Keresés

Részletes keresés

Magnézium Creative Commons License 2002.05.03 0 0 710
JVC ill. kódolt műsoros kazetták kapcsán kérném a T. nagyérdemű szakvéleményét. Pár hónapja vettem egy JVC HR-J711E hifi-sztereó videómagnót. Nagyon szép képe van, amit felveszek vele, vagy amit a régi Panasonicommal felvettem nagyon szépen adja vissza. DE ! Most vettem csak észre, hogy a kódolt műsoros kaziknál a képernyő tetején színvillogások vannak. Nem mindegyik kazettánál, de általában ez a jellemző. A TV-m Philips, már kiszolgált egy Philips és két Panasonic videót, de ilyet nem tapasztaltam. A JVC garanciális szervíz szerint ez általános probléma a kódolt kazettáknál, a TV és a videó összeműködése (szinkronjelről beszélt) elromlik a kódnál. Nem is igen tud rajta segíteni, met ha beviszem a videót, lehet, hogy a benti TV-n Ő nem is tapasztalja a jelenséget. Megjegyzem az otthoni másik, Thomson kis TV-n is van villogás, de közel sem olyan vészes. Mit lehet tenni ?
Aki tud segítsen ! Tudtok magyarországi hivatalos JVC szervízről ?
MG
WEGA Creative Commons License 2002.05.02 0 0 709
Az általam ismert összes pan.hangja halkabb
mint a tv,baj csak akkor van,ha a felvétel
halkabb,mint a magnó tunerje,ekkor az álló
fejen kell állítani.
Hiba kódok :
1=DRUM MOTOR STOPPED
2=TAPE REEL STOPPED
3=MECH STOPPED DURING LOADING TO DRUM
4= " UN "
5=CAPSTAN ROTATION FAULT
6=MECHANISM STOPPED DURING TAPE-IN OR EJECT
A "MENÜ betüúszás" továbbra is fenáll !!!,csak
az új pan.magnókon!!!A régi pl:442-es stabil !!
A tv-csat.stabil,a magnót pedig üres csatornára állítottam !!!!!!!!!!?????????
A "sárga" zsirt hol lehet beszerezni???

Előzmény: HARLI (708)
HARLI Creative Commons License 2002.04.26 0 0 708
Igen, kivált, ha nem tökéletes a tv-vétel, és közben menüt használst, akkor szétcsúszkálnak a sorok, ez elôfordul.
Kérdés: Miért van az hogy a NORMAL hangsáv felvételi szintjét, és BIAS-át nem lehet normális értékre állítani gyárilag? Miért kell, hogy egy halk, tompa szar legyen a Normal hangsáv felvétele? A régi Nokiámon ami mono, két fejes, a hangfelvétel a szalagzajtól eltekintve megegyezô hangerejű, és minôségű a tv adáséval. (Megjegyzem, minden általam ismert, és minimum tíz éves videónál ez a helyzet) A Panán pedig szar.
Van mód ezeket a dogokat korrigálni esetlegesen szerviz menübôl, vagy bármilyen elektronikai beavatkozással? Pl ellenállás kiforrasztás és csere, netán potméterre cserélés stb?
Előzmény: WEGA (707)
WEGA Creative Commons License 2002.04.26 0 0 707
TRACKING,PINCH ROLLER,IDLER,CAPSTÁN,STB......
Éppen a nagy holtjáték miatt nem jó a "jó" beállítás ! Csoda,hogy működik,mert látszólag
úgy lötyög az egész,hogy az ember azt gondolja
mindegy a beállítás,de ez azért nem igaz,mert
amikor rányomódik a görgő,nem mindegy,hogy a holtjátékot,hogy korigálja.
Az új PAN.-ákon azt vettem észre,hogy pl:a menű
lehívásakor "úsznak a betük jobbra - balra " ???
Előzmény: HARLI (706)
HARLI Creative Commons License 2002.04.24 0 0 706
Hát azaz, amit úgy hívnak, hogy TRACKING alapbeállítás. A hangfej oldalirányú elcsúsztatásával, mozgatásával lehet állítani, kb 0.5 mm a szórás a totálszar és a príma között. A fej döntögetésekor pl ez is megváltozik, nem mintha gyárilag minden esetben tuti jó lenne. A Sony SLV1000 grafikusan kiírja a tracking helyzetét a középálláshoz képest, miután elvégezte az AUTO TRACKING műveletet. Én egy olyan három gyári műsoros kazettát találtam, amiknél egyformán jól állt, így azt vettem etalonnak. A Panát ehhez állítottam. Általában jó más videókon is, de +-15százalék tracking eltérés gyárilag is van a gépek között. Műsorosban brutálisan szar trackinggel felvett példányok is vannak=zavarcsíkos, ugráló állókép
A Panában a görgôt tartó vaslemez szar holtjátéka a lengelyén föl-le kb 1 milliméter gyári állapotában, és oldalirányban is lötyög, mint a fos. A luk kicsit nagyra sikerült, sebaj!
Előzmény: WEGA (705)
WEGA Creative Commons License 2002.04.24 0 0 705
Az állófej dölésszögét nem ajánlatos elállítani,mert nagyon sokmindre kihat !!!!!!!
Maximum az állófejt tartó lemezen levő lyuk segítségével előre-hátra tologatva (pár tized mm)
lehet szinkronba hozni két videó magnót - állókép tiszta lesz,bármelyik magnón vettük fel !!!!!!
Előzmény: HARLI (703)
WEGA Creative Commons License 2002.04.24 0 0 704
HA VALAKI MEGNÉZI A GÖRGŐT ÉSZREVESZI , HOGY A NY.GÖRGŐ TETEJE ELÖBB HOZZÁÉR A CAPSTÁN TENGELY TETELYÉHEZ,MINT AZ ALJÁHOZ.MIVEL A TETEJÉT JOBBAN NYOMJA MINT AZ ALJÁT,EZÉRT A SZALAGOT LEFELÉ TOLJA.MEGOLDÁS:A GÖRGŐ TENG.EZÉRT AZ IDEÁLIS FÜGG.BEÁLLÍTÁSTÓL PÁR TIZED FOKKAL EL KELL ÁLLÍTANI !!!!VIGYÁZVA,HOGY AZ "OLDALDÖLÉS" NE VÁLTOZZON !
MEGDÖBBENTő : A GÖRGŐT TARTÓ KAR ANNYIRA DEFORMÁLHATÓ,HOGY A LRGKISEBB BEHATÁSRA IS ELÁLLÍTODIK !!!! EZÉRT A NY.GÖRGŐT CSAK KISZELET ÁLLAPOTBAN SZABAD CSERÉLNI ,KÜLÖNBEN A RÖGZÍTŐ M.ANYAG RÁPATTINTÁSAKOR ELÁLLÍTODIK AZ EGÉSZ !!!!!!!!!!
UÍ: A SZALAGTÓL NAGYON SOK ,MÚLIK !!!
EDDIG TDK-HSZNÁLTAM,DE AZ ÚJ SZÉRIA POCSÉK !!!
ZÖRÖG,SIPÓK,AKADOZIK,SZÉTVERI A MECHANIKÁT , STB
Előzmény: HARLI (703)
HARLI Creative Commons License 2002.04.23 0 0 703

Ezzel a szalagkicsipkézéssel tapasztalataim alapján a következő a helyzet: A klasszikus gumigörgős szalagtovábbításnál az elv eleve rossz, illetve megoldhatatlan, hogy mindkét irányban működjön. Az új magnóknál a szalaggyűrés kérdését egyszerűen a hang- és tracking fej előre-hátra döntésével kompenzálják. Ha a görgőbeállítás miatt lefelé nyomja, vagyis alul akarja gyűrni a szalagot, a fejet hátradöntik. Ezáltal a szalag csak a fej alsó részén feszül, és felfelé akar kúszni. Így viszont a szalag megnyúlik, az alja kifodrosodik, és a magnóban a felső széle fellazul a videofej és a görgő között, miáltal a hangfej előtt lazán fut, hullámos lesz.
Ha a szalag fölfelé akar kibujni, akkor előrefelé döntik a hangfejet. Ezt bárki megnézheti, kukkantson be a kaziajtón, és meg fog döbbenni, hogy a videók hetven százalékának a hangfeje nem párhuzamos a környező szalagvezetőkkel, és a tengellyel. Ide-oda döntögetik, mindegyik más.

Elvileg azért van a gumigörgők belsejében egy pici golyóscsapágy, mert annak van oldalirányú holtjátéka, tehát a görgő billegni tud, ami azért van, hogy mikor a tengelyhez nyomódik, teljesen párhuzamos állásu legyen vele, így a nyomóerő tökéletesen eloszlik. Csakhogy előre-hátra forgás közben ez a szög elmozdul, pont a flexibilitása miatt. Ha jobbra dől pl 0.5 fokot a görgő, lenyomja a szalagot. Ha visszafelé megy (REW), akkor meg felfelé. A baj az, hogy az irányváltás miatt nem lehet hatékonyan kompenzálni ezt a hatást, mert ha az egyik irányban javítunk a helyzeten, a másik irányban még rosszabb lesz. Ezért van az, hogy egyes NEM HIFI videóknak FF funkció, másoknak REW után eltompul a hangja, és csak jó 5-8 s után tisztul ki újra. Ekkor ugyanis a szalag fel-le úszkálása miatt (kb 0.5 mm) a hangfej azimutja (tökéletes függőlegessége) a szalaghoz viszonyítva megváltozik. Emiatt előfordulhat pl hogy összerendező vágás során is fellép a hangtompulás. HIFI hangsávon ez ugye szerencsére nem jelentkezik.
Ezért ajánlom mindenkinek, hogy hat fejes hifi videot vegyen, ezt a problémát legalább kiküszöbölheti.
Sajnos a baj az, hogy a görgő nyomóereje nagy, a szalag vékony, és puha, így semmilyen szalagvezetővel nem kényszeríthető helyes pályára a szalag, sőt, minél agresszívebb a szalagvezető, annál inkább csipkézi, felhajtja a szalag szélét. Ezt tehát csak a görgő lehető leg optimálisabb beállításával, és a hangfej döntésével lehet elviselhető értékre hozni. Én már sokszor próbáltam, görgő nyomóerő változtatás, pozíció változtatás, tengelyének függőleges döntögetése, hangfej döntögetése mind előfordult, általában legalább 6-8 munkaóra után stabil, sokáig megbízható eredményre jutottam.

Előzmény: WEGA (702)
WEGA Creative Commons License 2002.04.22 0 0 702
pan-622 nem csak a görgő a hibás,hanem a görgőt tartó igen hajlékony lemez-kar !!!
ha ez elállítódik vagy eleve rosszúl van
beállítva akkor gyors-vissza nézéskor gyüri a szalag alját,mert ez a leggyengébb pontja a mechanikának !!(túl közel van a görgőhöz a szalagvezetö )pár fokos eltérés a kar és a görgő-
stift beállításnál,már rossz az egész!!!sajnos ezért az új magnók között is találni rossz beállítású kart !!!
Előzmény: HARLI (692)
Stasis Creative Commons License 2002.04.22 0 0 701
Sziasztok,

Video vételen gondolkodok, és ki is néztem 2 sony-t : SLV-SE810 és a SLV-SF99EN. Mit gondoltok erről, van-e valakinek valami tapasztalata ?

csibesz Creative Commons License 2002.04.22 0 0 700
Megnéztem otthon: Fuji Super High Grade HI-FI!!!
MM-ben kapható, csak a kivitele más, mint az angolé.
Előzmény: MeliZoli (699)
MeliZoli Creative Commons License 2002.04.15 0 0 699
csibesz

Az SHG HiFi-t /az angol Fuji oldal szerint/ láttad vagy a simát?

SHG

SHG HiFi

Előzmény: csibesz (698)
csibesz Creative Commons License 2002.04.15 0 0 698
A keresett Fuji kazettát jelenleg is lehet kapni,csak már más a tok kivitele.Nem sok jó tapasztalatom van vele S-VHS-ET használatra:nagyon szemcsés lesz a kép.
Én nemrég vettem PDM CD-R-t.
Előzmény: MeliZoli (687)
Áda Creative Commons License 2002.04.14 0 0 697
Sziasztok! Szeretnék venni egy
Panasonic NV-F65-öst. Ha tudja valaki, hogy kb. mennyibe kerül mostanában egy ilyen, légyszi írjon.
HARLI Creative Commons License 2002.04.08 0 0 696
Igen, az kár, hogy nem SVHS. Az említett JVC-kben nem bízom, mert egyszer volt egy olyanom, alig bírtam megszabadulni tôle, csomót buktam rajta. Tisztára kicsipkézte a szalagot, pláne 240-est. Amúgy a MM-ban mikor a philipset megvettük faternak, ott volt egy ilyen JVC belsejű arany Philips, és épp ecsetelni kezdtem az eladósrácnak, hogy na, ez aztán videó, mikor mondta, hogy ja, egy napra vitték el, és összegyűrt egy kazattát, úgyhogy menten visszahozták.
2 tanulság: 1- ami szar, az szar, akár JVC, akár Philips van ráírva, 2-soha ne vegyél meg felbontott dobozú, vagy polcon álló terméket.
Előzmény: MeliZoli (695)
MeliZoli Creative Commons License 2002.04.07 0 0 695
A Pana-on lehet. Az én NV-HD680 is lehet és nekem nagy szükségem van rá mivel a különböző müholdas átjátszáknál nem igazán stimmel a balance.

Hát igen az SLV-SE1000 az egy nagyon korrekt video volt a Sony-tól. A baja mindössze egy volt, hogy csak VHS.

Előzmény: HARLI (693)
MeliZoli Creative Commons License 2002.04.07 0 0 694
Nekem szükségem volt nem olyan rég egy második videora. A választás már régóta érlelödött bennem de nem tudtam dönteni. Pár dolog ami biztos volt, hogy SVHS legyen és benne kell lennie a TBC-nek és a felvételi jelszintnek.

Tavaly decemberben a Philips /pontosabban a Herta/ csinált egy akció miszerint a VR-1600 /ami a JVC HR-S8700 felel/ 100ezer adták. Az okos fejemmel addig hezitáltam míg elfogyot. A netto nagyker árát nem is mondom mert sokan szívinfartus kapnának.
Most ugyanezt a gépet az eredeti JVC néven vettem meg "némileg" drágábban.

Amit sokszor mondtam a SVHS videok azok a Panasonic kivételével mind JVC, hiába van ráírva az, hogy Philips vagy Thomson. Egyébként a Philips - JVC "házasság" már régóta megvan, nem újkelletü dolog. Onnan lehet felísmerni, hogy a kijelzőn van egy felvételi jelszínt kijelző ami felfelé szükül, valamint a mechanika is detto egyforma.

Előzmény: HARLI (692)
HARLI Creative Commons License 2002.04.07 0 0 693
Balance-t tíz évnél nem régibb videón kizárólag a Sony SLV SE-1000-nél láttam, de használnom eddig nemigen kellett. De hát az hivatalosan kb 250 KHUF volt.
Előzmény: MeliZoli (691)
HARLI Creative Commons License 2002.04.07 0 0 692
Jó kérdés: azt nem.
Amit írsz, az így igaz. A Philips egyik legmagasabb kategóriájú, arany szinű gépében, és a Thomson ugyanilyen, ezüst fémhatású előlapos gépében is egy egy JVC videó van. Kérdés: A cégek mit gyártanak egyáltalán? Ezeknek a műanyag dobozát is a JVC gyártja, vagy azt a Philips, és a Thomson? Vagy az összes videó műanyagrészeit Taiwanban csinálják, és mindenki onnan veszi?
Érdekes kérdések ezek.
Más story:
Kibeleztem a szar Pana 622-esemet, folyton felgyűrte a szalag szélét képkeresés üzemmódban. Kiderült, hogy pl a gumigörgőnek már nem golyóscsapágya van, hanem egy szar kis műanyag siklócsapágy. Na, gondoltam, veszek bele golyósat. 6mm átmérőjű. SKF aszongya: 2800 Ft. Na, mondom, ez kissé brutális, lemegyek megnézem az elektronika boltban, van-e még golyóscspágyas utángyártott görgő, veszek, azt átrakom. Kerek szemmel nézik félszeg kérdésemet, aszongya hát MINDEN görgőben golyós csapágy van! Mutatom az eredetit, nem hiszi el, hogy ilyen gagyi szemetet raknak bele a Panasonicba. Megnézi a készletet, persze van, komplett görgő golyóscsapággyal 850 Ft. Beraktam, többé nem akarta széjjeltépni a kazit. Ennyi. Műanyag csapágy olcsó, jó lesz az is, hadd szopódjon szét a marha vásárló. Lehet, hogy a Panasonic is az SKF-től kért árajánlatot?:))
FÖRTELEM EZ A VILÁG, GYEREKEK!
Előzmény: MeliZoli (691)
MeliZoli Creative Commons License 2002.04.07 0 0 691
Én nem egy olyan Grundigot láttam ami egy az egyben ugyanaz volt.
Egyedül a menüben voltak némi eltérés ami szogáltatás mássága miatt volt magyarázható.

Tudomásul kell venni itt már nincsenek csodák. Nincs az, hogy minden egyes gyártó külön külön gyárt készüléket.
Az újságok hülyesége az, hogy ezt eröltetik. Nem egyszer két teljesen ugyanaz a video csak más név alatt teljesen más minösítést kapott /Aiwa - Lg/.
A magas típusszámú darabok lényegesebben jobban muzsikálnak minden tekintetben mint az alapkészülékek. Ott pl. nem egyszer más is a belső felépítés erre jó példa a Philips.

HARLI
Kérdés: balance-t tudsz állítani?

Előzmény: HARLI (690)
HARLI Creative Commons License 2002.04.07 0 0 690
A grundig 46-ba kerül. MeliZoli szerint a Grundig egy az egyben philips. Nade akkor miért van tökmás fuónyüve? Vagy a 15ezres kétfejes philipssel azonos? Mert abba még nem néztem bele, de a Philips fejdobja jellegzetesen más, mint bármelyik más gyártmányé. Összetéveszthetetlen.

De van tovább is! Visszavittük a szemét hulladékot, és ráfizetéssel egy Philips 820-asat vettünk, mintegy 75-ért. Bocsika? Karácsonykor még 129900-ért nyomatták.
Nagy, ezüst, elég nehéz, elôlap gombjai háttérvilágításúak, és nem ilyen kattanós gombjai vannak, hanem puha gumis, egyedi megoldás. Belenézve ötven klasszissal veri a mai szemeteket, a babákat külön felszerelt fogadóegységek tartják, a meghajtótengely FELSÔ csapágyát pedig alumínium öntvénybe szerelték. Az egész tele csavarral, rugóval, ezernyi alkatrész, sôt DRÓTOK is vannak benne, rüfcével odafogatva itt-ott. Micsoda múlt századi barbárság!!!. Hátul 2 Scart, Hifi hanghoz RCA IN-OUT, +antennacuccok. Elöl még +egy kamera bemenet.
A futómű gyors, precíz, nem csattog. Elôre-hátra 1/5-tôl 2x 5x 7x 11x keresés, Jog, Shuttle. Index keresés szintén. Kijelzôn hangerôszint jelzô +10dB ig (bírja is, be van téve a Hifi torony egységei közé, CD-rôl vettünk rá jazzt a hátul lévô RCA BEMENETEN át -van erre külön AUX bemenetválasztás. Szóval a legszemetebb 499 Ft-os világoskék maxellre +10-ig kivezérelve hibátlan, nem lehet megmondani, melyik a cd, melyik a video! Persze elôlapon manuális szintvezérlés is van.)
Számláló korrekt, óra, vagy kazi elejétôl, berakás óta, és hátralévô idô, minden szalagra automatikus hosszérzékeléssel. Ugyanez kérhetô OSD ben is, egy gombbal. Menü pofonegyszerű, auto hangolás, áthelyezgetés, programozás gyerekjáték, a táv kellemes, kézbe simuló, remek gomb elhelyezéssel, áttekinthetô, élmény kézbe venni, van reklám-átugrás két perces lépésekben, minden tv távirányítás funkcióval, 6 métrrôl 20fokos szögben oldalról is működik.
Képminôség egy gombbal ugratható lágy, normál, éles, ragyogó állásba, hang HIFI-L-R-Normal-Kevert, a hangzás pedig beszéd, általános, zene, virtual surround állásba. Surroundnál tágítja a teret, kiemeli a középmagasakat és szétdobálja a szobában. (2 hangfal!)
Nem csak saját, de minden kazi menten stereo, egyszer be nem sercegett LP-s felvételeknél sem. Az állóképen soha nem kell korrigálni, léptetés elôre-hátra kiváló.
Egy érdekes dolog van, nincs REC PAUSE üzemmód. Indítás RECcel, és stopnál a kijelzôn két függôleges csík jelenik meg, kvázi az a Pause. Audio dubbingot nem próbáltam, mivel nemigen foglalkozom normal hangsávokkal. Egy biztos, a vékony szar maxellt nem csipkézte ki erôteljes nyüstölés során sem.
Összegezve NEM ÉRTEM, mi az, hogy a philips szar? Mutasson valaki 75-ért BÁRMILYEN videómagnót, ami ezt kép, hangminôségben, és szolgáltatásban megközelíti. Izgatottan várom!
Nekem bizonyíték kell, nem ígéret!

Gung-Ho Creative Commons License 2002.04.07 0 0 689
Macika
Ezt írtad (676):
„Igen, csakhogy az „írható DVD” – tudtommal – még nem jelenti azt, hogy lejátszható is lesz asztali készülékeken. Legalábbis tudtommal 3-400e Ft-os árig manapság nem lehet olyan készüléket kapni, amivel lehetne a gyári filmekhez hasonlóan lejátszható lemezt produkálni.”

Az én 60e forintos asztali DVD lejátszóm lejátssza a DVD-R-t, vagyis az „írható DVD”-t, úgyhogy rosszul tudod. Szerintem a házi videók rögzítésére kiváló, egy DVD-R pedig 2000 Ft körüli áron van.

Előzmény: Macika (675)
MeliZoli Creative Commons License 2002.04.07 0 0 688
A probléma csak az árában van. Ezenkivül még a Thomson és Philips csinál ilyet de ez is JVC.

Egyébként a Sztereo magazinnak ne higyjen senki. A tesztjei semmit nem érnek, olyan abszurd eredmények is szoktak jellentkezni, hogy az embernek feláll a szőr a hátán. A lapban álltalában semmi nincs, mi csak elkérjük az újságostól és délután vissza is visszük, mert gyorsabban átlapozzuk mint a Tv újságot.

Egyébként, hogy mennyire okosak:
Tesztelt készülék egy JVC video
Hátrányok: a felvétel 7mp késéssel indul el

Persze ha a BEST rendszer be van kapcsolva és nem végzed el a kalibrációt a felvétel előtt a Pause/Rec gombbal, de ha kikapcsolnák akkor még erre sem lenne szükség.

A másik évekkel ezelött amikor a Pana már rég nem öntvénymechanikával gyártotta a gépeit.
Sztereo: a Panasonic videokban a stabil problémamentes müködés érdekében egy öntvénymechanikát használnak.
Szó szerint nem ezt modták /az újság nincs meg, de a lényeget megjegyeztem/, de a mondanivaló ennek felelt meg.
Egy propaganda lap aminek nem igazán érdemes a szavára adni legalábbis szerintem.

Előzmény: gyoz_tesh (679)
MeliZoli Creative Commons License 2002.04.07 0 0 687
Ezen sajnos nem kell csodálkozni mivel a Grindig egy az egyben egy Philips már évek óta amióta a holland gyárhoz tartoznak.

Kazetta:
Nekem a BASF abszolute nem jött be. A HiFi Master Pro nagyon szemcsés képet adott /lehet, hogy ezzel az eggyel volt pechem/, a többitől sem ájultam el. Az újrahasznosítható papírtok pedig maga a gagyi netovábbja.

Tdk
EHG részemről még mindig a legkeresetebb kazi annak ellenére, hogy már szegcselik

Sony
Semmi extra, de egy előnye van, hogy a Vivax és a HiFi Vivax olcsóbb mint a többi hasonló kazi. A Vivax ára néha nagyon kedvező is szokott lenni és azért ez nem egy Sony CD /ami egy borzalom/ kategóra.
A pro-x biztos, hogy jó, de az ára nagyon magas amiért az ember már S-VHS kazit vesz, ha ilyen videoja van.

A többi márkáról nem írok semmit mivel nincsenek olyan nagy számban. Röviden annyi, hogy egyik sem okozott csalódást /Maxell, Fuji, Pana/.

Kérdés
Amit "csibesz" is kérdezett, hogy látott e valaki már Panasonic HD Mater kazettát, illetve ismeri e valaki a Fuji lenti kaziját /itthon még nem láttam, csak az angol oldalon/, mert ki szeretném probálni de nem láttam még sehol.

Még valami, hogy itthon kapható e valahol Scotch illetve PDM kazetta?
A PDM egyáltalán gyárt még kazettát?

Előzmény: HARLI (685)
gyoz_tesh Creative Commons License 2002.04.06 0 0 686
"Auto tracking a saját felvételénél is hat másodpercig szarakodik, mire bejön a sztereó hang, a normal hangsáv hangereje meg a fele a hifinek."

Ismerős jelenségek! Thomson - nálam ugyanez a helyzet. Sőt, a kijelzője dettó: óra, rec, play, src - ennyit tud.
Szerencsére eddig precízen működik, most lesz féléves. Képileg és hangilag (sztereó sáv) is korrekt.
Mennyibe került ez a Grundig?

-------------------------------------------------

Videókazetták: még mindig a BASF (most már Emtec néven) jön be leginkább, és a TDK, főleg az EHG (bár ezt a márkát annyian szidták már a topicban... mindenesetre nekem még nem volt vele bajom)

Előzmény: HARLI (685)
HARLI Creative Commons License 2002.04.06 0 0 685
A minap feliratkozott a listára mégegy márka, amit SOHA TÖBBÉ NEM AKAROK HALLANI: GRUNDIG
Fater vett egy 6 fej hifi stereo videót, gyári hibás volt a fejdobja, remegett a kép, belenéztem, kb 25 alkatrész van benne, minden ilyen fos vaslemezbôl hajlítgatva. A szalagvezetô babák alapja műanyag, és már nincs semmilyen fogadóegység, ahová be kell illeszkedniük mikor a szalagot felfűzi a fejre, egyserűen egy puklit sajtoltak az alaplemezbe, az akasztja meg a babákat. FÖRTELEM! A szalag felsô széle a fejdob elôôt és után is úgy lebeg, mint a fos, az alja meg feszül, majd szét szakad. Kijelzôn csak óra, meg play felitat bír váltakozni, a kép meg jó zavaros, az élek szétesnek, hullámos, az Auto tracking a saját felvételénél is hat másodpercig szarakodik, mire bejön a sztereó hang, a normal hangsáv hangereje meg a fele a hifinek.
SENKI NE VEGYEN GRUNDIGOT! SEM...
csibesz Creative Commons License 2002.04.03 0 0 684
Szóval már a Panasonic sem Japánban készül?Nem is figyeltem erre,nekem az kapta meg a szemem,hogy az újakat már nem kezelték gombaölő szerrel.Lehet,hogy a régieket sem?
Jelenleg Fuji kazettákat használok.Bár ez is EU termék,de ezek között kevés a selejt.A TDK mostanában nem ér egy kalappal sem,mióta nem csavarozzák,hanem ragasztják a tokot.
Lehet kapni valahol Panasonic HD Master VHS kazit?Ugyanis mindenütt csak VHS-C van, még a Pana boltokban is.
Előzmény: clark (683)
clark Creative Commons License 2002.04.02 0 0 683
Hali!Tud valaki nem EU gyártmányú videokazit?Amióta a Panasonic kazi nem Made In Japan azóta egy rakás sz§&@r!Átnyálaztam a Media Markt-ot de semmi Japánt gyártmányt sem találtam.Üdv
HARLI Creative Commons License 2002.03.01 0 0 682
Láttam képen: egy rakás fos, és aki megvette az örülhet, vett egy ilyen szuper videót!
Két fejes, mono, SEMMILYEN kijelzése nincs (gondolom OSD-s) a képe gondolom az életlen kategória, a hangja a még elfogadható. Nem tudom, hol maradnak meg ezek az eladhatatlan termékek, vagy hol minősíti a TÜV életveszélyesnek, és tiltja ki a kereskedelmi forgalomból, de MINDENT BELE GYÍKOK! Álljatok sorban száz órát!
Mindenesetre az aproneten a fasz nepperek küzdenek mint a hasas macska, hogy találjanak még egy olyan barmot, akit érdekel, ráadásul 30% késedelmi felárral. Valahogy nem sikerül elpasszolni. Úgy sajnálom őket!
Előzmény: Asszem (681)
Asszem Creative Commons License 2002.02.28 0 0 681
Na, senki nem vett a Médiában, vagy az Elektro-Lakatosnál 10 ropis videot???
Élménybeszámolót akarok :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!