Énhozzám tegnap csöngetett be két nem éppen fiatal asszonyság. Egy fárasztó 36 órás ügyelet után nem igazán erre vágytam. Láttam a kezükben a Zőrtoronyt (már jól ismerem, mert a kórház várójában is otthagyják szanaszét). Tehát eléggé lefáradva mondtam, hogy nem alkalmas. De ők csak mondták a magukét. Erre elmondtam az ismert mondást: Nem adunk elt semmit, nem veszünk semmit és nem térünk át semmilyen hitre. (Kutyánk nincs.:) Erre aszongya az egyik: ez már a végidők kezdete. Betelt a pohár, azt mondtam: Igen, pontosan így van, ezért ez a mi beszélgetésünknek is a vége - és becsuktam a kaput. Sajnálom fiúk, de ez nálam már kimeríti az erőszakosság fogalmát.
Kicsit off: (Ez nem Jehova-ügy, de azt is szeretem, mikor midenféle féymásolt igazolvánnyal éhes gyermekek adomány-ügyében csöngetnek. Ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy nekünk mit hoztak, hiszen itt is van 4 gyerek. Távoznak...)
Ha az nem ERŐSZAK ,TOLAKODÁS ésSZEMTELENSÉG ,hogy egy vadidegen embert megállítunk beszélgetni, azzal a nem titkolt céllal ,hogy tökéletesen átformáljuk a világnézetét akkor mi az ERŐSZAK A SZEMTELENSÉG ÉS A TOLAKODÁS ?
Nem ferdítettem el a mondanivalódat. Én újvárinak adtam hitelt, majd pedig azt találtam én magam, te helyesled, ha nagytestű kutyával, egyebekkel fenyegetik a JT aktivistákat. Nem állítottam be semmilyen szónélküliséget, stb. Nem kell magyarázni, fogalmazgatni, és nem érdekel, mi volt az előzmény, amit tanácsoltál, illik a te (szerintem) iszonyatos mivoltodhoz. Iszonyatosnak tartom, hogy téged áthat az erőszak, az erőszakos megoldások utáni vágy és az ilyen tanács.
A te iszonyú mivoltodnak csak egy kis része (de nagyonis illik a többihez), hogy te kutyával fenyegetnél embert, és hiába tiltakozol, hajladozol, nem hiszek neked.
Engem nem érdekel, te mit fogalmazgatsz, hanem úgy vagyok ezzel, szerintem aki ilyesmit tanácsol, mint te, ilyesmivel egyetért, mint te, az ilyen is szerintem.
Szóval a nickeden olyanokat írtál, amikből én erre jutottam, és ezt tanúsítom.
Egyébként pedig én felelek Isten és a fórumtársak előtt ha hamis vagyok. De, hogy a te fogalmazgatásaidnak, stb. hajoljak, ugyan mire fel?
Én teszem a tanúságomat ellened, te is tegyed ellenem.
Nem jelentettem fel boozefightert, hanem SOS szólt, én meg aszontam, hagyni kéne.
De én olyan vagyok, aki olykor megfelel. Most is megfelelek boozefighternek, aki szerintem iszonyú ember.
De én már csak annyira sem akarom őt feljelenteni, hogy moderálják, inkább maradjanak meg szólásai, az iszonyatosak is, hogy mások figyelmét fel lehessen rá hívni.
Gorillánál nézd meg az előzményt. Őt zaklatták. Ezt még Újvári is beismeri, hisz kapcsolatba akart lépni az illetővel. Ott se mondtam, hogy uszítsa rá a kutyát, csak azt, hogy ne hívja vissza, ha az illető be akar menni.
A másik egy történet.
Nem tanácsoltam azt, hogyha bejön, szó nélkül engedje rá a kutyát, ahogy te beállítottad. Azt mondtam, ha zaklatja, és felszólításra nem hajlandó távozni, akkor. És jogilag se, erkölcsileg se találhat senki semmi kivetnivalót abban, hogy valaki jogos birtokáról a nemkívánatos személyt eképp távolítsa el.
És mivel te elferdítetted a mondanivalómat, hogy ne úgy hangozzon, ahogy előadtam anno, hazudtál. Másrészt ha állítasz valamit, előbb ellenőrizd le! Ennyi idősen ennyi eszed lehetne...
Valamint azért nem tagadtam, mert nyaraltam, elvittem kicsit szülés előtt az asszonyt, hogy kettesben legyünk, így nem voltam netközelben, ezért nem tudtam illően megfelelni.
Látom hiányoznak a tanítványok ebben a nyári tanítási szünetben :-))
(tudom, ha nem is mondta, célzott rá .... de ha azt sem, akkor gondolta ... ha meg mégse, akkor gondolhatta volna)
De lehet, hogy a próféta egy téren hasonló szakma mint a politikus - többet kell tudnia elviselni mint az átlagembernek, és talán ezt még az index moderátorai
is figyelembe veszik. Booze' írásai a "költői munkásságának része".
Azt gondolom itt az egész téma offtopik, mert feljelentésekhez ott van a moderációs topik - ott teljesen legális, erkölcsös és ON.
Újvári írta ezt a kutyás dolgot rólad. Lehet, hogy tévedett. Én akkor sem hazudtam, mert te eddig nem tagadtad, noha régóta szemedre lett hányva.
De megnéztelek, és tudod, mit találtam? Idézek:
A Jehova Tanúi tévtanításai topic boozefighter válasz | megnéz 2004.06.11 11:06:21 (4966) Akkor építs fel egy masszív kerítést, és tartsál valami nagytestű kutyát. Ha jön a térítő, mondd neki, hogy térítse meg a kutyát, majd ha sikerül, megpróbálhatja veled is. Előzmény: GORILLA (4960)
Jehovások lerázása topic boozefighter válasz | megnéz 2004.01.12 09:46:38 (17) Az egyik haverhoz becsengetett két ilyen harci bárány, és megkérdezte, hogy meghallotta-e már Jézus szavát. Mondta, hogy igen, a környéken mindenki meghallotta. Néha kicsit hangos, rá kell szólni, akkor elkussol. Jehovisták csak néztek, mint Rozi a moziban. -Maga elcsendesíti Jézust? -Simán. Figyeljetek? Jézus, gyere ide! És odajött a bullmasztiffja. A jehovisták szóhoz se jutottak. A haver mondta nekik, ha megtérítik a kutyát, és ha rá tudják venni, hogy engedje be őket, ő is megtér. Még mindig nem jehovista, és valszeg nem is lesz.
Én annyira nem hazudok, hogy jó sokszor írtam e fórumra, az egyetértést súlyosabb véteknek (bűnnek) tartom, mint magát a vétket (bűnt), amivel egyetértenek.
Te pedig, boozefighter, egyetértesz a kutyás haverral, sőt, tanácsolod ezt a kutyás dolgot.
Azaz lehet, hogy nem eresztettél kutyát a JT ügynökökre, de tanácsolsz hasonlót, így megáll, amit írtam rólad, hogy kutyát eresztenél.
Mivel pedig gyorsan ment ezeket rád bizonyítani, mondhatom, boozefightert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.
De azzal egyetértek, ha nemkívánatos személy bejön hozzám, és felszólításra nem akar távozni, akkor alkalmazhatok erőszakot, akár kutyát is uszíthatok rájuk.
Ja: és nem én vagyok Hunyadi Mátyás.
Ma6ma: ne írd félre a nickem, főleg ne buzizz le, én se bántottalak.
Újvári: még mindig nem írtad le, hogy mi alkotmányelleneset írtam, gyanítom nem is fogod, merthogy nem írtam olyat.
A modi vette elő. Akinek végülis igaza van, nem szép, ha ilyen fenyegetőzések, meg mocskolódások vannak egy vallás-filozófiai fórumon.
Én nem vettem volna elő, azaz csakugyan jobb lenne a felejtés.
Egyébként valószínűleg boozefighter reinkarnálódott Hunyadi Mátyás néven.
Jó dolog ez a nick, meg net, ezek a szokások. Ez jó a név nélküli, arc nélküli nethősöknek, egyik nicken leszerepelnek, csinálnak másikat, ahol tiszta lappal folytathatják. Sőt, sokan egyszere működtetnek több nicket, egyiken hátbaveregetnek, a másikban döfnek.
Az meg régi gyerekes csíny, kitolni az emberrel, és röhögni lehet rajta, hogy hihihi, nem is tudja, ki volt. Ezt is magas fokon lehet művelni a neten.
Szerintem hagyni kéne, mert akkor a tanúságom is hiábavaló lenne, vagy hamis.
Egyébként meg ilyesmi szín is kellhet, mire ragadtatják el magukat egyesek, ha hitről-hívőkről, meg hasonlókról van szó. Ez mindig is nagy indulatokat keltett, valahogy illik a valláshoz. De mondom, több hetes már a dolog, lecsillapodott, tán jobb lenne hagyni.
Bárki olvashatja boozefighter szólásait. Azt utóbbiak között jónéhány gyalázkodást, meg veréssel való "vitamegoldást" olvasni tőle.
Hogy boozefighter kutyát eresztene emberekre ha nála jelentkeznének, hogy hitük szerint hirdetnék Istenüket, újvári említette, ezt is könnyű megtalálni (ezt régeben írta).
Nem olvastam vissza. Szvsz a jehovások (melléknév akkor kicsi, nem?) erőszakosságának hátterében nagyrészt az áll, hogy az emberek többsége nehezen mond nemet, nehezen kezeli az udvariaskodást, nem tud kommunikálni. Ezt már ragadósabb kéregetőknél tapasztalom, hogy tehetetlennek érzem magam, mert ha udvarias vagyok, akkor marad és tovább nyomja, hogy lécccciii csak egy kis aprót, hát biztos van. És akkor jól rábunkózok, hogy nincs b+, és otthagyom, és egy idő után már szó nélkül elmegyek mellette és levegőnek nézek mindenkit, aki az utcán leszólít. Mert jog, nem jog, én olyan ember vagyok, aki tudja, mit akar, ha adni akarok vkinek, akkor odamegyek, ha dolgom van, akkor meg nem érek rá. Mások persze, sokan kószálnak céltalanul mindenféle értelemben véve. Namindegy. Szóval még egy érett, felnőtt embernek (nem én..:) is kurva nehéz egy ilyen szitut megoldani, a mai jellemzőbb társadalmi szinten meg, amikor mindenki szocializálatlan idegbeteg türelmetlen paranoiás mittoménmi, hát nem csoda.
Na, szóval becsöngettek az előbb, itt svájcban. Azt hitték olasz vagyok, de mondtam, hogy english please, és közben reménykedtem, hogy ezzel jól kifogok rajtuk.. :) de nem nyert. Hát leizzadtam magamban. Mert nem csak az a lényeg, hogy hagyjanak békén, meg menjenek el, hanem az is, hogy az egész ne legyen ciki, ne érezzem magam kellemetlenül se attól, hogy sértően viselkedem, se attól, hogy bármit is rámtukmálnak. Mert mégiscsak két jószándékú kultúrált és ártatlan ember áll ott, nem tehetnek róla, hogy én magamban azt gondolom, hogy menjenek el a jó büdös p*csába. Ugyanakkor, ha elbizonytalanodom, ha öööö meg üüüü, akkor joggal hihetik azt, hogy épp a nekik való terelgetendő bárányka vagyok. Szerintem a legtöbb ember, aki baromira tudja, hogy márpedig őt hagyják békén, mert nem érdekli, mégis egy ilyen egyik lábról a másikra álló, felhőkre bambuló "jajistenem micsináljak" viselkedést mutat, mint akinek télleg eligazításra van szüksége.. vagy ha már jól felhúzta magát a nemlétező belső konfliktuson, akkor bunkó lesz.
Szóval én is éreztem ezt a feszültséget magamban, hogy vissza kell tartanom, hogy "húzzatok a francba, azt hittem a postás hozott valamit bsszameg", de mégsem etethetem őket, nincs értelme hülyét csinálni belőlük, hogy "najóvan, akkor 20 percet kapsz mondd el, persze leszarom, csak hadd legyen neked jó". Szal nemet mondani nem könnyű.
Szerencsére egyből a tornyos újsággal indítottak, amire ránéztem ahaaaaa, és egyértelmű jelét adtam, hogy "ja mindent értek", így nem kellett ádámtól vagy a világvégétől indulniuk, egy ahával megúsztam a sztorit, majd közöltem, hogy sok a dolgom. (Már ez is hazugság, de annyira rosszul esett volna azt mondani, hogy nem érdekel, mert nem igaz, mert érdekel, de nem így, és nem ez. Megbántotta volna őket, vagy szomorúak lennének, hogy ha nem vagyok benne a bulijukban, vmi ilyesmi érzésem volt.), namindegy, ekkor már szedelődzkötek elfele, csak nekem akarták adni az ingyenújságjukat. Dehát úgyis kidobom. Most vegyem el más elől, mégiscsak pénzbe került, csak azért, hogy én ne érezzem magam kellemetlenül előttük? Vajon hányan, hányszor verik át őket ezzel a "najó addide te szerencsétlen" gesztussal? Hát vettem egy nagy levegőt: "köszönöm, de nem fogadom el". Ez jó volt. Nem vitatéma, nem kell meggyőzniük, mert nincs indoklás. Tény. Azt hiszem, ez sokkal rendesebb volt, mint mosolyogva, köszönve átvenni. Visszatették, és udvariasan távoztak. Azt hiszem, most mindkét fél "megúszta".
na, bocs, hogy hosszú volt, csak most így frissen gondoltam, kianalizálom a dolgot :)
Hagy teljesüljön kívánságod! Én magam egy időben mint mágnes vonzottam a Tanúkat - valószinűleg sugárzott rólam valamilyen hajlandóság szerű. Annál is inkább, mert nagyon kedves célpontja voltam s vagyok a biztosítási ügynököknek is ... és ugyebár a kettő valahol a végtelenben találkozik.
Nos, annyit tapasztaltam, hogy a Tanúk mindig nagyon udvariasak voltak, ha érdeklődtem akkor akár egy óráig is beszéltek, ha elutasító voltam, akkor azonnal távoztak. Később egy nagyon jó barátom is Tanú lett a felesége hatására, és semmit nem változott a viszonyunk (igaz, hogy nem próbál meggyőzni engem, én meg őt nem)
Úgy vélem, hogy egyéni képesség az, hogy meg tudjuk-e kultúráltan mondani valakinek, hogy köszönjük a jóindulatát, de nem kívánjuk a segítségét. Ebből a szempontból sokkal nagyobb bajban vagyok azokkal az emberekkel, akik megkérdezésem nélkül mindenféle szeméttel (reklámmal) dobálják tele a postaládámat, és naponta szó szerint takarítanom kell a mellette lévő kukába.
Sok esetben el is fogadtam tanúktól kiadványokat, és egész polcnyi van otthon Őrtorony kiadványokból. Őszintén szólva teljesen másirányú világképet sugároznak mint az enyém, de ahhoz számomra is alkalmasak, hogy az eltérés mibenlétét konkrétan tisztázzam - mitöbb a gyerekeimmel is elbeszélgetek róla ... hagy ismerkedjenek azzal, hogy mivel találkozhatnak a világban, és én mit nem választottam.
Hogy jogellenes lenne becsengetni egy magánlakásba, azt kétlem - bár a saját izlésemnek nagyon nem felel meg - inkább látom szívesen leírva, amit ha akarok elolvasok, ha akarom nem. Ezt a fórumot is azért kedvelem, mert ha valaki szörnyűséges dolgot mond pl a Bibliáról (vagy bármiről) és nekem nem tetszik, akkor nem olvasom el, ha meg igen akkor elmondhatom, hogy én pedig másként látom .... kész frankó ez a net:-) De pont ezért "boozefighter" is elmondhatja miként véli. Azt nem gondolom, hogy egy topikban bármit is el "kellene" dönteni - végül is csak időtöltés ez itt, bárhogy is dramatizáljuk.
Azok akiknek bizonytalan az önképük, bizonyára fenyegetettségként élik meg a másfajta világképet, és Tanúk által felvázolt jövőképet ... végül is nem sokan szeretik ha azt ígérik nekik, hogy meg fognak rohadni, pusztulni, égni ...stb, vagy azt, hogy amit eddig gondoltak a világról az marhaság. Magam annyit szoktam rá mondani, hogy "oké rendben" - talán önmagunktól függ a legjobban miként éljük meg a világ jelenségeit. A világ (élővilág) egyik jelenségei a Tanúk.
Én pedig megteszem tanúságomat boozefighter ellen. Mindent igazolni tudok, idézettel, minden úgy van, ahogy írom.
Ő velem úgy "vitázna", ha szóval nem megy neki, erővel, ököllel, ketrecharccal, stb. Mert olvasta írásaimban, gondolom, hogy tavaly nagyon megsérültem, jobb vállamról az összes izmom leszakadt, és teljesen nem is állt helyre. Hát erős harcos lett (igaz, nem vállon felül). Ja, a sérült ember nem vitázhat, mert ráfér a verés (szerinte), jön az ököl. Aki nyomorék, gondolom, egyenesen kussoljon, aki fizikailag sérült, baja van, kussoljon, különben verés, stb. Ha meg ép az illető, hát boozefighter meg fegyveres, gondolom, nem véletlenül választott ilyen "hivatást". Na ja, a hirdetőkre kutyát! Jellemző! És ő védené az embereket? Tőle kéne védeni őket!
Nos, ennyi telik a "doktor" úrtól. (Nem gondolom jogi doktornak, kedves újvári, ahhoz semmi műveltsége, emellett igen csapnivaló logikája van. Inkább valamiféle kommunista haverunkvagy politikai doktorátusa lehet, meg esetleg ilyen, afféle kommunista hathétalattdiplomátadunkhanemtudszsemmitakkorismertjóelvtársvagy diplomából néhányat szerzett valami katona-, vagy pártegyetemen).
Folytatom tanúságomat:
Életében jópárszor belérúgtak, de vissza is adta, írta büszkén.
Fő elve, ha vállon felül nem megy, hát menjen erővel, gyalázással, rágalommal:
Hogy velem nem bírt tisztességesen, billentyűzetére vette feleségemet: az asszony "beszélget" a postással?:-), írta. Feleségem csakugyan elvált tőlem, de nem más férfi miatt, hanem hitem miatt, azóta egyedül nevelem gyermekeimet...
Csakugyan, gyermeknevelésemről is alantasan gondolkodik, és így gyaláz engem: Betöröd a saját ablakaid, nekimész az ajtónak, adsz 2 pofont a gyereknek, és feljelentesz, hogy én bántottalak.
Jellemző ez a harcmodor, rá, gondolom, boozefighter valószínűleg ifjabb korában többször önmaga ellen fordult, tán öngyilkos is volt párszor.
Nagyon elgondolkodtató boozefighter fórumkodása, aki így gondolkodik, aki embert veréssel fenyeget, aki békés emberekre kutyát ereszt, aki így gyalázza vitabeli ellenfelét, annak feleségét, családi életét, valóban pszichológiai eset, nem fórumtárs.
Tartoztam ezzel a tanúsággal boozefighter ellen, mert rengeteget gyalázott embereket, és igen kifogásolhatóan írt olykor.
Ezt a tanúságomat lementettem, és olykor megteszem boozefighter ellen.
Ebből is látszik mennyire különbözőek vagyunk mi, a topic címében szereplő személyek.
Én úgy általában az Internetet jó dolognak tartom,akárcsak a televíziót.Ám ahogy ott sem nézek meg csak bizonyos műsorokat, úgy itt sem nézek meg nagyon sok oldalt.JT-it valóban óvja a társulat az Interneten található negatív dolgoktól.Ezeket nem sorolom fel, hiszen az már szinte demagógia lenne.Attól is óvja, hogy hiethagyottakkal ápoljon kapcsolatot, akár ilyen módon, akár máshogy.
Én JT-i nevében bocsánatot kérek, hogy előbb egy "bunkók vagytok, sziasztok" hozzászólást olvashattatok itt.Nézzétek el, hiszen különbözőek vagyunk.
Egyébként pofont mindenki kap az élettől, én is, ti is.Én nem érzem magam szerencsétlennek.
Bibliai kérdésekbe itt nem folyok bele, de ezt tartós Internet használatom alatt már megtanultam.Hozzászólok, de nem itt fogom meggyőzni az embereket.Ők maguk fognak elgondolkozni, és dönteni.
Egyetlen JT kiadvány sem állítja, hogy biztosan csak a megkeresztelkedett személyek menekülhetnek meg.Nem is tehené, már csak a sok speciális eset miatt sem.Csak egy példa:
Bár sok országban vannak JT-i, a föld kb 1/4-e olyan helyen lakik, ahol csupán 25000 tanú tevékenykedik össz-viszz.Nem tudni mit hoz a jövő, de maga a Biblia írja:"be sem járjátok...."
Mi lesz 1.5-2 milliárd ember sorsa ?Csak Isten tudja.De a világgal nem muszály sodródni.A döntéseidet te magad hozod.Aki lop,öl stb. nem azért teszi, mert más választása nem volt.Hanem saját nyereségvágyból.
De az ítélet Istené.Ő irányelveket adott a Bibliában.Az, hogy mennyire akarod tenni azt, és mennyire teszed, a te dolgod.
Én, amíg értelmesnek tartom a témát nem menekülök el.
Nem akartam sértő lenni, egyszerűen nem köntörfalaztam, nem udvariaskodtam. Tettem ezt két okból.
1. Csaba nem olvassa el, de remélem, hogy mások igen és csak akkor szólalnak meg, ha van mondanivalójuk és azt végig is hajlandóak beszélni.
2. Volt egy levél váltás köztem és Csaba között, mely ihletet adott ezen hozzászólásom megírásához.
Ha te nem értesz velem egyet, akkor rajta, beszéljük meg.
Furcsa dolog úgy válaszolni, hogy tudom, nem olvasod el. De hibáztál. Hibáztál azzal, hogy idejöttél. Ha valamit elkezdessz, akkor fejezd is be. Ne csak így hűbelebalázs módjára jöttem-láttam-mondtam, utána meg elszaladok. Ez a viselkedés minősít - tetszik, nem tetszik - és erősíti azokat, akik szemében ellenszenves a JT.
"hiszen elfogadom a szervezetünk véleményét, akik nem javasolják az ilyen oldalak és úgy általában az internet látogatását - most már azt is tudom miért. "
A szervezet tudja, hogy miért. Az internet információs szabadságot ad. Itt nem lehet eltiltani, itt el lehet olvasni a más véleményeket, itt nyoma marad minden szónak és a Testület fél. Fél szembesíteni tagjait saját tévedéseivel, tévelygéseivel. Fél, hogy az Őrtorony tésztáját megrontja az igazság kovásza. Nekik balga, szellemi heréltek kellenek, akik jó mamelukok módjára minden elfogadnak, ami Brooklynból jön.