Keresés

Részletes keresés

sanyika2004 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1099
Shiro!Teljesen igazad van!
A problémánk hivatalos neve:terhességi diabetes.Ismétlem TERHESSÉGI!!! Akkor mi a fészkes frászt jön ide egy pasas belevauzni a dolgokba?Fogalmuk sincs miken megy keresztül ilyenkor egy nő.
A párom segít,támogat amiben tud.De amikor a doki közölte,hogy inzulin nagyon kiborultam.Úgy bőgtem mint a gyerekek(szégyen nem szégyen) ő sem találta a szavakat.Nem is bírja nézni mikor szurkálom magam.Persze a diétámra ő is figyel.Ha ő vásárol akkor 3× megnézi,hogy amit megvesz ehetem e.De arról fogalma sincs min is mehetek keresztül.
Azért nekem is az a véleményem egy pasas,pláne idegenül ne ugasson bele a női dolgokba.Max akkor ha ő is végigcsinálja.De erre lehetőségük nincs.Ide nem kell zavarás.
Előzmény: Shiro (1098)
Shiro Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1098
Szerintem meg Te nem vagy idevaló. Cukros vagy? Terhes vagy?

Terhes a feleséged/barátnőd... stb...?

Cukros valamelyik rokonod?

Minek jöttél ide? Hogy zavart kelts?

Köszönöm szépen, de én nem kérek belőled és gondolom, hogy a csoport többi tagja is megvan a hozzászólásod nélkül - de erről inkább nyilatkozzanak ők.

Ja, és akkor oktass ki, ha megszültél három gyereket, akiket tisztességben nevelsz!!!

S.
Előzmény: 371 (1093)
bendorka Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1097
Ggili! 3/4 8-kor reggeli????? Nekem szigorúan előírták, hogy 7-kor kell enni, mert akkor a legalacsonyabb (?) az inzulinszint. Úgyhogy én 6,50-kor ébresztőt fújok, 7-kor eszem és utána fekszem vissza. :-) Vagyis az egész napot előírták: 7-10-13-16-19-22 h. Azt mondta a dietetikus, hogy +- negyed órával térhetek el, de a reggelit azt vegyem nagyon komolyan. Most akkor hogy is van ez??
ggili Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1096

Pogi ez aranyos volt :))))))))))

Basszus, ma sem tudtam reggeli utani cukrot merni, mert 3/4 8kor reggelizek, negyed 9 korul indulok, es negyed 10 korul erek be meloba, igy mar csak masfel oras erteket tudok nezni :(((

A metron meg megsem allhatok neki veres jelenetet eloadni a tobbi utasnak :(((

Pogiii Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1095
Nem, nyílt fórum, természetesen beszélgethetünk a szexről is :). Csak pl én se megyek mondjuk a prosztataelégtelenséggel kűzdők topicjába gondolatokat megosztani. Pedig megtehetném! :))))))))
Előzmény: 371 (1092)
sanyika2004 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1094
Szióka!
Gili!Nekem is azt mondta a dokinő,hogy amikor befejeztem a kajcsit onnantól egy óra.Bár én sietek az evéssel.A két ördög kölköm mellett nincs időm a lassú evés luxusára.És ráadásul ma tanítási szünet van,itthon van mindkettő.
Ja vasutas topic és a sex.Én is vasutas vagyok.....
371 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1093
Szerintem te gyerek vagy még, vagyis nem érted a címet.
Előzmény: Shiro (1082)
371 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1092

Vagy ennyire változnak az idők? A vasutas topikban pedig a szexről kell beszélni?

Előzmény: Pogiii (1081)
371 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1091
A topik címhez csak egy gondolat.
Shiro Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1090
Örsön a Cédrus piac épületében a süteményház nevű bolt.

Cédrus piac a metróból ha kijössz, jobbra fordulsz és elzarándokolsz a buszpályaudvar mellett (szemben az árkád főbejárata lesz, de nem mész át az úton, hanem tovább egyenesen) egy nagy, csúnya és fehér épület.

S.
Előzmény: wzsu (1088)
Pogiii Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1089
Háhááá, ez jó, cukorállapot! :))))))))) Amúgy hölgyeim, ezennel mindenki vallja be minden bűnét, ki kíméli itt agyon magát, aki miatt idejött e kedves Úriember? :))))) Egyébként igazság szerint kímélném én bátran, csakhát itt van ez a 10 kilós kölke, oszt csak emelgetni kell egész nap és a játszótérről sem igen tudom lebeszélni... :o)

Előzmény: Shiro (1082)
wzsu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1088

Én úgy tudom, hogy az utolsó falat lenyelésétől kell számítani az egy órát. Legalábbis a cukros lötty után e szerint kellett újra jelentkezni a laboros néniknél. Nekem... de nem csodálkoznék, ha nektek mást mondtak volna. :-) Lassan ott tartok, hogy el fogom komolytalankodni ezt a dolgot, mert mindig mindenki mást mond a szabályokról. Már alig várom, hogy a jövő heti UH-n kiderüljön: nagy ez a gyerek, vagy nem? :-)

Térjünk is át valami vidámabbra: ha fruktózzal süttök valami finomságot, mennyit tesztek belőle a rendes cukorhoz képest?

Shiro! Említetted múltkor, hogy ismersz egy tuti sütiboltot az Örsön. Hol is? :-)

Előzmény: ggili (1086)
sanyika2004 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1087
Gili!
Nekem a reggeli utáni volt ilyen magas.A vacsi utáni 6.1 volt.Azt mondta a dokinéni,hogy ha már a 37-38. héten járnék nem inzulinozna,mert ott már nincs sok hátra.De igy muszály,hogy még csak a 29.-en járok.Szerintem egy dokilátogatást és egy kérdést megér.Állitólag ahogy halad az idő ugy lesz egyre roszabb a cukor.A méhlepény fejlődése miatt.
Előzmény: ggili (1085)
ggili Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1086

Sanyika, mit ertesz azalatt hogy 7,7 es 7,9? mennyivel etkezes utan mertek ezeket az ertekeket?

amugy kicsit bizonytalan vagyok meg mnidig ebben az 1 oraban, en pl siman elnyamnyogok egy ebeden egy felorat, vagy tobbet is

az szamit amikor elkezdtem, vagy amikor befejeztem? vagy kb az eves kozepe? :)

ggili Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1085

raadasul nem is igaz, en pl tok sokat mozogtam, egeszseges eteleket ettem/eszek, egyaltalan nem vagyok tulsulyos, sot, inkabb vekony, es megis bekaptam ezt a "cukorallapotot"

tegnap vacsi utan megint mertem egy 7,8at, lehet nekem is szolnom kene az endokrinologusnak, hogy kapjak inzulint? vagy mar ennyire a vegen nem kezdik el? 34. hetet toltom be mindjart

Shiro Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1084
diabetikus joghurt?
Előzmény: sanyika2004 (1083)
sanyika2004 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1083
Na azt azért egyszer megnézném,hogy egy ffi várandós.A reggeli wc. ölelgetésektől a tolófájásokig mindent.Muris lenne látni őket,mikor a legtöbbjük egy egyszerű náthába bele akarnak halni.Sétáról annyit,hogy reggel viszemm a fiam az oviba ami biza 2,5 km séta oda és délután vissza.Meg az otthoni fel alá futkosás.Na ebből ennyi elég nekem egy nap.
Amúgy nekem nem kell sok inzulin:reggel 4 adag(szal annak a nyavajának a tűben 4× kell kettenni) délben és este 2.Ugyhogy ez nem vészes.
Ma reggel diabos lekváros barna kenyeret ettem.A kenyérrel eddig nem volt baj,ma viszont a kaja utáni cukim felment 7.1-re.Ugyhogy a lekvárról ennyit.
A tejről teljesen letiltott a dokinő.Viszont nagyon hiányzik.Mit ihatnék helyette ami ezt pótolhatja?
Shiro Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1082
Hát ezt csak egy férfi írhatja le, hogy megmondja a nőknek, hogy milyen terhesnek lenni.
Szerintem ahogy egy férfi is teherbe eshetne, rögtön kitalálnák, hogy hogyan kell méginkább kímélni a terheseket ;o)

Akkor ezentúl a topic címe: Terhességi cukorállapot :o)

S.
Előzmény: 371 (1080)
Pogiii Creative Commons License 2007.10.03 0 0 1081
371, Hehe, nos asszem most mindenki marha okos lett, én már tuti nem halok meg hülén :)))))))))))))))))))))))))). Szóval ez most hogy jött ide???????

Sanyika, no para, kitartás, meg ilyesmi! Majd jövök hozzád kérdésekkel, ha én is eljutok az inzulinig...
Előzmény: 371 (1080)
371 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 1080

Szép estét!

A terhességi cukorbetegség nem egészen betegség, hanem az állapot része. Sokan nagyon túlzásba viszik a terhességi kímélést. A terhes nőt nem a fizikai elfoglaltságtól kell távoltartani: takarítás, gyaloglás, lépcső stb. Hanem a nehéz emeléstől és az idegi feszültségtől. A terhes torna gyakori kihagyása okoz ilyeneket. Tessék rendesen mozogni (jó levegőn) és az étvágyat (nekem úgy is mindegy) alapon, nem az édességgel kitölteni. A mai ember hízásra hajlamossága miatt alakult ki. Tessék sokat menni, jönni, sétálni a jó levegőn!   

Tisztelettel: András

Shiro Creative Commons License 2007.10.03 0 0 1079
Ne legyél elkeseredve az inzulintól.
Én napi 80(!) egységet adtam a végén, ez egy normál cukros inzulinjának több, minta kétszerese és mikor megszületett a ded, rögtön abba tudtam hagyni. Ma már több tonna tejbegríztől, cukorral és kakaóval... sem megy nagyon fel.

S.
Előzmény: sanyika2004 (1078)
sanyika2004 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 1078
Szió lányok!Én is rég irtam de folyamatosan olvaslak bennetek.
Tegnap voltam a diabos dokinál.Mivel a reggeli értékeim szarok lettek(7.7 és 7.9) ezért inzulint adott.Kicsit akkor lepadlóztam.
Ma kezdtem a szurkát,de nem olyan vészes mint gondoltam.
A diétámat is levitte 160.-ra.Ami végül is mindegy.Bár sose érem el a 160.-at.tRemélem most mér minden rendben lesz.A mai napon a szokásos kajáim ettem és eddig mindig 5.4-és 5.8 között alakult a kaja utáni érték.Bár nem tudom ez mennyire jó?
Pogiii Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1077
izé, elírtam, 20g utóvacsi.
Előzmény: Pogiii (1076)
Pogiii Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1076
Tejet reggel azért nem jó inni, mert gyors cukor. Reggel még nem indult be az inzulintermelésed, így sokkal jobban feldobja a cukrod, mintha előtte már ettél volna vmit. Ezért jobb a gyorsakat napközben (és akkor is csak finoman persze). Az utolsó kajánál meg azért nem jó a gyors cukor, mert akkor reggelre nagyon leesik a vércukrod, nem tart ki addig, tehát nagyobb ingást okoz a reggeli első kajánál.
Persze ha eszel utóvacsit, akkor azért egy picike kis tej belefér vacsinál. az én diétámban most úgy van, h 40g a vacsim, ebből lehet 10 gyors, de utána még jön 2g utóvacsi 10kor!
Előzmény: ggili (1075)
ggili Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1075

Eloin, Pogii, koszi szepen!

Akkor meg jobban fogok vigyazni, es 1 oras erteket merek.

Bar mondom, nekem az itteni doki azt mondta, hogy masfel orast merjek, de felesleges, mert az szinte mindig jo

Mondjuk a tejjel kapcsolatban mintha azt is irta volna valaki hogy este nem szabad inni.

De nem igazan ertem, hiszen abban nincs is sok cukor :( es tenyleg mar annyi mindent nem szabad enni/inni, a tej volt az egyetlen oromom, amire azt hittem, hogy na azt aztan korlatlanul nyakalhatom :(

Éloin Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1074

Én úgy tudom, hogy a legtöbb müzli tartalmaz cukrot!!!! Mondjuk attól függ mit értesz müzli alatt, van aki corn flakes-t, van aki igazi müzlit (aszalt gyümivel vagy anélkül, pelyhekkel, csírával, stb...). Az összes corn flakes tartalmaz hozzáadott cukrot.

De amit mindenkinek elmondtak itt az, hogy tejet úgy 10-ig (tízóraiig) nem szabad inni, gondolom a müzlit azzal etted, tehát nem jó. A müzliben lévő cukor szintén nem jó, tehát óvatosan vele.

Egyébként én is imádom/nám ha lehetne, de most inkább hanyagolom.

Az 1 órás érték mutatja a legmagasabb értéket, tehát azt vedd alapul. Ha túl sok, akkor inkább ne egyél ilyet. És ahogyan Pogiii is írta ez a nagy vc ingadozás az ami veszélyes lehet, ezért kell diétázni.

Pár hsz-vel lejjebb leírtam, hogy mi a gyors és lassan felszívódó CH, ha esetleg érdekel nézd meg.

Előzmény: ggili (1072)
Pogiii Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1073
Ggili, igen gond, mert pont a nagy ingadozás az egyik ami miatt diétázni kell, nagyon nem tesz jót!
Előzmény: ggili (1072)
ggili Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1072

Sziasztok!

Regen irtam mar, de folyamatosan olvaslak titeket :)

Ezt a gyors cukor lassu cukor dolgot nagyon hasznos tudni, annyira gaz, hogy itt belgiumban nekem errol semmit nem mondtak!

Csinaltam is egy kiserletet, a reggeli (egyebkent eleg edes) muzli utan a masfel oras cukoreredmenyem mindig jo szokott lenni 5,8-6 korul. Most mertem egy 1 oras erteket is, ami viszont marha magas lett (8,7)

Ezek szerint megis ovatosan kell banni a muzlivel, illetve mit gondoltok, ha fel ora alatt ilyen szepen helyreall, attol meg gond, hogy az 1 oras ertek nagyon magas?

bendorka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 1071
Szia! Nem vagy IR-es (inzulin rezisztencia). Tőlük hallottam, hogy akkor kapni ilyen eredményt. Esetleg PCOS vagy?
Előzmény: zsazsi30 (1070)
zsazsi30 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 1070
Hát remélem nem fogják! Igy is olyan rosszul voltam utána, fájtak az izmaim, szédültem, szóval nem szivesen mennék még egy körre. Még védőnőnél nem voltam vele, nem tudom, mit mond majd rá.

Előzmény: Shiro (1069)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!