Keresés

Részletes keresés

deluigi Creative Commons License 2010.09.08 0 0 23988
lesz ez meg jobb is :)

csak pozitivan kell nezni elore...
Előzmény: mancsika78 (23987)
mancsika78 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 23987

Sikerélmény és boldogság:

Hónapok óta ma először tudtam úgy kivinni a kutyát,hogy 50 méter után nem kergetem hazáig,mert nekem sürgősebb a dolgom. :) Apró örömök az életben.

mancsika78 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23986
Ez tetszik.Egyszer még régen azt olvastam egy buszmegállóban,hogy "mások hülyesége csak arra jó,hogy felidegesítsük magunkat rajta".Azt hiszem ezt a szemléletet fogom követni,max ha egész nap vigyorgok majd hülyének néznek és békénhagynak. ;) Köszi a tippet.
Előzmény: deluigi (23985)
deluigi Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23985
nekem van egy bevalt gyogyszerem/modszerem a stressz ellen: amikor elkezdek mergelodni, hirtelen ELMOSOLYODOM, nagyon sok mindent meg lehet elozni ezzel :)

persze, ido kell, mig sikerul elsajatitani, de megeri...

kar sajat egeszsegedet tonkretenni MASOK hulyesege miatt!
Előzmény: medroller (23984)
medroller Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23984
Azért sokan ki tudnak borítani, csak azért annyira nem hagyom magam. Orvosnál is oda kell figyelni, hogy ha bajod van, akkor kétszer-háromszor akkor hisztit csapj, hogy valóban komolyan vegyenek. Embereknél is vigyázni kell, nem szabad hagyni, hogy elszaladjon a ló...
Az egyáltalán nem jó, amikor emészted magad, lefojtod a dolgokat... az az, ami a legjobban tudjak táplálni a betegséget. Azt a mérget, amit magadbafojtasz, szépen hazaviszed úgy, ahogy van.
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha a felét vagy negyedét kiadom annak, ami ki akar jönni, akkor talán még nem néznek idiótának/idegbetegnek/deviánsnak/összeférhetetlennek, de azért máris sokkal jobb, mintha mindent lenyelek... gyorsan fizikailag megtapintható, érezhető (meg kenhető) méreg lehet a mi mérgünkből...

biológus: a max, amit elfogyasztottam eddig egyszerre, az 12mg volt mindössze, ez az adag engem a harmadik napon úgy helyretett, hogy nem is álmodtam volna ilyet. Valszeg különösen érzékeny vagyok rá, vagy ilyesmi... mellékhatások ilyen mennyiségnél meg nincsenek. Három hét alatt meg a hosszútávú mellékhatásokkal se kell számolni. Mondjuk, amennyit rajtam segített, meg amilyen látványosan, el tudom képzelni, hogy mennyire megdolgozza, átveri a szervezetet...így végül is érthető, hogy ennek ára is van
Előzmény: mancsika78 (23980)
biológus Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23983
Nekem nagyon rossz tapasztalatom volt a homeopátiával, talán nem volt tisztában a doki azzal mi is a crohn, vagy mennyire gyetra állapotban voltam.
Viszont a gyerekem rendszeresen kezelem, megúszott már szemcsatorna átmosást is ezzel, kisebb bajokat kiválóan gyógyítottam neki.
Előzmény: ozska (23979)
biológus Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23982
Autogén tréning, jóga, thai-chi...
Előzmény: mancsika78 (23980)
biológus Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23981
Nem a rövidtávú mellékhatásai a szörnyűek, bár azok se kutyák, főleg ha intravénásan adják nagy dózisban, hanem a hosszútávúak. Szürkehályog, csontritkulás, cukorbetegség....
Előzmény: medroller (23978)
mancsika78 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23980
Hogy csinálod,hogy ne tudjanak kiborítani?
Nekem egyszer egy betegem azt mondta,hogy"magából jó anya lesz mert rengeteg a türelme".Menet közben rájöttem,hogy a türelem az nem elég se itthon se a munkahelyen.Időnként kiborul a bili akkor kiadom a dühömet de egyébként meg csendben emésztgetem magam. Most készülök a nagy visszatérésre (munkába állásra) és megfogadtam,hogy nem fog érdekelni a furkálás-piszkálás-megjegyzések stb.De tudom,hogy megint magamban fogom emésztgetni a dolgokat.
Nincs valami tréning amivel edzhetem magam?:)
Előzmény: medroller (23978)
ozska Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23979

Sziasztok!

Már régóta olvasgatom amit írtok, de most lenne egy kérdésem. Próbálta már valaki a sensolite fényterápiát?

Én 10 éve vagyok beteg, most nem szedek semmit, de nem vagyok tünetmentes(hasmenés, alhasi fájdalamk, fogyás). Gondoltam már a homeopátiára is, de még arról sincs infóm. Ha valakinek azzal kapcsolatban van tapasztalata, ossza meg velem!

Köszi

medroller Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23978
Egész nap már nem olyan jó :(
Az már tényleg nagyon lehangolja az embert...

Engem a medrol viszont nagyon földobott, ezt írtam is már korábban. És nekem is csak egy kis löket volt, párhetes, az nagyon hasznos tud lenni. Végül is azonnal hat. Hetek-hónapok óta fennálló erős ízületi gyulladást tüntetett el, mint valami rajzfilmben a gyógyszer, két-három nap alatt gyakorlatilag teljesen rendbehozott, annyira ijesztő volt, ahogy iszonyatos mennyiségű kaját megeszek, nagyon tetszett, soha nem éreztem azelőtt ilyesmit :)
Nem vettem észre, hogy bármi rosszat tenne a Medrol, SŐT. Engem nagyon földobott minden tekintetben. Főleg, hogy hirtelen az összes nagyízületem gyönyörűen működött, a dagadás leapadt, eltűnt a fájdalom, tele lettem energiával. Ettől nem kell kímélni a munkatársakat :)
Én nem hiszem, hogy el kell titkolni ezt a betegséget. Bár attól függ. Versenyszférában sok helyen talán indokolt. Én igyekszem nem stresszelni, de most, a válság és a változó légkör miatt az én munkahelyem is stresszes. De én már öreg motoros vagyok, nem tud kiborítani semmi :D
Előzmény: mancsika78 (23971)
deluigi Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23977
meg fiatal vagy...
Előzmény: mancsika78 (23976)
mancsika78 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23976
Nem átverés,csak féltem a munkahelyemet.Egy 2 éves gyerekkel nem nagyon ugrálhatok.Meg aztán 10 év alatt amióta itt dolgozom sok mindent tapasztaltam már.Mondjuk szerintem nem várom,meg,hogy kiderüljön csak az üzemorvos bólintson rá-rám.
Előzmény: deluigi (23975)
deluigi Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23975
Tudod, abban a ket emberben is csalodhatsz, mai vilagban a titok csak akkor titok, ha csak egy ember tud rola. :)

Amugy nem kell szint vallanod, kiderul az magatol is... De miert akarod atverni oket?

Medrol nagyon reg volt nalam, nem tudok rola nyilatkozni, mar nem emlekszem. :)
Előzmény: mancsika78 (23974)
mancsika78 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 23974
Én sajnos nem merem bent elmondani senkinek.Kivéve 2 embert de tudom,hogy ők nem adják tovább.Sajnos tapasztalatból tudom,hogy betegen nem kell az ember,csak amíg dolgozni tud.Kicsi fiam most lesz bölcsis így mielött visszamegyek dolgozni el kell mennem az üzemorvoshoz,de őt meg köti a titoktartás.Aztán ha Ő azt mondja,hogy alkalmas vagyok abba már elvileg nem köthetnek bele.Utána talán majd színt vallok.Szerintetek inkorrekt megoldás?Mégegy kérdés:normális,hogy a medroltól folyik belőlem minden?
Előzmény: deluigi (23973)
deluigi Creative Commons License 2010.09.06 0 0 23973
jah, mivel a fonokeim es munkatarsaim tudtak a betegsegrol, ezert sosem volt problemam a felorankenti/orankenti zarandoklasaim miatt :)
deluigi Creative Commons License 2010.09.06 0 0 23972
nos, az en munkahelyem is elegge stresszes (magancegnel dolgozom)

gyulladt allapotban rohangalok a vecere (ami meghozza eleg tavol van -> vagy 100 m-re), szoval ez a resze kellemetlen

de szerintem a tenniakaras hozott a gyogyulas utjara, akarni kell dolgozni es jol vegezni a munkadat, az (agyban) helyretehet es a betegseg szempontjabol az jo :)
mancsika78 Creative Commons License 2010.09.06 0 0 23971
Én meg agyon sajnáltam magam a reggeli tortúra miatt.(na jó azért annyira nem de azt hittem ez már sok) Volt nemrég olyan,hogy szó szerint egész nap kint csücsültem.Még szerencse,hogy a Párom jól tolerálja.
Jártam ma a gasztrón és a dokim írt fel medrolt. Egyik szemem sír a másik meg nevet.Sír mert eljutottunk idáig,nevet mert végre helyretesz. Napi 28mg-ot kell szednem hetente 4 mg-al csökkentve és 1 hónap múlva vissza kell mennem.(Ez talán nem olyan nagy mennyiség,de ehhez sajna nem értek.Tudom furán hangzik mert nővér vagyok de ez nem az én területem)
Nem tudom,hogy a munkahelyemen,hogy fogják tolerálni ezt az állapotot.Stressz az ott is van bőven sajnos (és nem a munka miatt) de hol nincs manapság.Majd ledolgozom a 8 órámat, aztán jövök haza a kicsi fiamhoz meg a páromhoz.
Te,hogy kezeled a munkahelyi stresszt?Mennyire lehet ezzel az állapottal együtt dolgozni?
Nehéz lesz megtanulnom "lepergetősen "élni.
Előzmény: medroller (23969)
medroller Creative Commons License 2010.09.06 0 0 23970
Valszeg többen elkövettük ezt. Pedig amúgy nem indokolt, ha már valamit le kell tenni, akkor érdemesebb a cigit, ha van ilyen szenvedély :)
De azért is fura ez, mert a Salo nem igazi gyógyszer. Úgy értem, nem egy igazi, kémiai úton ható lórúgás, aminek a használata évek után valami durva dolgot eredményez, amire senki nem számított, vagy nem akarta... szóval, ha valaki megijed az erős gyógyszerektől, az érthető, de a Salo nem bánt.
Vagyis engem nem :)
Van itt valaki, akinek van gondja a Salofalkkal?
Előzmény: deluigi (23956)
medroller Creative Commons License 2010.09.06 0 0 23969
Hajaj, akkor tényleg a hóhért akasztják :)
Nem is az a kérdés, hogy valaki mennyi sok súlyt emel, vagy kocsit tol el munkája során, hanem mekkora idegeskedés, stressz a munka. Az az, ami igazán elhasznál, a testmozgás - jó esetben, főleg be nem gyulladt ízületekkel - még jót is tehet.

"De akkor ezek szerint az is jó,hogy én ezt a reggeli ill. a délelötti órákban letudom???"

Ez a kérdésed egy kicsit provokatív ám :)
Egy igazi fellángolás kemény dolog és akkor az ember nincs túl rajta reggel, hogy aztán egész nap dolgozhasson keményen... szóval, jól mondod, valóban JÓ, igen jó, hogy ez neked összejön, irigyellek érte! Még tünetmentes időszakban is nagy dolog (szerintem), hogy délelőtt ez le van tudva...szerencsés vagy!
Előzmény: mancsika78 (23951)
1pellus Creative Commons License 2010.09.04 0 0 23968
Szintén 2X1000....
Előzmény: deluigi (23967)
deluigi Creative Commons License 2010.09.04 0 0 23967
en is 2 x 1000-et szedek, de van lennebb is...
Előzmény: MaMy. (23966)
MaMy. Creative Commons License 2010.09.04 0 0 23966
Dettó, enyém szerint is. Én 2x1000 mg-ot szedek most, mikor meg rosszabbul vagyok, 3x1000-et.
Előzmény: Gyötör (23962)
deluigi Creative Commons License 2010.09.04 0 0 23965
bocsi, 1 x 250 mg :)
Előzmény: deluigi (23964)
deluigi Creative Commons License 2010.09.04 0 0 23964
1x500
Előzmény: Gyötör (23962)
Gyötör Creative Commons License 2010.09.04 0 0 23963
cseeka,
te öreg?!? Az öreganyád térgye kalácsa, az, nem te! :-)
És aki 35-40-nél jár, vagy a felett, az meg vonuljon be az aggok házába? :-D
És ráadásul még én is hallgatom...
Előzmény: cseeka (23935)
Gyötör Creative Commons License 2010.09.04 0 0 23962
deluigi,
a gasztrodokim szerint a minimális "fenntartó" terápiás adag Salofalkból napi 2-szer 1000mg.
Előzmény: deluigi (23956)
MaMy. Creative Commons License 2010.09.03 0 0 23961
Hm, az tényleg nem sok...
Előzmény: 1pellus (23960)
1pellus Creative Commons License 2010.09.03 0 0 23960
Szia MaMy! 45 kg és hozzá 170 cm....
Előzmény: MaMy. (23959)
MaMy. Creative Commons License 2010.09.03 0 0 23959
Aktív szakaszban ne ess teherbe, ez a lényeg! Valószínűleg jól leszel terhesen.
Nekem papírom is volt róla, "terhességnek kontraindikációja nincs". ;-) Végig szedtem a gyógyszerem (a végén 4 hétig antibiotikumot is egy francos baktérium miatt), aztán mivel nem kaptam egyértelmű választ, hogy szoptatás alatt szedhetem-e (nyilván ilyen klinikai kutatási eredmények nincsenek), abban maradtunk a dokimmal, hogy nem szedek semmit, míg szoptatok.
Szóval van remény! :-)
Hány kiló vagy?
Előzmény: 1pellus (23958)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!