Keresés

Részletes keresés

Mondzso Creative Commons License 2021.01.02 0 0 66686

Szia! 

Csak egy kérdés.. Neked a portba a tűt hány naponta cserélik? Nővéremnek egy állandó gond, hogy ahol kezelik nincs orvos, aki be tudja szúrni a tűt és először mindig a kekgolyoba mentünk, hogy betegyék neki és utána tűvel a mellkasába tovább a kezelő kórházba. Ez maga egy vicc, de most be kellett fekudnie, mert rossz a verkepe a kemo miatt és egy hete bent a tű. 

Előzmény: Törölt nick (66576)
japipapi Creative Commons License 2021.01.02 -1 1 66685

Sajnos tudom mit jelent, hogy nincs íz érzet. Nálam ez 4 év óta tart. A küllemre és illatra fokuszálok, így az íz emlék, valamelyest segít. Lehet esetleg egy kis refluxod is, az sav optimatizáló bogyók (én Quamatel 40 mg-t használok) és Cataflam-V fájdalom csillapításra. Így gyomrom is renben van. 

Kérdezd meg a sugaras doktornőt ( nem dr. Bellák ?) Nekem is Ő segített, így.

Előzmény: nagyhelga (66682)
japipapi Creative Commons License 2021.01.02 0 2 66684

Helga!

Amikor nyelési gondjaim voltak, itt a fórumom kaptam hatékony segítséget.  Mégpedig galaj tea formájában. Kedves társunk küldött, majd vettem, utána gyűjtöttem.

Csak le kell forrázni, szűrni és kortyolva öblögetni. Az sem baj, ha lenyeled. A még meleg leszűrt leveleket tedd egy valamibe (én pzs.-be tettem) és rátettem a nyakamra. Minnél melegebb legyen. 

Én is kétkedve fogadtam, de legyürtem ellen érzéseim, valóban segít. 4 éve történt, de ma is használom. 

Most csak venni tudsz, van online is, ha jól hazudok, valamelyik herbáriában találsz. 

Lehet, Neked is segít.

Előzmény: nagyhelga (66682)
japipapi Creative Commons License 2021.01.02 0 2 66683

Boldogabb Újévet kivánok Mindenkinek!

nagyhelga Creative Commons License 2021.01.01 0 2 66682

Persze, akartam is írni, de azóta már sokat javultam.

Szóval karácsony előtt elég rosszul voltam, kikészített a sugár, durva gyulladást csinált a torkomban, minden nyelés fájt és minden darabost kihánytam. Aztán karácsonykor már sikerült többet inni napközben, meg kis leveses dolgokat inni és végre lentmaradt legalább a folyadék. Most meg a héten újra próbáltam darabost és már lentmarad minden, bár óvatosan eszek, se meleg, se olyan, ami kaparhat, se hideg, se zsíros, se fűszeres, se savanyú. Úgyhogy most próbálok újra enni és már szerencsére megy. Cataflamot szedtem, szerintem az cseszhette szét a gyomrom, mert mióta nem szedem, sokkal jobb. De az ízeket alig vagy nem érzem, így elég nehéz enni. Most már nem fáj úgy a torkom se, elkezdtem az aloe firstöt fújni a torkomba is, nem gondoltam, hogy jó lesz, mert az ilyen csodaszarokban nem szoktam hinni, de tényleg jó és helyretette a gyulladást, sugaras dokinő is mondta, hogy használjam nyugodtan. Már csak 11 kezelés van hátra, de már várom, hogy vége legyen és érezzem a ízeket, remélem csak ideiglenesen tűnt el a sugártól... Egyetemet meg közben csinálom, és a legtöbb tanártól nincs hír a jegyről, de amik vannak, az négyes-ötös, úgyhogy haladok az egyetemmel is. :) Ja, persze lencsefőzeléket ettem kis disznóhusival, hogy pénzem is legyen meg szerencsém is. :)
Jobbulást mindenkinek, akinek kezelése van, a többieknek meg tünetmentességet!

Előzmény: virágszív (66681)
virágszív Creative Commons License 2021.01.01 0 2 66681

Neked is Helga! Megkérdezhetem hogy vagy, mi van veled? Persze csak, ha van kedved. Sokat gondolok rád. 

Üdv.: M

Előzmény: nagyhelga (66680)
nagyhelga Creative Commons License 2021.01.01 0 3 66680

Boldog új évet mindenkinek!

virágszív Creative Commons License 2020.12.31 0 2 66679

Köszönjük! Neked is hasonlóakat, és sok, sok egészséget! Nem tudjuk mi vár ránk 2021-ben, de menni kell előre. Azt hiszem ez a topik ezt üzeni mindenkinek, és a szeretetet. 🌸

Előzmény: _chillout_ (66678)
_chillout_ Creative Commons License 2020.12.31 0 6 66678

Boldog Újévet és tünetmentes 2021-et minden topiclakónak!

virágszív Creative Commons License 2020.12.28 0 4 66677

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen telnek az ünnep napjai. 

Arra gondoltam, hogy mint ahogy én is, úgy más hasonló gonddal küszködő ember is rátalálhat erre az oldalra, amikor válaszokat keres a problémájára. Viszont itt (talán hála Istennek), nem nagyon sok a méhnyakrák tapasztalat, de azért a témába vág. 

Én mikor ez elkezdődött nálam, készítettem egy blogot, hogy felhívjam a figyelmet a nőgyógyászati rákszűrés fontosságára, illetve, hogy majdan aki hasonló cipőben jár, az végig kísérhesse a folyamatot, amivel reményeim szerint meg is fogok gyógyulni. Sok infó van erről a neten, de emberi, érzelmi szempontból talán lesz akinek segít. 

Szeretném most ebbe a kommentbe beírni a blog címét, hogy az erre járó, hasonló betegséggel küzdő rátalálhasson itt is. 

Ha valaki reklámnak érzi (nincs belőle előnyöm), akkor a moderátor úgy is törli. (Nem tudom mi itt a szokás) Köszönöm a megértéseteket, és mindenkinek sok erőt kívánok. Természetesen továbbra is veletek vagyok, és bevallom, hogy nagyon nagy szükségem is van rátok. ❤

Szóval a blog címe: viragsziv.blog.hu 

irmike Creative Commons License 2020.12.27 0 4 66676

Kedves Virágsziv, nagyon köszönöm a biztató szavakat. Sajnos a családom nem akarja hallani a félelmeimet, ezért hallgatok. Amit irtál, hogy rémálmaid voltak, velem is megtörtént. Próbálom összeszedni magamat, hiszen itt sokkal több vihart látott sorstársak vannak, akik bátran viselik a dolgokat. A környezetem azt várja el tölem (ha nem is mondták ki direkt módon), hogy úgy viselkedjek, mintha mi sem történt volna. Egy orvos is azt javasolta, hogy próbáljak úgy élni, mintha nem lenne egy rossz diagnózisom. Jó vicc. Vajon neki sikerülne?

Nem akarok most nyavalyogni, élvezzétek a pihenönapokat, ki, ahogyan tudja. Aztán majd meglátjuk,l mit hoz a 2021-es év. remélem, mindenkinek mindenböl jobbat!

Előzmény: virágszív (66675)
virágszív Creative Commons License 2020.12.27 0 1 66675

Kedves Irmike!

Talán az ünnepek egy kicsit elterelik a figyelmedet. Ez nekem is bevált (januárban műtenek). De talán jó, ha beszélgetsz valakivel a félelmeidről. Én is itthon már elmondtam mi van, (kaptam is a fejemre a zuramtól, hogy eddig mért hallgattam), de persze ha kérdeznek, mondom, hogy áá, csip csup ügy, nem is érdemes vele foglalkozni, cseŕebe már kétszer ébresztett símogatva a férjem mert olyan rémálmom volt ezzel kapcsolatban, hogy hangosan sírtam álmomban. (Borzasztóan félek az eredménytől...) Úgyhogy jó elterelni a figyelmet, de teljesen magunkba zárni a félelmeinket nem biztos, hogy jó. 

Gondolok rád! És ha akarsz írj, ha máshogy nem, pár jó szóval én is tudok segíteni, meg szerintem itt mindenki. 

Előzmény: irmike (66671)
_chillout_ Creative Commons License 2020.12.26 0 0 66674

Köszönjük szépen, neked is békés ünnepeket!

Előzmény: egy volt érintett (66673)
egy volt érintett Creative Commons License 2020.12.25 0 6 66673

Én is ilyen csendben olvasó vagyok, régebbről MÉG van, aki ismer. Sokan nincsenek már köztünk, rájk is emlékezem.

Szurkolok mindenkinek, betegnek, hozzátartozónak, együtt érzek,  és felnézek a nagy küzdőkre.

A nicknevem utal rá, én - egy volt érintett - vagyok, a kisfiamat vesztettem el 1982-ben, de az idő nem hoz felejtést.

Kívánok további sok erőt, kitartást a küzdőknek, egy nyugodt, békés Karácsonyt.

eta61 Creative Commons License 2020.12.25 0 2 66672

Vidám Karácsonyt és az új évben jó egészséget kívánok mindenkinek

irmike Creative Commons License 2020.12.24 0 4 66671

Sziasztok! Januárban lesz a következö onkológiai vizsgálatom. Próbálok nem erre gondolni, de nehéz. Ettöl függetlenül nagyon szép ünnepeket kivánok mindenkinek és azt, hogy gyógyuljatok/gyógyuljunk.

Előzmény: virágszív (66669)
Anna vagyok Creative Commons License 2020.12.24 -1 7 66670

Boldog,  karacsonyt mindenkinek!

Bizok benne hogy jovore ugyanezt kivanhatom mindenkinek aki itt beszelget!

virágszív Creative Commons License 2020.12.24 0 8 66669

Kedves Topiktársak!

Mindnyájan lenyűgözőek, segítőkészek és ami nagyon fontos: erősek vagytok. Ezzel pedig másoknak is erőt, példamutatást adtok. Minden nap amikor olvaslak titeket azt kívánom, hogy ezek a tulajdonságaitok segítsék a saját, vagy a hozzátartozóitok gyógyulását. Karácsonyra is ezt kívánom nektek, pluszban pedig egy kis nyugalmat, meghittséget, sok szeretetet. 

Köszönöm, hogy meghallgattok és segítő kezet nyújtotok nekem is és másoknak is akik elveszettnek érzik magukat egy ilyen betegség árnyékában. Élő példa vagyok arra, hogy bizony nem csak azok figyelnek, akik rendszeresen írnak ide, hanem vannak csendesebb idetartozók is, akik némán izgulnak veletek, és tanulnak tőletek nap mint nap.

Köszönettel kívánok hát szép ünnepet nektek.

Marianna

syssy48 Creative Commons License 2020.12.23 0 4 66668

A doxiciklintől nekem is mindig volt, sőt a gyomrom egyébként sem bírta, viszont jó gyógyszer. Az álmok nem hazudnak, ha konkrét dologról van szó:) 

Én is mindenkinek kívánok békés karácsonyi ünnepeket és covidmentes boldog újesztendőt!

Előzmény: Törölt nick (66667)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.23 0 9 66667

Ma húzzák ki a tűt a mellkasi portból. Ismét érzek némi javulást, bár egyszer egyszer van egy kis brutális hasmenés, de ez lehet a doxiciklintől, lehet a vectibixtől is. Bár remélem, nem ez utóbbi, mert akkor álhártyás vastagbélgyulladás miatt előbb-utóbb meg kellene szakítani a kezelést. Viszont a köhögésem egyre jobban szűnik, az étvágyam kezd visszajönni, nem érzem magam szarul a kezelés után, és nincs szörcsögés a mellkasban. És éppen ma álmodtam azt, hogy a CT kimutatta, hogy eltűntek a dagik. Februárban így legyen!

Mindenkinek békés, áldott és boldog Karácsonyt kívánok!  

Előzmény: syssy48 (66666)
syssy48 Creative Commons License 2020.12.20 0 1 66666

Ezek minimális eltérések, az én dokim erre azt mondja, hogy jóóóó!!! úgyhogy olyan nagyon nagy baj nem lehet. Kicsi baj meg mindig van:) Mehet a kezelés.:)

Előzmény: Törölt nick (66664)
japipapi Creative Commons License 2020.12.20 -1 1 66665

Na, jól van, igaz alsó hangon, és jó hogy folytatódik kezelésed.

Előzmény: Törölt nick (66664)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.20 0 3 66664

Sziasztok!

Van új leletem. E szerint a Vvs 4.3 (4.5-5.9), a Hemoglobin 137 (140-175), MPV 7 (8-13), EO 4,8 (1-4), a vizeletben van vörösvértest 5 (0-2), a foszfát 0,69 (0.81-1.45), és az Alkalikus foszfatáz 123 (30-120). A többi érték jó, így hétfőn kezelés.

teknoerno Creative Commons License 2020.12.19 0 3 66663

Update: jelentkeztek érte.

Minden jót!

Előzmény: teknoerno (66650)
virágszív Creative Commons License 2020.12.17 0 1 66662

:-D A Hálapénzes szöveg megnevettetett. Nagyon köszi :-) Amúgy ma rózsásabb a kedvem, úgyhogy azt tervezem, hogy szombaton a halászlé alapot már meg is főzöm. A fiúknak azt kell érezniük, hogy minden a legnagyobb rendben. Majd karácsony után ráérünk beszélgetni. Mondjuk ahogy a műtétre gondolok, egyből összeugrik a gyomrom, de lekötöm magam a karácsonyi előkészületekkel, meg a melóval, aztán kész.

Mindenkinek jobbulást!

Előzmény: syssy48 (66661)
syssy48 Creative Commons License 2020.12.16 0 1 66661

A dokinak igaza lehet, ha nem lesz műtét, két-három havonta kétségbe fogsz esni, várni az eredményeket, állandó idegeskedés. Ne félj a műtéttől. Utána semmi bajod nem lesz, nem kell izgulni. És ugyanolyan nő maradsz, mint aki voltál:) 

Mostanában bárkivel beszélek, senkinek nincs karácsonyi hangulata, nekem sincs. Ez a covid rendesen betett a karácsonynak is. 

És ez a borongós csúnya idő még a maradék jókedvünket is elveszi. Szóval fel a fejjel, túl leszel rajta. És neked már nem is kell (szabad) hálapénzt adnod, legfeljebb 8000 Ft értékű ajándékot:)

Előzmény: virágszív (66660)
virágszív Creative Commons License 2020.12.16 0 0 66660

Sziasztok kedves Topictársak!

Régen írtam, bár olvaslak titeket, csak nem akarok feleslegesen beledumálni a témába jelentéktelennek tűnő dolgokkal. 

Aki emlékszik, én vagyok az, akinek kétes nőgyógyászati cytológiai lelete lett. Azóta összesen három rossz leletem lett ascus H-sil, L-sil, majd megint H-sil. Két Hpv- is negatív, most még egy harmadikat is levettek, de januárban műtenek, azt mondta a doki, hogy tovább ne húzzuk a dolgot. 

A férjem apukája most halt meg, egyenlőre képtelen vagyok neki még ezt is elmondani. Hát egyedül maradtam most a félelmeimmel. Itthon eljátszom, hogy minden rendben, de pl. semmi hangulatom, erőm nincs a karácsony megteremtéséhez. De majd megrázom magam...

Szóval röviden ennyi az én sorsom alakulása, és hát nem tűntem el, csak a fontosabb dolgok elől nem rabolom a teret.

Mindenkinek további kitartást. 

syssy48 Creative Commons License 2020.12.16 0 0 66659

Ezek jó része a kezelés miatt van, és az APh-LDH is szerintem egyértelműen a májműködés miatt van. Sok gyógyszerről kellett leállnom emiatt. Szerintem pénteken sem lesz sokkal jobb, hiszen a szer hat. Ezek az értékek is bizonyítják, hogy hat!!!!!

Előzmény: Törölt nick (66658)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.15 0 4 66658

Sziasztok!

Tegnap voltam vérvételen. A fehérvérsejtszám növelő miatt az érték 14,7, ami magas.

A Vvs és a hemoglobin, valamint az MPV és a LYMP alacsony, ami a Vectibix mellékhatása. A Neutrofil ismét magas, ami megint az injekció miatt van. A karbamid alacsony, ami a tüdőgyulladás miatt kialakult étvágytalanság miatti fehérje bevitel csökkenése miatt van. Zabálni kell, mese nincs.  Viszont az Alkalikus foszfatáz és az LDH emelkedett, ami jelenthet tumornövekedést is, de akár a kemoterápiás kezelés miatt májműködés fokozódását is. A következő vérvétel pénteken lesz, utána többet tudunk. Szép napot, és jobbulást az érintetteknek!

_chillout_ Creative Commons License 2020.12.13 -2 1 66657

Nagyo jó, csak így tovább! A bepanthen jó krém nagyon, használs, amíg tart a sugár, es még utána is legalább egy hétig. Kitartás :-)

Előzmény: nagyhelga (66655)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!