Ma nehez napom lesz, koloknek meg nincs iskola, ugyhogy kenytelen leszek csak holnap kezdeni dolgozni (ez mekkora trauma, el sem kepzelitek...). Vissza kell vinni a berelt mondeot, na ez tenyleg kemeny lesz, ha meg lehet szeretni egy autot 6 ora alatt, akkor nekem sikerult. Viszont e ket kemeny megprobaltatast enyhitendo a debenhams ceg a matol kezdodo heten 50%ert adja termekeit es a kartyatulajdonosoknak meg 15% lejon. Azt hiszem, mas ma engem nem fog tudni megvigasztalni... ;)
En emlekszem a langolo fankra, amit a hetedikrol dobott ki apam a lakotelepen. Kisfeszultsegu villanyego legalabb olyan romantik szvsz. Gyertya meg menjen a biztonsagos gyertyatartojaba, jo magasra. M belenyult az asztalon levobe a szalloban... :(
szvsz kb ez volt a mazlija... abbahagytak a kezeleset.
A fiam dec 15 es jan 2 kozott napi atlag 4 orat toltott szoros testkontaktusban a ket pottyossel. 17 es 20 kozott mindketten anyammal voltak mert a hugom itt jart. Es semmi jele, h pottyosodne. De beoltatni nem fogom. Bar 6-an kap oltast, tetanuszt, mert az TENYLEG veszelyes betegseg es nem csak 1 a tizmillio nagysagrandben.
Látom, a következö topikellenség a bárányhimlő lészen:-))
Máté csoportjában két gyerek lett himlős, jó barátok, de mivel a téli szünetben kapták meg,vagy lettek betegek,szal nem találkoztunk velük...nem is bánom, kisöcsi még nem gyógyult meg teljesen, ne legyen még himlős is.
á, már bekavart a holnapi napba pár dolog. Mosta változatosság kedvéért a villanyszerelőket várom. Ennyit erről a bárányhimlőről. Majd a következő topicgyerektől elkapjuk.
A tésztád jól hangik, lehet, hogy én is csinálok? :)
és ugye, hogy összehasonlíthatatlanul szebb? :)) És nálunk ehhez illő, szalma meg cserép díszek vannak, szóval olyan ódon hangulata van. Szuper (Angi szerint egy múzeumban lakom, ahhoz pont ez megy hihi)
Sziasztok, nem szoktam ide írni, de most muszáj, mivel tudom, hogy erősen érdekelt emberek vannak errefelé. Ugyanis ma megvettem némi késéssel a Recptklub Magazin karácsonyi számát és van benne egy Lindt ajándéknaptár benne minden hónaphoz Lindt csokiból készülő receptekkel. Csak gondoltam szólok, hátha érdekel valakit. :-)
Tyúkanyó sztem is hős. És gyönyörű ez a család így együtt.
Malena! Kép a csajokról? Jöhet mélben is:). És Rád is kíváncsi lennék.
Mi délután sétáltunk egy nagyot, ember hozott le jégcsokit, és mozart kuglit, amit lefolytottunk pár darab meleg fornettivel. Szal nem vagyunk normálisak:D.
hát, az onság nálam kissé felemásan indult, merthogy ma reggel rádöbbentem, hogy még jóval a nagy elhatározás előtt berendeltem (magamnak még nem főzök), és az ugyan lájtos, de még mindig effektíve kaja. én meg csakúgy tudok on lenni, ha koplalok. sőt! koplalás + heves sport. az meg a gyerekekkel egyelőre kizárt, úgyhogy marad a kopp, ha elfogy a lájtoskaja. de azért a karácsony után már ez is jobb, mint a semmi.
tyúkanyó! te vagy az én hősöm! mindig te jutsz eszembe, amikor arra gondolok, hogy csak néha kelne valaki helyettem a lányokhoz! pedig én még szót se szólhatok, hiszen 9-kor, és csak kettőhöz.
gyönyörűek! ez a két szöszi, őrület! bocs, nekem egy kicsit lehet elfogulnom az ikrek irányában, ugye? :-)
Ma még nagyon lelkes vagyok on-ilag, vedelem a vizet meg a zöld teát, hogy tisztuljak is:). Erősen gondolkodom azon is, hogy ha már lúd, akkor a napi 3-5 szál cigimet is el kellene hagynom. De ezt még nem döntöttem el.
A fát mi még legalább 1 hétig megtartjuk, olyan szép, egy kicsit sem hullik és olyan jó illat van a lakásban.
Enyém gyerek is imádja a karácsonyfát. :) Minden reggel jön, és mondja, hogy "fa! kapcsolod!" és ilyenkor be kell kapcsolni az égőket. Utána kötelező min fél órás játék a karácsonyfa alatt :) Szóval nálunk is még legalább hétvégéig marad
Én on vagyok, bár egyelőre nem diéta, csak odafigyelek mit eszem és édességtilalom van.
az én gyerekeim meg állandóan a fát piszkálják, már egyértelmű, hogy jövőre új díszek kelleneke, de én émeg inkább hagyom hétvégéig. Olyan édesek, mikor az apjuk hazajön, rohannaka fához, mutogatják a gyertyákat és akkor meggyújtjuk és lelkesen fújják el. Imádom őket:)
Én on vagyok, mint mindig, ma még édességet se ettem:) Viszont nálam ez kevés ezt tudom. Ha én tényleg 51 kiló akarok lenni, ahhoz ezta három kilót vagy lekoplalom, vagy rajtam marad:) Viszont lecsúszik rólam mindeg gatyám, szal még gondolkodom:)))
Jó reggelt Topic, a nagy, globális ONság első napján:)
Az öcsémnek ma van a szülinapja, ez ugye automatikusan Daubner tortát jelent, így én ma még csak napközben leszek veryON, este tortát vacsizok, ami ugye nem illik bele a koncepcijóba, ellenben nagyon finom lesz;))
Remélem a többi harcosnak nem ilyen linken indul a diétája;)
Nem, mi mindig lebontjuk előbb, már amíg ebbe beleszólásunk van és nem veszi át a gyerek az egyeduralmat. Nálunk Úév körül van fabontás, de ez azóta van csak, amióta együtt élünk, otthon mindig mi kértük öcsémmel, hogy maradjon még, volt, hogy jan. 30-án szedtük le :-))
A földrengés híradásain én is nap mint nap elborzadok , egyszerűen nincsenek rá szavak :-(( Láttam a tv-ben, ahogy "temetik" az áldozatokat (azért az is jellemző, hogy a HírTV-nek ez volt a legfontosabb, hogy ilyen jeleneteket mutasson), azonosításra nincs idő a járvány-veszély miatt, és arra gondoltam, hogy csonkacsaládok ezrei maradnak bizonytalanságban, hogy él-e aki eltűnt vagy már rég egy tömegsírban nyugszik.
Gyümi, nagyon szomorú, ami a barátnőddel történt. És éppen Karácsonykor (nem mintha bármikor máskor nem lenne ilyen szomorú)! Az ember egy párhetes vetélés után sem akar felkelni és tovább menni, hátmég ekkora nagy babák elvesztése után :-(((
Ildi, az oltással kapcs meg tudlak érteni, én ma egy másik dolog kapcsán inogtam meg, méghozzá az oltás irányába.
Szóval az én anyukám olyan perverz, hogy néha nézi a reality tv-t. Na abban volt egy kisfiú, akinél a bárányhimlőnek egy nagyon súlyos szövődménye lépett fel, a teljes nyirokrendszere begyulladt, 41 fokos, csillapíthatatlan láza lett, a dokik lemondtak róla, de egyszercsak felébredt, úgy, hogy kutya baja, és azóta jól van teljesen. Az orvosok nem értették a dolgot, szerintük csoda történt.
Én nagyon szeretném, hogy Balázs bárányhimlős legyen, hogy minél előbb átessen rajta, de mondjuk jövőhét végén kimondottan nagyon szeretnék egy bárányhimlő-talit Illdiékkel, melynek keretében Balázs több ízben eszik, iszik Eni után, majd pediglen szájoncsókolja, na ha ezután sem lesz semmi, akkor én márciusban csináltatok Balázsnál egy ellenanyag-tesztet, mert én pl úgy szereztem védettséget rubeola ellen, hogy sosem kaptam el, és ezt Balázzsal való terhességem előtt nemsokkal kellett megtudnom, szégyen :-))
Szóval ha valaki mondjuk nem kapja el a bárányhimlőt, akkor azért fertőz? Gondolok itt Enire, tehát ha akkora mázlista, hogy csak csendben védetté válik, akkor is fertőz azért pár napig? Ugye igen? :-)
Nekünk ma is nagyon aktív napunk volt, 10-kor keltünk, kimentünk Budaörsre, Elektroworld, Praktiker, délre jött az asztalos, beszerelni a Jézuska főzőlapját és sütőjét és feltenni a Jézuska csillárjait, így mi Balázzsal leléptünk az Ikeába és egy nagyon-nagyon jó délutánt töltöttünk ott el, abban az illúzióban, hogy nincs semmi más dolgom, csak itt ülni és nézni, ahogy a gyerekem játszik. Kapott Balázs egy új paplant és párnát, hozzá persze új huzatokat, imádja :-))
Aztán hazajöttünk, leteszteltem a konyhai cuccokat (nagyon király), utána letettük Balázst és leszedtük a karácsonyfát. Jó kis utolsó pihinap volt ez :-))
gyümi, én is hasonlóképp vagyok, egyfelől avval, hogy _mindenről_, amit látok-hallok-olvasok, a féltés jut eszembe, másrészt meg én szinte _semmin_ nem könnyeztem a szülést megelőzően (max. a röhögéstől:)), és hiába 2 és fél éves már a csaj, ez a minden_gyereksztorin_bőgés és nem múlik...
Hehe, asszem ebben sem vagyok különleges, minden anya így van ezekkel a dolgokkal, úgy láccik:)
igen, én is. Nagyon bőgős lettem és nagyon átérzem az anyák érzéseit mióta gyerekeim vannak. És rohadtul féltem őket (mármint az enyémeket)
A barátnőmnél nem lehet tudni mi volt. Egsészséges, nagy babák. Az egyiknek elkezdett folyni a vize, berohant a kórházba, kapott két napot és 10 % esélyt, hogy valahogy visszatapad a burok és kibírja addig, míg a testvére akkora lesz, hogy van esélye. Nem így lett. Elkapott valami fertőzést, ezért úgy döntöttek az orvosok, hogy meg kell szülnie őket, mert a babáknak semmi esélye, de neki még van. Mindez karácsonykor. Két kisfiú volt, ahogy mindketten megálmodtuk. Nagyon felkavart. És te tudod malena, egy félidős ikres pocak simán akkora, mint egy normál hat hónapos. Mindenki azt kérdezi hová lett a hasa. Szörnyű, annyira sajnálom, hogy megszakad a szívem.
És közben én is dermedten nézem a híreket és rémálmaim vannak. Már mondtam a férjemnek, hogy ha bármikor, bárhol, bármi történik, ő fogja az egyiket és védje az élete árán is, éna meg a másikat. és sose lesz harmadik, mert így talán a kettőre tudunk vigyázni. Ilyen gondoltaiam vannak, szörnyű ez a világ:(