Az amúgy sem túl acélos védelmünk durván gyenge lesz! Ha emellett még Lóri sem játszhat, akkor hiába nincs topon a Fradi, csak a csoda (vagy valami elképesztő javulás mind játékban, mind lelkesedésben) segíthet rajtunk!
Igen, így egy nappal a tegnapi meccs után már én is azt mondom, hogy az is szép, hogy eljutottunk idáig és tény, hogy nekünk volt a legnehezebb sorsolásunk.
Szombaton megint totál felforgatott védelemmel állunk fel, mert ha jól tudom Fintának és Zahorecznek is összejött a három sárgája.
Ha Nagypál Tibi nem épül fel, akkor javasolnám, hogy Máté söprögessen és Kőrösi és Mező legyen a két szélső hátvéd. Kíváncsi vagyok Pruki, hogy rakja össze a csapatot.
Kőrösi milyen volt élőben?
Ebből annyit írok alá, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, de ez nem túl sok! Nem láttam a nyomát sem annak, hogy átérezte volna a csapat a kivételes lehetőséget egy maga alatt lévő FTC ellen. Azért persze köszönöm a fiúknak, hogy tegnap drukkolhattam, hogy a négy közé jussanak, de most nagyon szerény volt a mutatott játék. Petróknak - és ez a lelátón is közmegegyezés tárgyát képezte - nincs helye a csapatban, valószínűleg a papa érdemeire tekintettel teszi a csapatba Pruki, de hát véget kellene vetni ennek!
Bár ilyenekkel nem szoktam foglalkozni, de most azt kell mondjam, annak a hat zászlót lengető szurkolónknak jár ki egyedül a dicséret! Ilyen langyos közegben is viszonylag lelkesen nyomták. Azt az erődemonstrációt, amit a biztonságiak az egy szem füst begyújtása után tartottak, azt elég mulatságosnak tartom, de persze komolyan kell venni, mert ez a Tóth Csaba-féle társaság közismerten a legkisebb okot is megragadja, hogy "tekintélyt" teremtsen magának! Szóval szombaton csak óvatosan!
Borzasztó volt ez a mai meccs, főleg úgy, hogy még fizettem is érte 1300Ft-ot. Az első gólnál védekezni kellett volna, igaz a mi gólunkhoz is kellett szerencse. A második gól volt az, ami még talán belefér, de talán ott is tisztázhattunk volna. A harmadik gól meg elég szerencsés volt, de kellettünk hozzá mi is. Az első Fradi gól és a mi gólunk is szinte a semmiből jött, igaz mindkét csapat támadott, de nem volt túl veszélyes a dolog, inkább a védőinknek köszönhető a vezetőgólja Fradinak. A második félidő elején nagyon beszorított minket a Fradi és a gól benn volt a játékukban, míg a harmadik gól előtt kb. 10-15 percen keresztül mi támadtunk és nagyon vártam az egyenlítő gólt, de nem rúgtunk, hanem kaptunk és ezzel el is dőlt minden és mi meg elindultunk haza, mert megkértek minket, hogy vagy elmegyünk most, vagy megvárjuk a Fradi fieszta végét, inkább az elsőt választottuk. Igaz nem kellett volna tőlünk tartani, mert szerintem nem kerültünk volna konfliktusba velünk, mert mindössze 33an voltunk és elég békések voltunk, míg a Fradisták is voltak vagy 500an. A hivatalos 2290 néző egy nagy kamu, mert alig lézengtek a lelátón és ezzel egyetértettek a Fradi rendezői is. Rajtunk kívül a szektorban volt még 15 kommandós, 8-10 rendőr meg 3 Fradi rendező, tehát majdnem annyian, mint mi. Szvsz fölösleges volt ekkora készültség, de gondolom ez az előírás és csak betartották. A hazai oldalon is elég sok kommandós és biztonsági volt. A WW meggyújtott egy zöld füstbombát, amit szóvá tettek, mert nem lehetne bevinni. A hazai oldalon is volt pirotechnika, de állítólag azt is szóvá tették, de azt nem láttuk.
A rendfenntartókkal nem volt semmi gond, nem ártottunk egymásnak, helyette beszélgettem az egyik rendezővel.
Visszatérve a meccsre: Nem bántom a csapatot a vereség miatt, mert küzdött, hajtott, támadott, nem ijedt meg és nem adta fel egy percig sem, de sajnos két elkerülhető gólt kaptunk és azért a Fradi jobb csapat. Majd szombaton visszavágunk. Igazából azt sajnálom, hogy a Fradit kaptuk és kiestünk, míg pl a BKV bent van a négyben. Jobb sorsolást érdemeltünk volna.
Igazából a kevés néző miatt nem is volt igazi hangulata a meccsnek, ha valaki nem tudja nem jön rá, hogy MK negyeddöntő volt.
Amúgy a Fradi szvsz semmivel sem volt jobb, mint mi, talán a védelem, ami viszont sokat számít. Mi hagytuk a Fradit támadni, ők viszont sokat szabálytalankodtak és ezzel akadályozva a támadásépítést. Amúgy sokszor a Fradi is grundfocit játszott.
Nagyon rossz meccs volt, amit ha továbbjutottunk volna nem bánnék, de így aztán végképp semmi jót nem lehet írni róla, hacsak azt nem, hogy Maróti ismét gólt szerzett. Ha a Fradi jól játszik, nagyon kikapunk. Szerintem a második gólnál dőlt el a meccs, ahol Sowumni kibújt Petrók mellől. Többször nem írom le mert már unom, de Petrók nem nb1-es focista. Játsszon inkább Mező Tomi vagy menjen vissza bekkbe Farkas vagy Máté. Bármelyik jobb lenne.
Szombatra ki kell valamit találni mert a Fradi valószínűleg elindul most már felfelé.
Jovi és Zsolnai is harmatos. Reméljük Oláh nem sérült meg annyira, hogy meccset kelljen kihagynia.
Hát, ez nem igazán jött ma össze. Az első és az utolsó gól abszolút elkerülhető lett volna. Az elsőnél hibázott a komplett védelem, az utolsó miatt meg nagyon sajnálom Farkast, mert jól akarta csinálni: előre csak Rósába rúghatta volna. Az egyetlen lehetősége az lett volna, ha elrúgja keresztbe, de ezt tiltja az álmoskönyv, így nyilván eszébe sem jutott.
A csapat nagy lehetőséget puskázott el, mert alul tudta múlni ezt a mai harmatgyenge Fradit. Mindenesetre Prukner bízik a szombati pontszerzésben, tegyük ezt mi is:
Ha valaki még nem járt az Üllöi úti vendégszektorban azoknak mondanám, hogy az Üllői út felől lehet bemenni, nem messze az Üllői út-Könyves K. körút sarkától. Jegy pedig mindenki tud venni a stadion Üllői úti oldalánál úgy középen lévő pénztárnál.( Tegnap én is ott vettem) Bemmeni csak a vendégszektor bejáratánál lehet, mert máshol ha bemész nem tudsz átmenni a vendégszektorba.
Nem is arról van szó, hogy azt gondolom, a Fradi-drukkerek utaznának a kaposváriakra (én legalábbis semmi ellenségeskedésről, vagy korábbi konfliktusról nem tudok), egyszerűen túl sok most a keserűség az Üllői úton, és néhány szurkolónál már simán feszülhetett addig a húr, hogy ha mellette az ellenfél csapatát kezdi el éltetni valaki, akkor minimum elküldje valahová.
A Helyszínen meg lehet vásárolni a jegyeket, nekünk sincs még jegyünk ott fogjuk megvenni a VENDÉGSZEKTORBA! Harcra fel szóljon majd a Hajrá Kaposvár ! :-)
Andruskó Attila és Oláh Lóránt a kaposváriak játékosai a jövő héten állampolgársági vizsgát tesznek, mint ismeretes, a zentai születésű labdarúgók jelenleg csak szerb útlevéllel rendelkeznek. - A vizsga magyar történelemből és alkotmányjogi ismeretekből áll majd - számolt be honlapunknak Andruskó -, egy írásbeli és egy szóbeli részből fog állni a megmérettetés. Sikeres vizsga esetén, sajnos még nem leszünk egyhamar magyar állampolgárok, mert egy évet és nyolc hónapot kell várnunk, mire letehetjük az állampolgári esküt. A labdarúgástól egyébként független, hogy szeretnénk megkapni a magyar állampolgárságot, ha nem fociznánk, akkor is folyamodnánk érte. Magyar vagyok, Magyarországon élek, a nagyszüleim magyar állampolgárok voltak, így természetes, hogy szeretném minél hamarabb megkapni azokat a papírokat, amelyekkel én is teljes jogú tagja lehetek a társadalomnak. Sajnos eddig semmilyen támogatást nem kaptunk, mert ha az MLSZ mellénk állna, akkor vélhetően gyorsabban lezajlana ez a procedúra. Azt azonban nem tudom pontosan, hogyan lehetne felgyorsítani ezt a folyamatot, mint ahogyan azt sem, hogy mennyire számolnak velünk esetleg a válogatottnál. Gondolom, Lóri azért esélyesebb a címeres mezre, hiszen ő vezeti az Arany Ászok Liga góllövőlistáját. Ezzel együtt amiket Nagypál Tibor mesélt nekünk, az egyszerűen csodálatos lehet. Mint ismert a Kaposvár harmadik délvidéki származású labdarúgója, Nagypál már kerettag volt a Bulgária elleni válogatott mérkőzés előtt.
László Csaba (Ferencváros): - Nem vagyunk könnyű helyzetben, a csatáraink rendre gólképtelenek, és bár kidolgozzuk a helyzeteinket, nem lőjük be azokat. Ezen mindenféleképpen változtatnunk kell, főleg, hogy a célunk a továbbjutás, amiért mindent el kell követnünk. Prukner László (Kaposvár): - Remélem sikerül "összedrótozni" a csapatot, és nem vallunk szégyent az Üllői úton. Szeretnénk jó eredményt elérni, bár a keretben sok a sérült. Nehéz sorozat vár ránk, hiszen a Fradi után újra a Fradi vár a csapatra szombaton, immáron a bajnokságban.
Nyilván a vendégbe fogunk menni, ha árulnak oda jegyet, mert bár nem vagyunk nagy kiabálósak, azért egy-két "Rá-kó-czi!"-t csak elnyomnánk, márpedig a hazai szektorokban annak nemulass lenne a vége!
Én sajnos 7-ig el vagyok látva melóval, pedig Pesten leszek szerdán. Meglátjuk, de nem sok az esélye, hogy elszabadulok és ki tudok menni, de él az itteni mail címem, ha megbeszéltek valami találkozóhelyet, azért dobj egy mailt!
Aki esetleg nem tudná, és nem tud eljönni Kaposvárról: a meccset a Duna Tv közvetíti!
Mi úgy néz ki eddig hogy megyünk eddig 3kocsi ( WW ) Igaz a 3. most kérdéses amivel én is mennék attól függ h a srác el tudja e cserélni a melóját aki vinne minket... plussz még egy tagunk már fennt vár minket mivel ő fennt tanul... Szal egyenlőre ennyit tudok, jah a belépő azthiszem 900-1000FT között van...
Jön valaki közületek szerdán az Üllői útra a Fradi elleni kupameccsre?
Én mindenképpen megyek, de szeretném egyedül végignézni a meccset, főleg nem a vendégszektorban, nem akarom, hogy valami kellemetlen meglepetés érjen, ezért ha valamelyikőtök jön az legyen szíves jelezze itt és dobok neki egy mailt, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot. Meg a csapatnak is szüksége van ránk. Nem tudjátok mennyi a vendégjegy és hogy a helyszínen lehet-e vásárolni?
Abban lehet valami, hogy csak a második félidő huszadik percétől engedik be az embereket ingyen, mert én addigra értem oda gyalog a kosármeccsről és megkérdeztem a biztonságiakat, hogy be lehet menni és már engedtek is be jegy nélkül. Amit láttam 25 percet azalatt tényleg szinte csak egykapuztunk, de nem ment be semmi. Szerintem túl egyoldalas volt a játékunk, csak a jobb oldalon támadtunk, a bal oldalon nem volt senki. Ez csak Kardos beállításával változott valamelyest. Az egykapuzásunk ellenére majdnem összehoztunk két gólt a Pápának, azért védekezni is kell!
Már túltettem magam a vereségen, de azért akkor is elképesztő, hogy olyan helyzetekben, amikor kis túlzással végleg leszakíthatnánk alsóházi riválisainkat, akkor mindig csődöt mondunk! Mindenesetre most szerdán nem ez lesz a helyzet, és nagyon remélem, nem ér minket az a szégyen, hogy mi leszünk az első csapat 2005-ben, amelyik nem tudja legyőzni tétmeccsen a Fradit az Üllői úton! :-)