Persze, én is szeretem, ami jó, és kalandozós. Csak nekem egy szimbólum a Chaos Path régóta, ami szent, sérthetetlen, feldolgozhatatlan, nyilván az azóta is páratlan ének miatt. Neked amúgy lehet, hogy tetszeni fog amit a srácok csináltak vele. A mi feldolgozásunk ennél sokkal jobban hasonlít az eredetire, eleve ilyen a Quadrivium is. Arra törekedtünk, hogy a hideg téli hangulat megmaradjon, és hogy epikusabb legyen az összkép.
Mondjuk azért kíváncsi leszek rá, mert bevallom, nekem szintén nagy kedvenc a Deception Circus ami ugye ha úgy vesszük szintén ilyen tribute, csak maguk csinálták meg. És például ott is az Alone, ami mondjuk az egyik legismertebb Arctúró tétel, annyira át van variálva, hogy alig hasonlít az eredetire. De pont ettől is tökéletes. Lehet nagyon jó egy olyan átirat is, ami éppenhogy csak hasonlít az eredetire és lehet nagyon unalmas egy korrekt (jobb hangzással, erősebb énekessel, stb, de nagyjából lemásolt) dalátírás is.
Az Ulver tribute-on is jobban bejön az, amelyik kalandozik, variál, mint amelyik mondjuk egy az egyben lezúz egy Nattens-es számot. Érted, abban nem az a csavar nekem, hogy valaki el tudja utánuk, ugyanúgy játszani, hanem kitalálják (ami persze nem valósult meg még mindig), hogy csinálnak belőle ambientet. Az még ha szar is lesz a végén, sokkal izgalmasabban hangzik nekem.
Van ez a tribute amit meséltem. Én úgy vagyok vele, hogy a Chaos Path-et nem szabad bántani, azt a büdös életben senki sem énekeli el úgy mint Simen. Máshogy meg vétek. Na, mit ad isten, a szervező a résztvevőknek küldött egy referenciát, ilyen minőségi mérce, a hangzást illetően. És hát pont a Chaos Path-et csinálta meg valaki. Totál átdolgozták, és franciául!! énekelik. Nem mondom, hogy szar, mert dalnak jó, de sok köze nincs az eredetihez, és hát... ez szentségtörés. Na majd kíváncsi leszek a véleményetekre.
sajnos egyetértek, Blasphemertől sokkal többet vártam. szép dolog, hogy nejének lemezt ír, de sajnos a némbernek nincs szívmelengető hangja. amúgy zeneileg még van is fantázia a dologban, de eléggé félkésznek tűnik ez a produkció még. most gondolkodtam a Hellhound festen, de a válság első áldozata nálam ez a 6500 forintos jegy volt.
A múltkor belehallgattam ebbe az Ava Inferi-be myspace-n. Borzalmas. Nem kezdem el azt a klisét, hogy 'a Mayhemért egy ilyet feladni, mekkora bénaság volt', de azért tényleg parasztvakító zenélgetés ez, eladva az 'ex-Mayhem gitáros' neve alatt. Csak remélni tudom, hogy erre még subiék is csak messziről köpnek, nyugtass meg agymosi kérlek.
Ennek ellenére Garm-ra kiváncsi vagyok mit óbégat náluk össze. Végülis már Prince dalt is énekelt meg Kiss-t is, lentebb már nem nagyon lehet menni úgysem.
Garm szerepelni fog az új Ava Inferi albumon, volt szerencsém hallani az éneksávját zene nélkül. Nos, ő is csak ember, eléggé hallani rajta a pitch correctiont :) Gondolom a mixben már nem fog feltűnni. Amúgy nagyon bejött a téma amit tolt, kíváncsi vagyok milyen lesz zenével.
várjuk a végeredményt, a Wintry Grey amúgy remek választás.
ha lehetne javasolni még dalt, akkor az első Borknagaron vannak remek Garmos dalok, egyből a kezdő Vintervredet Sjelesang. bár az itt nem felel meg a kiírásnak.
Van egy Arcturus, Emperor, Ved Buens Ende tripla tribute kezdeményezés http://www.roadrunnerrecords.com/BlabberMouth.Net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=113814 Nem tudom mi lesz ebből, a borító szerintem ocsmány, de mindenesetre azért a Quadriviummal összedobunk egy Wintry Grey covert, 90%-ban már kész van végülis, jóval epikusabb lesz mint az eredeti, károgás helyett is tiszta ének lesz benne. Ha elkészülünk, lehet, hogy bedobom ide véleményezésre, úgyis free download lesz.
Persze, ebben igazad van, ha a lemezeken is igényesek, akkor valószínűleg itt is azok lesznek. Norvégiába én is szívesen, csak nyár végefelé megyek majd ki valszeg pár hétre, aztán inkább oda gyűjtök.
Én úgy vagyok vele, hogy Norvégiába bármikor szívesen. És most különleges oka is lesz. Szerintem ha már elvállalták, akkor nem lesz gagyi. Persze el sem tudom képzelni, hogy mit és hogyan adnak elő...
Ha nálunk operafesztiválon Therion, akkor egy norvég irodalmi fesztiválon bármit el tudok tőlük képzelni, amiben dallamos ének van.
Én amúgy pont emiatt hagyom ki, kicsit nagyobbnak tűnik ez, mint ami vélhetőleg lesz, merthát ki vagyunk éhezve. Persze örülök, ha valaki megy, legalább lesz még több beszámoló :)
kb. 100-ból kijön. Bp-Oslo repülő oda-vissza ma 750-900 NOK/fő. 2-3 éjszakát érdemes maradni, 15-20000 Ft/éj/fő + reptér-Lillehammer vonat oda/vissza. Na ezt még nem tudom + koncertjegy. Csak este fogok tudni vele foglalkozni.
Amúgy jellemző, mesélem a norvég havernak, hogy lesz Ulver, Lillehammer, május 30. Nézi, aztán mondja, hogy hát nem tudja, hogy menjen e, elég drága a jegy. Mondom háálllóóó, vazze, ULVER! Kit érdekel, hogy mennyi a jegy! És basszus rá kellett beszélni, hogy menjen, azt hittem lefosom a bokám. Ő szerencsére az a fényképezős, videózós fajta, remélem csinál mindent. Mindenesetre érdekes ez, mert ez nem egy zenei fesztivál lesz alapvetően, aztán black metalos számokat ezért úgysem tolnak (gondolom amúgy sem). Azt leszámítva a többi meg nem színpadra való, zene sztem javarészt tutti playback lesz, aztán Garm meg... neki mindig agyon van layerezve meg effektezve a hangja, vajon mit csinál élőben?
Ja nem volt nehéz, talán ezt volt a legkönnyebb az albumon. A tempó nem gond, csak ritkán van alkalmam ilyet felénekelni. Talán emiatt is, nagyon élvezetes volt :)
En se nagyon ertem, en a Satyricont szoktam kisse kinosnak erezni mostanaban. Meg engem nem zavar, ha komolyan veszi magat egy zenekar, sot. Most nyilvan nem a Manowarra gondolok.
Megközelítőleg sem tudom átérezni, lehet, hogy meg kéne néznem a szövegeket, hátha valami sátánista szar, és akkor röhöghetünk kínosan együtt :) De nem hinném. Na mind1, ez van.