Keresés

Részletes keresés

Zseléke Creative Commons License 2006.01.02 0 0 2774

Sziasztok!

Nerdy,leirnád nekem annak a nagyon guszta sajtos muffinnak a receptjét?

Elöre is nagyon köszönöm:))

ribizli Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2773
Mert a zindex is a bátor internetezőket támogatja. Akik nem félnek internet explorert használni, mert nem tartanak a kémprogiktól, betörésektől, vírusoktól. :)))
ribizli
Előzmény: markusjud (2772)
markusjud Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2772
Hát sajnos nekem a Tűzrókában semmi ilyet nem tesz, megint megpróbáltam :(
Előzmény: Orso-borso (2771)
Orso-borso Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2771
A képfeliratok akkor olvashatók, ha a kurzort a képre viszed.
Előzmény: markusjud (2770)
markusjud Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2770
A feliratokat lehagyta a zindex :(

Szóval az első az a barátnőm csokis-narancsosa, alatta a másik kettő pedig Zitka minivirslise, az alsón jól látható a ketchuppel töltendő barlang :))

BÚÉK!!!
Előzmény: markusjud (2769)
markusjud Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2769
Sziasztok!

Nagyon boldog új évet kívánok minden topictársnak!!!

A tegnapi és a mai produktumok:
csokis-narancsos
Zitka-féle minivirslis
A barlangok, ahova ketchup kerül majd :)

és a ronda, beragadós, kipucolhatatlan tepsi :((((((((((((((((((((( - újévi fogadalom: visszaviszem gariban!!!
Pamina Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2768

Nálam ma hot dogos muffin sült, + annak továbbgondolt változata: a fele tésztáva tettem vöröshagymát és császárszalonnát apróra kockázva. Nagyon finom!

 

Kívánok minden kedves topiktársnak muffinokban (is) gazdag új esztendőt!

csilla597 Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2767

 

 

Bocs, a képek lemaradtak!

csilla597 Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2766

Sziasztok muffin rajongók!

Nekem így sikerültek az első muffinok, és nagyon finomak! A recept: 50dkg liszt, 30dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, 4 tojás, 1 sütőpor, 10dkg olvasztott vaj, csipet só, 2,5dl tejföl, 2 tábla csoki. A lisztet elkevertem a sütőporral, a többi hozzávalót habosra kevertem, majd hozzáadtam a lisztet, végül beleforgattam az apró darabokra vágott csokit. Ez az első kép receptje, a másodikba tettem 2 evőkanál kakaóport. 24 db muffin lett belőle. A formát kikentem olajjal, és papír nélkül is tökéletesen kijött, nem ragadt le. További jó sütögetést, és boldog új évet mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2765

nem, ez nem tőlem :-) a magyaros nálam kajaügyben elég negatív :-)))

 

csak a sósmuffinok iránti rajongásom tört ki belőlem ilyen artikulálatlanul :-)))))

Előzmény: latsia1 (2764)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2764
na erről motyorászok:

Magyaros muffin

20 dkg reszelt sajt
20 dkg füstölt kolbász apró kockára
20 dkg liszt
2 dl tej
1 cs sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
3 tojás

A kimért anyagokat összekeverjük, kikent formában 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Előzmény: Törölt nick (2762)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2763
Akkor Tőled van? Köszönöm!!!!!
Tettem bele még + 1/2 tk szódabikarbónát, és ettől még lazább!
Előzmény: Törölt nick (2762)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2762
ugye? én is juhtúrós/mandulásat sütöttem szentestére, istenség volt!
Előzmény: latsia1 (2761)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2761
Sziasztok én ma ezt sütöttem, bombajó!:O)
Nem tudom honnan van a recept, de mostanában gyűjtöttem, lehet, hogy innen...? vetekszik a legfinomabb pogácsával!
K.Angi Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2760

Szia!

Köszönöm a választ,akkor a napokban elkészítem:-)

 

Latsia:Neked is köszönöm:-)

Előzmény: t3v3d3s (2758)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.27 0 0 2759
Szió!
Én régebben csináltam, jó volt, ha jól emlékszem, de tervezem a napokban, megcsinálom és referálok jó?
Előzmény: K.Angi (2757)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.12.27 0 0 2758
a stahl gesztenyést már én is csináltam az eredeti recept szerint, és úgy jó volt az állaga meg minden - eltekintve attól, hogy a családom sérelmezte, nem elég gesztenyeízű (mármint a püréhez képest). Azóta gesztenyepürével töltött muffint vagy gesztenyekrémet kapnak ilyen-olyan formában :)
Előzmény: K.Angi (2757)
K.Angi Creative Commons License 2005.12.27 0 0 2757

Szia Latsia:-)

 

Azt szeretném kérdezni,hogy nem kevés az az 5 dkg liszt a Sthal gesztenyés muffinjához?

Valahogy nekem olyan kevésnek tűnik,ettől persze könnyen lehet hogy valóban csak ennyi liszt kell bele:-)

 

Szióka

Sziasztok

Előzmény: latsia1 (2755)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.26 0 0 2756
Gesztenyés muffin

Hozzávalók: (12 db)
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
1 csom. vaníliás cukor. cukor,
1 tojás (közepes)
80-85 ml tej,
1-2 evőnál rum,
1 cs. gesztenyepüré (25 dkg)
30 dkg liszt,
2 kávéskanál sütőr,
fél kávéskanál szódabikarbóna,
csipet só,
lehet bele még: mazsola, csoki darabok, darabos gesztenye, meggy, kandírozott narancs stb.

Vajat a cukorral habosra keverni, bele a tojást, majd jól elkeverni, utána a rumot, tejet és a villával áttört gesztenyemasszát.
Külön tálba összekeverni a lisztet, sütőrt, szódabikarbónát és a csipet sót.
A lisztes keveréket gyorsan a krémhez adjuk, muffin formákba adagoljuk és előlegített sütőn 15-20 percig sütjük (légkeverésesben 170-180 fok) amíg szép aranyszínűem lesz a tetejük, illetve tűóbát végzünk.
Miután kihűek csokimázzal a tetejüket bevonhatjuk, de e nélkül is nagyon finom.
Előzmény: Kyrandia (2745)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.26 0 0 2755
Gesztenyés muffin / Stahl

10 dkg etcsoki
25 dkg gesztenyepure
10 dkg puha vaj
2 evokanal rum
2 ek sargabaracklekvar
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipet so
5 dkg liszt
1 teaskanal sitőpor

a tetejere tejszinhab es orolt fahej

175fokos suto

etcsokit felolvasztani goz folott, ha kihult akkor osszekeverni a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral, meg a tojasok sargajaval, a gesztenyevel
aztan a tojas feherjebol a soval habot verni es a a sutoporral osszekevert liszttel meg a gesztenyes keverekkel osszekeverni.
eloszor csak a hab negyedevel a gesztenyes masszahoz, majd a tobbivel + a liszttel
30-35 perc alatt megsulnek
Előzmény: Kyrandia (2745)
Kyrandia Creative Commons License 2005.12.24 0 0 2754
Köszi! Megírom, sikerült-e.... :)))
Előzmény: ribizli (2753)
ribizli Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2753
Alaprecept (keress vissza a tpikban légyszi), majd fél-egy csomag gesztenyemassza belereszelve, elkeverve, ha kell, folyadék- vagy zsiradékpótlás (sűrű galuskatészta állagú legyen), én ezután a tészta kb. felét betölteném a formákba, meggyet rá, majd a tészta másik fele, és mehet is a sütőbe.
ribizli
Előzmény: Kyrandia (2745)
Nerdy Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2752

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

 

Nerdy Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2751

én minden sütés előtt egy kis olajjal átkenem, és úgy kijön, hogy nyoma sem marad a szilikonos formában

nekem ez így bevált, és több féle-fajta szilikonos sütőformám van, illetve több gyártótótl, d eddig egybe sem ragadt bele soha

viszont a hagyományosba mindig beleragadt akármit csináltam - de csak az a tészta amiben volt tojás

régebben sütöttem magoszsömlét benne (én neveztem el zsömlének, mert az egy sós valami volt) és abban nem volt tojás, és az soha nem ragadt bele

 

Előzmény: nettomazsola (2749)
Nerdy Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2750

köszi, ez nagyon finom lehet!!!!!!

 

azt gondolom, hogy túl hígra csináltam a tésztát, és ma sűrűbbet kutyultam és egészen jó lett

Előzmény: latsia1 (2747)
nettomazsola Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2749
nem kented ki elotte? semmit nem csinaltal?
az enyem ugy beleragad a szilikonosba, de uuugy...
Előzmény: Nerdy (2744)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2748
ÁLDOTT BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDANNYIOTOKNAK SZERETETTEL: Latsia1
latsia1 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2747
Szia Nerdy, bocs tegnap nem engedett beírni az Index:O((

Szóval nem tudom mitől ilyen a teteje, de az tuti, hogy általában akkor lesz ilyen, amikor sok a száraz "belevaló"...
Most megpróbálom feltölteni /csak az ünnepek után/ a honlapomat a receptekkel, amikről a képek már fennt vannak, és akkor ott megtalálható lesz minden...de csak lassan:O)
Itt a recept, tévedtem, a Mindmegette-ről van:

Adventi muffin

20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
3 evőkanál barackpálinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
fél dl tej

Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel.
Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet.
Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza!
A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
Előzmény: Nerdy (2726)
Nerdy Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2746

én még olyat eddig nem csináltam, de az ötlet az remek

 

viszont sütöttem ma még egy mákosat is - jó lett az is

Előzmény: Kyrandia (2745)
Kyrandia Creative Commons License 2005.12.23 0 0 2745

Sziasztok!

Írnátok valami tuti gesztenyés (gesztenyés-meggyes) muffin receptet?

Nagy lendülettel ráizgultam a gesztenyére, de nem akarom elrontani.

Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!