Mert a zindex is a bátor internetezőket támogatja. Akik nem félnek internet explorert használni, mert nem tartanak a kémprogiktól, betörésektől, vírusoktól. :))) ribizli
Nálam ma hot dogos muffin sült, + annak továbbgondolt változata: a fele tésztáva tettem vöröshagymát és császárszalonnát apróra kockázva. Nagyon finom!
Kívánok minden kedves topiktársnak muffinokban (is) gazdag új esztendőt!
Nekem így sikerültek az első muffinok, és nagyon finomak! A recept: 50dkg liszt, 30dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, 4 tojás, 1 sütőpor, 10dkg olvasztott vaj, csipet só, 2,5dl tejföl, 2 tábla csoki. A lisztet elkevertem a sütőporral, a többi hozzávalót habosra kevertem, majd hozzáadtam a lisztet, végül beleforgattam az apró darabokra vágott csokit. Ez az első kép receptje, a másodikba tettem 2 evőkanál kakaóport. 24 db muffin lett belőle. A formát kikentem olajjal, és papír nélkül is tökéletesen kijött, nem ragadt le. További jó sütögetést, és boldog új évet mindenkinek!
Sziasztok én ma ezt sütöttem, bombajó!:O) Nem tudom honnan van a recept, de mostanában gyűjtöttem, lehet, hogy innen...? vetekszik a legfinomabb pogácsával!
a stahl gesztenyést már én is csináltam az eredeti recept szerint, és úgy jó volt az állaga meg minden - eltekintve attól, hogy a családom sérelmezte, nem elég gesztenyeízű (mármint a püréhez képest). Azóta gesztenyepürével töltött muffint vagy gesztenyekrémet kapnak ilyen-olyan formában :)
Vajat a cukorral habosra keverni, bele a tojást, majd jól elkeverni, utána a rumot, tejet és a villával áttört gesztenyemasszát. Külön tálba összekeverni a lisztet, sütőrt, szódabikarbónát és a csipet sót. A lisztes keveréket gyorsan a krémhez adjuk, muffin formákba adagoljuk és előlegített sütőn 15-20 percig sütjük (légkeverésesben 170-180 fok) amíg szép aranyszínűem lesz a tetejük, illetve tűóbát végzünk. Miután kihűek csokimázzal a tetejüket bevonhatjuk, de e nélkül is nagyon finom.
10 dkg etcsoki 25 dkg gesztenyepure 10 dkg puha vaj 2 evokanal rum 2 ek sargabaracklekvar 5 dkg cukor 3 tojás 1 csipet so 5 dkg liszt 1 teaskanal sitőpor
a tetejere tejszinhab es orolt fahej
175fokos suto
etcsokit felolvasztani goz folott, ha kihult akkor osszekeverni a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral, meg a tojasok sargajaval, a gesztenyevel aztan a tojas feherjebol a soval habot verni es a a sutoporral osszekevert liszttel meg a gesztenyes keverekkel osszekeverni. eloszor csak a hab negyedevel a gesztenyes masszahoz, majd a tobbivel + a liszttel 30-35 perc alatt megsulnek
Alaprecept (keress vissza a tpikban légyszi), majd fél-egy csomag gesztenyemassza belereszelve, elkeverve, ha kell, folyadék- vagy zsiradékpótlás (sűrű galuskatészta állagú legyen), én ezután a tészta kb. felét betölteném a formákba, meggyet rá, majd a tészta másik fele, és mehet is a sütőbe. ribizli
Szia Nerdy, bocs tegnap nem engedett beírni az Index:O((
Szóval nem tudom mitől ilyen a teteje, de az tuti, hogy általában akkor lesz ilyen, amikor sok a száraz "belevaló"... Most megpróbálom feltölteni /csak az ünnepek után/ a honlapomat a receptekkel, amikről a képek már fennt vannak, és akkor ott megtalálható lesz minden...de csak lassan:O) Itt a recept, tévedtem, a Mindmegette-ről van:
Adventi muffin
20 dkg aszalt sárgabarack 5 dkg mazsola 3 evőkanál barackpálinka 12,5 dkg vaj 10 dkg cukor 25 dkg liszt fél csomag sütőpor fél mokkáskanál őrölt fahéj fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék 2 tojás 1 evőkanál méz fél dl tej
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.