy közöttük szép is lehetsz, okos is lehetsz, még „hülye” is lehetsz „férfivonatkozásban”, minden lehetsz, csak erkölcsös ember, egyenrangú, igazi magyar nem. Nem. Soha!

Az alábbi szöveg (szerény ismereteim szerint) az egyik legostobább fórumos hozzászólás. Csak azért idézem, mert egyszersmind a legeklatánsabb is, különösen Babarczy Eszter tárgyalt „beülési”, illetve szánalmas odasündörgési viszketegségeire vonatkozóan.

Állományjavító válasz | 2005.09.27 23:42:46 (1062)

Bájos vagy és kedves és helyénvaló és jókedvben teremtett,  de szerintem ehhez a bomlott értelmetlenséghez, ehhez a gespensti szerencsétlenséghez nincsenek eszközeid, meghát közöd is csak hellyel-közzel, ő jelen állapotában nem képes sem ítélni, sem támadni, sem védekezni, különben az anti-antiszemitizmushoz - vagy hogy nevezed - se igen vannak értő eszközeid szerintem, de legyen ez majdani zavartalanabb és reménytelibb viták tárgya.

Jó tudni, hogy létezel.

Előzmény: babarczyeszter (1060)

Vagyis „jó tudni, hogy létezik” az az ember, akinek az egyik legallergikusabb történelmi és szociálpszichológiai kérdésben (a zsidóság permanens üldözésének, kirekesztésének, időnkénti irtásának problémakörében) „nincsenek értő eszközei”, magyarán: elképesztő baromságokat fecseg a dologról, szinte megállás nélkül. „Jó tudni, hogy létezik”. És ugye ők majd megvitatják egymással a kérdést (közölték itt több mint öt esztendeje!), csak hát most éppen nem tudják megvitatni, mert hát most zavarja őket a „reménytelibb” megvitatásban az a nick, amely/aki egyébként teljességgel jelentéktelen: „homályos tudatú szerencsétlenség” stb.

Állományjavító válasz | 2005.08.05 19:52:24 (9944)

Ha Lujza nyakába hányna egy gusztustalan és még ráadásul kötözködő, homályos tudatú alak, tehetségem szerint megvédeném. Már pedig lényegében ez történik.

Vannak politikai és nemzetiségi különbségek ellenére is közösen leküzdendő kórságok, az ótvar is ilyen. Meg te is.

A Szent István park, mint az én kultikus toposzom nevével való visszaélés miatt meg majd időben összetűzünk, ha a már felszáradt az emléked is.

Előzmény: (9943)

Tudni kell: a „lujza” nevű nick nyíltan volt antiszemita, a „Szent István parkot”, mint „kultikus toposzt” nyíltan „fikázta” (erre utal a fenti kitétel). Viszont az antiszemitákkal való elvi, morális stb. „összetűzés” joggal várat magára, most nem időszerű, ugyanis még nem „száradt föl” a „homályos tudatú szerencsétlenség” „emléke”.

Érti ezt valaki? Miért kéne, hogy fölszáradjon bárki emléke, miért ne „tűzhetne össze” hic et nunc a „toposzos” az antiszemitával, ha amúgy szükségszerű az „összetűzésük”?

Költői kérdés. Nincs rá értelmes válasz. Illetve van. Tessék elhinni: én legalább annyira vélem „szerencsétlenségnek” az idézett hozzászólót, mint ő engem, mégsem akadályozott meg soha a „jelenléte” (értsd: szimpla átkozódása) abban, hogy bármiről, bármikor kifejtsem az álláspontomat, már amennyiben azt szükségesnek tartottam. Sőt épp ellenkezőleg. Minden muszáj-debatter ars poeticáját Ady fogalmazza meg: „De nyelvelnek, zsibongnak, űznek / S nekihajtanak önvesztükre / Mindig új hitnek, dalnak, tűznek”.

Ady nem várt arra, hogy „fölszáradjon” bárki „emléke”!

Mindegy, nem variálom tovább, az idézett fazon nyilvánvalóan eszelős, ugyanakkor szignifikáns a szövege, vagyishogy a „megrökönyödő” Almásiék, P. Szűcsék, Hellerék… ilyen értelemben legalább ennyire eszelősek.

szilárdtestfizikus válasz | 2011.01.13 17:54:27 © (20414)

... Néha benéz ide is és válaszolgat rendesen, ha van érdemi kérdés.

Előzmény: Peter Altenberg (20409)

Látszik, hogy nem olvasod az itteni hozzászólásokat. Segítek.

babarczyeszter válasz | 2009.04.01 11:19:27 (14990)

Ezt a topikot véglegesen elhagyom. Köszönöm a beszélgetéseket, sokat tanultam. Találkozunk máshol, másképp.

©

Azért persze „néha benéz”. Ez igaz. Ugyanakkor nem igaz, hogy válaszolna az „érdemi kérdésekre”. Most az én (kocsideréknyi) „érdemi kérdéseimet” hagyjuk (azok költői kérdések, nem várok rájuk választ, sem Babarczytól, sem Almásitól, sem P. Szűcstől, senkitől), ámde pl. Gördülő Kő kérdése is érdemi kérdés! Mi a lótúró az „anti-antiszemitizmus”? Továbbá (szintén Gördülő Kő kérdése) „csak az ökör következetes?” (ez Babarczy „végleges” be-benézéseire vonatkozik), továbbá többek kérdése (a magam szerény megfogalmazásában): mi bizonyítja, hogy a magyarországi gazdasági, morális, politikai és szociális kibontakozást a Jobbik hatalmi térnyerése garantálja?

Ezek érdemi kérdések. Nincs rájuk válasz. És nem is lesz! Akár „benéz” ide „néha” Babarczy Eszter, akár nem.

Állományjavító válasz | 2005.08.05 19:52:24 (9944)

… majd időben összetűzünk, ha már felszáradt az emléked is.

Előzmény: (9943)

Borítékolom: akkor sem lesznek az érdemi kérdésekre érdemi válaszok, ha már „fölszáradt az emlékem”.

Miért? Mert a valóban érdemi kérdésre Babarczy Eszter általános, „jól bevált”, „ügyes” válasza így hangzik: „ez nem érdemi kérdés”. Rogyásig idézhetném a szövegeit (ha valaki kívánja, megteszem), amelyek demonstrálják, bizonyítják: Babarczy Eszter (sok hasonlóan gyönge tovarissal együtt) nem vitát („érdemi” fölvetést, válaszadást), hanem ún. „diskurzust”, decens „beszélgetést”, jámboran kellemkedő „véleménycserét” szorgalmaz. És mindig olyasmiről, amihez egyáltalán nem ért.

Aki itt „érdemben” (értsd: tárgyszerűen, szövegre reagálva vitázik), az (ceterum censeo) egyedül Gördülő Kő. 

van itt ez a kérdés Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20442

visszanéző/

Ki a civil?/

A tömeg erejével, a pártok nélkül

A péntek esti Kossuth téri tüntetés szervezői így fogalmaznak kiáltványukban: "A tömeg erejével kívánunk nyomást gyakorolni a kormányra, hogy a hatályos „cenzúratörvényt" vonja vissza és garantálja a sajtószabadságot Magyarországon. Nem virtuálisan, hanem valóságosan, a Parlament elõtti Kossuth téren, január 14-én, 18.00 órától. Csatlakozz, ha a törvénnyel nem értesz egyet. Ne gyere, ha pártokhoz kötõdõ véleményt akarsz nyílvánítani (a kiáltvány videováltozata itt meghallgatható).

Babarczy: önkéntes segítő vagyok

Babarczy Eszter szellemtörténész nem tekinti magát hivatalos személynek a péntek esti tüntetést szervező Facebook-közösségben. Mint a NOL-nak elmondta: önkéntes segítő csupán, aki a kezdet kezdetén a Periszkóp Rádió Bejgliforradalom nyílt csoportja mellé állt - itt is követelték a médiatörvény megsemmisítését.

Babarczy Esztert emlékeztettük egy választások előtti vitára. Akkor publicistaként a HVG-ben közölt egy cikket Miért előnyös a kétharmados Fidesz-győzelem? címmel. "A baloldali sajtó és a liberalizmust és parlamentáris demokráciát féltő elemzők szemében a rettegett kétharmad a minden áron elkerülendő eredmény a 2010-es parlamenti választáson - írta Babarczy. Ez a félelem érthető, tette hozzá, de szerintem megalapozatlan. Mi több, kifejezetten előnyös lenne egy kétharmados Fidesz-győzelem.

"A Fidesz visszakapja, amit a baloldali pártok fejéhez vágott, de a Jobbiknak sosem lesz olyan ereje - amilyen a Fidesznek nagyon is volt -, hogy a kormányzást lényegében lehetetlenné tegye az országban - olvasható a cikkben. - Kétharmad birtokában? Nincs az a hazafias felvonulás, sátortábor vagy hídblokád, ami megingadhatna egy kétharmados kormányt abban, hogy hatékonyan kormányozzon. Hatékony kormányzásra pedig nagy szükségünk van"

- A választások előtt két forgatókönyvet vázoltam fel - felelte kérdésünkre Babarczy Eszter. - Az első az volt, hogy a kétharmadot akár még az ország fölvirágoztatására is lehetne használni. Három garanciát jelöltem meg: a sajtószabadságot, az alkotmánybíróságot és az EU-t. De megjegyeztem, ha a kormány nem tartja tiszteletben ezeket a garanciákat, annak csúnya vége lesz. A cikksorozatban és a vitában, ami a felvetésemet követte, mindig hangsúlyoztam, mi van akkor, ha nem úgy lesz, hogy a Fidesz a kétharmad birtokában mérsékletet tanúsít. (Bauer Tamás közgazdász azt kérdezte: el tud-e képzelni bárminemű önkorlátozást azok részéről, akiknek alapelve az oszt jónapot? A Szerk.)

- Most már látom, hogy nem jött be az első forgatókönyv - mondta a NOL-nak Babarczy Eszter.

http://nol.hu/belfold/utcara_vonul_a_facebook-kozosseg

van itt ez a kérdés Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20441

aszisztált -> asszisztált

van itt ez a kérdés Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20440

Visszanéző/

Ki aszisztált a kezdő tüntetőknek?

Az elnök(ök) emberei
THINK TANKOK A MAGYAR POLITIKÁBAN  

Think tank - így nevezi az angolszász politikatudomány a pártoktól független, ám azok megrendelésére is dolgozó szellemi műhelyeket. A nálunk agytrösztként emlegetett szervezetek idehaza is aktivizálódnak.

A társadalomkutatókból verbuvált agytrösztök előzményeként a Fabiánus Társaságot szokás említeni, amelynek alapítói közé tartozott G. B. Shaw és H. G. Wells is. A szocialista ihletésű fabiánusok idővel a brit Munkáspárt köré gyűltek, és máig meghatározzák annak politikáját.

A Labour harmadikutas ideológiájához köthető a 2000 decemberében Tony Blair brit, Gerhard Schröder német, Giuliano Amato olasz és Göran Persson svéd kormányfő által létrehozott Policy Network - amely tavaly ősszel stílusosan a balatonőszödi kormányüdülőben tartotta Haladó kormányzás című értekezletét - és az angol baloldal másik meghatározó agytrösztje, a "mindennapi demokrácia" megteremtéséért fáradozó Demos is. Ennek mintájára hívta életre áprilisban Dessewffy Tibor és Hammer Ferenc szociológus, illetve Babarczy Eszter eszmetörténész a Demos Magyarország alapítványt.

Kezdő tüntetők vagyunk

Több ezren tüntettek békésen a médiatörvény ellen a Kossuth téren. Énekeltek, érveltek, de ennél a legtöbben valami ütősebbre számítottak. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: van itt ez a kérdés (11946)
Hintapa_Linta Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20439

De legalább lehet választani, ez egy ilyen ország. Van fülkeforradalmárunk és szemkilövetős ellenforradalmárunk is. A kicsinytke merítésből csak kicsinytke választékra futja. A külömnbséget viszont akár zongorázni is lehet a profi és az álprofi között. 

Előzmény: tépettsörte (20437)
szilárdtestfizikus Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20438

"Ez a beszélgetés nekem olyan kis szalonfecsej volt, a felek érdeklődve, de mértéktartóan ízlelgették egymást."

Pedig Babarczy Eszter provokált rendesen: ld.:18:20-nál  „ha engem hülyezsidó, bértollnok, tolvajnak neveznek”

http://www.echotv.hu/index.php?akt_menu=71&mm_id=165&v_id=6046

Előzmény: vizus (20426)
tépettsörte Creative Commons License 2011.01.15 0 0 20437

Én a fülke-forradalmár,

én állok minden fülke-fényben,
én könyöklök és hallgatok.

(József Attila után szabadon)

detkiLB Creative Commons License 2011.01.14 0 0 20436

Viszont az ország nemzetközi sajtóban való lejáratásának koordinációjában verhetetlenek.

Előzmény: detkiLB (20435)
detkiLB Creative Commons License 2011.01.14 0 0 20435

Hááát.. bizony sok tél fog még kitavaszodni, mire a bp.-i SZDSZ szavazók megtanulnak rendesen tüntetni. Mert az sárga rózsás, öreg nénis szeansz borzasztóan álmosító...sehol egy tank...hehe

Előzmény: Hintapa_Linta (20434)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!