Keresés

Részletes keresés

An Na Creative Commons License 2015.06.03 0 0 4762

Sziasztok!

Tegnap és ma vettünk három+1 jegyet jún. 20-ra az EuroNight vonatra Milánóba. A vonat délután három után indul (a pontos adatokat majd leírom érdeklődés esetén, nem nálam van a jegy), és másnap reggel fél 9 körül ér Milánóba, bécsi átszállással.

Végül úgy alakult, hogy csak egy jegyet tudunk felhasználni, így három eladóvá vált. A jegyek 2db 15000 és 1db 16000 ft-ba kerülnek.

Van esetleg valaki, akit érdekelne a dolog?

Érdeklődni a 0670-420-8107 számon lehet.

Üdvözlettel,
Kiss Anna

geodo1 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 4761

Kb. 15 percenként járnak, folyamatosan jön-megy, nem kell menetrendet nézni különösebben sztem.

Előzmény: JOSBOMO (4760)
JOSBOMO Creative Commons License 2015.05.26 0 0 4760

A Ryanairrel repülök Bergamoba és a vasútállomásra szeretnék lehető leghamarabb bejutni. Ha jól látom az 1 es számú busz ami odaközlekedik, de sajnos a menetrendjén nem tudok elmenni. A gép ha nem késik 13 55 kor száll le, nem lesz csak kézipoggyászom, és abban kérném a segítségetek, hogy mikor indul a következő busz, illetve mennyire jár pontosan? A menet időt néztem hogy 14 perc a vasútállomásig.

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.18 0 0 4759

A honlapjukon még mindig úgy néz ki, hogy zárva van.

Előzmény: hp16 (4758)
hp16 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 4758

sziasztok

kedden utazunk Milánóba,a Mottarone-ba vezető felvonó még mindig zárva van?Stresa-ig megyünk el a Lago Maggiore partján,tudnátok ott ajánlani vmi olcsó árfekvésű éttermet?

Ny. Bianka Creative Commons License 2015.05.11 0 0 4757

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Malpensa reptéren hol találom meg a Wizz Air transzfert az 1-es terminálon kívül?
A válaszokat előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 4756

Nekem elég rutinosnak, inkább "öregrókának" tűnt. Viszont gondolom megvan a módjuk arra, hogy eseménykor ha nem akarok fizetni és igaza van leperli rólam a gatyát is. Elég nagy cég ehhez.

De tényleg én is elnézést kérek az OFFolásért.

Előzmény: geodo1 (4755)
geodo1 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 4755

csak arra tudok gondolni, h vmi új kolléga lehetett, és nem tudta pontosan, h mi merre. mert ez a külső biztosítás dolog elég meredek, már a részére. Persze jó, h nem derült ki, de érdekes lett volna, h akkor mi van, ha esemény történik...

És bizony, felkészülve kell odamenni, ez a kulcsa, mert azért nem ördöngősség ez, de tisztában kell lenni azzal a pár dologgal.

Na, de ne offoljunk tovább. :)

Előzmény: Törölt nick (4754)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 1 4754

Hát igen. Valahogy az volt az érzésem, hogy ő ott a helyszínen mindent eldönthet, mindent kérhet vagy nem. Kevés szigorúan kötött szabályt kell betartania, pedig többfelől azt olvastam, hogy "nagyobb" szolgáltató=nagyobb szigorúság. A 3.feles biztosítás elfogadását is úgy kell érteni, hogy gyakorlatilag csak ránézett és örömmel nyugtázta, hogy van ilyenem. Nem vizslatta, nem másolgatta, semmit nem csinált vele. A végén még megkérdeztem tőle, kimondottan rámutatva a voucher azon sorára, hogy akkor az az összeg semennyire sem valós? És csak legyintett, hogy majd ha valami sajáthibásom van akkor az az önrész és blablabla és ott az AXA-som.

Viszont senkinek nem ajánlom, hogy bármiben is felkészületlenül állítson oda, mert nagyon kellemetlen lehet, ha végül a buszmegállót kell keresgélnie. Én sem hittem el a foglalós oldal ügyintézőjének a 400€-os "ennyit SZOKTAK" befoglalni infóját. A papíron szereplő számmal készültem, vittem dombornyomott kártyát így csak kellemes meglepetés érhet.

Előzmény: geodo1 (4753)
geodo1 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 4753

ez volt aztán az alapos beszámoló, köszönet érte (és bocs a megkésett válaszért, vmiért lemaradtam erről, köszi, h szóltál).

nos, az oké, h csak hozzávetőlegesen lehetünk tisztában a szabályokkal (mármint, nem oké, de tényleg ez van), ahogyan az is az, h a deposit pontos mértéke nem mindig egyértelmű, legalábbis nem az olaszországban. de az, h egy külső biztosítást elfogadjanak és ezért nem zároltak...:o na ilyet aztán nem gondoltam volna! ez teljesen logikátlan, alaptalan, érthetetlen. :) másrészt viszont, mindig ebben az irányban térjenek el a szabályoktól! :)

Előzmény: Törölt nick (4731)
'szti Creative Commons License 2015.05.03 0 0 4752

igen, szerintem is.  klasszikus piac a piazza wagneren levő, vannak képek is róla .

keresd úgy, hogy mercati milano, fogsz találsz még.

Előzmény: i perseguitati_ (4751)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.05.03 0 0 4751

Köszönöm szépen.

Ebből nekem azt tűnik ki hogy az a klasszikus nagyobb piac, ami nálunk Budapesten is több van, vagy amilyen Barcelonában a La Boquera, vagy Madriban a Mercado de De San Miguel, Milánóban nem igazán létezik. :(

Talán a Piazza Wagneren lévő lehet hasonló, a többi, abból kiindulva hogy milyet láttunk a Via Benedetto Marcelón, csak apróbb falusi zsibvásár lehet.

Előzmény: 'szti (4750)
'szti Creative Commons License 2015.05.03 0 0 4750

Milan

Monday

Milan: Piazza Wagner - food market, 08:00-13:00

Tuesday

Milan: Viale Papiniano and Via B. Marcello - food and second hand clothing market, 08:00-13:00

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Cormano: Viale Europa - antiques and second hand items, 06:00-13:00

Limbiate: Via Cervi - bric–a-brac market with 10 stands Magnano: the Bienate district - antiques market on the first Saturday in July, all day Milan: Piazza Wagner - food market, 08:00-13:00 Milan: Via Fiori Chiari - antiques fair for antique toys, crockery, wrought iron and other collectors' items on the third Saturday of each month, all day
Milan: Viale Papiniano - food and second hand clothing market, 08:00-13:00 Milan: From Piazza Cantore to Piazza XXIV Maggio, Porta Ticinese-Navigli district - second-hand clothes, wrought iron ornaments, books and comics, 08:30-18:00 Sesto San Giovanni: Piazza Oldrini - flea market on the first Saturday of each month, all day

Sunday

Abbiategrasso: the Cortile del Pozzo (former convent of Santa Chiara) - second-hand market on the second Sunday of each month excluding July and August, all day

Agrate Brianza: Piazza San Paolo - antiques market on the first Sunday of each month, 08:00-18:00 Arcore: Via Umberto1 - large antiques fair and craft market with 70 stands on the last Sunday of each month excluding August, 09:00-18:00 Bollate: Piazza Vittorio Veneto - antiques fair, from dawn to dusk Buccinasco: Via Meucci - flea market with over 200 stands on the second Sunday of each month, 08:00-18:00 Cassina de' Pecchi: the towns around the centre - antiques market on the fourth Sunday of each month, 09:00-18:00 Corbetta: Via Madonna and Piazza Borsellino - antiques fair and collectors' items on the first Sunday of each month excluding January and February, 08:00-18:00 Corsico: Via Fermi - organic produce market selling food, cosmetics, crafts and games on the first Sunday of each month Cusago: the towns centre - organic market on the second Sunday of each month, selling food, cosmetics, crafts and games Gorgonzola: Via Cavour and Piazza Italia - art market on the first Sunday of each month Monza: Via Bergamo - antiques market on the second Sunday of each month excluding August, all day Monza: Piazza Duomo - organic market on the fourth Sunday of each month selling books, clothes, cosmetics and food items, all day Milan: Via Fiori Chiari - antiques market on the third Sunday of each month, all day Milan: At the Bonola shopping centre – collectors' items and second hand fair, 07:00-14:00 Milan: Via Corsico - vintage clothing market on the last Sunday of each month excluding July, all day Milan: Piazza Lotto - antiques market on the second Sunday of each month excluding July and August Milan: the San Donato district - flea market for ethnic clothes and food stuffs, 08:00-13:00 Milan: Via Armorari - post card market with 100 stands Milan: Via Santa Maria Segreta - antiques market and collectors' fair Milan: Piazza Diaz - antique book market all day Milan: the Ripa Ticinese, Naviglio Grande area - flea market with hundreds of stalls; bronze and porcelain ornaments, ethnic items and antiques, 09:00-19:00 Milan: Piazza Gramsci - organic food market selling cheese, oil, fruit as well as craft items and natural remedies on the first Sunday of each month Milan: the streets around the Garibaldi district and the gardens in Via Confalonieri - organic food market on the second Sunday of each month Sesto San Giovanni: close to the MM1 Rondò - organic food market on the third Sunday of each month Vigevano: Piazza Ducale, Via Roma and Via XX Settembre - natural produce market on the second Sunday of each month excluding January

Előzmény: i perseguitati_ (4748)
vélemény Creative Commons License 2015.05.01 0 0 4749

Köszi. Mi november legelején megyünk, akkor talán még nincs igazán hideg. Négyen megyünk és elég neház volt négy különágyas szobát találni. Wifi ügyben kénytelenek a szállodák gyorsan változtatni. A fizetős wifi már nem csak a drágább helyeken elfogadhatatlan

Előzmény: i perseguitati_ (4747)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.05.01 0 0 4748

Köszi

ez is megy a listára :)

amúgy a kérdés továbbra is él,  nagyobb piac ( zöldség, gyümölcs, hús, hal, stb) van Milánóban? 

Előzmény: llaci10 (4746)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.05.01 0 0 4747

Szia,

Mi 2011 decemberében voltunk ott, ha a tisztaságot, a személyzetet, az ellátást nézzük akkor az korrekt és megfelelő volt, főleg ár/érték arányban.

Az elhelyezkedese kiváló,  nagyon könnyen megtalálható, kb. 10 perc kényelmes sétával a Centrale. 

Szombatonként közvetlenül a hotel előtt piac üzemel,  a kiutazás előtt hallottunk olyan véleményt hogy ez majd zavaró lesz, de ezt abszolút nem tapasztaltuk. A piac amúgy nem nagy szám, pár zöldségés stand, és kínai-gagyi zsibvasar kis területen. 

Ami negatívum:

-akkor még elég komoly lehúzás volt a wifi használat ,ha jól rémlik 5 eurót kértek 1 óráért.... (szerintem ez mára megváltozott,  2015-ben erős pofátlanság lenne egy fillért is kérni érte..)

- a fűtést nem vitték túlzásba..., de ősszel ez még nem lesz gond.

- nagyon kicsi szobák, még kisebb fürdőszobákkal...

Előzmény: vélemény (4744)
llaci10 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 4746

Még ezt ajánlom dómközelben, nekem nagyon bejött

https://www.google.hu/maps/place/Panzerotti+Luini/@45.4651719,9.1914598,19z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0x7679be1e2c775e23?hl=hu

Előzmény: i perseguitati_ (4745)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.05.01 0 1 4745

Köszönöm Neked is, ezeket a címeket elmentem, hasznos lesz.

Előzmény: llaci10 (4743)
vélemény Creative Commons License 2015.05.01 0 0 4744

Szia!

Írtad, hogy a Hotel Best-ben már laktatok. Mi ősszel fogunk ott megszállni.  Milyen? Bookingon megoszlottak a vélemények.

Tudom, hogy 2 * nem luxusszálló. De azon belül milyen, tisztaság, reggeli stb. Kösz.

Előzmény: i perseguitati_ (4742)
llaci10 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4743

Ez nem nagyon messze van a dómtól, nézd meg a google kis emberkéjével.

https://www.google.hu/maps/@45.462703,9.195929,3a,75y,84.79h,77.33t/data=!3m4!1e1!3m2!1svgIOawgOpuc76G_1xU1lsw!2e0?hl=hu

Előzmény: i perseguitati_ (4742)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4742

Félreértés ne essék nem nagyon nagy üzletre gondoltam, hanem egy normális abc méretű abc-re :) ahová 8 embernél is több befér anélkül hogy már tumultus legyen bent, és ahol van hűtőpult sajtoknak szaláminak felvágottnak, és ahol ilyesmit nemcsak csomagolva lehet kapni, hanem kimérve. Ilyen azért náluk is több van a  belvárosban is.

Egyébként Milánóban klasszikus, nagyobb piac létezik, és érdemes meglátogatni?

A mostani szállásunk (és korábban onnan pár méterre a The Best Hotelben is megszálltunk már) előtt a Via Benedetto Marcelo-n (ez  amolyan rambla szerű út) szombaton üzemel egy kisebb piac, de az is inkább zsibvásár gagyival tele.

Előzmény: Törölt nick (4740)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4741

Köszönöm :)

Igazából az a vicces, hogy innen kb 80-100 méterre volt a szállásunk a Via Vitruvión (Hotel Albergo Salerno- nem vicc, közvetlenül az Éden Hotel :)) mellett )

Volt ott a közelben egy kis Sigma közértecske, ami az alapvető dolgokra jó volt.

Amiért kérdeztem, én általában az ilyen 1-2 napos kiruccanásokból, főleg már sokadszorra, olyan nagy ügyet nem csinálok, hogy kinek milyen "vásárfiát" hozzak, de most is voltak a kisebb csapatunkban "szüzek" (első milánói "bálozók"), akik szívesen vittek volna, kollégáknak, barátoknak, barátnőknek, stb  valami olaszos apróságot, olyasmit ami itthon vagy nincs, vagy ritka. Teljesen mindegy mi az, csoki, édesség,sajt, bor, olívaolaj, fűszer,  olyan dolog amit egy szupermarketben is lehet kapni, mondjuk töredék áron ahhoz képest  mint ahogy sokmindent a repülőtéren megkapsz.

Hogy egy fordított példát mondjak, nálunk is csak a nagyon hülye turista veszi meg a reptéri csemegeboltban az erős pistát 3 euróért vagy 1000 forintért, amikor bárhol egy szakadt CBA-ban egy az egybe ugyanazt megkapja 390-ért...

Előzmény: Törölt nick (4740)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4740

Ilyen belvárosi környezetben szerintem nem sűrűn van nagyonnagy üzlet.

Nem tudom mi a cél de az pl. a centrále mellett van 1 utcára. 

https://www.google.hu/maps/place/Carrefour+Express/@45.4850875,9.2069455,17z/data=!4m5!1m2!2m1!1ssupermercato!3m1!1s0x4786c6c4873201a7:0x26094f4f22d638a?hl=hu

Előzmény: i perseguitati_ (4738)
barbidu76 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4739

elkerülte a figyelmemet.

viszont közben jött még egy tengerpartos ötlet:

Catania-Szicília

valaki?

Előzmény: musztika (4737)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4738

Megtörtént, sőt ott Milánóban is megprobaltam ugyanezt ( telefon-google térkép) de a legközelebbi is legalább 20-25 percnyi, járásrá volt (csak oda) az meg nem fért bele az időnkbe.

Előzmény: Törölt nick (4736)
musztika Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4737

Milánóba még olcsóbbak a jegyek, tegnap néztem, tele volt 2.890.-/3.890.-Ft-os jegyekkel.

Rómából vonattal mennék egyértelműen, ugyan más helyről is....

Terminiről vonat, illetve Lido di Ostiára HÉV-szerű, a valóságban metrókocsikból álló szerelvény az egyik metróállomásról.

Előzmény: barbidu76 (4734)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4736

Googletérképen közelíts rá a ksizemelt területre és írd a keresőbe, hogy "supermercato".

Előzmény: i perseguitati_ (4735)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.04.30 0 0 4735

Hölgyek, Urak!

egy kérdés: Akár Milánó közvetlen belvárosában, akár a Centrale környékén (attól max 10 perces kényelmes gyaloglásra) létezik nagyobb, elsősorban élelmiszert áruló áruház?

(pár éve még a Centrale alagsorában volt egy szupermarket, de annak elmúlt hét szombatján már a hűlt helyét sem találtuk..)

Kisebb, amolyan közért-szerű boltokat (pl. a Sigma hálózata) de találtunk, de olyan amelyik akárcsak egy kisebb-közepes Spar méretű lenne, már nem ( a Centrale- Dóm vonalában)

Sokszor jártunk, járunk Milánóban, de általában csak 1-2 napot (meccsek, sportesemények) , és bár az Expo miatt terveznénk egy picivel hosszabb kiruccanást még az idén, de ott is jó lenne ha ilyesmivel menne el az idő, szóval jó lenne már célirányosan tudni hol lehet ilyen "intézmény". :)

Köszi előre is.

barbidu76 Creative Commons License 2015.04.29 -2 0 4734

most néztem a repjegyeket és a legolcsóbb ha minden igaz retúr 2 felnőtt 1 gyerek 27.750.- azért az kibírható.

tömegközlekedéssel hogyan lehet lejutni a tengerhez a legkönnyebben?

szállás tipp esetleg lenne?

Előzmény: liticarb (4727)
barbidu76 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 4733

az sem hangzik rosszul, feltéve, ha lenne olcsó szállás.

semmi extra igényünk nincs a tisztaságon kívül.

Előzmény: liticarb (4727)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!