Köszi a jótanácsokat. Én is igy gondolom, ahogyan Te. Vittem neki pár képet a vasutamról. Igen érdeklődött utánuk. Nem tudta letagadni, hogy jópár évig dolgozott ilyen gépek között. Csakhát Ő is ugy van , mint nagyon sok idős ember. Tartogatja kincseit még él. Nem tudja mikor lesz még rá szükség. De igazán valószinü, hogy Ő már nem fogja használni sohasem. De hát élete része mindenegyes darab. Azt mikor eljön az óra, mikor menni kell, akkor a sok kincs ott marad az örökösök nyakán, akik meg igazán nem tudnak mit kezdeni vele, s megy minden a kukába. Ezért lenne jó frissen tartani a véletlen találkozással szerzett kapcsolatot. azt hiszem ha ujitom fel a motort, akkor többször fogok segitséget kérni tőle. S talán ugy jobban kinyilik, ha olyanról beszélhet, ami Őt is érdekli. Mert hát ezekről a feleségével nemigen tud mit beszélni. ugyanugy mint közülünk nagyon sokan a társukkal. Az biztos, hogy erre pont megfelelő egy ilyen fórum. Itt mindenki hasonszőrü.
Egy jó tanács ha visszamész ,ne a motorról akarj vele beszélgetni,mert azt sajnálja csak ő is látja hogy az élet nem tart örökké,de azért még sajnálja hagyd beszélni és figyeld miről társalog szívesen,és ha feljön a motor akkor csak a pozitívumot említsd,meg hogy mennyire tetszik a motor,és a legvégén említsd meg amit szeretnél kicsit úgy hogy sajnáljon,hozzátéve hogy csak meg oldom valahogy,ha látja hogy nagyon komolyan érdekel a dolog akkor segíteni fog mindenben,nekem eddig még mindig bejött. A másik ha valamilyen szinten elkészülök egy géppel és még él a volt tulaj viszek neki egy képet róla,volt már rá eset hogy csak ezért kaptam még egy motort ajándékba,igaz a mai napig megvan a gép Remélem nem gond hogy így ismeretlenül is okítalak:-)
Azért nincs minden veszve. a kurblit ott felejtettem. Igazán lesz indok visszamenni. Akkor megint puhatólózom kicsit. Egy szerszámot mutatott azért. A hüvely vagy persely kiszedéséhez egy célszerszámot. Egyszerü az egész. Lehet hogy a hevaromat megfüzöm s gyárt egyet nekem.
Üdv. Ma elhoztam az öregtől a 8 LE-s Mibet. Próbáltam kifaggatni milyen dolgai vannak. Nem nagyon akart kötélnek állni. Azt mondta, ha rendberakom a motort s közben esetleg vmi alkatrész hibádzik, akkor vszinü tud adni. Egy porlasztót akartam venni tőle, de arra is azt mindta nézzem meg ami benne van. Ha nem jó, akkor esetleg megegyezünk majd. Mondtam neki, hogy a mozdonyban levő motorhoz kellene. De akkor sem akart kötélnek állni. De igazán nem akartam nagyon piszkálni. Ugy néz ki, kis puhitás kell majd. de csak kötélnek áll egyszer. Egyenlőre ennyi. De majd csak sikerül vmit elérnem nála.
Azt írtam, hogy örülök a hozzáállásodnak, és hogy kicsikét irigykedem rátok, hiszen nekem a gimis osztálytársaim közül még nem tévedt a baráti társulatba senki...
(..igaz, hogy az általánosiskolaiak közül azééé egyik mégiscsak ott vagyon...)
A Csabi nem nekem volt osztálytársam,2 évvel fiatalabb nálam.A Szakadék és a már akkor is a fanatikus veterán motorkerékpár imádat kötött össze minket.Béreltek egy betongarázst és ott dolgoztak a motorcsodákon.Attól nincs kellemesebb mint a felhevült motorolaj,a kipufogógáz és a sör illata ha keveredik.Rosszat meg ha akarnék sem tudnék írni róla!Halason ott leszek,találkozhatunk személyesen
Szeptember husonharmadika- huszonnegyedike.... azthiszem...
Dehát neked volt osztálytársad ez a Micsabink... ő az egyik szervező...
Amúgy nagyon örült neked amikor felismerte a stílus mögött az embert.. de megígérte, hogy ha te nem szólsz az ő takargatnivalóiról, akkor ő sem reklámoz bizonyos eltitkolnivaló tedolgaidat sem.. de ezt szerintem te nem is akartad..
Egyszerű,A káliumnitrát szabadforgalmú műtrágya,ez az alap,grillezéshez használt faszén,porcukor.minnél finomabbra van őrölve(Kávédarálódtól búcsúzz el)annál tisztább és gyorsabb az égés.a legegyszerűbb keverési arány:4kanál műtrágya ,4 kanál faszén 2 kanál porcukor.Külön kell őrölni mindent,és csak úgy mérni.Nagy füstöt is csinál és nagy fénnyel ,elég intenzíven ég!Nem robban,csak ha lefolytják.Különben ez a kis rakéták hajtóanyaga.Teljesen legális.
Milyen rendezvény lesz és hol?Káliumnitrát porcukor faszén.majdnem olyan mint a feketelőpor.vagy üsd be a you tubon hogy ANFO Különben Brandschot Csabival egy csapatban nyomultunk.Még a 90'évek elején.az igazi becenevem Dinamit.