Örülök neki, hogy bejött a levéltrágya. Én is lelkesen gyűjtöm a leveleket. A tavalyi termést már kiszórtam. Sajnos nem jutott mindenhova de így is sok bolti trágyát megspóroltam vele. Nekünk nincs sok lombos fánk, a szőlő leveleit nem használom, mert lisztharmatosak, ezért most az utcáról is beszereztem két zsákkal.
Szeretném megköszönni az ötletedet a faleveles zsákos komposztról. Ma bontottam ki a tavalyi zsákot és tényleg nagyon jó lett a végeredmény. A tavaszi hagymások ágyására került. Mi is ültettünk a hétvégén hagymásokat leginkább nárciszt és 1-1 tasak tulipánt és mini íriszt.
Köszönöm, hogy válaszoltál.Sajnos én sem tudok már több rózsát elültetni, de azért 1 Chapeau de Napoleont csak rendeltem. Régi vágyam volt, te is nagyon dicsérted, egyelőre cserépben lesz. Én is hagymásokkal próbálom kárpótolni magamat. Ahol egy kis szabad területet találtam, mindenhova ültettem hagymásokat.
Nem, én nem vettem és nincs is szándékomban már újabb fajtát venni. A telt ház nálam valóban áll. Az évelőkkel és a hagymásokkal próbálkozom még egy kicsit ide-oda ültetgetve alakítani a kerten, de azt hiszem ez a játék évente biztos elő fog jönni, hisz midig van mit csiszolgatni rajta.
Tavaly előtt az esős ősz miatt nem tudták időben kitermelni a rózsákat, ezét én is csak novemberben kaptam meg a csomagot. Gondolom, hogy most is ez lehet a helyzet.
Kicsit aggódom, az október végére ígért szőregi rózsák még nem jöttek meg. Se telefonon, se e-mailben nem tudtam elérni őket. Most pedig volna időm ültetni. :(
Csipkebogyó nálam tömegesen a Yann Arthus-Bertrandon, Apache-on, Ballerinán, Lavender Dreamon, Alba Semi Plenán van főleg. Ősszel ők nagyon látványosak. Persze a kedvencem csipkebogyó téren a R. multiflora
Köszönöm az ajánlatot, a Piano nagyon tetszik. Közben sikeresen lebeszéltem magam a rendelésről, mivel még 10 szőregi rózsa érkezik hamarosan. Nem akarok telhetetlen lenni, hagyok valami örömöt jövőre is. :)
A csipkebogyó tömegben mutat jól, az lenne igazából a kérdés, hogy lesz-e rajta a sok. De akkor ez nem derült ki. Mindenesetre ezek szerint tényleg hoz.
Akkor az erős illat nem teljesen igaz, csak közepes...
A csipkebogyókról nem igazán tudok mondani valamit, ugyanis elnyílás után levágtam. Ami véletlenül rajta maradt különösebb esztétikai értéket nem képvisel (szerintem). Az illata kellemes, közepesen erős, tipikus rózsaillat. Néhány virág most is van rajta, a leveleit már ledobta.
A rezisztencia jó lenne, de egy nyamvadtom már úgyis van. A Tradescant újabban mindig kap a paradicsokkal együtt Cuproxátot. Idén gondosabban permeteztem a sok eső miatt, egész elfogadható állapotban maradt, még mindig van zöld levele.
Valóban csalódás volt először: ugyanis azt vártam, amit a fotón mutattak. De az idén már voltak szép pillanatai. Nem tartozik a legszebb rózsáim közé, de annyira nem rossz, hogy kiszedjem. Nem reziszens!!!
Rondáááák! Na jó, vicceltem. Amúgy a csíkos rózsáktól személy szerint sikítófrászt kapok. Eddig háromszor került a kertembe (elcserélték), a következő évben már más kertjében virítottak (új gazdái viszont el vannak ragadtatva tőlük) De ez teljesen ízlés kérdése. Ha neked tetszik, természetesen ültess. Ne hagyd magad befolyásolni!
Képzeld, nekem a művészrózsák tényleg nem tetszenek!
Általában a cirmos virágokért nem vagyok oda.
Én meg egyáltalán nem akartam több rózsát. Úgyhogy epedve várom a fajta rossz tulajdonságait. Mondjuk nem is akartam semmit rendelni, az egész akciót úgy tudom csak elképzelni, ha anyósom úgyis akart volna rendelni, de még nem tette meg, és közösen megrendeljük. Ha nem, akkor valószínűleg nem rendelek semmit.
Viszont betettem csírázni a Tradescant magjait... Nem pirosodott be a csipkebogyó, csak elkezdett rácosodni. Viszont vannak benne magnak látszó képződmények. De kicsi a valószínűsége, hogy egyhamar Tradescant magoncoknak kell helyet keresnem.