Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Erre hasonlit: OTs-33 Pernach prototype pistol, de ez allitolag 9x28-as es tud sorozatot is.
A sok sorozatgyartasba sosem kerulo szovjet/orosz konstrukcio egyike.
A galil előtt mindenki a tárakkal nyitotta az üveget, de az tönkretette a tárajkakat és elakadásokat okozott.
A felhúzókart felhajlították, így mindkét kézzel használható (akár jobb vagy balkezes a felhasználó)
Hátrébb hozták az elülső célgömböt, így tehettek rá egy rendes kompenzátort és kevésbé akad be mindenhová (a célzóvonl így is hosszabb, a tokfedélre kerülő hátsó irányzék miatt).
Amit látni lehet és leírták azt ismerem,megvan könyvben.Ha a kezembe kaphatnám,akkor levenném a tokfedelet,mert látni akarom a tűznemváltó hogy lett kétkezes.De a tervrajz is boldogabbá tenne.:)
Na ez meg akkor lenne érdekes,ha Izrael nagykövettségére bekopognék,hogy adnának -e tervrajzot a Galilhoz vagy (ha van nálunk) Dél-Afrika nagykövettségére az R4 tervrajzaiért.
A neten találtam néhány oldalt amik pénzérz adnak tervrajzot,nem pont AK-ról vagy klónjairól,de ennyire nem vagyok fanatikus.
Hát szerintám már látott HK-t aki tervezte mert a szánakasztóa szereléklsín , de főleg a tárkioldó nagyon hasonlít az én USP-m-re.Már ha jól látom és a tárkioldó az ott a sátorvas tövében......
Ki az aki ezt felismeri?Nem azért mert elveszett,csak olyan ismeretlenek az orosz fegyverek,hát próbáljunk meg játszani.Aki felismeri az semmit se nyer,csak a mellénye dagadhat.:)
Gépkarabély témában én is csak ugyanazokat ismerem. Az említett könyv nagy hiányt pótolt megjelenésekor. Maroklőfegyverekről már jóval több magyar nyelvű anyagot találtam, mivel annak már rendőrségi, önvédelmi, vadász vonatkozása is lehet; emiatt kevésbé volt "kényes téma" a kiadóknál. A Pisztolyok és Revolverek Nagyenciklopédiájának magyarázó jegyzéke például szerintem nagyon jó ábrákkal mutat be különféle reteszelési megoldásokat, például a záróéket is.
Hova kell bekopognom azért mert én szeretném megismerni a különböző fegyverek tervrajzát?Gondoltam már rá,bemegyek itt a határőr laktanyába de szerintem furcsán néznének és a mai terrorveszélyes időkben elküldenének.
Pedig tényleg szeretném látni,mitől lett pl. a Galil ergonomikusabb mint az AK.
Az elsűtöszerkezetek működése,stb is érdekel a különböző fegyvereknél.
Írtam a HM címére is,a toborzást kicsit segítené,ha valami ilyesmit feltennének vagy olyat mint a http://world.guns.ru/main-e.htm de nem válaszoltak.Fegyvermester tanfolyamra meg gépészmérnök szakra meg ezért nem iratkoznék be,az túlzás lenne.
Haat, nekem csak egy lap MP5 tervrajzom van, azon epp a tok es annak hatulja latszik meg a szelveny alakja, sok erdemlegeset nem latnal rajta, tele van meretezesekkel meg reszlet metszetekkel...
Pontosan igazad van,ideje lenne megint átolvasni a könyvet.Én hibáztam!Szégyen,hogy műszaki ember lévén ekkorát hibázok!
Ismersz olyan könyvet,ami a Kiss Á. Péter könyveihez mérhető?
Én már több (tartalmilag) gyenge minőségü könyvet vettem,amiben
a fordítás szinte komikus.Hogyan lehet pl. olyan anyaghoz jutni,amit a
2004.08.11 09:48:29 (362) hozzászólásban leírtam?Kösz a figyelmeztetésért.
"Békejobbot nyújtok.Mi a válaszod?
"
Soha sem volt semmi harag. Az atlagosnal nagyobb huylesegre reagaltam az atlgaosnal kemenyebben. Ennyi. A Gergenyi tema meg imho mar leragott csont, lasd Fegyvertartas v. felelem topik.
Idézet:" Kemény hangon ismertette elvárásait a BRFK állománya előtt az új fővárosi rendőr-főkapitány ...Gergényi Péter... Beszédének következő részében a főkapitány bejelentette, hogy megszigorítja az önvédelmi fegyverek szabályozását. A rendőrkapitányokat felszólította, hogy vizsgálják meg a kiadott fegyvertartási engedélyeket, s az indokolatlanul kiadott engedélyeket vonják vissza.
Saját megjegyzés:politikusok;zenészek;médiasztárok és valóságshow-sztárok esetén biztos,ha van kiadott engedély,azt jól vizsgálják meg.
Idézet: Szeptember 15-én Gergényi Péter váltja Salgó Lászlót az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) élén. A miniszterelnök keménységet és hatékonyságot vár a testület új vezetőjétől, és bízik abban, hogy "Gergényi jó gazdája lesz a rendőrségnek".
Aki akarja,tovább gondolhatja.
Mint fentebb írtam sekit se akartam megbántani se téged se mást,és gvass1,remélem ez nem egy megromlott kapcsolat kezdete.
"Egyébként a tervezett uj kormányrendelet szerint tilos lesz meggymagot köpködni 7.5 Joule-nál nagyobb torkolati sebességgel
"
A sebesseget miota merik joule-ban? Az az energia mertekegysege!
Raadasul HAZUGSAG AZ EGESZ. AKI ELHISZI AZT A SOK HULYESEGET, AMIT A MEDIABAN HALL FEGYVERKERDESBEN, AZ MEG IS ERDEMLI!
Egyébként a tervezett uj kormányrendelet szerint tilos lesz meggymagot köpködni 7.5 Joule-nál nagyobb torkolati sebességgel ezért tessék vigyázni,és nemsokára a fegyverboltokban úgy is csak ez lesz kaható:
A Vz58 csak formajaban hasonlit az AK-ra, belul teljeesen mas. Pl. nincs kakasa sem. Bar az ergonomia fokozasa AK-rendszerben is megoldhato, lasd Galil.
A Csehszlovák M58-ason (vagy SA Vz.58 ) hogyan lehetett megoldani,hogy a tűznemváló kézre essen az AK-n meg nem?Volt egy John Wayne film a zöldsapkásokról.Úgy emlékszem abban azt mondták a Csehszlovákok is küldek fegyvereket (M58?SA Vz.58?) Vietnámba a 60-as vévekben.Az is volt olyan jó mint az orosz fegyver?
Nekem megvan Kiss Á Péter két könyve.Ezeket tartom addig a legjobb könyveknek a lőfegyverekről.Ti is így gondoljátok,vagy van még más könyv is,amit érdemes megvenni?
A paletta így is hiányos,mert ezek a gépkarabélyokról és a pisztolyokról szólnak.Nekem hiányzik a sörétes fegyver és a géppisztoly,de úgy tudom azt Kiss Á Péter már nem írja meg.
Tudtok olyan oldalt a neten,ami tervrajzokat közöl (de ne pénzért)?Gyártani nem akarom,de érdekelnek a részletek,mi hogy kapcsolódik alkatrészek jó minőségü fényképe filmek ...
Pl.:AK tervrajz;M16 tervrajz;P38;SIG 220;MP5/HK53 stb