Keresés

Részletes keresés

szellőbébi Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2619
Sziasztok!
Szomorúan olvasom, hogy mi zajlik itt (is) :(((
Miért van olyan érzésem, hogy nicsak esetleg Balázs is lehetne?

Amikor nekem segítségre, tanácsokra volt szükségem, bizony ezen a fórumon segítettek, elsősorban Nemozoli, mint szintén Madagaszkári tulajdonos, és nekem nagyon jól esett, eszembe sem jutna azon vacakolni, hogy ki hány éve tenyészt és mit tud jobban meg mennyire profi.A fórum olvasása és visszaolvasása során is sok jó ötletet lehet találni, a képekről nem is beszélve.Olyan mint egy gekkós újság :))) Én szeretem, és ne hagyjátok magatokat piszkálni.
üdv Mindenkinek!

KÉRDÉSEM IS VAN megint :)))
Már a kertben egyre több rovar-bogár, ez-az van.Közülük mit adhatnék a gekkónak vajon?
_nicsak Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2618
Nem küldött engem ide az önérzetem kívül senki és semmi! Nem akarom megvédeni Balázst, nem ismerem, csupán elismerem. Én megnéztem a fórumát, és a dátumot is, a hsz száma azért szerény Drága Barátaim, mert most indult. Eddig az oldalán volt fórum, az biza nem mndható szerénynek. De hagyjuk Balázst!

Hogy könnyű-e gekkót tartani. Neked az, mert az állatka nem beszél, és nem tudja elmondani hogy érzi magát. Egyébként szerintem nem olyan egyszerű. Egyszerű...kiről is jutott eszembe? Nem tudnál kisegíteni? :)

Ha konkrét kérdésed van tedd fel.

A másik ami megragadott : alacsony életkor. Nem kell ovisoknak gekkot venni, kiskezicsókolom tésasszony. Egy állatért felelősséggel tartozunk. /talán dereng, erről beszélt a Kis Herceg is/
Előzmény: ligi83 (2613)
kristof.balazs Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2617
Szia! Nem menekültem el! Egyszerűen befejeztem! Inkább foglalkozom a családommal meg az állataimmal töbre megyek vele! Nem szokásom magam helyet küldeni bárkit is, én részemről befejeztem a témát! Mindenki azt ír és annak amit akar szerintem ennyi!!!!
Előzmény: Nemozoli (2615)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2616
Amúgy pedig írod: "arra sem méltattam az indexet, hogy beregisztráljak"
tehát minket sem tartottál méltónak arra, hogy megoszd velünk évtizedes gekkótartó tapasztalataidat, de amikor az "egyetlen ember, aki értett a gekkókhoz", a Messiás itthagyott minket, egyből bejöttél szapulni minket... hát erre szerintem végképp semmi szükségünk nincsen.
Előzmény: _nicsak (2607)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2615
Szia!

Én sem akartam senkit megbántani, csak a fórum használatának alapvető szabályaira szerettem volna felhívni a figyelmet.
El lehet olvasni, hogy mikért tiltják ki az embert... én is majdnem kaptam már letiltást csak azért, mert rá mertem kérdezni, hogy egy nicket miért büntetnek értelmetlen módon... úgyhogy nem kell a moderatúrát bemutatni.
Csupán el szerettem volna kerülni, hogy kitiltassa valaki. Nem én (borzalmasan utálom a feljelentgetősdit), hanem akár valami rosszakarója, aki a másik helyről is kitiltatta.

Furcsának találom viszont, hogy ha valaki olyannyira tapasztalt és hozzáértő, mint szerinted ő, az hogyan lehet ilyen szűklátókörű mégis, hogy egy ilyen figyelmeztetésen megsértődik és elmenekül...
Előzmény: _nicsak (2609)
Greylupus Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2614

Nem nyerni akartam. Csupán megvédeni a fórumot. És továbbra se értem, hogy ha a moderátorokkal van baja, akkor miért RÁNK fúj - itt ki is bántotta?

És azt se értem, hogy miért nem saját maga védi meg magát, hanem miért mást küld ide?

Mert megnéztem, a Te neved is csak mostanra lett regizve és csak ezekkel a hozzászólásokkal vagy fenn a fórumon....

Nyugodtan kacagj és ha esetleg kikacagtad magad és tudsz értelmesen is hozzászólni, akkor örömmel várunk itt a topicban és szívesen vesszük a tapasztalataidat és hozzászólásaidat.

Előzmény: _nicsak (2611)
ligi83 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2613

Kedves Nicsak!

Mélyen felháborított a stílusod és ahogy hozzánk szóltál!

Nem akarom Balázst megbántani, de számomra sem a hozzászólásai sem az oldala nem szolgált újdonsággal. Ezzel arra utalok, hogy bárki aki felelőséggel tartja kedvenceit utánanéz az állat igényeink, szükségleteinek informálódik róla könyvekből, szakirodalomból, internetről.

Ráadásul a leopárdgekkóról- mint az egyik leggyakrabban tartott  hüllőről- kimerítő információk vannak az interneten, akár magyar, akár külföldi oldalakon . (eltérően eggyes ritkább fajoktól)

Hogy az a "rettentő nagy szaktudás" amit érzésem szerint Te itt reklámozol honnan jött? Szerintem az informálódás + fórumozás + mások véleménye+ tapasztalat.

Ezzel mindenki így van akit érdekel a téma, azért is tart már ennyi hozzászólásnál a fórum.

Jómagam másfél éve tartok leopárdgekkót, és nem érzem magam, DE Balázst sem profinak. Csak szereti az állatait és át szeretné adni azt amit tud. Ennyi.

Az indexes fórumot információgazdagabbnak, színesebbnek, pörgősebbnek érzem, bár a visszakereshetősége -a sok hozzászólás miatt -sajnos nem az erőssége.

Balázs fóruma legalább témák szerint bontva van, de a hozzászólások száma szerény...  Ráadásul gondolom nem mindenkinek van kedve az összes témába naponta belekukkolni, míg itt az indexen látod a nap eseményeit. Így nem kerülik el a figyelmünket a kérdések, kérések. 

Néhány megmosolyogtató hozzászólással már én is találkoztam, de ez a hozzászóló alacsony életkorától és kevés tapasztalatával könnyen magyarázható.

Még szerencse, hogy ilyen Profik mint TE olyan jól szórakoznak ezen és az egyéb "marhaságokon" . Egy lelkiismeretes tenyésztő ilyenkor nem a hasát fogná a röhögéstől, hanem segítene mert gondol az állatok sorsára és szeretné a tévhiteket eloszlatni.

Mindenesetre tiszteletem a többi gekkósnak aki -szerinted -"amatőrsége" ellenére segíteni próbál.

Megkérdezném milyen tanáccsal tudsz minket ellátni mint nagy "profi" tenyésztő?

(Amúgy tudtommal a leók tenyésztése nem ördöngőség, azért is ennyire elterjedt :Ő )

Várjuk a hozzászólásaidat.

Amúgy menj Te is .......arra a fórumra amelyikre kedved tartja :)

Nincs kényszer.

_nicsak Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2612
Szép reklám volt az előbbi hsz-ban, okos vagy. Illetve nem olyan buta, mint azt a hsz.aid tükrözik! Pá Cica (fiú/lány)
Előzmény: Greylupus (2610)
_nicsak Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2611
Én meg szeretnék a barátod lenni....lehet baby?

Oké okoska hidd el, hogy nyertél. Aztán szorgalmasan osszátok az észt egymásnak, majd figyelek, és ha borongós kedvem van kacagok.

Gekkótudósok!
Előzmény: Greylupus (2610)
Greylupus Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2610

Én azért nem szeretném, hogy TE a barátodnak nevezz, mivel nem ismerlek.

Az addig ok, hogy fújt a moderátorokra, de:

1. Nem mi utáltuk innen ki, hanem ő ment el - Nemozoli csupán egyszer írta, hogy nem biztos, hogy jó, hogy a saját oldalát és fórumát reklámozza és ahogy én olvastam, abban semmi rosszindulat nem volt.

"Addig nem reklámozott semmit, amíg a modik nem kezdtek el fújni rá. Megérdemlik."

2. Azért, mert ő a moderátorokkal vitázik, azért nem ezt a fórumot kell szétreklámoznia. Mi viszont nem érdemeltük meg. Lehet, hogy (szerinted) okosabb bármelyikünknél, ebben nem vitázom Veled. De akkor is mi csak annyit láttunk mostanában, hogy SEMMI érdemlegeset nem ír, csupán a fórumát és az oldalát reklámozta. Hát ez nem volt sok segítség, már ne is haragudj.

Ennyi.

Előzmény: _nicsak (2609)
_nicsak Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2609
Nem akartam senkit sem megbántani, de itt mindőtöknél többet értett hozzá. Ez tény! Hogy kitől tanult és honnan szívta magába a tudást azt Te nem tudhatod Drága Barátom. És persze én sem. De teljesen rendben volt minden válasza, ezt több, mint 10 év tapasztalatából súgom neked.
Tőle választ kaphattak a kérdezők, itt volt olyan elfekvő kérdés amire 1 hétig nem érkezett érdemleges válasz!

Ha kezdő állattartó beszél meg kezdő állattartóval dolgokat, abból gáz lehet! Elnézem Góóóóóóóómba terkóját nem kevés zsét ölt bele. Nagyon klassz!

Addig nem reklámozott semmit, amíg a modik nem kezdtek el fújni rá. Megérdemlik.
Előzmény: Greylupus (2608)
Greylupus Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2608

Értett a gekkókhoz? Kemény 2 év gekkótartás után???? Hát azért ezt így nem merném kijelenteni. Tudod, én 5 éve foglalkozom vadászgörényekkel, de mégsem merem kijelenteni azt, hogy értek hozzájuk... (de tudom, ez nem ide tartozott).

2005.09.27-én jött ide azzal, hogy teljesen kezdő és leopárdgekkót szeretne tartani. (direkt visszanéztem a hozzászólásait, mert valami ilyesmi rémlett). Ha akár TE is visszanézed a hozzászólásait, a legtöbb arról szólt, hogy menjünk át az általa készített gportálos oldalra vagy menjünk át az ő fórumára.

Túlzottan sok építő jellegű hozzászólást nem találtam tőle.

Ezt tudod azért hívják fórumnak, hogy megbeszéljük a problémáinkat - akár kezdők vagyunk, akár profik.

Ő nem ezt tette, csak reklámozta folyamatosan az oldalát. Nagyon sajnálom, ha elment, mert ő is a gekkósok nagy csapatához tartozik, de hogy TE így letámadj minket, azt szerintem nem érdemeltük ki.

Előzmény: _nicsak (2607)
_nicsak Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2607
Nicsak, nicsak!

Hú, de magabiztosak lettek az itt fórumozók. Hosszú hetek, hónapok óta csak hallgatok, jómagam gekkótenyésztő lennék. De akkora egyetemes marhaságokat írtatok egymásnak, hogy arra sem méltattam az indexet, hogy beregisztráljak.

De Balázs elbúcsozott, így bejöttem.

Nicsak...elment az egyetlen ember, aki értett a gekkókhoz. Amikor Ő felelt a kérdésekre, utána a többinek már könnyű volt okosnak lennie.

Maradjatok szépen csendben, ha nem értetek hozzá, vagy menjetek az oldalára, ott talán valami elbújtatott név alatt választ kaphattok.

Valaki azt írta, nyugodtan írjon csak. Persze, hogy megválaszolja helyettetek a kérdéseket. Húúúúúúúúú, de jókat röhögtem az eddigi elszólásokon, meg azon, hogy Ő válaszolt valamire, aztán tódultak ugyanazt szajkózni a papagájok is, mintha az Ő fejükből pattant volna ki!

NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE!!!
Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2606

Szia mindenki

A kérdésem a következő:a terráriumban a hőmérséklet 4óra alatt megy fel 33fokra,ez megfelelő idő és hőmérséklet?

Nemozoli Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2605
Valami ilyesmi mondanivalót próbáltam átadni, de hát hiába... sebaj, nem törekszem olcsó népszerűségre :-) vállalom a megvetettség keserű kenyerét :-D

Tegnap vettem új fűtőcuccot a keltetőhöz, valamint az időközben majdnem teljesen elfogyott Sera Reptimineral helyett bepróbálom a Beaphar Reptile Minerals termékét, ez jóval finomabb por és a tücskök sem tudják olyan könnyen leugrálni magukról.
Ma este megint purrognak a madagaszkáriak, ilyenkor mindig ez van, röviddel a tojásrakás után kezdődik a következő udvarlási időszak.
Előzmény: Greylupus (2602)
alpha111 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2604

Oksz, várok és próbálom hűteni kis haveromat. :-)

Azért Klood felajánlását se hagyd figyelmen kívül, mert Ő lehet, hogy közelebb lakik hozzád, így könnyebben megoldható egy romantikus hétvége a "lányaidnak".

Előzmény: Greylupus (2603)
Greylupus Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2603
Még utoljára megpróbálom megnézetni hozzáértővel őket, hogy tényleg mind lány-e:) - és akkor jelentkezem - érdekelne a dolog (remélem a lányaimat is:).
Előzmény: alpha111 (2599)
Greylupus Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2602

Szerintem nem kell megsértődni..

Szívesen láttuk eddig is a hozzászólásaidat és ezután is szerintem szívesen látjuk. Csupán felesleges három hozzászólásonként betenni, hogy a Te forumod jobb és menjen mindenki oda. Biztos az is jó fórum, ezt nem kétlem, de az emberek hadd döntsék el ezt maguk:)

Előzmény: kristof.balazs (2601)
kristof.balazs Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2601
Szia! Utolsó hsz ezen a fórumon!  Ott is próbálkoztam kérdezni, hogy ugyan már ezt miért de a válasz onnan is törlés volt, aztán megpróbáltam levelet írni az indexnek de arra még választ sem kaptam! Na ez az egész csak ezért van! Azt gondolom, hogy ebben a fórumban én nem tettem rosszat senkinek akkor meg ne töröljön mert ehhez nincs joga, sőt amimiatt törölt állítólag az sem volt jogos csak biztos valaki olyan a moderátor akinek ez nem tetszett!Na mindeggy!Sziasztok!!!
Előzmény: Nemozoli (2596)
klood Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2600
a fovarosban esetleg a mi Tappancsunk (masneven Johnny Walker) is eleg hormontulfutott, biztos vallalkozna egy kis felre.... hmmm... baratkozasra:)
Előzmény: alpha111 (2599)
alpha111 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2599

Ha gondolod megbeszélhetünk egy randit a gekkóknak, mert nálunk Garfield nagyon begőzölt állapotban leledzi, a hölgyek meg inkább állandóan éhesek. :-)

Ha gondolod, pár napos megőrzésre lepaszolhatjuk neked. De csak ha válakozol rá!

Előzmény: Greylupus (2598)
Greylupus Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2598

Nálam meg a legutóbbi nézelődés után újra kiderült, hogy három lányom van.. Én már kezdek beleőrülni, hogy hol midnenki fiúknak nézi őket, hol lánynak, hol vegyesnek:)

De így akkor hiába teleltettem őket, sose fognak lázba jönni egymástól:)) De aranyosan együtt vannak így is:)

Előzmény: Nemozoli (2597)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2597

Na igen, tegnap este feltártam a kurgánt, amit összehordott nekem, de tojást nem találtam benne... ezke szerint mégis helyes lehet a diagnózisom, hogy hím őkelme...

:-)

Előzmény: Greylupus (2592)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2596

Én elolvastam az összes üzenetedet és meg is értem az indokaidat, de akkor sem illdomos ilyet tenni. Ez olyan, mintha bemennél egy szobába, ahol emberek beszélgetnek, és az első két mondat után azt mondanád, hogy "Ez a szoba nem jó, nálam otthon van egy sokkal jobb, gyertek át most mind!" Nem biztos, hogy osztatlan sikert aratna egy ilyenfajta felvetés...

A moderációba belefutottam már én is, elég érdekesnek tartom egyes intézkedéseiket, de ennek megvitatására nem ez a topik alkalmas, arra ott van a moderációval foglalkozó fórum.

Előzmény: kristof.balazs (2589)
alpha111 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2595

Ha jól van beállítva a csobogó szinte nincs is hangja. A benne lévő mini vízforgató alján tapadókorongok vannak ami megakadályozza, hogy a csobogó oldalához érjen, így nem zörög, zümmög hangosan. Ezért én éjszakára is hagyom működni.

Ja meg kd. 5 cm homok van alatta.

Viszont a hátlapot kénytelen voltam blu tack-kel kicsit megerősíteni, mert a vezeték mellett nagyobbacska hézag van, ahol a tücskök előszeretettel bemásztak és öngyilkos jelleggel belefulladtak a vízbe, a gekkók szája helyett.

Nincs akkora hangja sem, mint az akváriumi levegőztetőknek, szűrőknek.

Kb 4 dl víz fér bele, ez a kicsi méretű csobogó, ennél csak nagyobbak vannak még.

Előzmény: ligi83 (2594)
ligi83 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2594

Alpha111 től szeretném megkérdezni, hogy a képen látható csobogó mennyire hangos, olyan hangos mint az akvárium szűrők?

Estére lekapcsoljátok, vagy megy este is? Ha lekapcsoljátok összegyűlik az alsó tálkába a víz? kb hány deci vizet áramoltat?

ligi83 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2593

Sziasztok!

Nálunk is teljesen be van gőzölve a fiú.

Az utóbbi időben az esti etetés alkalmával kapja el a harci kedv, mikor ott ülünk a teljesen kitárt terkóajtó előtt.

(megjegyzem  a fiút a kaja, leglábbis a tücsök nem érdekli tehát ezért is van, hogy etetésnél nem a kajával akar foglalatoskodni...)

A csajokat viszont lerohanja, van amelyik hagyja magát, van amelyikkel elég durva verekedésbe kezdenek, megy az adok-kapok, a csaj visszaharap (!)  majd elmenekül , de végül is a statisztika a fiú oldalán áll :))

Amúgy sem a párosodás sem az adok- kapok során nem ejtenek sérüléseket egymáson.

Volt, hogy egy párosodási próbálkozás során 2X is leestek kb. 30cm magasról a terrárium teraszáról. (persze közösen borultak le :) )

Abszolút nem zavarja őket, hogy ott ülünk, volt, hogy vidóeót is készítettünk (sajnos elég nagy méretű, így azt nem tudom megosztani).

De kárpótlásként a legutolsó alkalomról néhány kép is készült.

Az utolsó képen a párosodás utáni tisztogatás figyelhető meg.

tisztogatás "eksön" után
Greylupus Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2592
A leok imádnak ásni, úgy a'la nature is:) Nálam is minden reggelre teljes tankcsapdákat ásnak:)
Előzmény: Nemozoli (2587)
alpha111 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2591

Nálunk menekülnek a csajok a fiúka elől:

klood Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2590
balazs, en nzem a msik forumot is, de mivel itt az indexen mas ugyben is sokat jarok, ez joval kenyelmesebb. orulok, hogy itt is segitesz azert, ahogy tudsz.
Előzmény: kristof.balazs (2589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!