Kertészeti perlit. Azért teszik az orchideák keverékébe, mert egyrészt a porózussága miatt a nedvességet szabályozza, másrészt sokáig megtartja szerkezetét.
Sziasztok! Egy hete vettem egy Cattleyat. Valami féle fehér színű szemcsés közegbe van beültetve. Itt felteszek egy képet. Meg tudná mondani valaki, hogy milyen anyag ez, és hogy hogyan viselkedik? Hogyan kell öntözni ezt a növényt ebben a közegben? Felszívja ez az anyag a vizet?
ha sok napfényt kap és jól érzi magát, akkor szokott a régi is virágozni,sőt egyről több virágszárat is hozhat. úgy tűnik mostanra csiszolódtatok össze :-)
Tanácsot kérnék dendrobium pala ügyben. Én úgy tudtam, hogy az a bulba amelyik virágzott az a következö évben nem virágzik. Most vettem észre, h
ogy nemcsak az új bulba hozott virágszárat, hanem a tavalyi is. Tulajdonképp az egész növény furán viselkedik. Késöbb hoz idén virágszárat, de 3-at is. 2 új bulbát is nevel (eddig 1et nevelt minden évben) és ugye a tavalyi bulba is virágszárat nevel. Eddig bénáztam vele vagy idén táltosodott meg? Köszi
sajna atka ellen nincs házi módszer viszont a Flumite és Sanmite nevű anyagokat is feledd el!mindkettő gyenge.
próbálj Vertimec-et és(vagy) Magus-t szerezni és azokkal felváltva permetezni 2 hétig minden 3.nap.ez a módszer a legerősebb fertőzést is megállítja.
másik módszer:valamelyik anyagból keversz egy kis lavórral a növényeket kiszeded az ültetőközegből és teljesen a víz alá merítve tartod őket legalább 30-50 percig.ha végeztél vele akkor az ültetőközeget is beleborítod a szerbe,újabb 30-50 perc és mehet a visszaültetés.
semmi baja a növényednek sőt!újra fejlődésnek indult és nem is akárhogyan!az hogy a gyökerek függőlegesen nőnek ne zavarjon.
az is igaz viszont,hogy neki ilyenkor már erősen pihennie kellene és kb 6-10 C fok között ahhoz,hogy majd virágozzon,ha ilyen ütemben indult be újra akkor valószínű,hogy ismét elmarad a virágzás.
_mite végű pl sanmite vegyszert vegyél gazdaboltban, azok hatásosak. a kezelést ismételni kell, a bekevert vegyszert még aznap fel kell használni, mert elveszti a hatását
Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell kiirtani az atkákat lepke orchideákról? Már 2-3-ra átterjedtek és gyorsan kéne kezelnem. Milyen szert kéne használnom és hol kapható? Vagy van valami házi módszer amivel teljesen kiirthatók? Mátyás
Szia Tibi! A könyvek közül a felsősorban középen, a két német nyelvű, ill. a szerző által dedikált Dendrobiumos érdekelne. Tudnál árat mondani. Üdvözlettel: István
Előrebocsátom, hogy semmi tapasztalatom nincs a stanhopeák terén, egy tövem van amit kaptam, de enyhén szólva is vegetál, messze nem olyan mint a tiéd. Viszont a többi orchideámból kiindulva nem tartom problémának, hogy így megindult a gyökérképződés, főleg úgy, hogy a jobb alsó részén, az nem virágbimbó lesz, mert ugye a stanhok lefelé és kifelé növesztenék a bimbót. De majd jönnek a nálam okosabbak vagy ha itt nem kapsz választ, gyere át a g_zlap orchideás fórumára, ott kicsit aktívabbak a tagok.
Szerintem ha időd engedi, olvass vissza, mert jártak itt korábban olyanok, akiknek volt erről tapasztalatuk. Nekem nincs, nekem egyenlőre elég, ha kisebb magoncokból tudok virágzó növényt nevelni.