Keresés

Részletes keresés

DuDoR Creative Commons License 2002.02.25 0 0 2469
>Adott egy ELCON NT1 V24 dobozka, es jolenne ha be lehetne allitani valahogy a firmware-ban, hogy ha ML-PPP-vel tarcsaztam es a tarcsazott szamon csak 1 szabad csatorna volt, akkor a masik csatornan o amutomatikusan probalkozzon megadott warakozasi ido utan (pl. 2 mp-kent).

BOD-dal vagy BOD nélkül hívsz?
Mert ha BOD-nál kicsire állítod a hívási(adat)limitet (ATJAn,ATKaxn), akkor elvileg probálkoznia kellene ujra.

Előzmény: sorah (2467)
GamMa Creative Commons License 2002.02.23 0 0 2468

Sziasztok!

Tudna-e valaki segíteni?

Következő problémám adódott:ISDN2 kapcsolatom,és Intracom NetMod NT-m /az a sokat emlegetett 1 LED-es./ van.Erre jelenleg 1 db ISDN telefon,és több analog készülék csatlakozik.A gyári specifikáció szerint kellene tudni alapból /tehát nem külön szolgáltatásként/ a rendszeremnek a "végberendezés áthelyezhetőség" opciót.Nálam ez nem működik sem analog-analog,sem ISDN-analog viszonylatban.Úgy tudom- és a leírásban is ez szerepel- a felfüggesztés Flash+6, az újraaktiválás Flash+7.No ezzel nem megy.Mi lehet a probléma?
Köszönöttel várom a jótanácsokat.

sorah Creative Commons License 2002.02.23 0 0 2467
Kerdesem a kovetkezo: Adott egy ELCON NT1 V24 dobozka, es jolenne ha be lehetne allitani valahogy a firmware-ban, hogy ha ML-PPP-vel tarcsaztam es a tarcsazott szamon csak 1 szabad csatorna volt, akkor a masik csatornan o amutomatikusan probalkozzon megadott warakozasi ido utan (pl. 2 mp-kent). Nagyon nehez lenne ezt megvalositani ? Mar izomlazam lesz a telefon emelgetestol, hogy ujra tarcsazzon a kicsike...

koszi, sorah

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.18 0 0 2466
Doky!

A 2B-s adatkapcsolat privilegizált az S0-hoz képest. ha kipróbálod a BOD szerinti 2. B csatorna visszakapcsolása nem mindig sikeres amikor analóg készüléken beemelsz.

Szvsz itt tényleg egy szolgáltatói filozófiá dönti el, hogy melyik kapcsolat legyen a legerősebb...

Viszont azt nem hiszem el, hogy a CLIP-hez effektíve elbontja a 2. B csatornát - csak akkjor bontja, amikor válaszolsz a hívásra (beemelsz), nem?!

Mivel az már kiderült rólam (sajnos), hogy adatátviteli ügyekbben nem vagyok igazán kompetens, át kellne ugranod a Kiástam a csatabárdot topikba, mert ott ütik-vágják a PPP-s témákat. De szerintem a 2. B csatorna fel-le kapcsolgatása (ha nem a PP klien miatt teszi az NT-LT) akkor nem feltétlenül megy jól. Ha nincs igazam, senki se kövezzen meg! :)))

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

PS: Matávéknál még a cw szolgáltatást ismerő CLID (külső) berendezéseket sem nagyon ismerik! Vagy tud valaki ilyenről? Nem is beszélve - igaz, ha jól sejtem, csak egyelőre - az MWI szolgáltatásról.

Előzmény: doky67 (2463)
rainman Creative Commons License 2002.02.17 0 0 2465
Latya arra utalt, hogy a freestart egy ideje bevezette azt, hogy a felhasználókat egy idő után kidobja. (Azzal az ideológiával, hogy jusson más is lehetőséghez) Szóval mire megállna a számláló 150-nél, addigra ki is vagy rúgva a freestartról.
Mintha lett volna erről egy topik...
Előzmény: laciviri (2464)
laciviri Creative Commons License 2002.02.17 0 0 2464
szioka bocs hogy belekotyogok igy 1ből..de mi köze a 150-ftos kedvezménynek a freestarthoz.Azt a matav biztositja.Az 51es hivószám helyi hívásnak minősül....a freestart behívója 06-51-302302..nekünk az otthon csomag is müxik rajta....vagy képzavarban van????

Üdv: virág

Előzmény: Latya (K.L.) (2438)
doky67 Creative Commons License 2002.02.17 0 0 2463
De nem csak,hogy a bejövő hívásra nem reagál hanem vonalat sem ad...
Előzmény: doky67 (2462)
doky67 Creative Commons License 2002.02.17 0 0 2462
oplab:
De nekem nem működik olyankor az ISDN készülék! Miért ugyan? Nincs ötleted?
Előzmény: oplab (2461)
oplab Creative Commons License 2002.02.17 0 0 2461
...az ADSL- telefon azonnal kijelzi...

Így jár az ember, ha előtte az ADSL-topicba irogat, ide meg már félálomban. Természetesen ISDN-telefonról van szó, Profiset 51.

Előzmény: oplab (2459)
doky67 Creative Commons License 2002.02.17 0 0 2460
Változás!!! :-)
Már indultam aludni,gondoltam teszek még egy próbát!
Kivettem megint a "pipát" a NetMod Setup-ban és lám csoda történt!Bontja az egyik B csatornát és megjelent az analóg készülékhez csatlakoztatott hívószámkijelző cuccon a hívófél száma.:-)
De az ISDN készülék (Siemens Profiset51) továbbra sem reagál a bejövő hívásra.
Van erre ötletetek? Megjegyzem a NetMod kézikönyv alapból az analóg portokról beszél ki és bejövő hívások kapcsán ha mindkét B csatorna foglalt adatátvitelre...(?)
Előzmény: oplab (2459)
oplab Creative Commons License 2002.02.17 0 0 2459
Ahhoz, hogy kijelezze a számot, ugyan miért kellene bontania a vonalat? Semmiért. A hívószám a D-csatornán jön, az ADSL-telefon azonnal kijelzi, az analógra meg az első és a második csengetés közben egy ronda reccsenésszerű hang formájában (FSK) kimegy. Nálam legalábbis kiíródik. (Netmod, külső híváskijelző, illetve Siemens Gigaset 3015 Comfort DECT. Szóval, ha nálam ráteszik a vonalbontó firmware-t, akkor megyek asztalt borítani az idióták fejére, mert így hibátlan.
Előzmény: doky67 (2458)
doky67 Creative Commons License 2002.02.16 0 0 2458
mikimaus:
Hívtak a MATÁV-tól és azt mondták,hogy:
Jelenleg ha mindkét B csatorna a Net-en van azért nem jelzi ki a számot mert igaz,hogy a csengetés bejön de nem bontja a vonalat.Csak akkor ha felveszem,mert lehet,hogy fontos dolgot töltök le és nem akarom lelassítani a letöltést pl.
De e hónap végén megjelenik valami firmware,amit a MATÁV a központból rátesz s onnantól már bejövő hívásnál azonnal bontja a vonalat és kijelzi majd a számot is.
Egyébként én is a NetmodSetup-ot használom,de hiába állítottam be amit mondtál,már a javaslatod előtt nem segített a fent leírtak miatt.
Kérdésem Tőled viszont: a digitális készülék ebben az esetben miért nem működik?
Előzmény: Törölt nick (2439)
rainman Creative Commons License 2002.02.16 0 0 2457
Az Intracom-hoz régebben nem járt floppy. Standard 28800-as modemként kellett használatba venni.

Járt viszont az ElconV.24-hez, ahhoz viszont csak egy.

Szóval nem igazán értem, milyen NT-dhez milyen progid van.

Előzmény: akarki01 (2455)
rainman Creative Commons License 2002.02.16 0 0 2456
Szervusztok!

Kösz a tippeket, a megfejtést!
Persze a megoldásra rájöttem, miután az ügyfeletet alaposan kifaggattam, próbáltuk a klf. szituációkat.

(Ugye a virtuális díjfelajánlás az egy kis utalás lett volna a megoldásra. :-) )

Előzmény: doky67 (2454)
akarki01 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2455
A V24-eshez adtak 3 floppyt, Intracom 1.0 program. Felteszem az Xp-re, oszt nem csinál semmit, azt mondja, hogy nem talál a com porton, pedig ott lóg.
Előzmény: ELCON Systemtechnik (2419)
doky67 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2454
Na,melyikünk nyeri a hangpostát? :-)))))
Előzmény: Törölt nick (2453)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2453
PRELLEZIK AZ OK gomb :)))
Előzmény: Törölt nick (2452)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2452
Még csak nem is kell, hogy valaki valamit "rátegyen"!
Ha valaki előfizet az átirányítás bármely esetére, akkor azt a 1515 vagy 1516-ra aktiválva ugynaezt fogja hallani a hívó, ha a B-előfizető nen fizet elő a hangpostára. Ui. a 1515 és 1516 egységes nyaláb-hívószám, ami elviszi a hívót a hangposta üzenethagyásához (illetve saját készülékről felhívva a a 171-tel egyenértékű belépési pontrea a menüben - ez azért is szerencsétlen, mert ha szegény hívó egy aktív (!) hangpostára fut és nyom véletlenül egy *-ot akkor szépen a lekérdezés menüben találja magát!), ami a B-szám alapján (No7 vagy ARF esetén DTMF adja ki!)következik be illetve az A és B szám egyezésének vizgsgálata alapján a lekérdezéshez.

-----------

Tehát ha nincs aktív hangposta, akkor a hangposta rendszer nem találja a listájában a B-számot, amire lakonikusan csak a lent idézett szöveget adja a hívónak.

Ennyi.

Ha kell név, aki ezzel a témával foglalkozik a Matávon belül, mail-ben megadhatom :)

Üdv!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: rainman (2448)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2451
Még csak nem is kell, hogy valaki valamit "rátegyen"!
Ha valaki előfizet az átirányítás bármely esetére, akkor azt a 1515 vagy 1516-ra aktiválva ugynaezt fogja hallani a hívó, ha a B-előfizető nen fizet elő a hangpostára. Ui. a 1515 és 1516 egységes nyaláb-hívószám, ami elviszi a hívót a hangposta üzenethagyásához (illetve saját készülékről felhívva a a 171-tel egyenértékű belépési pontrea a menüben - ez azért is szerencsétlen, mert ha szegény hívó egy aktív (!) hangpostára fut és nyom véletlenül egy *-ot akkor szépen a lekérdezés menüben találja magát!), ami a B-szám alapján (No7 vagy ARF esetén DTMF adja ki!)következik be illetve az A és B szám egyezésének vizgsgálata alapján a lekérdezéshez.

Tehát ha nincs aktív hangposta, akkor a hangposta rendszer nem találja a listájában a B-számot, amire lakonikusan csak a lent idézett szöveget adja a hívónak.

Ennyi.

Ha kell név, aki ezzel a témával foglalkozik a Matávon belül, mail-ben megadhatom :)

Üdv!

Maus Róbert Péter
mikimaus

doky67 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2450
rainman:
Nálam is előfordult ugyanez akkor amikor anno nem kértem a hangpostát és rátették, mondtam nekik vegyék le.Két helyen kell rátenni és levenni a hangpostát, az adott tel.központban és Budapesten a hangposta regisztrációs központban,ha szabad így neveznem. :-) :-)De szerintem ugyanez a helyzet!
Először a 143-on kérdezd meg utána hívd a hp. központot!
Remélem sikerül!
Előzmény: rainman (2446)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2449
Akkor ez valami remote mellék? Megnézi, hogy melyik számról jött a hívás, és az alközpontzban lévőlistán nem szerepel a szám. Vagy valami hasonló betárcsázó, esetleg visszahívó. Mi lóg az NT-n?
Zugló új axe 273 xxxx naponta többször csak 1 csatorna vagy egy sem van. A hibát felmondják üzenetrögzítőre, (143)de le se szarják az előfizetőt. Mit lehet csinálni? ( Mondjuk én a lekükre kötöttem, hogy írjanak levelet, kötbérezzenek, ne fizessenek számlát stb..)
rainman Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2448
A tipp akár jó is lehetne, de én egy 5-el kezdődő ISDN számot hívtam, nem "színes számot".

További adalék a fejtöréshez: A probléma az ISDN-re való átállás óta jelentkezik, eredetileg 4-el kezdődő száma volt, az átállás során megtarthatta ezt a számot, tehát "migrálás" volt; illetve a régi vonalhoz tartozó szolgáltatásokat is igénybevenné az ISDN-en.

Előzmény: Latya (K.L.) (2447)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2447
Nem lehet, hogy ez egy Zöld szám is, és van egy adott lista, akik hívhatják?
Előzmény: rainman (2446)
rainman Creative Commons License 2002.02.14 0 0 2446
Egy újabb fejtörővel állnék elő:

ISDN számot hívva, úgy négy-öt csengetés után a következő hangbemondást kapom: "A megadott szám nincs a listában"

Na vajh' honnan jön ez? Miért? Hogyan lehet kiküszöbölni? Lehetne informatívabb bemondást alkalmazni? Esetleg a fenti dolgot kiváltó szituációkat logolni, hogy kiküszöbölhető legyen a későbbi hívásoknál az ismételt bemondás?

A helyes megfejtők között hangpostafiókot sorsolunk ki :-) (Ezt persze csak viccből írtam, nehogy komolyan vegye valaki!)

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 2445
DuDoR Kolléga!

Ugye ezt a "plebs"-nek szántad csupán és nem feltételezted, hogy ezt a kerülő-megoldást nem ismertem?! :)))

Viszont van egy qva rossz szokásom: eleve utálom a gányolásokat:)

ÜDV!

Maus Robi
mikimaus

Előzmény: DuDoR (2443)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.02.13 0 0 2444
TRENDEX szervíz? Valami hülye hexás módon kell beírni a 100 meg 600-t. Vagy nem :)
Előzmény: DuDoR (2443)
DuDoR Creative Commons License 2002.02.13 0 0 2443
>Ha a Pana 2315-ös CE-s (a "legújabb" 1+1 IC-s!!!) készülékről tudsz adni infót, ti. hogyan és mit kössek át, részemről már nem is érdekelne a dolog:

Nem tudok infót.

> (Vigyázat! Eddig még mindenki belebukott!)

Mivel ma már szinte alapszolgáltatás a memória(gyorshívó) gomb, ezért valószínüleg megoldható a hagyományos kerülő úton is, ha nincs jobb: egy gombra felprogramozni impulzus-módban az "1" számjegyet és melléírni "FLASH"

Előzmény: Törölt nick (2441)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 2442
Didergő Király!

csak egy picit értettelek félre és sikeresen hosszú monológom épp a Te problémádat nem oldotta meg!

Íme egy ollózás a Matáv honlapjáról:
"Sajtóközlemények

Budapest, 2002. február 08.
VIVENDI TERÜLETEKEN IS SZOLGÁLTAT A MATÁV A BUDAPEST BANKNAK

A Budapest Bank elsők között döntött úgy, hogy élve a törvényi szabályozások változása, valamint a Matáv és a Vivendi Csoport között aláírt hálózat összekapcsolási szerződés nyújtotta lehetőséggel a Magyar Távközlési Részvénytársaságot választja szolgáltatójának a belföldi távolsági, mobil és nemzetközi hívásoknál a Vivendi területeken is. A Budapest Bank azért a Matáv szolgáltatásait veszi igénybe, mert a bank elvárásainak megfelelő versenyképes ajánlatot kapott mind az árban, mind az együttműködés feltételeiben.

Az új egységes hírközlési törvény megteremtette a jogi feltételeit annak, hogy a felhasználók a belföldi (a helyi hívásokat kivéve), mobil és nemzetközi hívásaiknál szabadon választhassanak maguknak szolgáltatót. A Matáv és a Vivendi Csoport közötti hálózat összekapcsolási szerződésben foglaltak megteremtették ennek a műszaki feltételeit.

A Budapest Bank és a Matáv közötti megállapodás jelenleg az alábbi, Vivendi szolgáltatási területeken levő települések - Dunaújváros, Esztergom, Gödöllő, Jászberény, Ráckeve, Szeged, Szigetszentmiklós, Vác, Veszprém - Budapest Bank fiókjainak belföldi (helyi hívásokat kivéve), mobil és nemzetközi hívásainak átvételét foglalja magában."
( VIVENDI TERÜLETEKEN IS SZOLGÁLTAT A MATÁV A BUDAPEST BANKNAK

Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot és ők is alátámasztották, hogy szerződés megkötése esetén a 1515 (tehát figyelem:1515) előhívószám alkalmazásával a Matáv távhívó szolgálatát veheted igénybe.

DE!

A díjrendelet minden (egyetemes)távközlési szolgáltatóra egyaránt vonatkozik, TEHÁT a Vfon IS UGYANAZON A KEDVEZMÉNYES (6,10 és 3,25 bruttó) percdíjon KÖTELES az 51-es körzetbe irányuló forgalmat számlázni, mint a Matáv! És azt nehezen hiszem, hogy pl. egy Axelero-t Vfon területről ne lehessen elérni. Behívó: 06 -51 - 301-301 (NEM 201-201!!!) és ha van freemail-es azonosítód, akkor a TELJES mail címeddel (pl. nálam ez rpmaus@freemail.hu) és a freemail-es jelszavaddal CSAK a freemail web-oldalára illetve POP3-mal levélletöltéshez fel tudsz csatlakozni (próbának megéri).

A FreeStart honlapja jelenleg elérhetetlen, de egy próbát ez is megér otthonról: 06 -51 - 302-302 !

Természetesen a szolgáltató előválasztás esetében - tudtommal - nem érvényxes a 150,-Ft-os kedvezmény, de Neked a kisebb tarifa már a Vfonnál (hoz képest illetve a kötelezőség miatt, nem bogozom tovább...) is megéri!

Amint konkrétabb tájékoztatást sikerül kapnom a Matávtól Vfon viszonylatban, mail-ben azt is elküldöm!

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: Didergő Király (2424)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 2441
Szia DuDoR!

Részemről a polémia lezárható :) Alközpont-főközpont viszonylatban alkalmazott flash-időkről korrekt a véleményed.
A bennfelejtés szvsz nem bennfelejtés, hanem a paraméterezhetőség megléte, ami TPV-nél talán evidens is lehet.
A rövidebb flash idő tekintetében is igazad van - nincs is köztünk vita, hiszen én is jeleztem: amennyire én a szakmai véleményeket magam körül látom, kb fele-fele tartja hasznosnak a rövidet és - mint én is - esetleg a prell miatt károsnak... Ennél már tényleg csak az lehetne károsabb, ha a 100-at is és a 600-at is flash-nek vennék (ami mondjuk nem tiltott explicite sehol) de láttam én már varón karjút :)

Ha a Pana 2315-ös CE-s (a "legújabb" 1+1 IC-s!!!) készülékről tudsz adni infót, ti. hogyan és mit kössek át, részemről már nem is érdekelne a dolog: ))) (Vigyázat! Eddig még mindenki belebukott!)

Üdv.

mikimaus

Előzmény: DuDoR (2435)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 2440
Előzmény: Törölt nick (2439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!