Szerintem a legfontosabb, hogy indulás előtt legyen frissítve a GPS térképadatbázisa a legfrissebb fájlokra.
Szoktam készíteni egy útvonaltervet a Googl Maps-szel és az iGo-val is. Ezeket összehasonlítom, hogy melyik merre vinne. Ha eltérés van, akkor utána nézek, hogy melyik a jobb. Általában az iGo-t választom, mert úgy is az vezet az úton.
Én ezen felül meg szoktam nézni a Goggle Maps Street View-ban a fontosabb elágazásokat, mert ott úgy látom mintha ott lennék.
Ja és a biztonság kedvéért nem árt ha egy okostelóra is telepítve van az iGo.
Ha engem eltérítene a GPS, tuti, hogy két éve ott keveregnék mert én csak arra hagyatkozom. :-)
Volt a neten egy tök jó útleírás amit most nem találok. Abban pl. a LIDL-s kereszteződés is meg volt említve. Ha meg lesz belinkelem.
A Narancs part egy helyi legenda, amit az utazási irodák is átvettek. Nincs benne semmi extra, viszont nagyon koszos. Soha nem tudhatod, mibe lépsz bele. Sokan azért mennek oda, mert ott lehet nudizni, de erre a déli öbölben is van lehetőség Sartin, amit viszont senki nem ismer
Köszi, ebben a formában biztos nem felejtem el, egy életre megjegyzem, hogy LIDL táblára fókuszálni és balra :o)))
Visszafelé szintén bekeveredtünk a központba. Azt is le tudjátok írni, hogy hol kell nagyon figyelni Thesszaloniki előtt hazafelé? Nemtudom a mi GPS szerkezetünk milyen, de tényleg nagyon-nagyon nem kellett volna még bekapcsolni sem, mert a végén már azon veszekedtünk, hogy akkor most mit csináljuk, magunkban bízzunk vagy a technikában :o)
Ha Magyarország keleti feléről indulunk Sartira, Debrecen közeléből akkor is a Budapest-Szeged útvonal a legjobb választás, mert rémlik, hogy néhányan másfelé mennek. Eddig azt a megoldást választottuk, de most felmerült bennünk, hogy a másik irányt is kipróbálnánk ha költségben kevesebb lenne és időben sem sokkal több. Igatásból Szegednél a múltkori útvál cca. 2 órát kellett várnunk, ezért gondoltuk, hogy talán minden szempontbó jól jönne egy kis változtatás? Akinek van Debrecen felől tapasztalt és bevált terve, kérem ossza meg velem, hogy pontosan merre és milyen díjak vannak, milyenen a határok, utak, benzinkutak, stb.
Mi is először azt néztük ki, de az értékeléseknél panaszkodtak többen a szaniter helységek minőségére, a puritán reggelire. A booking.com is található, onnan 200 m-re van a Hotel Pamela, amely igaz 10 €-val drágább, de szinte mindenki dícsérte. Mi ezt foglaltuk le tranzit szálásnak.
Üdv! Csak egy kis megerősítés kellene.Foglaltam,még tavaj a booking-on.Igaz,nem Sartit,hanem Paraliát.2015.08. hónapra.A fizetésnél véletlenül a vissza nem térítendő fizetést választottam.Szóval a szállásadó le is rántotta a kártyáról az összeget.Utazás előtt érdeklődjem meg hogy minden OK a szállással?Beszélnek magyarul is állítólag.A foglalást persze ki is nyomtattam.
Ha bookingon foglalsz, az gyakorlatilag 100 % biztonságot ad.
Negotino jó helynek tűnik, de tudni kell, hogy utána nem sokkal lesz vége az autópályának és a Vardar folyó völgyében fog az út kanyarogni, rengeteg teherautóval.
Legalább egy plusz órát adjatok hozzá az általatok előzetesen számolt menetidőhöz, míg a határra értek és átjuttok rajta.
Macedóniában érdemes tankolni, azt is intézzétek el este a szállás elfoglalása előtt.
Ha nem egy macedón helyi újság hirdetése alapján választasz tranzitszállást, hanem egy ismertebb oldalon foglalsz (booking, invia, limba, stb.), akkor nagy csalódás nem érhet.
Aztán abban maradtunk magunkkal, hogy nem a macedón, hanem a görög oldalon foglaltunk tranzitszállást, mert akkor a reggeli továbbindulásnál már egy határátlépéssel előbbre vagyunk, reggel jobban tudunk haladni, ha már a görög oldalon vagyunk.
Sziasztok! Szeretnék egy kis infoval szolgálni nektek, hátha hasznos lesz valakinek...
Mi 2014.ben a Barcino tours szervezésében mentünk Sartira, a Vila Maria-ban volt szállásunk(két Maria található Sartin,mi az emlitett iroda "Maria-jában voltunk:) ). Studio, mondjuk kényelmes szoba, pici, de felújitott fürdő, pici konyharész. Konyha felszerelése pont annyi amennyi kell 4 személyre és ami fontos, hogy tiszta és nem lestrapált(poharak, tányérok). Ezt azért irtam ide, mert együtt mentünk egy másik családdal, akik ugyszintén 4-en mentek és mindenből csak 3 volt. 3szék, 3evöeszköz, 3garnitura tányér, stb. Ők a Simos-ban voltak. A terasz remek volt, reggel 11ig sütött a teraszra a nap(nem az út felől volt a szoba, hanem a templomra nézett).Kényelmesen elfértünk kint négyen.
Ami egy nagy negativum, az a parkolás. Nagyon ritkán találtunk a házhoz közel parkolót, úgyhogy mindig cimbáltuk a strand motyot jó pár métert a szállásig. A városi nyüzsgés, központ kezdete 150 lépésre van(megszámoltam :) ), a strand kb. még plusz ugyanennyire. Sartin nincs semmi semmihez messze, mert kis tömzsi falucska. Minden egy helyen. Esetleg az új rész esik egy kicsit távol a központtól, de ott is már vannak a környéken boltok, pékségek. A szálláson, lehet az elhelyezkedés miatt, nem volt elviselhetetlenül meleg. Volt a terasz ajtón háló, tehát este nyitva lehetett hagyni. Az új részen, a sétány végén a strand nagyon gyerekbarát, nincsenek hullámok és nagyon lassan mélyül a tenger. Fenomenális a picinyek rohangálására és a felnőttek lubickolására. Mi minden reggel oda sétáltunk, majd haza ebédelni, kicsit lazulni és délután 4 óra körül, amikor már a nap nem pörkölt, akkor autoba ültünk és minden nap másik stranra látogattunk el. Hála Istennek lehet válogatni, mert a környéken 80 strand várja a látogatókat. :) ott voltunk 7-8 ig, majd haza, vacsora, séta, fagyi, palacsinta, gyros... amikor éppen amit megkivántunk. Mindannyiunk számára óriási élmény volt, az idén is visszamegyünk, de öten. Kinéztem az Ilias-t vagy az Apostolos-t, mert itt van még 5 ágyas apartman szabad, ami aránylag jó helyen is van. 698 euro és nincs dináros rész.
Rettentően gyerek barát Sarti, én egy negativ szavat nem tudok ellene mondani, mindenkinek csak ajánlani tudom(természetesen kinek mi az igénye). A szállásokról meg hát annyit, hogy mindenki amit fizet azt kap. Mi fizettünk tavaj 385 eurot+10000 dináros részt, mi azt is kaptuk. Mindenből picit. :) Nagyon sok, hangulatos taverna található. Kellemes, romantikus fényekkel, kényelmes fotelekkel.. Persze vannak dáridós helyek, víg kedélyű, görög mentalitású emberekkel. Mindennek megvan a maga "fílingje". :)
Az árak mondjuk úgy, hogy elfogadhatóak, ahhoz képest, hogy Horvátországban is ilyen árak vannak vagy még magasabbak. 1 euro 1 gombóc fagyi, 1.5 euro 1 óriási palacsinta, feltétekkel, 2.5-3 euro a gyros Ovelyx nél. Vizet nem érdemes vinni, mert a 6x1,5 literes sima viz 1,5 euro volt. Drágák a pékárúk. Egy sajtos stangli 1euro(sajnos nagyon szerettem :) ). Drága még a tej. Már nem emlékszem, hogy 1 vagy 1,5 literes volt és 1,8 euroba került. Majdnem kaptam egy infarktot. Barack ára 1-1,5 eu. A 0,5 literes, sör 0,8 eu, de számomra ihatatlan volt, a fiúk viszon jó ízűen iszogatták. Kinek hogy. Az óriási csomagolású chips 1,5 eu, az a 200 valahány grammos.Nagyon sok kinai ruhas, motyos bolt van, de vannak szép, kis szuvenires üzletek is. A hajfonat, vagy csavar vagy nem tudom hogy hivjak 5-10 eu, a haj hosszától függött. A napernyő 5 eu volt, amit vettünk is, mert nagy haszna van. A parton véd a naptol, otthon meg a teraszon, reggelizés közben hűvöst ad. Akinek van otthon az okvetlenül vigye.
Hát "röviden" ennyi, más nem jut eszembe... :) ha valakinek kérdése van, kérdezzen bátran. Üdv néktek és élvezetes nyaralást Sartin! :)
Sziasztok.A családommal idén mennénk Sarti-ra.Érdeklődék,hogy valaki esetleg szállt-e már meg a Hajni apartman-ban? Ha igen,érdekelne a véleménye. Nagyon köszönöm.
Mi sajnos a GPS-re hallgattunk és nem vált be, ezért most valamit a férjem változtatott a rendszeren, de már előre gondolkodva elméletben is szeretném a fontosabb dolgokat , amennyire csak lehet helyre tenni, és ha bármilyen probléma jön közbe a kütyükkel, akkor is átjussunk.
nem biztos, hogy nem néztek hülyének a felfújt gumicsónakkal a tetőn a hegyi ösvényeken.
Bár ez a fotó már a "túlparton" készült. A keleti parton baromi szél volt és nagy hullámok, ezért jöttünk át a nyugati oldalra még egy utolsót hajókázni hazaindulás előtt.
Azt nem csodálom, arrafelé ugyanis nincs kiépített út...
Nem szilárd burkolatú az út de az IGO ismerte-valamennyire. Az nem zavart, hogy a kanyarokat nem feltétlenül a helyükön kezelte mert úgysem volt más alternatíva, de az elágazásokban is zavarban volt, meg valami Istenhátamögötti kis településen konkrétan elirányított volna a nagy semmibe.
Terepjáróval voltunk, nem igazán zavart az útminőség de ahol kissé leszakadt az út széle és egyik oldalon a sziklafal, másikon a szakadék volt a "keret" ott azért elgondolkoztam. Turistával nem találkoztunk csak helyiekkel, jórészt személyautóval közlekedtek és nem biztos, hogy nem néztek hülyének a felfújt gumicsónakkal a tetőn a hegyi ösvényeken.
Bár mi nem 2010-ben voltunk Sartiban, hanem 2012-ben, akkor már iGO-val. Nekünk 2010-ben még nem volt iGO, mint korábban írtam Nokia telefonon futó OVIMaps nevű navigációs programmal voltunk, az már jó volt 2010-ben is..
Nem tudom, hogy 2010-ben mit tudott az iGO, lehet, hogy még eléggé gyerekcipőben járt.