Keresés

Részletes keresés

BVNG25 Creative Commons License 2021.01.22 0 2 23491

Miért?

Janeway admirális fontos pozícióban és megbecsülten él. A lelkiismerete mégsem hagyja nyugodni, felrúgja ezt az életét és megtervez egy illegális akciót, hogy valódi segítséget tudjon nyújtani a társainak és beosztottjainak. Ezért ő nem kap pénzt és megbecsülést, ellenkezőleg, tiltják és üldözik miatta. Az akció során pedig életét áldozza, hogy a többiek épségben hazajussanak.

Erre jössz olyan szöveggel, hogy "van az a pénz, amiért korpásodik a haja". És még csodálkozol, hogy kritizálom?

Előzmény: Törölt nick (23489)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.22 0 0 23490

Hogyne. :-)

Előzmény: BVNG25 (23488)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.22 0 0 23489

Nem tartom negatív dolognak. De olyan hősies karakterfejlődést sem látok benne, amit te beleképzelsz. Lehet így is, úgy is nézni. Miért vetted szemrehányásnak?

Előzmény: BVNG25 (23487)
BVNG25 Creative Commons License 2021.01.22 0 0 23488

"cél szentesíti az eszközt, van az a pénz, szögre akasztja a moralizálást" stb.

Mi a bánatról írogatsz? Láttad egyáltalán?

Előzmény: Törölt nick (23486)
BVNG25 Creative Commons License 2021.01.22 0 0 23487

Nem tudom, miről beszélsz?

Te azt egy negatív dolognak tartod, hogy visszautazik és valódi megszabadulást, hazautat biztosít a Voyagernek? Amivel jóvá teszi az első részben hozott döntését, amivel végig vívódott - természetesen - a 33 év alatt.

Előzmény: Törölt nick (23486)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.22 0 0 23486

Nahát, hogy miket bele nem lehet látni. De mit szólsz ehhez: az utolsó részben Janeway megmutatta, hogy van az a pénz, amiért neki is korpás a haja. Nem lehetett nyilván lezárni a sztorit anélkül, hogy a Voyager haza ne jutna, a 'cél szentesíti az eszközt' jegyében pedig egyszerűen találni kellett egy olyan ellenfelet a lezáráshoz, akivel szemben a néző azonosulni tud a moralizálást szögre akasztó kapitánnyal, tekintve, hogy a borg milyen könyörtelen. De ezzel Janeway nem önazonos hőssé válik, hanem ellenkezőleg: feladja korábbi (felőlem vívódó, ha nagyon akarod) önmagát, és belátja, hogy bizonyos tettek megtételéhez csak a megfelelő körülményekre van szükség. Na? :-)

Előzmény: BVNG25 (23485)
BVNG25 Creative Commons License 2021.01.22 0 0 23485

A Voyager lezárása valódi, klasszikus jellegű hardcore scifi. Összpontosítja az egész 7 év fő tétjét és lelki mozgatórugóit, illetve a filmidő szerint 23 évet. A főszereplő végig a felszín alatt izzó lelkiismereti harca tör előre most már- az állítólagos siker és ünneplés ellenére -, és egy vérbeli időutazós cselekménnyel drasztikusan megváltoztat mindent és helyére rántja az egész utat, történelmet. Ezzel válik Janeway önmagává és valódi hőssé. Az Admirális életébe kerül, de ahogy a westernfilmekben vagy a háborús filmekben az igaziak, megteszi.

Nem mondhatok mást, mint hogy a legerősebb scifi alkotások közé emelkedett ezzel a Voyager, olyanok közé, mint a The City on the Edge of Forever és a 12 Monkeys. 

Empok Nor Creative Commons License 2021.01.21 -1 0 23484

Igen, szerintem is a Voyager záróepizódja volt a leggyengébb a 3 90-es évekbeli Star Trek lezárás közül. A TNG és a DS9 lezárása sokkal inkább érződött úgy, mint egy 7 éves utazás lezárása, viszont a Voyagerben a Borg kérdés csak a 3. évadban merül fel.

Az is érthető persze, hogy nem volt könnyű dolga a készítőknek. Amikor a TNG véget ért, akkor nehezen lehetett eldönteni, hogyan adjanak identitást a sorozatnak, mivel közben ment a DS9 ami tulajdonképpen a TNG ellenpólusa volt. A Voyager ezért találta nehezen a stílusát. Végül a Voyager csak egy újabb TNG lett a formátumát tekintve. Pedig elég nagy potenciál lett volna benne, szerintem arról kellett volna szólnia, hogy milyen nehezen, áldozatok árán élnek túl egyedül a kvadránsban. Például a második évadban amikor szövetséget kötöttek volna a kazonokkal, a Year of Hell, vagy a 7. évad Void című része kellett volna, hogy a fő irány legyen.

Előzmény: HPéter1978 (23479)
HPéter1978 Creative Commons License 2021.01.18 0 0 23483

Saru szerintem többször bizonyította az alkalmatlanságát.

De Burnham legalább ugyanannyiszor. :-)

Az Adira-Grey párosnak semmi szerepe nincs.

A Trilles rész jó volt. És Adira mint tudományos tisztféle megállja a helyét.

Az bennem is felmerült, hogy mi sarkallta Osyraa-t arra a lépésre, hogy ilyen kockázatot vállaljon.

És továbbgondolva miért omlott össze a szervezete egy csapásra.

Sok-sok epizódnyi kifejtendő téma ment pocsékba azzal, hogy kiírták a karaktert.

Előzmény: TtK (23481)
HPéter1978 Creative Commons License 2021.01.18 0 0 23482

Az Equinox legénységét teljesen eltüntették, pedig volt bennük potenciál.

Előzmény: tippancs (23480)
TtK Creative Commons License 2021.01.18 0 2 23481

Előrebocsájtva, hogy a DIS harmadik szezon messze jobb az első kettőnél, és a három részes finálé tkp. tetszett is azért van egy pár megjegyzésem (többet említetettetek már):

-Mihály, mint kapitány: igazából ki más lehetne? Saru szerintem többször bizonyította az alkalmatlanságát. 

-A híd legénységéből végre láttunk valamit bio-díszleten kívül is. De Bryce/Rhys nekem se megy, hogy melyik kicsoda.

-A kívül nagyobb, mint belül hajó az egyik legnagyobb ostobaság eddig. Veri még az Abramsverse mozik "lepárlóüzem" gépészetét is.

-Az Adira-Grey párosnak semmi szerepe nincs. Ugyanúgy a Culber-Stamets smárolások. Ha bele akarták vinni az lmbtq világot a trekbe, akkor szerintem a történet szempontjából relevánsan kellett volna. Így csak vörös farok.

-A Burn megoldása nekem tetszett. Miért kéne valami nagy dolognak állnia mögötte? Egy megijedt gyerek által okozott katasztrófa semmivel sem rosszabb, mintha valami őrült tudós félresikerült kisérlete lett volna, vagy egy ellenséges faj szándékos támadása.

-A zöld csaj mire számított? Szerintem nem gondolta végig rendesen. A végén meg elég simán hagyta kinyírni magát. Összességében gyenge ellenfél volt..

Kiváncsi vagyok a következő évadra. Akár még jó is lehet.

tippancs Creative Commons License 2021.01.17 0 0 23480

Én azt is nagyon hiányoltam a Voyagerből, hogy az Equinox személyzetéről később nem olt szó. Vagy a 37-esek földi kolóniájával kapcsolatban. Vagy a haroginek holo-teremtményei miért nem keresték meg a hololényeket, akik a Voyager holofedézetébe léptek be és azt hitték valóságnak.

HPéter1978 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 23479

minden idők talán legjobb sorozatzáró darabja.

Nekem a Kate Schwarzenegger lenyomja a Borg Királynőt már sok volt. Az addigiakhoz képest erősen elszabadult a technológia még Voyager mértékben is.

Az All Good Things... sokkal jobban tetszett.

Előzmény: BVNG25 (23477)
BVNG25 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 23478

Ég és kanális.

Előzmény: HPéter1978 (23475)
BVNG25 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 23477

A Voyager sorozatindító dupla epizódja jó.

És a sorozatzáró dupla epizód  - Endgame - pedig minden idők talán legjobb sorozatzáró darabja.

Közte is van sok kiváló epizód, például az összes, amiben időutazás szerepel. A Relativity......

Én azt sajnálom a Voyager esetében, hogy a kezdeti szisztematikus konfliktus a két legénység között - a Makik és a Csillagflottások - viszonylag hamar elsimul; az első évad végétől már szinte nem észrevehető. Pedig izgalmas és érdekes cselekményeket lehetett volna később is kreálni belőle.

Előzmény: HPéter1978 (23471)
ron89 Creative Commons License 2021.01.16 0 0 23476

Ellenben ott van négy ember a hídon, szerepelnek majd minden részben, de gőzöm sincs kicsodák. Rhyst és Brycet rendszeresen összekeverem pedig az nem hasonlítanak. :-)

Kettejüket valóban nehéz lenne összekeverni. :)

Eddig azt szoktuk meg, hogy a hídszemélyzet a főszereplő, hát most nem, ezt nem érzem olyan nagy gondnak. Én sem bánnám, ha az 1 mondat/rész átlagnál több szerepük lenne, de hát ők vannak a stáblista végén.

Egyébként ilyen szereplő van a Voyagerben is, a török fickó, Ayala volt ha jól emlékszem, ő is benne volt vagy 100 részben, de kb. 5 mondata lehetett össz-vissz.

Előzmény: HPéter1978 (23475)
HPéter1978 Creative Commons License 2021.01.16 0 1 23475

Ég és Föld.

A VOY igen erősen bekezd a Gondviselővel és Janeway legalább is megkérdőjelezhető stratégiai döntésével. 

Utána viszont visszavesz és szépen nekilát építkezni.

A 1x09 megy és már egy csomó szereplőt megismertem.

A DSC kevésbé bevállalósan kezd, de nem igazán építkezik.

Illetve ez így nem igaz, mert vannak akiket megismertem, de azokat szépen ki is írták.

Ellenben ott van négy ember a hídon, szerepelnek majd minden részben, de gőzöm sincs kicsodák. Rhyst és Brycet rendszeresen összekeverem pedig az nem hasonlítanak. :-)

Szóval a Voyager vezet egyhangú pontozással. :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (23474)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.01.16 0 0 23474

És mire jutottál?

Előzmény: HPéter1978 (23473)
HPéter1978 Creative Commons License 2021.01.16 0 0 23473

Vooyager újranézés folyamatban.

Vass Gábor dörmögése emeli a hétvége fényét.

Közben óhatatlanul párhuzamot vonok a két sorozat között.

Előzmény: Mlle. Grenelle (23472)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.01.16 0 0 23472

???

Előzmény: HPéter1978 (23471)
HPéter1978 Creative Commons License 2021.01.16 0 1 23471

A Voyager sorozatindító dupla epizódja jó.

Viszont így a visszanézés után meg kellett állapítanom, hogy a Micélium hálózat tudományosan megalapozott tény, Vance admirális pedig stratégiai lángelme. :-)

HPéter1978 Creative Commons License 2021.01.16 0 0 23470

miért szívta be

Mert a zöld néni belepasszírozta. :-)

A hogy jött ki valóban érdekes. Még érdekesebb a hogy lőtt ki?

belül nagyobb, mint kívül

De ennyivel? Arra a részre most nem emlékszem a ENT-et is újra kellene nézni.

De most a VOY lesz műsoron.

Neki annyi a szerepe, hogy transz

Ez ordas nagy kamu.

Igen, tudom, hogy ezzel reklámozták a karaktert és elhiszem, hogy Ian Alexander nem tudja fiú-e vagy lány, de Gray karakterében nincs semmi ilyen.

Gray és Adira egy teljesen ódivatú férj-feleség pár voltak, mígnem apu meghalt.

Aztán egy kókler átültetés (a Trillen nyilván fel sem merül, hogy anyuba helyezzék a szimbiontát) meg egy klasszikus elengedési probléma miatt visszajár kísérteni anyut. Aki ezt nem annyira bánja.

Ez eddig kb. ugyanaz mint mikor Ezri a pszichopata gazdatesttel játszott CSI-DS9-et, csak ő el tudta küldeni a végén. Ha Adira is elvégezne egy rendes kiképzést ő is el tudná – ha akarná.

Itt az volt az egyetlen truváj, hogy a szimuláció felismerte és megformálta.

Stamets-Burnham szállal mi lesz?

Paulról kiderül, hogy valójában a tükör Paul, megpuccsolja Burhamet aztán Vance-et és ő lesz az Univerzum Császára. Aztán visszajön Philippa a jóégtudjahonannmikorból és megküzdenek a Trónért. :-)))

Előzmény: ron89 (23467)
BVNG25 Creative Commons License 2021.01.16 0 3 23469

Szögezzünk le néhány alapvetést:

- A Világegyetem nem egy nagyra nőtt gombatelep, amiben varázslatos módon lehet ugrálni ide-oda LMBTQ-ikonok révén.

- Spock nem idegbeteg, lázálmoktól gyötört gyerek, akinek fő tevékenysége a szellemi összeomlás, angyalkergetés  csillagok között,  s aki elmegyógyintézetbe kerül, orvosokat öl stb, hogy csak nem a nem létező fekete nővére tudja kihúzni ki a bajokból.

- Spocknak nincs örökbefogadott nővére, főleg nem Miklós nevű afroamerikai bőgőmasina.

és még sorolhatnánk az abszurd gyalázatokat.

A Discoveryt ki kell törölni az igazi Star Trek Univerzumból, úgy, ahogy van.

BVNG25 Creative Commons License 2021.01.16 0 1 23468

Vass Gábor nagyon jól jelenítette meg Chakoteyt, a sok jó szinkron között is kitűnt.

ron89 Creative Commons License 2021.01.16 0 0 23467

Kérdés hogyan tovább?

Viszik a Dilitiumot bolygóról bolygóra elsimítják a konfliktusokat és terjesztik a reményt?

Én bízom egy ilyen folytatásban, volt is rá utalás, nem kellene minden  évadban a Föderáció és/vagy az egész galaxis pusztulásától tartani, kissé unalmas lenne, ha megint ez lenne a sztori.

Itt egyedül az a jelenet volt eredetinek mondható mikor Burnhamet beszívta az a fal. Tanuló anyagnak hívják vagy mi?

Nekem pont az a rész nem tetszett, egyáltalán miért szívta be, aztán hogy jött ki belőle? Ott azt hittem hogy valami terminátor v. kiborg lesz belőle.

A turboliften kommandózós szekvencia marha látványos akart lenni, de inkább blőd lett. A Discovery belsejében Hermione Granger retiküljét megszégyenítő tértágító bűbáj működik. :-)

Már létezik a"belül nagyobb, mint kívül" technológia (egy Ent részben volt), szóval azzal meg lehetne magyarázni, ha nagyon akarnánk. Mclane izé Burnham nem mentheti meg a hajót egy sima folyosói harcban, ezt tudhatnád. :)

Ebből a részből csak Gray karaktere lógott ki, neki ott alig volt szerepe

Neki annyi a szerepe, hogy transz, és kész. Kiírni nem fogják, mert akkor jön a sírás, hogy szegény transz, szegény non-binary(ennek mi a magyar megfelelője? nemtelen?), hogy merik bántani őket.

Kíváncsi vagyok a Stamets-Burnham szállal mi lesz? Eléggé fagyos lesz a kapcsolatuk.

Sahilért nagy pirospont, már azt hittem ott felejtették az isten háta mögött, de mégsem.

Előzmény: HPéter1978 (23466)
HPéter1978 Creative Commons License 2021.01.15 0 1 23466

Akkor legyen, évadzáró Spoileresen

A vége nagy meglepetés volt és nem pozitív. Késztetést éreztem (másodszorra is) hogy rákeressek tényleg lesz-e negyedik évad. Annyira az volt az érzésem, hogy sorozatfinálét láttam.

Az egész sorozat az első epizódtól oda mutatott, hogy Michael majd egyszer a sorozat végén kiérdemli és megkapja a széket. Ehhez képest megkapta és nincs vége a sorozatnak.

Arról nem beszélve, hogy szerintem még nem is érdemelte ki.

Nekem egyértelműen a Su'Kal történetszál volt az erősebb. Még mindig nem a kedvencem a Kiégés ilyentén magyarázata, de azt meg kell adni, hogy szépen levezették az anya halálához.

Ez a történetszál ahogy próbálták kicsalogatni a gyereket a csigaházából nekem nagyon TNG-Trekes volt. És itt a színészi játék is megint ott volt Doug Jones és Bill Irwin jóvoltából. Nem hiszem el, hogy Irwin 70 (!) éves, abszolút elhittem, hogy egy világra rácsodálkozó gyereket látok.

Ebből a részből csak Gray karaktere lógott ki, neki ott alig volt szerepe, azon kívül, hogy felfedte magát apunak.

Persze nem lehetett kihagyni az utolsó pillanatban megmenekülős klisét, de nem is Trek lenne ha nem lett volna benne.

A hajóvisszafoglalós szál ellenben sablonos volt

Azt pozitívumként tudom felhozni, a Gömb és cuki robotjai illetve a Ni’Var flotta nem játszottak főszerepet.  Az mondjuk felmerült bennem, hogy mi maradt a Gömbből azok után, hogy a kis gazdatestjei hullottak mint a legyek.

No mindegy a legénység megoldotta magától. Persze az idők szelének megfelelően Owonak kellett befejezni, de nem volt zavaró, nem lógott le a képernyőről. Amúgy is ebből a hídlegénységből róla tudom leginkább elhinni, hogy lecsap valakit.  Az akciójuk is elég Trekes technoblablás volt.

Az antagonisták kiiktatása tizenkettő egytucat akciófilm volt. Osyraa zsenije meg a két epizód között elpárolgott. 

Itt egyedül az a jelenet volt eredetinek mondható mikor Burnhamet beszívta az a fal. Tanuló anyagnak hívják vagy mi?

A turboliften kommandózós szekvencia marha látványos akart lenni, de inkább blőd lett. A Discovery belsejében Hermione Granger retiküljét megszégyenítő tértágító bűbáj működik. :-)

Viszont ha minden hajó ilyen belül, akkor megoldódott egy huszonéves rejtély a Voyager kifogyhatatlan kompkészletének forrásáról.

De mindent megbocsátottam, mikor kilőtték a Magot. Milyen flottahajó az amiből még egyszer se lőtték ki a magot? :-)

Sajnos a Vance admirálisban mélyen szunnyadó taktikai érzék… nem ébredt fel. Talán majd egyszer.

Pozitív, hogy Stamets felszabadult a kalicka rabságából. Szerepet Anthony Rappnek! De lehetőleg többet mint hogy haragszik a kapitányra.

Az viszont jobban tetszett volna ha Aurelio valami tudományosan furmányos technoblablával áll elő.

Így viszont lett egy új emberi navigátor. Vagy egy egész bolygónyi navigátor faj?  Ha az utóbbi az szabad teret engedne a hajtómű másolásának.

A befejezésről már írtam, de pozitívumként tudom felhozni Sahil hadnagy cameoját.

Kérdés hogyan tovább?

Viszik a Dilitiumot bolygóról bolygóra elsimítják a konfliktusokat és terjesztik a reményt?

Vagy kisül hogy Q kiborította a Kontiniumban gombaölőt és csak a Discovery akadályozhatja meg hogy felrobbanjon a Világegyetem? :-)

Előzmény: kaviat (23465)
kaviat Creative Commons License 2021.01.14 0 0 23465

szerintem most már elég idő eltelt, ne várjunk a 7végéig, engem érdekel a véleményed és a többieké is

Előzmény: HPéter1978 (23453)
Az Univerzum Császárnője Creative Commons License 2021.01.13 0 0 23464

Legalább 25-öt.

Előzmény: BVNG25 (23460)
tippancs Creative Commons License 2021.01.13 0 0 23463

A tisztelet részemről kölcsönös. :)

Előzmény: Eolomea14 (23458)
gunji jackdaw Creative Commons License 2021.01.13 0 0 23462

Óh, ne már :( Épp tegnap néztem vele valamit régebbről :(

Nyugodjék békében

Előzmény: HPéter1978 (23461)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!