soosnal van zacskozva alkatresz. de van kosarban roncs gep (legtobbje 200ft) azokbol lehet kitermelni. mas kerdes hogy mennyire szabvanyosak a csavarkak mert en azt tapasztaltam hogy ahany gyarto annyi fele, foleg a regebbi tipusoknal. nem ritka a bal menet sem, ha epp az oda logikusabb volt akkor azt tettek.
A régi szemüveg jó ötlet csak azokban hernyócsavar nem igazán szokott lenni. A Soósnál tegnap előtt is voltam nem kérdeztem de gondolom, hogy neki külön csavarjai nincsenek. Tévedek? Igazából nem bánnám ha találnék egy boltot, de még nem sikerült. Gondolom a látszerészek órások is veszik valahol a csvarokat...
hat nem tom, sztem itthon sehol. ezert vettem en is kintrol. ahogy elneztem a valasztekot mind kinai (amire rohadt sokat kell varni) es sztem mindegyiken igazitani kell, ezek max fenykepen lattak gepet, mert az tuti hogy ki nem probaltak ;)
egyebkent legyartani sem lenne nagy ordongosseg, le kell meregetni a szukseges atmeroket, es valami vizes(? vagy lezeres?) vagogepen kivagatni. sztem az enyimet is ugy csinalta a faxi, muszak utan a maradekbol parat fusiba lenyomott, latszott hogy csupa ilyen lemezbol kivagott vacka van (mint pl a kulcstarto). en eddig alulecbol reszeltem, ami nem tul szep, de amugy tokeletesen mukodik.
Sok gépet vettem ahol tokon semmi penész nem volt a gépen pedig a szokásos zöld penész szokott volt ami ugye a réz és bőr találkozásánál alakul ki.
Ha tokban van a gép a tok tud szellőzni, de a gép nem. Bajtai jut eszembe aki azt írta, hogy a gépek a papír kartondobozukban érzik a legjobban magukat a bőrtok mellett.
heppy vagyok, vegre megerkezett a szerszamkeszletem verniobol (taljanorszag), bonusznak kaptam meg egy kulcstartot es egy lencsetorlo keszletet is;) mas kerdes hogy a szerszamokon kellett igazitani, hogy passzoljanak, de legalabb nem volt draga es a sajat reszelesueknel megiscsak jobb, igenyesebb.
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy a viszonylag jó állapotú, legfeljebb koszos tokban bizony lehet penészes a fényképgép....
Sajna vannak ilyen tapasztalataim:(
Van egy masinám, amivel eddig pont ezért nem dicsekedtem el, pedig izgalmas darab lenne nagyon. Az összes ontopik gépem közül ennek a leg szuperebb a keresÅje.... Nem hittem a szemenek, amikor belenézhettem. Hihetetlenül jó.
Nagyon bízom benne, hogy sikerül helyrehozatni, fÅleg miután megvan hozzá a széles és a kistele is, naná, hogy azok is penészesek:(((
Igen, az obik passzolnak nemely Retina SLR-hez. Nekem egy Reflex S van, arra passzolnak. Van egy IIIC is de arra kulon obik vannak. Egy kicsit "megreszeltem" az alabbi objektiveket es igy mar a Bessamatic-ra is felmennek... ...es vica versa.
De a kedvencem- bar csak formailag - a korai Retina II a hazteto-szeru ajtoval.
A Retina IIIS-ben az az erdekes hogy mindegyik - 35, 50, 85, 135 - obihoz tartozo sajat fenykeretet az obi maga fel is hozza felhelyezeskor. A la Leica M... ;^)
Igyekszem... ;^) Mondjuk a felesegem annyira nem orul annak hogy a gepek mar tulnottek a vitrineken amit nekik szantunk... ...de szerencsere fotozni o is szeret veluk.