Keresés

Részletes keresés

4125 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 4003

nekem is hasonló tünetek produkálnak a szomszéd macskái, kb 8 darab.

megtanultam alkalmaszkodni, ennyi.

nem törekszem a tökéletességre, cserébe nincs gonom az egerekkel, amik ugyanúgy teleszarnak mindent, csak akár a beltérben is, és nem kell egércsapdát-mérget használnom, aminek viszont nagyon örülök, és ha macskaszarba lépek, hát nem idegesítem magam miatta.

a madarakak megfogásáról az a véleményem, hogy fenntartja a madarak éberségét, mert belterületen szinte semmi más tényleges veszély nem fenyegeti őket, persze én is sajnálom a madarakat.

én most egy átlagos macskaálományról beszélek, nem extrém esetekről, ami tényleg dúrva lehet.

kisidi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 4002
Az élet tiszteletéről beszélsz, hogy nem kényszeríthetsz másokat embert,állatot, - de hát evvel azt ismered be, hogy jobban tiszteled a macskát, az ő természetét, mint az embert, kinek lehet az a természete, hogy nem szereti, esetleg allergiás a macskára.
Ki kényszerít akkor kit arra, hogy elviselje mások hepjét?
Előzmény: ZsuR (3995)
kisidi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 4000
Az átsétálás engem sem zavar. Csak a macskaszar, a körbepisilt lábazat borzalmas bűze, meg, hogy nem hagyhatok kinn egy párnát sem az egyébként fedett teraszomon, mert tele macskaszőrrel jobb esetbenm mert van, hogy azt is megjelölik, és ahogy Te mondod felugrik az asztalra, ahol én nem biztos, hogy azzal kezdeném egyébként a napot, hogy reggeli elött lemosom, merthogy nem koszos. De, mivel a dögök éjjel odajárnak,- nappal azért nem mernek, csak a kertbe, - kénytelen vagyok. Mert ezek itt a környéken se ivartalanítva, se oltva, se féregtelenítve. Legalább éjjelre zárnák be!
Előzmény: Gabiiiiii (3996)
4125 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3999

egyetértek Gabiiiii és ZsuR hozzászolásával!

az pedig, hogy nem gyűjtik be a macskákat nem igaz!

ketrecekbe zsufolva gázosítják őket el, mert ez a legolcsóbb megoldás.

az állatmenhelyek nagy részében, peig nem foglalkoznak velük, mert nehéz őket gyógyítani, könnyen megfertőzik egymást stb....

erről cikk itt: http://www.zoldmagazin.com/belso/macskamenhely.html

Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3998

csak tudod ennek az eredmenye egy csomo megmergezett,agyonvert macska,ami nem az o hibajuk,hanem azoke a felelotlen "gazdake",akik hagyjak oket tulszaporodni.

Nem akarom elhinni,hogy akkor is ekkora indulatokat gerjesztenenek,ha hebe-hoba odatevedne a telekre egy oltott,ivartalanitott,"jolnevelt" macska..

Előzmény: ZsuR (3997)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3997
"Ugy erzem,hogy itt az indulatok mar reg nem a macskakrol szolnak,hanem egyesek majd jol megmutatjak a masiknak a sajat szabalyaikat."

Az egszesz topik ennek a nezetnek a resze - es nem csak nezet, hanem gyakorlat is sajnos - a macskak irtasa. . .
A frusztracio egyik levezetese ez a topic. . .es a tema a macska.
Előzmény: Gabiiiiii (3996)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3996

bocsassatok meg,most mar muszaj megszolalnom,mint kerteshaz es macskatulajdonos.

Lassuk be,hogy az ujabb "divat" szerinti sokmillios,amde zsebkendo telkekre epitett csak neveben kertes hazakhoz tenyleg nem valo macska..Bar azt sem ertem,hogy ezeket ugyan miert  is hivjak kertes haznak,de ez mar legyen az en bajom..Egy macska valoban "szabad" leny,vagy olyan helyen lakom,hogy szabadom maszkalhat,vagy ha olyan szomszedaim vannak,mint ti itt paran,akkor inkabb lemondok a macskatartasrol,mert senkinek nem hianyzik,hogy a sajat intim szferajat emodon elkepzelo szomszedok havonta megmergezzenek vagy agyonverjenek egyet,az en gyerekem meg kisirja ertuk a szemet.

sokmindenben egyetertek Zsur-ral,nekem is kb 25 eve van macskam es meg soha senkit nem zavartak..Atjar hozzank a szomszed macskaja,de mivel maskepp nevelt,mint az enyem,es felmaszik pl az asztalra,nem esik nehezemre lespiccelni vagy kiengedni a szamon egy jo adag "SICC"-et,mert azt a sajatomtol sem turom el,hogy beleegyen a kajamba,masetol megannyira sem..

Valahogy nekem eleg furcsa egyesek elkepzelese az "en hazam az en varam" helyzetrol...Valahogy ennyi indulat utan ugy erzem,hogy ok azok,akik kepesek lennenek a gyerek szajat leragasztani,mert jatszik es ne adj Isten,az athallatszik a szomszedba,amivel erosen megserti a masik tulajdonhoz valo jogat..Senkinek semmi baja nem lesz,ha atsetal a kertjen valaki masnak a macskaja,ha megis,akkor ajanlom ,hogy surgosen koltozzon be a zart osztalyra,erosen zarja magara az ajtot,az ablakra tegyen halot,nehogy egy szunyog megzavarja,es hangszigeteljen is erosen.

Ugy erzem,hogy itt az indulatok mar reg nem a macskakrol szolnak,hanem egyesek majd jol megmutatjak a masiknak a sajat szabalyaikat.

ez azert nem egeszen igy van

Előzmény: Deep Down (3994)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3995
Azt is tudnod kell, hogy minden macskamat menhelyrol hoztam - mert legalabb az emberek akik nem ivartalanitottak, felelosseggel voltak annyira, hogy nem oltek meg oket, hanem adtak nekik egy lehetoseget az eletre.

"Csak azért mert macska, nincsenek mindenekfelett álló kóborlási jogai. Nincsenek. Ha valaki nem tudja megoldani, hogy ne kóboroljon, de nem is akarja bezárni, akkor tudod mi a megoldás? Nem kell macskát tartani. És pont. "

Itt egy dologrol feledkezel meg: a macska termeszeterol. Nem lehet figyelmen kivul hagyni - hiszen a termeszete az ami meghatarozza.
Lehet rajta vitatkozni, de ne erdemes. Nekem nem megy, hogy masokat olyanra kenyszeritsek, ami nem megy nekik - legyen az ember vagy allat. Ez is az elet tiszteletenek resze.

Akkor itt a valasz lehetoseg, hogy azzal, hogy a macskam nem szobacica, a szomszedokat kenyszeritem. . . de hat ez az egyeni szabadsagom, nem? Gondoskodom roluk amennyire kell, es a szomszedokkal is megtartom a jo viszonyt. Igen, naluk is elofordult mar, hogy egeret talaltak a kertjukben - lathatoan "ajandek" volt a macskatol - de nem haragudtak erte, sot, orultek, hogy nem nekik kellett megfogni a lakasukban.
Azert koltoztem kertes hazba, hogy elvezzem a termeszet kozelseget amennyire lehet, es lehessen macskam. . .esetleg kutyam is - de arra meg nem vagyok kesz. Nem tudnek annyi idot tolteni vele mint amennyit a kutya igenyelne, akkor meg gonoszsag lenne, onzes a reszemrol. . .inkabb nem.

Előzmény: Deep Down (3994)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3994

Úgy értettem én is, hogy a TE macskáid és a TE szomszédaid.

Nekem nagyon megy a kertes ház elképzelése macska nélkül. Lehet, hogy lesz macskám, lehet, hogy nem lesz. Tudod mitől fog függeni? Attól, hogy milyenek a lehetőségeim. Hogy elég-e a hely, be tudom-e zárni, ha gond lesz, stb. A probléma az, hogy a legtöbb macskatartó nemes egyszerűséggel NEM VESZI FIGYELEMBE, hogy a macska az Ő ÁLLATA, ő felelőssége, UGYANOLYAN, mint bármelyik másik ÁLLAT. Csak azért mert macska, nincsenek mindenekfelett álló kóborlási jogai. Nincsenek. Ha valaki nem tudja megoldani, hogy ne kóboroljon, de nem is akarja bezárni, akkor tudod mi a megoldás? Nem kell macskát tartani. És pont. Mert ahogy te is mondod, az állatról gondoskodni kell. Ha nem megy - ne legyen állat! Ez kérem a felelős gondolkodás, nem az, hogy hááát, akkor ivartalnítom, és akkor legalább nem lesz több, igaz, attól még összesz*rja a szomszéd kertjét, elzavarja az általa etetett madarakat, kihalássza a tavából a halakat, de hát ez van, a macskák már csak ilyenek.

Előzmény: ZsuR (3993)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3993
NEm art alaposan vissza olvasnod.

Az en macskaimat szeretik az en szomszedaim. . .

Amugy meg a hivatalos allaspontom: a macska nem lakasba valo bezarva. Minden ellen vagyok ami bezartsaggal jar - de meg a porazon tartassal is gondom van.

A macskakkal azert van olyan nagy baj egyes helyeken, mert tulnepesedtek. Ha kevesebb macska lenne es nagyobb telkek, nem lenne ekkora kerdes.
Az emberek nem tisztelik a masik embert, onzok, csak magukra gondolnak, csak a sajat erdekuket nezik - mert keves a penz (vagy zsugori az ember de nagyon) vagy mert keves a penz :)).
Ha nincs lehetoseg nagyobb telekre, nagyobb tavolsagra a szomszedrol - akkor marad a macska, hogy azt "vegyuk ki a kepbol" - ha maskepp nem, akkor kiirtani, mert az "gyors es hatekony".

Nekem a megoldas: ivartalanitas, gondoskodas. Lakasban tartas az "optional", az embertol fugg. Kertes hazat nem lehet macska nelkul elkepzelni - kell. Nem tulszaporodott, normalis
"adag". Idovel az emberek megtanuljak, hogy az allatrol gondoskodni kell, egymast meg tisztelni - es akkor nem kell az indulatokat az interneten kielni. . .
Előzmény: Deep Down (3990)
atomgond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3992

Csak az a baj, hogy csak az a macska nem jön be a kertbe többé. amit már elkapott.

Ez részben igaz, de azért idővel tanul a többi is, főként, ha érzik hogy ott a kutya. Nálam jóval kevesebb van, mióta a kutyáimat kiengedtem az egész telken. Persze nem 100%-os, így is jönnek be néha.

Aztán egy nap megmérgezték a kutyát... szerintetek ki lehetett?

Na vajon ki? :-)

Erről eszembe jut egy saját történet. Én százezreket költöttem megfelelő kerítésre, így a kutyáim nem tudnak kimenni. Egyik nyáron kocsit mostam, és véletlenül nyitva maradt a kapu. Az egyik kutya kiszaladt, át a szomszédba. Szegény szomszéd nő virágoskertjének annyi lett, letartolta az egészet, bő 70kg-os a kutya. Azt a hisztit amit a nő levágott, olyat még nem hallottál. A dolog pikantériája, hogy a nőnek 3 macskája van, akik naponta jártak be hozzám telesz*rni a kertet, vagy vadászni a kerti tóban a Koikra (sajnos sokszor sikerrel). Szóltam párszor, hogy csináljon valamit mert ha én csinálok, akkor meg az a baj. Nagyképűen odavágta, hogy mégis mit csinálon a macskával, ő nem tud tenni semmit, ez van, viseljem el.

No, amikor a kutyám életében egyszer """CSAK EGYSZER""", átment hozzá, az már persze terrorista akció volt, rögtön sintérrel fenyegetőzött. Az ő területe szent, de én tűrjek. Itt is pont ezt adják elő. Ilyenek ezek. ;-)

Előzmény: kisidi (3989)
kisidi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3991
Miért, mekkora telek kéne egy macskának, hogy otthon maradjon? Úgy tudom a kertészeti topikokból, hogy a tied sem zsebkendőnyi, meg gondolom a melletted lakóké sem, de azért vonulnak a macskák mindenfele! De ez nem baj, ha a mások macskái téged nem zavarnak, de a tieid attól még zavarhat mást! És, ha valaki nem szól érte, még nem jelenti azt, hogy tetszik neki a macskaszar, meg a macskaszőr a teraszpárnákon! Őszintén, ha szólna egy szomszédod, hogy őt zavarja, tennél ellene valamit?
Előzmény: ZsuR (3985)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3990

A bezárás hol maradt a sorból?? :) Mintha nem azzal kezdtem volna, köszönöm szépen... :) Mert amúgy az ivartalanítástól még ugyanúgy odamegy, meg odacsinál, ahova nem kéne, és ugyanúgy levadássza, amit nem kéne. Csak úgy mondom.

Egyébként örülök, ha belátod, csak eddig nem úgy nézett ki. Bevallom nem olvastam vissza alaposan, de úgy rémlik, hogy a te hozzáállásod az volt, hogy nincsen baj a macskákkal, mert minden szomszéd szereti őket. Elnézést, ha tévedek. (Meg amúgy addig tényleg nincs baj... de elvárni nem lehet.)

Előzmény: ZsuR (3985)
kisidi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3989
Csak az a baj, hogy csak az a macska nem jön be a kertbe többé. amit már elkapott. Vidéken a nagynénéméknek volt egy kutyája, borzasztóan rühelte a macskákat, pedig nem lett direkte erre idomítva. Egy szezonban 12-nél abbahagyták a számolást, azoknak nem volt kegyelem, Csak annyit hallottál, hogy reccs, és már vége is volt.Nem volt kellemes élmény, de hát a macsekok mindig próbálkoztak. Aztán egy nap megmérgezték a kutyát... szerintetek ki lehetett? Csak nem egy macskaimádó, aki azért állt bosszút, mert nem tudott vigyázni a saját jószágára?
Egyébként a kutyatartás is csak akkor működik, ha a telked mérete és alakja is megengedi. Nekünk pl. elég keskeny és vonatfütty, ráadásúl teraszos, szóval a kutya is csak egy példányban lehet jelen. Ha több van, akkor is álltalában együtt szeretnek lenni. Meg nem akarok úgy kutyát tartani, hogy nem tudok vele eleget foglalkozni.
Előzmény: atomgond (3987)
atomgond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3988

Nem a lelki világa más neki (persze az is, csak nem ebből a szempontból - a kutya is lelépne, ha tehetné), hanem a lehetőségei. Tessék megoldani, hogy ne jöjjön ki a kertből.

Ezt már számtalanszor írtuk, mindhiába. Úgy érzik, rájuk nem vonatkozik az, ami minden más állattartóra igen.

Egyszerűsített elképzelésük az ivartalanítás körül forog, pedig ez csak a probléma egyik fele. A kutyát is lehet ivartalanítani (ugyanis a macskához hasonlóan nagy számban képes szaporodni), ettől függetlenül nem az a szokás, hogy ivartalanítjuk, aztán hagyjuk kószálni szabadon, majd még azt is elvárjuk mindenkitől, hogy tűrje, sőt, takarítson utána.

Az is tetszik, hogy mivel a vadmacska honos volt, menjenek csak a háziak vadászni nyugodtan.

No igen, ez az ostoba érvelések zászlóshajója. Ezen az alapon a kutya is mehet vadászni, mivel az meg a farkasból lett háziasítva. Sőt, ez tulajdonképpen az összes  háziállatra vonatkozik, menjen hát holnaptól az összes ahova akar, beleértve lovat, tehenet, disznót, akármit.

Egyébként a fő probélma megint csak az, hogy emberből van túl sok, és túl közel élnek egymáshoz, és persze állatot akarnak tartani, mert az jó, meg milyen aranyos, meg üntyülüpüntyülü.

Üdítő ritkaság, egy okos, gondolkodó ember!

Az egész hozzászólásod remek!

Előzmény: Deep Down (3982)
atomgond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3987

"Ha teged "nem erdekel" a mcsaka - ezzel ki is jelented, keptelen, alkalmatlan vagy ebben a helyzetben donteni - nem lehet a velemenyedet figyelembe venni

Világos, senki véleménye nem mérvadó, aki nem macskaimádó. :-)

A hölgy igazi "demokrata" ;-) Mentségére legyen szólva, hogy demokrácia soha, sehol, a büdös életben nem létezett, ennél fogva nem ítélhető el egyesek diktatórikus beidegződése sem.

Tudod, bizonyos helyeken a macskát nem szabad bántani, de egy embert simán le lehet lőni saját telken belül. Ferde egy világ.

Pedig ez a macska kérdés valójában nem bonyolult. A kóbor állatok sorsa eddig is a természetre volt bízva, azon belül is a ragadozókra. Ha a kutya elkap egy macskát, hát akkor így járt. A házi cicákról pedig tulajdonosaiknak kell gondoskodnia, ez teljesen egyértelmű, ez minden háziállat esetében így működik, és ezt soha senki más nem is kérdőjelezi meg! Egyedül a macskások érzik feljogosítva magukat arra, hogy valamilyen általuk elképzelt kivételezett helyzet miatt, rájuk ez nem vonatkozik.

Egyébként azt mondom, vegyetek kutyát! Eleinte kicsit több gond lesz, mert ha elkap pár macskát azzal némi probléma van, de utána garantáltan nem jön  be több a kertbe. Mondhatni, ez a tökéletes BIO módszer, mert így a természetes ragadozója bánik el a macskával, ezért nem érhet senkit az a vád, hogy állatokat bántana. Ami egyébként a legtöbb embernek nem is célja.

Előzmény: Törölt nick (3979)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3986
OK - akkor az ember felelossegerol is. A felelossege az ivartalanitassal kezdodik - hogy ne szaporodjanak tul . . .

Gondolj csak bele - a szomszedok azon is fel tudnak haborodni ha a toban a beka kuruttyol. . .oket is be kene vinni a lakasba?
Előzmény: Island* (3983)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3985
"Miért nem lehet belátni, hogy a macska igenis nem való a természetbe és igenis zavarhat másokat?"

Hat belatni meg lehet - de attol meg ott van. . .no meg az emberek kozelsege sem valtozik, nem nonek meg a telkek tole.

A kerdes, mi it lehet tenni. Itt jott be a kis csapat kettevalasa: ivartalanitas vagy kiirtas.

Island* Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3983
Egyetértek minden soroddal.....a felelősség az embereké, a tartóké. Neki kötelességük a jószág saját területen belül tartása.
Deep Down Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3982

Szerintem meg pont hogy a bezárásról kéne, hogy szó legyen! A kutyát be kell zárni, a macskát miért ne kéne?! :-o Ja, mert szegénykémnek más a "karaktere"? Aztán az miért is kéne érdekljen? Nem a lelki világa más neki (persze az is, csak nem ebből a szempontból - a kutya is lelépne, ha tehetné), hanem a lehetőségei. Tessék megoldani, hogy ne jöjjön ki a kertből. Ha nem megy, akkor meg igenis be kell zárni a lakásba. Evvan. Aztán lehet ezen még pár évig vitatkozni, de szerintem ez a nagy igazság.

Az is tetszik, hogy mivel a vadmacska honos volt, menjenek csak a háziak vadászni nyugodtan. Igen ám, csak a házimacska populáció sokkal nagyobb, mint a vadmacskáé lenne, ha lenne, pont az etetés miatt. Tényleg, a kóbor kutyákat miért is kell összeszedni - és a kóbor macskákat miért nem? Gondolom mert a kóbor kutyát az ember saját magára veszélyesnek tartja, a macskát meg nem. Alig önző hozzáállás. Erről ennyit.

Egyébként a fő probélma megint csak az, hogy emberből van túl sok, és túl közel élnek egymáshoz, és persze állatot akarnak tartani, mert az jó, meg milyen aranyos, meg üntyülüpüntyülü. Egy tanyán, ahol nem tíz méterre van a szomszéd, tök jól jön egy macska, összeszedi az egeret, stb, és senkit nem zavar, hogy hova mit csinál, énekesmadarat is kevesebbet enne, mert lenne más. Úgy tudom, a történelem során sokáig nem volt probléma a macskasz*r. De amikor egy lakott területen több lesz a macska/m2, mint az ember/m2, háááát...

Végső soron úgyis az ember a legnagyobb kártevő, de azért úgy látom jól el lehet vitázni a macskákon is. :) Vicces.

(Még mielőtt valaki letámadna, hogy milyen szemét vagyok, hogy így utálom a macskákat - nincs bajom a macskákkal. Sőt, nagyjából minden állatot szeretek, beleértve azokat is, amiket a macskák megesznek. Csak az álszentség, meg a logikai bukfencek nem tetszenek. Miért nem lehet belátni, hogy a macska igenis nem való a természetbe és igenis zavarhat másokat?)

Előzmény: kisidi (3974)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3977
Lehet, de igaz.

Előzmény: kisidi (3976)
kisidi Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3976
Ez nem érv!
Előzmény: ZsuR (3975)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3975
Es meg azt mondod, en vagyok az aki nem erti meg :)).
Előzmény: kisidi (3974)
kisidi Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3974
Nem bezárásról van szó, csak a saját portádon való tartásról. Ha bezárva akkor igen, de vannak más megoldások is, olvass vissza! Neked is azt tudom mondani újra, és újra, mint másnak is: akarat kérdése. De, ha sz....k bele, hogy más mit gondol, akkor nem mi vagyunk az agresszív erőszakosok, akik nem értik meg a cicák lelkivilágát, meg a gazdáiék- hanem Ti!
Egyébként azért folytam bele itt a vitába, mert reméltem, hogy lehet közös nevezőt találni, amit más macskásokkal is meg lehetne majd osztani.
Tudod, az a tapasztalatom, hogy a legtöbben secperc alatt elintézik ezt a kérdést, anélkül, hogy fórumoznának. Puska, méreg stb. sajnos. És a szomszéd a legtöbbször meg sem tudja, hogy az a szomszéd intézte el a kedvencét, akiről nem is feltételezi, mert nem tette soha szóvá, hogy őt zavarja. Tudod, az ellenség megtévesztése. Nem helyeslem, de valahol értem őket, mert a legtöbb macskatartó olyan, mint itt a fórumom az átlag. Nem fér a fejébe a dolog.
Előzmény: ZsuR (3945)
kisidi Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3973
Látszik, hogy nem értettél meg semmit! Már az elején tiztáztam, hogy állatkedvelő vagyok, mindig is volt állatom, és szívesen veszem pl. a madarakat a kertben, kilószám veszem nekik az eleséget télen. A vakondot is próbálom humánus módszerekkel elriasztani a kertből. Nem megölni! DE AZ ÁLLTALAD FELSOROLT ÁLLATOKNAK NINCS GAZDÁJA, CSAK A JÓISTEN, VAGY A TERMÉSZET, AHOGY JOBBAN TETSZIK! Talán sikerül egyszer megértenetek! Nincs jogod kedvtelésből tartani más kontójára nemcsak macskát, de semmilyen állatot! Ez lenne minden téren a minimum, hogy úgy éljünk, hogy másokat minél kevesebbet zavarjunk. Nem megélhetésről, csupán kedvtelésről van szó! Akik meg tenyésztik a drága fajmacskákat, azok tuti nem engedik, hogy arra bóklásszanak amerre kedvük tartja, és látod ott meg tudják oldani a kérdést! Ezredszer : akarat és hozzáállás kérdése tőletek macskatartóktól!
Előzmény: Törölt nick (3943)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3972
Maradj.

Sokan osszetevesztik a velemenycseret a veszekedessel, az "eszosztassal". Ez a topic nem arra van, hogy valaki idejojjon es elmondja hogy masokhogyan velekedjenek ezutan. . .
Ami sajnalatos, ha ebbol az lesz, hogy a masik helyesirasat, eletkorat, nemet es foglalkozasat reszletezik elmarasztaloan. . .(probaltam ovatosan fogalmazni :)))
Előzmény: Opamacska (3971)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3971
Bocs ha megsértettelek! Nem volt célom.
Az énekes madarakat Te hoztad szóba (konkrétan rigókat papád kertjéből)!
Ámokfutó macskát még nem láttam, csak embert (lehet hogy létezik csak még én nem találkoztam vele)
Egy topik általában arról (is) szól ami a "többieket" érdekli. Összefüggés nélkül, ugyanazt az egy dolgot szajkózva SZERINTEM sz....t sem ér. Arra való hogy véleményt cseréljünk, vitázzunk, megbeszéljünk.
Mindemellet ha többen is úgy gondolják hogy az általam leírtak ide nem valók--fejet hajtok-búcsuzok. De ha csak Neked nem tetszik a véleményem, ill. nem érted a párhuzamokat--arról nem tehetek.

Bármi ellen fellépni elsősorban a legszűkebb környezetedben lehet-és ez a legnehezebb. "Próféta a saját hazájában" Az hogy egy topikban leírod hogy ellene vagy édeskevés, ha közben gyomirtózod az árokpartot és 4 naponta permetezel. Egészséges egyensúlyt kellene találni, de a legtöbb ember imádja a végleteket. Tudom-tudom: hogy jön ez ide?
Előzmény: Törölt nick (3962)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3970
Az nem mismasolas - te azt a valaszt akarod hallani: igazad van, ide a puskaval, le a macskakkal.
Ha valaki nem ezt vallja, akkor azt mondod, csusztat, nem ert hozza, nem erti amit irnak neki - vagyis. . .csak a te allapontodat vagy hajlando elfogadni.

Hat ez igy nem megy - lehet te is erzed (nagyon bizom, kepes vagy ra), csak a balhe kedveert kotod az ebet a karohoz. Kozben viszont elveszted azt a tiszteletet is, amit kapnal az ertekeidert.
Előzmény: Törölt nick (3966)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3969
Nem erdekel, te mit gondolsz - es a te allaspontoddal nem is lehet mit kezdeni.

Aki valtoztatni akar, az minden "alkotoelemet" a vatozasban resztvevoknek figyelembe kell vennie.
Ha teged "nem erdekel" a mcsaka - ezzel ki is jelented, keptelen, alkalmatlan vagy ebben a helyzetben donteni - nem lehet a velemenyedet figyelembe venni.

Előzmény: Törölt nick (3960)
J. Kathryn Creative Commons License 2008.05.04 0 0 3965
OK, levontam a következtetéseket: ha legközelebb előkerül a kandúrom, rábeszélem, hogy vegetáriánus kosztra szokjon át. Egyúttal körbefalazom a kertet és tetőt húzok fölé, hogy a többszáz fajt számláló gyűjteményem beltérnek számítson. Egyúttal pedig hagyom a csigákat lekajolni a termést - legközelebb a piacon ne keressen senki sárgarépát, salátát. Így aztán boldogan és zavartalanul szaporodhatnak a széptollú füttyös, cuki kis madarak - és esszük majd őket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!