itt az enyém most kezdett virágozni, nyáron a szabadban van, de eső nem éri, akkor sokkal dúsabb, majd ha elvirágzott akkor nagyon megnyírom utána lesz szép és hoz sok virágot.
Van egy illatos jázminom, amit tavaly tavasszal vettem, az is kint volt de nem virágzott, most télen fűtetlen de jó világos helységben van és már elkezdett virágozni csodás illata van
ugyan ott virágzik a két éve anyáknapjára kapott azalea, ami nyáron kint van a leylandi árnyékába, szeptemberbe bevittem október 22 óta folyamatosan ontja a virágait, ha elvirágzik ezt is meg kell nyírni, nem szabadna annak az oldalra elnyúló szabálytalan ágának lenni, de lehet, hogy azért lett ilyen mert arról az oldalról kapta a fényt
Ez a növény korallvirág, vagy kalanchoe néven szerepel, nekem sok, több éves darabom van, a legszebbet tavaly nem vittem be idejében, -2, -3 fokban megfagyott! Tavasztól nyárig szeret kinn lenni, de hogy ilyen időben kitegyenek egy ilyen nagy példányt, az elég döbbenetes! Lehet, hogy nagyon tetves, hajlamos rá. Lakásban tartható, eddig is ott tarthatták, a meleg sem bántja nagyon, de nyáron kell neki a fény. Nézz utána a neten.
Az én növényemen ez a jelenség télen hideg levegő hatására gyakran előfordul. A felkopaszodás természetes jelenség ennél a növénynél. Több különböző magasságú tövet lehet egy cserépbe ültetni, akkor nem látszik. A fejdugványt kigyökereztetve pedig új szép növényt lehet nevelni.
Köszi a segítséget, így legalább már jobban utána tudunk nézni. Most találtam, hogy a barna foltokat valószínűleg egy gomba okozza, amit Benomil tartalmú gombaölő szerrel lehetne kiírtani.
ja, szaporítás: ha nagyon bizonytalanul áll már a lábán és nem sajnáljátok, egyszerűen fel kell darabolni és vízben tartva meggyökeresednek a kis darabok
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Irodában dolgozom és van egy szobanövényünk amit gondozunk egy ideje, de nem tudjuk hogy milyen fajta és hogy hogyan tudnánk szaporítani.
Szegény egyre csak nyúlik az ég felé, de a szára nem vastagodik, előbb utóbb nem fogja elbírni a saját súlyát. Ki van most támasztva egy farúddal,de már az is kicsi neki.
Ja és valami rejtélyes betegség megtámadta, barna foltok jelennek meg a levelein majd azok a levelek fokozatosan elszáradnak. Ez sem tudjuk mi lehet és hogyan lehetne meggyógyítani.
Az alsó képen levő aráliát mindenképpen átültetném friss földbe és egy kicsivel nagyobb cserépbe. Ez a növény egyébként meglehetősen érzékeny, a helyváltoztatásra és a télre is levélledobással reagál. Nincs nagy baj.
Dracena Akár rá is hajolhatnának a levelei.Szereti a homokos földet,utálja az átültetéseket.
A sugárarália piszok igénytelen,de ha 1* elkezdi sokat ledobál.A gond,hogy nagyok a levelei és nagyon látszik.A foltoslevelű növényeket,mindíg tedd napra.Napra teszed aztán el is felejtheted.A forgatást,tutujgatást nem szereti
Az enyém is ilyen. Elég nagy a cserép, vizet is kap, tápozva is van, az ablak elött, tehát fényt is eleget kap. Ugyanigy a felsö levelek szépen állnak, az alsók meg lógnak. Már én is gondoltam, hogy ez nincs igy rendjén, de ha mindent megkap?
Az alsó képen sugárarália (Schefflera) van. Én nem értek hozzá, de lehet, h tényleg a költözést utálja. És lehet fény- vagy tápanyag is. Nekem így szemre elég kicsinek tűnik a cserép, és kiéltnek a föld... A heti egy locsolás attól függően lehet kevés, h meleg van és kicsi a cserepe, illetve, sok, ha úgy locsolsz, h utána áll a víz a kaspóban.
Nekem ez a fajta dracéna akkor kókasztja a leveleit, ha szomjas, és locsi után kiegyenesíti.
Normálisan állnak a draceana- m levelei? A felsők normálisan állnak, de kicsit lejjebb már teljesen lekonyulnak :(
A draceana előtti nem tudom milyen nevű virágom meg hullajtja a leveleit :( Kb 1 hónapja szereztem. Tán nem bírja a helyváltoztatást ez sem? Heti egyszer locsolom.
Jujjjj de jó, úgy örülök neki, tényleg nagyon köszönöm! Te hogyan kéred a tiédet, én is nyessem le és tegyem vízbe, hogy gyökerezzen, vagy frissen vágva szeretnéd?
na el is ültettem:) egy nóduszos dugványokat csináltam, 12-es cserépbe raktam, zacskó+radiátor, kb 2 hét, és meggyökeresedik:) ugy kb 10 dugványt sikerült csinálnom neked, szóval jó dús lesz :)
Nem, nem spricceltem a leveleket, csupán egy öntözés volt a bekevert lével; de mint ahogy írtam, kicsit féltem, h tömény, ezért nedves földre locsoltam.