Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Tamas_81 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4869

Közben találtam tanksapkát az unixtrade-nél,jövö héten beugrom hozzájuk.

murkel Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4868

Nekem kezd olyan érzésem lenni, mintha a leendő explorer tulajok teljesen elfelednék, hogy tulajdonképpen 10-15 éves valószínűleg agyonhasznált, eléggé homályos múltú szottyadék verdát akarnak venni.

Azt szokta mondani a nagytudású nép, hogy ma már csak 5-10 évre gyártanak autókat, utána kuka... nos szerintem az explorer sem az örökkévalóságnak készült 2000 környékén...

Én ha így fognám fel, a saját autómat már rég felgyújtottam volna... Régi szarokra úgyis kell költeni, ha használni akarja az ember.

bérnepper Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4867

5x114

Előzmény: tamasistvan (4866)
tamasistvan Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4866

skacok 

a felnit mi alapjan keressek?

5X ?

Tamas_81 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4865

Köszi szépen mutantattilájéban benne van minden,

Előzmény: 4.0V6 (4861)
Tamas_81 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4864

mutantattila:Nagyon szépen köszönöm!

Előzmény: mutantattila (4863)
mutantattila Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4863
Előzmény: Tamas_81 (4858)
bérnepper Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4862

Ha valaki megveszi a kutyádat, tudod garantálni, hogy két hét múlva nem sántul le, vagy nem kap toklászt a fülébe?

Nincs ilyen.

A bérnepper a pillanatnyi állapotot tudja rögzíteni.

Nem vagyok jós.

Pontosan azt csinálom, amit bármelyik autóvásárló, aki ért hozzá.

Csak én azok helyett teszem ezt, akik nem értenek hozzá.

A további szolgáltatások pedig olyanok, amit általában az se tud biztosítani, aki nagyon ért az autóvételhez.

Kb. ennyi.

:-) 

Előzmény: 4.0V6 (4860)
4.0V6 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4861

Mit szeretnél, bescennelem azt az oldalt.

Előzmény: Tamas_81 (4858)
4.0V6 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4860

Nem volt az olyan negatív azért, de ha mégis ezúton kérek elnézést. Remélem Te vagy az a  aki erősíti a szabályt.

Bár részemről továbbra is kérdéses, hogy ha gond van és nem veszel észre valamit, amiből később kára származik a megbízódnak akkor Ő joggal állhat elő esetleges követelésével, hogy Ő vakon rád bízta magát azt neked látni kellett volna.

Tevékenységi felelősségbiztosítás azért nem ártana ehhez, mint a könyvelőknek mondjuk, hogy ha elnéz valamit akkor nem neki kell állni. A piac errefelé halad.

Remélem én is ígénybe fogom venni még a szolgálataidat.

Előzmény: bérnepper (4852)
tamasistvan Creative Commons License 2011.01.23 0 0 4859

az en hulyesgem,de lehet meg sort keritek ra ha lehet:)

Előzmény: bérnepper (4857)
Tamas_81 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4858

Van esetleg vkinek magyar nyelvű használati útmutatója az autóhoz pdf-ben?Vagy van oldal ahonnan le lehet tölteni?

bérnepper Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4857

Igen, furcsállottam is. 

Előzmény: tamasistvan (4856)
tamasistvan Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4856
latjatok,mondtam en hogy bonehoz erdmes fordulni, engem meggyozott mikor tole vettem az autot,meg javitast is igert a sajat koltsegen..
igaz en nem eltem vele..(ezidaig?!:))
bérnepper Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4855

Szia Tamás.

Ne ess át a fejeden, majd hozod, ha lesz, nem sürgős!

Inkább kérdezz itt körbe, hátha van valakinek.

Előzmény: Tamas_81 (4854)
Tamas_81 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4854
RIck4: Ez így van,köszönöm neked is hogy megmelitetted Bonet.
TAnksapka ügyben tudsz valamit mondani,mert nem szeretnék Bone jóindulatával szeretném minél hamarabb vissza adni neki a kölcsönkapottat.
Előzmény: Törölt nick (4853)
bérnepper Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4852

Szia Rick.

Úgy éreztem, negatív felhanggal említették a szolgáltatást itt, főleg 4.0V6 kolléga, ezért akartam tiszta vizet önteni a pohárba, 

ne legyen sunnyogás és találgatás, gondoltam, az illetékes válaszol.

:-)

Előzmény: Törölt nick (4851)
bérnepper Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4850

Sziasztok.

Úgy érzem, el kell oszlatnom néhány félreértést.

bone vagyok, a bérnepper.

Először is, igen, sok tucat Exem volt.

Értek hozzá.

Mind a technikáját, mind a piaci körülményeit ismerem.

Össze tudom vetni a konkurens termékekkel, mivel a konkurencia termékeit is ismerem.

Szereltem és adtam-vettem őket.

A bérnepperi szolgáltatást azért hoztam  létre, mert egyrészt igény mutatkozott rá, másrészt a "haveri segítség" kategóriába egyre

kevésbé tudtam a csőstül jövő felkéréseket beleszuszakolni.

Miért is történt ez?

Minden héten felkértek egy-egy autó megszakértésére. 

Ez hol kisebb, hol nagyobb áldozatot követelt tőlem.

Az ember a haverjától nem kér pénzt ilyesmiért.

De mit tegyen a haverja haverjával?

Ott hálálkodás, kézszorongatás, majd általában egy kurvadrága pia tukmálása volt a vége.

Ennek akartam véget vetni.

Van egy szabott átalány ár, ami a szolgáltatás ellenértéke.

Mit kap ezért a vevő?

Kiszállást Budapesten belül két órán belül.

Teljes szakértést. 

Alkut. 

Iratok átnézését, kényes pontok feltárását - alvázszám milyensége, különösen amerikai autónál - stb.

Próbakör, próbafutam, váltó-motor kipróbálását, futómű, féltengelyek állapot felmérését tapasztalati úton.

Amennyiben szükséges, műhelyben történő átvizsgálást.

Árajánlatot a javításra.

Javítási lehetőséget.

Tréleres szállítás bonyolítását.

Majd bizonyosan jön Tamás81 társatok, aki elmondja a mai napját.

Én is elmondom,  hogy egy életszerű példát lássatok.

Szombat van.

Értem jött Tamás, lementünk 150 kilométerre. 

Az autót megnéztük, kipróbáltuk. 

A legeslegutolsó árból - "ennél olcsóbb nem lesz, ha alkudni akar, ne is induljon el!" - alkudtam annyit, amennyi a szolgáltatás háromszorosával egyenlő.

Az autót majd gondolom leírja Tamás.

Annyit érdemes tudni róla, hogy papír nélküli külföldi autókat adnak ennyiért.

Hajtáslánc teljesen rendben van, apró javítanivalók.

Gondolom, ős-Exeseknek elgendő annyit mondani, hogy a KLÍMA és a TEMPOMAT  is működik, ami  a hazai Exek túlnyomó többségénél mondjuk 7kiló alatt sosem.

Nem egy makulátlan darab, tény, de van benne potenciál.

Én mindig azt nézem, milyen az ár-érték arány. 

Ha ez elfogadható, az ár igazából mellékes.

Még egy kérdésre szeretnék válaszolni.

Miért érdemes váltóhibás Exet venni?

Azért, mert az Ex legfőbb achilles-pontja a váltó.

Ennek egyszerű az oka.

A viszonylag jó három sebességes váltóba beleszuszakoltak egy negyediket, később egy tökéletesen értelmetlen és béna megoldással egy ötödik fokozatot is.

A szelptömb 8 csavarral rögzül, holott 18 csavarralkellene rögzülnie.

A szeleptömbben lévő szolenoidok (7db) működéséhez tökéletes felfekvés kell, ami bizonyos kor és futásteljesítmény után - ez általában 250.000 km környéke - ez vetemedik és a váltó végzetes meghibásodásához vezet.

A felújítása 350-400ezer Ft.

Tehát inkább azt szoktam javasolni, hogy vegyünk egy "egymilás" Exet rossz váltóval 500-ért, csináljuk meg a váltót, hogy azzal garantáltan ne legyen gond évekig.

A másik kényes kérdés a lánc csörgése.

Ennyi Ex után tudom pontosan, ha hidegen X ideig hallatszik a csörgés, még elmegy, ha 3X ideig, akkor már erősen kell alkudni, ha 10X ideig, ott kell hagyni az autót.

Nos, Tamás81 autója jéghidegen egy másodpercre se csörög.

A bérnepper egyértelműen vevőpárti, amennyiben a vevő bízza meg a vétellel.

Mindent azért tesz, hogy a vevő elégedett legyen.

Nincs mutyi, ismerős kereskedőkhöz hordott láma vevők becsapása, stb.

Kéretik ezt így elfogadni, még akkor is, ha a hazai viszonyok közepette ez nehezen hihető.

Köszönöm a figyelmet, jó Explorerezést!

István

www.bernepper.hu

Előzmény: 4.0V6 (4761)
mutantattila Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4849

Baker!!! Amikor én kérdezgettelek arról a kábelről meg a szoftverről, akkor azt mondtad, hogy többet ártok mint használok. És azt csak a vérprofik használhatják. :(

Előzmény: Törölt nick (4844)
Tamas_81 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4848

Expi72: Hasonló cipőben járok annyi különbséggel hogy már azelőtt kértem ajánlatokat hogy meg lett volna az autó. :)

Van itt a fórumon egy autógáz topic ahol mondtak egy egyszerű,de nagyszerű ötletet.Még pedig hogy ne konkrét céget keressek hanem nézzem meg hogy milyen cégek vannak a lakóhelyem közelében és azoktól kérjek ajánlatot.Ezt azzal indokolták hogy lehet hogy vidéken olcsóbban beleteszik,stb. de ha bármit állítani kell utána vagy visszamenni,mert vmi nem stimmel akkor ugyanott vagy árban a sok utazás miatt mintha a közeledben csináltatnád. Ennek alapján én is az Ecojet-et néztem ki,bár nem olcsók,de bennem is megvan a fogyasztói társadalom átka,mondván ha már drága rossz nem lehet.Alaphangon 283-at mondtak,de ahogy észrevettem nem szeretik az e-mailes tájékoztatást,ezért jövőhéten felhívom őket.Nekem mindenképp pótkerék tartályal kell,illetve esztétikai okokból a benzin töltö mellé tetetem a csonkot,úgyhogy nem hiszem hogy 300alatt megúszom.Ráadásul felárat számolnak a keverőfejért, a visszarobbanásgátlóért,sőt még az elektromos szintjelzőért is...

Előzmény: Expi72 (4845)
Tamas_81 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4847

Sziasztok

Megvettük az autót!!! :)

Úgy látszik Isten adta hogy kifogtunk egy jót olcsón.

Külön kiemelném Bone segítségét mert nélküle nem jött volna össze az adásvétel,pláne nem ennyiért :)

Persze van bőven mit rákölteni az autóra,de ezek főleg esztétikai dolgok,a motor,váltó úgy tünik egyben van.(Ha szerencsém lesz még sokáig egyben marad,ha nem még akkor is belefér)

Átiratom,utánna elviszem Bonehoz egy teljes átnézéses szervízre majd jöhet bele a gáz és minden jó ha a vége jó.

Maga az autó nagyon tetszik,eszméletlen milyen hangja van,nem is gondoltam volna hogy ez a nagy vas így meg tud indulni ha nyomják neki...

Rick4:Tudsz beszerezni 99-es explorerhez tanksapkát?A mostani el van törve vagy mi és nem lehet lezárni,úgyhogy kaptam kölcsön egyet amit szeretnék minél hamarabb visszaadni.

Üdv:Tamás

Expi72 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4845

Köszi Rick4!

Szerintem tőlük is kérek ajánlatot és utánna eldöntöm, hogy mi legyen.

Egy biztos én nem turkálok bele a beállításokba. Tudomásom szerint erre még Prohászka mester sem vállalkozik! Viszont elállítani nagyon jól eltudnám!o:)

Előzmény: Törölt nick (4844)
Expi72 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4843

Köszi a választ!

A héten kértem az Ecojet cégtől ajánlatot, ők 280.e kérnek alapáron. Ha nem kúszunk fel 300.e fölé talán velük csináltatom. Azért kérek Prohászka mestertől is ajánlatot hátha ....

Jó hétvégét mindenkinek!

Előzmény: mutantattila (4841)
inoxjewels Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4842

Köszönöm a részletes tájékoztatást, utánaeredek az ügynek. Mindenkinek jó hétvégét kívánok!

Előzmény: mutantattila (4832)
mutantattila Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4841

Szerintem azért van sokunknak Zavolija, mert sokan a Prohászka Mesterrel rakattuk be a gázt és ő ezt favorizálja. Gondolom minden gázszerelőnek meg van a saját kedvence, amit a tapasztalaton kívül befolyásol az is, hogy melyiket tudja beszerezni költséghatékonyan. Esetleg melyik céggel van szerződése. Én ahánnyal beszéltem mind a saját portékáját istenítette, de ez érthető.

Talán a típusnál fontosabb a precíz beszerelés és az utólagos "terméktámogatás", de erről nem rég már írtam.

Előzmény: Expi72 (4839)
Expi72 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 4839

Sziasztok!

Lelkes olvasója vagyok a topiknak. Rengeteg hasznos dolgot tudtam meg ez idő alatt tőletek, köszönet érte!

Október óta vagyok boldog tulajdonosa egy expinek. Úgy döntöttem, hogy tetetek bele gázt, de igazán nem értek hozzá.

Többen is a Zavolit szereltettétek be,gondolom ennek meg is van az oka.

A Zavolinak van több fajtája is?

Szerintetek mire figyeljek legjobban?

Számít a reduktor és az elektronika pontos típusa?

Tamas_81 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 4838

Köszönöm az infókat.

Ha úgy alakul hogy meglesz az autó,majd zaklatnálak alkatrész ügyben is.

Előzmény: Törölt nick (4837)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.21 0 0 4836

Az más, így már hős vagy! :))

Nekem kb. 2éve megvan az új elektromos antennám, meg 10éve a 600w-os erősítőm gyári mélyládával, de nem vettem még rá magam hogy beépítsem.

Mondjuk nem csoda, autószerelő vagyok... :)

Előzmény: mutantattila (4835)
mutantattila Creative Commons License 2011.01.21 0 0 4835

Nekem is lett volna "családcentrikusabb" programom a heti egy szabadnapomon.:)

Előzmény: Törölt nick (4834)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.21 0 0 4834

Azt már levettem, hogy ez nem 3gyerekes vállalkozó apukáknak való... még a karácsonyfát is dísszel együtt veszem...

Előzmény: mutantattila (4832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!