Hú, ha valaki megy a Napi Ászba, én is kérnék, 2-3 VCd-t, mert a nyári utazgatások miatt kimaradat egykettő.
Természetesen kifizetem meg a postaköltséget is. Aki megteszi, hogy bevásárol nekünk nekünk :) majd adja meg az e-maul címét. :)
A színdarabokhoz: Én nagyon kiváncsi vagyok a Pókháló című színdarabra (Spiderweb) de az Charles Osborne vagy nem írta még át, vagy még nincs meg magyarul. Állítólag van egy olyan is hogy Ítélet (Verdict), de még arról se hallottam.
Én az Egérfogót az IBS-en láttam, nekem tetszett, csak volt benne egy szereplő, aki az eredetiben nincsen benne...de azért jó volt, főleg mert rájöttem a megoldásra...:)(de túl vagyok már 50-60 Chirtie-n...:D)
A Feketekávé és a Váratlan vendég is hasonszőrű alkotás, színpadi darabok (most azonos című) regényadaptációi, azt hiszem Charles Osborne átdolgozásában. Nekem különösen tetszettek, mert szinte láttam magam előtt a színpadot, ahogy "negatív hős balra el"...:-)
"A Három vak egér című kisregény Agatha Christie hosszú és sikeres pályájának derekán íródott. Amikor a brit uralkodó, VI. György édesanyja 1947 tavaszán nyolcvanadik születésnapját ünnepelte, a BBC rádió személyre szóló meglepetéssel kívánt kedveskedni neki. A kérdésre, hogy mit szeretne hallani, Mária anyakirályné azt válaszolta: "valamit Agatha Christie-től". Így született meg a húszperces rádiójáték, mely 1947. május 26-án hangzott el Három vak egér címmel. A történet három évvel később átdolgozott, kibővített formában egy válogatáskötet címadójaként jelent meg az Egyesült Államokban. Christie ezt követően színpadra alkalmazta művét, s Az egérfogó címet adta neki. Az imígyen átkeresztelt darab az 1952-es londoni bemutató óta nem került le a műsorról. Tehát az a faramuci helyzet állt elő, hogy az alapul szolgáló kisregény konkurense lett a belőle készült, időközben "a színháztörténet leghosszabb ideje futó darabjává" avanzsált műnek..."
Hmm...ilyet természetesen nem várok el, hogy ingyen, de nagyon megköszönöm.
lafno: Endless-t nem tom micsoda, de nekem eredetiben kellene. Phaedra11: lehet ARic kedvessége folytán nem szükséges miattam fáradnod.
Mondjuk csodálkozom hogy a "hiénák" még nem vásárolták fel az összes CD-t a szerkesztőségben, és árusítják...alkudjunk.hu-n a 14-es epizódtól mindegyikből eladó 5-6 darab, érdekes módon ugyanattól:-( Ezért nem lehet sokszor az újságárusoknál kapni.
ha nem lesz a szerkesztőségben, és szívesen elküldöm neked postán a mi példányunkat - persze ingyen és bérmentve :)
nem is tudom, minek vesszük őket, olyan igazi nagy gyűjtő nem vagyok, jó pár epizód ki is maradt :), ez pedig amúgyis olyan rész, ami a könyökömön jön ki :)
Igen korrekt úriember... Ha már látom, mikor megyek, előtte néhány nappal írok ide a fórumba, hátha mást is érdekel. Egyébként a teszveszen és a vaterán is feltűnnek ezek a vcd-k, normálisan megemelve az árat.
ÚÚúúúúúúúú, végtelenül hálás lennék. Nem vagyok Bp-i, ezért is gond nekem ez, mert többezer Ft lenne ha felutaznék, metróznék, aztán vissza. Egy úr írta, hogy megvehetem az övét, 3000 Ft-ért. csak akkor választanám ezt ha a szerkesztőségben már nincs meg az 5. epizód. Amúgy ott biztos el is mondják, hogy mi lesz a következő:-)
A szerkesztőségben, ha szépen kéred, kupon nélkül is eladják, ha van nekik. Nekem is hiányzik egy, de az még nem ért vissza, nagyjából két hét múlva megpróbálkozom, és beugrom a szerkesztőségbe: Andrássy 20, ki van írva a kaputelefonra is. Ha budapesti vagy, akkor érdemes beugrani, ha nem, akkor megveszem neked, aztán elpostázom. Azt tudja valaki, hogy lesz-e, és ha igen, akkor miféle sorozat a Poirot után a Napi Ászban?
Hi! Gyűjti itt valaki a Napi Ász féle VCD-ket? volt egy péntek mikor a fene nagy másnaposságban elfeljtettem megvenni és csak az az 1 hiányzik: Poirot VCD 5. rész (Lakás a harmadikon) kellene! Ha tud valaki segítsen, köszi:-)
Nálam a 13 rejtély a kedvenc, meg a 13 feladvány és a Gyilkosságok a kedd esti klubban. A viccet félretéve: A Nemezis is nagyon tetszik. Poirot-k közül pedig a Gyilkosság a diákszállón a nyerő.
Igazából nagyon nehéz kedvencet választani... Annyit szeretek, hogy képtelenség kiemelni akár egyet is. De ha mégis muszáj mondani valamit, akkor Nemezis.
Tegnap még volt egy Hungás Úticélja ismeretlen és egy Találkozás a halálal az (azt hiszem) Árkád Antikváriumban kb 500 forintért. Ott van a Corvin mozinál, az Üllűin, a Gyros árus mellett.
Még kiadatlan Agatha Christie DVD-k!! Nagy klasszikusok (Halál a Níluson - 1978as verzió Peter Ustinovval, Tíz kicsi Indián, Rejtély az Antillákon, Meghurcolt ártatlanság, A Kristálytükör meghasadt ...)... Olcsó áron!
Nyomok a sivatagban: Agatha Christie nyomában (Tracks in the Sand: In Search of Agatha Christie) (német dokumentumfilm, 2004)
Vetítik:
VIASAT HISTORY:
július 3. Hétfő, 18:00
július 4. Kedd, 06:00
július 4. Kedd, 12:00
Ezeket a könyveket keresem Agatha Christie-től:
Álmok háza (While the Light Lasts)
Bagdadba jöttek (They Came to Bagdad)
"Balhüvelykem bizsereg..." (By the Pricking of My Thumbs)
És eljő a halál... (Death Comes as the End)
A gyűlölet őrültje (Murder Is Easy)
Az ijedt szemű lány (Murder on the Links)
A láthatatlan kéz (The Moving Finger)
Lord Edgware rejtélyes halála (Lord Edgware Dies)
Poirot bravúrjai (Poirot's Early Cases)
Poirot munkában (Poirot Investigates)
A Pollensa-öböl (Problem at Pollensa Bay)
A Sittaford-rejtély (The Sittaford Mystery)
A sors kapuja (Postern of Fate)
Tragédia három felvonásban (Three-Act Tragedy)
Ha bárkinek bármilyen formában van ezek közül eladó könyve, írjon a subacsaba@freemail.hu-ra! Köszönöm!