Keresés

Részletes keresés

sin x Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3873
OK. 27-én nyit az egyszem biobolt, ahol ilyesmiket lehet kapni. Okvetlenül kipróbálom.
Előzmény: Vik 23 (3870)
themuse Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3872
Szóval ez itt a képen - by gugli - natúr szeletnek néz ki, de rántva is finom, és nem veszíti el a belső puhaságát, nem lesz olyan rágós-nyúlós izé, amivel ijesztgetik néha az embert reform meg bio kamuhús meg ilyen-olyan imitációk kóstoltatásával. :) Szerintem tudni kell jól elkészíteni, ez a titka (ami persze nem biztos, hogy elsőre sikerül). Ja, és biomajonézzel is jó nagyon!
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3871
Ma rántott tököt ebédeltem. Fincsi volt!
Előzmény: sin x (3868)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3870
A natúr a jó rántott szejtánnak.
Kóstold meg a fokhagymásat (ha szereted a fokhagymát)!
Előzmény: sin x (3867)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3869

Nem olyan komplikált, rém egyszerű az, csak macerás meg egy darabig eltart.

Mert ugye ki kell mosni, ami nem odavaló a szejtánba, vagyis szinte mindent, ami nem fehérje, ezért is szokták eleve fehérlisztből csinálni, úgy egyszerűbb.

 

És győz a lustaság, ha már sült is van a Tofu Companynak, az tök jól használható mindenféle célokra: feltétnek, szendvicsbe, rántva, meg ilyenek.

Előzmény: Vik 23 (3863)
sin x Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3868
Szépnek szép, de a rántott szójaszelet is tök jól fest a dobozon, és ízre azért igencsak a futottak még kategóriában van.
Én eleddig nem találtam olyan "húspótlót", ami tényleg finom lenne, és felvenné a versenyt pl. a rántott patiszonnal, vagy a rántott sajttal.
Előzmény: themuse (3864)
sin x Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3867
Rántott "húsnak" a natúr a jó? Vagy az eleve már sült szejtán?
És pörköltnek?
Én eccer próbáltam, az kocka volt, valami currys ízesítéssel. Nem volt rossz, de a húsra nem hasonlított.
Előzmény: Vik 23 (3863)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3866
Ez a sült szejtán, nem?
Előzmény: themuse (3864)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3865
Lehet kapni bioboltokban szejtánport is.
Előzmény: nazuna (3860)
themuse Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3864
Ahogy mondod, hasonlít. Szerintem nagyon finom! Így is tud kinézni:
Előzmény: Vik 23 (3862)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3863
Készen pl. ilyen formában kapható:

Natúr szejtán Tofu Company (250 g)
Sült szejtán Tofu Company (150 g)
Fokhagymás szejtánkockák Tofu Company (150 g)
Gyros-os szejtánkockák Tofu Company (150 g)
Magyaros szejtánkockák Tofu Company (150 g)

De előállítható elméleteileg házilag is búza- vagy tönkölybúza-lisztből. Csak szerintem kissé komplikált az előállítása.
Előzmény: nazuna (3860)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3862
A szejtán (amennyire tudom) búzafehérje. Olyasmit csinálnak belőle, ami állagában és ízében is nagyon hasonlít a húshoz. Szerintem nagyon finom tud lenni. Nekem a fokhagymás a kedvencem.
Előzmény: nazuna (3860)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3861
DE JÓ, HOGY ERRE JÁRTÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: boldogság (3858)
nazuna Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3860
Írjatok már valamit erről a "szejtán"-ról, mert fogalmam sincs, hogy mi az!
Rorimack Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3859
Szia!

Mikor vannak a műsorok? Van letölthető archívum?
Előzmény: boldogság (3858)
boldogság Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3858
Boldogságot Mindenkinek!

Szeretettel várok Mindenkit a Civil Rádióban lévő müsoraimba, beszélgetésre és recept ismertetésre.

Köszönöm, ha jelentkezel.
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3857
Szerintem néha jó egy kis "húshelyettesítő" a háznál. De én pl. nagyon hamar meg szoktam unni őket. A szójavirslit kb. két hónapig imádtam. Aztán úgy megutáltam, hogy rosszul vagyok tőle.
Előzmény: nazuna (3856)
nazuna Creative Commons License 2005.09.19 0 0 3856

Szia!

Szerintem egyféle utánérzés, amikor a húst akarják helyettesíteni valamivel, mintegy az ízek és állagok illúzióját keltve. (persze sokan átesünk ezen:-). Amikor tanítottak a vega főzésre, nagyon kihangsúlyozták, hogy a vega konyha bőven van olyan változatos és ízletes (sőt!), hogy ilyen trükkökre ne szoruljunk rá, akik pedig nemrégen áttérők, azokat kifejezetten visszahúzza. De az élelmiszeripar nem képmutató, egyszerűen csak eladni akar jópénzért - és sikerül, mert van rá kereslet.

Előzmény: brummadra (3853)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.18 0 0 3855
A rántott szejtánszelet nagyon finom. Komolyan. Úgyhogy próbálkozz inkább azzal!
Előzmény: brummadra (3853)
brummadra Creative Commons License 2005.09.18 0 0 3854
OMD=OMG
Előzmény: brummadra (3853)
brummadra Creative Commons License 2005.09.18 0 0 3853

Na a vega kajaipar jól behúzott a csőbe... Gondoltam, ha már nem merek nekifutni egy szejtánszeletnek, veszek "növényi bécsiszeletet" karfiolból. Asszem 660 Ft 4 kis szelet, szupercsomagolás, a képen egy gyönyörű bécsiszelet sült zöldségekkel. Tényleg igen mutataós. Full koleszterin-, OMD- stb mentes.

Hát lett belőle egy fűrészporízű-állagú karfiolfasírt.

Kérdem én: miért nem írják rá egyszerűen, hogy rántott zöldségpüré?

Miért a "bécsiszelet" meg "burger" elnevezés? Így akarják kompenzálni a húst iránti vágyat? Ennél ezerte jobb, ha kirántok pár karfiolt és egyszerűen rántott karfiol rózsának nevezem. Az összes vega kaja valamilyen álhús elnevezés alatt futott (burger, hotdog és tsai). Na ezt totál képmutatásnak tartom.

sin x Creative Commons License 2005.09.16 0 0 3852
Dehogynem értjük. :)
Csak tényleg hosszú lenne.
Előzmény: Vik 23 (3848)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 3851
A szejtánport hogyan kell használni?
Előzmény: Thulya (3850)
Thulya Creative Commons License 2005.09.16 0 0 3850
Szejtán kapható különböző formákban, de áztatni tán egyiket sem kell. Legfeljebb a szejtánport vízzel elkeverni.
Előzmény: brummadra (3844)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 3849
Remélem, hogy többe!
Előzmény: sin x (3847)
Vik 23 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 3848
Régen főleg egy bizonyos vegetáriánus topicba írtunk, de mindenféle botrányok során így alakult, ahogy most van. Ezt nagyon hosszú lenne elmagyarázni. Főleg, hogy szerintem mi magunk sem értjük, hogy mi és hogyan történt.
Előzmény: brummadra (3844)
sin x Creative Commons License 2005.09.16 0 0 3847
4-be??
Ez hogy jött ki? (Szerintem többe. :)
Előzmény: brummadra (3844)
Rorimack Creative Commons License 2005.09.16 0 0 3846
Adj hozzá nyolc órát. És senki sem beszélt berúgásról ;)
Előzmény: sin x (3833)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.15 0 0 3845
Volt itt egy kis összezördülés, ami miatt kettészakadt a vega társaság.
Előzmény: brummadra (3844)
brummadra Creative Commons License 2005.09.15 0 0 3844

Komolyan, mire mindenhol elolvaslak titeket, kifogyok a szusszból. Mi a szent kék égért írtok 4 vegatopicba egyszerre? Miért nem lehet egyben beszélgetni?

Én is szerettem volna a szejtánról kérdezni, de most nem találok vissza :(

Áztatni kell? Libazsírban süssem, hogy íze legyen? :)))

Szívesen kipróbálnám, csak olyan ijesztő ott a bioboltban magában.

jóccakát

b

Előzmény: Vik 23 (3843)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!