Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, ha van erre vonatkozó tapasztalatotok, hogy mit lehet akkor csinálni, ha a kiszállított csomagot nem hozták ki, hanem a magyar fosta visszaküldi a feladóhoz. Igazából arra vonatkozik a kérdésem, hogy nekem mint címzettnek, van-e módon a fostát, mint bűnszövetkezetet az igazhitű derék megbízható viselkedése miatt valahol feljelentenem, pl. a fogyasztóvédelemnél (ja, az megszűnt), vagy csak a feladó tud lépni az ügyben.
Két küldeménnyel is így jártam, az egyik ebayes, a másik amazonos, semmilyen értesítést nem kaptam, kiszállítani nem próbálták (valaki mindig otthon van), és most a trekkinget megnézve, mintha visszairányították volna.
Ma nekem hasonló történt, augusztus eleji rendelés Shenzenből, két bigyó egy borítékban bedobva a postaládába előzetes értesítés nélkül. A borítékon a feladó egy németországi postafiók, ami magyarázat arra miért nem vámkezelik. Kivételesen sikerült a három réteg cimkét épsegben leszedni, az első réteg egy kínai Orange Connection cimke a lakcímem nélkül, de kiemelve hogy Hungary. Ez teliberagasztva egy ugyanekkora cimkével amin rajta van a precíz postacímem, de nincs feladó. A harmadik ragacs egy kis cimke amin a németországi feladó postacíme van - a feladót úgy hívják, hogy "PREPAID" - oszt jónapot.
HU-->EU viszonylatban mindig a DPD-tol szoktam elindulni.
EU-->HU, ha ugyhozza az elet, sajnos ez van.
Tavaly rendeltem angliabol, parcelflow-val. Hat ott se lett olcsobb a vegere. Most viszont ranezve azt latom, meg mindig EU-nak mondja magat, mert a jeelk szerint anglian belul eszak irorszagba kuldetnek mindent.
Régen 1-2 havonta küldtem csomagot az ecoparcelel. Akkor is szokásuk volt az, hogy a főoldalon mondjuk 14 eurós ajánlatot hozott, aztán bejelentkezve mire a fizetéshez értem, felment 1-2-3 eurót az ár. Most hoz egy 17 eurós ajánlatot a főoldalon, rányomok, bejelentkezve 25 euro, beírom a többi adatot, következő oldalon 34 euro. Kösz. És nem nagy vagy nehéz a csomag, 20cm, 1kg alatti, és nem a netto/bruttó miatti különbségről van szó, hanem úgy látom, elkurvultak. Nem tűnik valami tisztességes dolognak ez a fajta árgenerálás. Jelenleg EU csomagküldéshez melyik a legjobb cég?
Tegnap este megvásároltak egy fix áras termékemet a .de-n. Ezt onnan tudtam meg, hogy a "mein ebay"-menüpontban megnéztem az "aktiv" fület. És lám, eltűnt egy termékem. Ki is derült, hogy már kifizette a fickó. De erről én egy árva kukkot nem kaptam, sem az ebay-n belül, sem pedig a mailcímemre. Pedig eddig mindig jött egy mail, hogy gratulálnak, eladtam egy terméket, aztán, hogy az ebay vételárat indított a számlámra, amit hamarosan megkapok. Most semmi. A tévedések elkerülése végett írom, hogy az új rendszerben már adtam el, és minden rendben ment. Most meg ez az anomália...
Ez vicces, mert eddig lehetett. Nekem technikai problema miatt nem lehetett csak a rendes accountomhoz. Csinaltam egy masikat, annal sikerult, de ugye ketto szamlad nem lehet, gyorsan toroltem.
Van valakinek valami használható ötlete, hogy tudnék Paypal számláról USD-t hazahozni, a lehető legkisebb veszteséggel? Viszonylag sokat buknék, ha a Paypal váltja át usd-ről huf-ra.
Ezt úgy kell érteni, hogy 3 apró biszbaszt rendeltem 3 különböző eladótól és a 3 biszbasz külön borítékban volt, de egy nagyobb zacskóba betéve és futár hozta, nem MPL, egy forintot nem kért. Na ilyet még nem láttam, (pedig nem kevés cuccot rendeltem az elmúlt 20 évben), hogy 3 különböző eladótól vett cuccot egybecsomagolva hozzanak ki. Ez tuti újítás.
Köszi, de az a baj, hogy minnél több tájékoztatót olvasok, annál kevésbé értem én már ezt az egészet. Ma futár kihozta egyen a 3 rendelést, egy forintot nem kellett fizetnem. Gyanítom, azért, mert Belgiumon keresztül jött kínából, de már mindegy, annyi féle konstrukció van, hogy már nem akarom érteni. Ha szólnak, hogy fizessek, fizetek, ha nem, akkor nem, én nem fogok előzetesen beküldeni semmit.
Azokhoz az alis vásárlásokhoz, amihez rendes UHxxxxBE trackinget adtak és az ali felszámolta az áfát, tehát elvileg a 400Ft kezelési díj terheli csak, érdemes előre beküldeni az adatokat "Előzetes vámkezelési megbízás..." a posta honlapján vagy majd küldik az SMS-t, ha megérkezett, hogy fizessek 400Ft-ot és ráérek akkor kifizetni?
Valahol azt olvastam, hogy ezeket automatikusan továbbítani szokták, de mivel nem online fizetéssel, ezért 800Ft-ot számolnak fel. Szeretnék némi megerősítést kapni, mert nem tudom, már hol olvastam és nem biztos, hogy jól emlékszem ill. sok hülyeséget is lehet olvasni...
Pontosan. Sőt, már automatikusan utalják is a forintra váltott eur a számládra. Nincs játszadozás azzal, hogy vársz a számodra kedvező árfolyamra. De még további hab a szaros-tortán, hogy nem tudod gyűjtögetni az eurót, hogy majd elvásárolod, ezzel megúszva a konverziós költségeket. Esetleg még bukva is, ha vásárolni akarsz, és a forintra váltott pénzedet vissza kell váltani eur-ra, hogy utalhasd a PP számlára. Ki van ez találva.
Van .com-os regisztrációm is. Ez lett volna a B terv, de ezek szerint az sem működik.
Egy kicsit hanyagoltam az elmúlt időszakban az Ebay-t, ezért nem vagyok naprakész. Mi most a legjobb módja a fizetések fogadásának? Főleg USD-t kapok. Wise Eur számlára kérjem? Itt van egy konverzió, de az Ebay amúgy is EUR-ban kéri a jutalékot.