Keresés

Részletes keresés

lujza777 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 3185
Hamupipőke tegnap de. 11
Kedvem támadt egy kis mesére. Tündéri volt, tetszett. Főleg Igó Éva, mint mostoha egészen óriási! De persze Oberfrank Pál és Fesztbaum Béla is nagyon ott voltak. Érdekes volt látni Pápai Erikát mostohatestvért játszani kb. egy héttel a Pikáns Zsoltár után …
Bár felkészültem lelkileg előre és tényleg imádom a gyerekeket, de ez a mennyiség egy kicsit megviselte az idegeimet. :-)
Ezek után 14:30 Godot
Ismeritek, úgyhogy nem írok részleteket. Én először láttam és mit is mondjak ... érdekes.
és Gyurma+Steve ebben is nagyon jók.
Előzmény: KölyöK (3136)
KölyöK Creative Commons License 2003.05.17 0 0 3184
Jujj, pedig én is úgy mennék! De hát egyrészt nem tudok olyan vállalkozó szelleműt aki jönne velem, meg etse színház és muszáj tanulni is...:((
Előzmény: Törölt nick (3183)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.17 0 0 3183
Sziasztok! Szerintem későn irom, mert holnap
lesz, és nincs itt senki, de hátha valaki mégis olvassa. Máj. 18., Irodalmi Majális a Károlyi Palotában, BP., Károlyi M. u. 16. Verseket mond Fenyő Iván (10.30), Moldvai Kiss Andrea (15.00), Petőfi és Arany levelezéséből felolvas Németh Kristóf és Sziki Károly (16.30), Hrabal: Táncórák..., 18.00, Az európai reneszánsz tisztelői társulat, Pelsőczy Réka, Kocsis György, Lengyel Ferenc, Oberfrank Pál, Sipos András, Szerémi Zoltán, rendezte Lengyel Ferenc.
Szerintem én nem tudok elmenni sajnos, ha valaki elmegy esetleg, irhatna, milyen volt.
vincere Creative Commons License 2003.05.16 0 0 3182
Még mindig hallom a szárnyak suhogását :-)))
Előzmény: oldadore (3180)
navarre Creative Commons License 2003.05.16 0 0 3181
Ma estére van egy szabad Rose-jegyem. Ha valakit esetleg érdekel, kérje el CC-től mélben a számomat, mert kb. 10 perc múlva már nem leszek netközelben. Kösz: Navarre
oldadore Creative Commons License 2003.05.16 0 0 3180
A Színészek Világjátéka programjából(a Margitszigeti Atlétikai Centrumban):

Június 20., péntek
10.00 - Megnyitó a MOB képviselőinek részvételével
16.00 – Balekok és szépek – a Gór Nagy Mária Színitanoda mozgásszínházi előadása
20.00 – Esztergályos Cecília, Gálffi László, Koltai János, Varga Zoltán kiállításának megnyitója
20.30 – a Hot Jazz Band koncertje

Június 21., szombat
14.00 – Főzőverseny, a zsűri elnöke: Benke László mesterszakács
17.00 – hagyományőrző lovagitorna-bemutató
19.00 – Varrjak – az Új Színház előadása
20.30 – Godspell – a Pesti Magyar Színház előadása

Június 22., vasárnap
11.00 – Póka Egon Ragtime együttes koncenrtje
18.00 – Ünnepélyes eredményhírdetés
20.00 – David Coburn (2002-ben az USA nemzetközi dalszövegíró versenyének győztese) popzenei koncenrtje

Párhuzamosan zajlanak az események. Míg az egyiken ismert hazai és külföldi művészek versenyeznek egymással, addig a színpadon énekelni, zenélni láthatjuk az éppen nem sportolókat. A Pódium kávéház teraszán tekinthetők meg a művészek által készített festmények, szobrok, grafikák. A Rivalda fesztivál – amelynek során különböző színházak, zenei és táncegyüttesek előadásai, kézművesvásár és mesejátékok láthatók – szintén az atlétikai centrum különböző pontjain kapott helyett.
(Budapesti Nap, 2003. 05. 15.)

Előzmény: oldadore (3170)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.05.15 0 0 3179
kiegészítés: a 2. Liz Madarász Éva volt, a mostani Solecki Janka
Örülök, hogy beszélhettünk Juhász Rékával és persze annak is, hogy visszajön!
SzT fergeteges!
Előzmény: vincere (3176)
vincere Creative Commons License 2003.05.15 0 0 3178
Bocsánat, éreztem, h. rosszul írom, csak lusta voltam utánanézni. Elnézést kérek a művésznőtől.
Előzmény: twenty (3177)
twenty Creative Commons License 2003.05.15 0 0 3177
Szőlőskei Tímea
Előzmény: vincere (3176)
vincere Creative Commons License 2003.05.15 0 0 3176
Tegnap voltunk Emberbarát-on, immár negyedszer. Mint ahogy az Sz.T. topikban is írtam, hihetetlne, h. egy darab és egy színész negyedszer is tudjon újta nyújtani.

Ezt a darabot tényleg nézzétek meg (majd ősszel), tegnap is fergeteges sikert aratott - persze ne ezért nézzétek meg, hanem azért, mert jó.
Haás V.P-hez egész hozzászoktam, mert tényleg olyan, mint Ú.Z. volt. Pölöskei Tímeához viszont nem, de szerencsére már nem is kell. CC ügyesen leszólította a darabot megtekintő Juhász Rékát, ő játszotta tavaly még Celia-t. És ősszel jön vissza! Aranyosan fogadta a dícséretünket...
Liz-t egy harmadik lány játszotta, Haumann Petránál nem volt jobb, de a másodiknál igen.

Szóval éljen az Emberbarát, jövőre találkozunk!

KölyöK Creative Commons License 2003.05.14 0 0 3175
Nagyon teljesen biztos...elég megbízható forrásból van!
Előzmény: TÖRPICSEK (3174)
TÖRPICSEK Creative Commons License 2003.05.14 0 0 3174
Egészen biztos, hogy nem fog 1 óránál tovább tartani a K.E.S koncert 23-án?
vincere Creative Commons License 2003.05.14 0 0 3173
Köszi az infót! ez viszont nem túl sok, a szinhaz.hu-n meg nem találtam róla semmit. Remélem, később majd lesznek részletek is.
ColinCrazy Creative Commons License 2003.05.14 0 0 3172
KES sehol? :(
ColinCrazy Creative Commons License 2003.05.14 0 0 3171
Természetesen! :) Köszönöm az ajánlót!
Ráadásképpen az aznap (késő) esti hangjátékot (főszereplő: KG) is felvette nekem Oldadore! :)
Előzmény: twenty (3169)
oldadore Creative Commons License 2003.05.14 0 0 3170
twenty Creative Commons License 2003.05.14 0 0 3169
Kedvenceddel elégedett voltál?
Előzmény: ColinCrazy (3167)
PDF Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3168
Örülök, kagy, h nem volt semmi bántó szándék a beírásodban, de ha Téged zavart az én fogalmazásom, azt tudd be az általad írtak hatására feltörő indulatoknak, mert engem igenis bánott, amit írtál, még ha nem is nekem szántad, vagy nem is ilyen szándékkal. És pont ezen az alapon, én is kérhetem Tőled, h számolj 10-ig mielőtt a színházazást összehasonlítod a shoppingolással... Amúgy azt is biztosan észrevetted, h az életben sajnos minden gazdasági alapon működik (említett árucikk), "Money makes the World go around".

Egyébként lehet, h zokni vagyok, de nem értem, miért zavar a "színház művészi része" kifejezés. A hozzászólásomat nem boncolgatás céljával tettem közzé, hanem azért, h ezáltal kicsit Te is átérezd, h mennyire kellemetlen volt a Te beírásod.

A fikázással kapcsolatban igazad van, de a színháznak és a daraboknak többnyire megbocsátjuk, ha fikáznak minket (ez a színház egyik varázsa), még ha el nem is fogadjuk a közvetített álláspontot. De nem gondolom, h nekünk ugyanezen az alapon szabadna ilyeneket írni, mert mi nem vagyunk színház... -szerencsére. :)

Remélem nem lesz több bántódás, de én ennél sokkal "jobb fejnek" ismertem a társaságot annál, h gondot okozzon, h valaki örül a másik társaságának, vagy annak, h ugyanazon forrásból kapott élményeket a fórum által megoszthattak.

Részemről ennyi. Gratulálok!

Előzmény: kagy (3166)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3167
Talizmánt mikor nézed?
Jelentem, tegnap megnéztem, méghozzá (egy kedves ismerősöm által felajánlott jegynek köszönhetően) az 1. sor jobb 6. székéből! Szó szerint előttem zajlottak bizonyos események, ilyet színházban még nem láttam (kivétel a SÖR, a GÖRCS és a Rocky Horror Show - de azokat az előadásokat valahogy más kategóriába sorolnám). Nagyon tetszik, hogy a szereplők kommunikálnak a nézőkkel, ritkán van részem ilyesmiben. Nem voltam a legjobb kedvemben, amikor az előadásra indultam, de a színházban teljesen elfelejtettem a gondjaimat. Mondhatni, szétröhögtem magam bizonyos mozdulatok láttán, szövegek hallatán! Ajánlom mindenkinek! (bár talán a legtöbben már látták ezen topic lakói közül)
Előzmény: twenty (3114)
kagy Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3166
Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, akit esetleg megbántottam. Nem ez volt a célom. A hozzászólásom célja az volt, hogy felhívjam a figyelmet /akinek nem inge, stb./ a topicban általam észlelt jelenségekre. Lehetőleg hatásosan /színházat szerető emberek, kérem, ezt ne rójátok fel nekem/.

Úgy érzem, a célomat sikerül elérnem.

Akinek az /is/ fontos a színházazásban, hogy ott volt, ráadásul egyidőben másokkal, semmi gond. Fontosnak tartja megírni? Hajrá.

Én jobban szeretném, ha a DARAB lenne fókuszban. Ennyi. Ennek adtam hangot. És akármilyen talányosan bunkó módom tettem, sokan megértették.
Ez a lényeg.

Irigy természetesen nem vagyok, legalábbis nem a társadalom KULTURÁLTABB részére.
Fikázni meg... Színházba járó ember hogy kérhet ilyet? Szerinted miről szól a jó darabok 99%-a?

És még valami. Mielőtt leírsz olyat, hogy:
>a színház művészi része<
számolj 10-ig.

Előzmény: PDF (3164)
oldadore Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3165
Lindabi köszönjük, hogy megtaláltad és hírt adtál a Színészmesék-interjúról.
A teljes szöveg máris a László Zsolt topicban olvasható!
Előzmény: Lindabi (3163)
PDF Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3164
Hahó!

Csatlakozom Kölyökhöz, nem nagyon követtem most az eseményeket, de most visszaolvastam, és felháborodtam. Én 1 ilyen beírásra nem védekezéssel reagálnék, azt megtették már mások helyettem. Én nemcsak a színház művészi részét tudom értékelni, hanem -ne felejtsük el- a színháznak az élményeken keresztül igenis hatalmas közösségformáló szerepe van, akár az alkotói, akár a befogadói oldalról. Úgyh kéretik az irigyeknek nem fikázni a társadalom KULTURÁLTABB rétegét...

üdv:

Előzmény: KölyöK (3158)
Lindabi Creative Commons License 2003.05.12 0 0 3163
Két apró megjegyzés:
- Bertók Lajos rajongóinak ajánlanék elolvasásra egy nagyon izgalmas interjút, ami még debreceni korszakában készült, és ottani híressé-hírhedtté válásának nagyon őszinte, monológszerű, számomra megrázó elbeszélése. (Színészmesék című kötet, a Szabó Ervin Könyvtárban olvasható.)
- A börtönéletről egy másik darabot is ajánlanék: A kurvapecér 1-2. a Ruttkai Éva Színházban. Állítólag Nagy Miklós valóban beköltözött a börtönbe inkognitóban, hogy megnézze, hogyan élnek a rabok, és hitelesen játssza el, milyen egy szörnyeteg bűnhődése...
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.12 0 0 3162
Köszi! Már felfedeztem azt is! :)
Előzmény: KölyöK (3161)
KölyöK Creative Commons License 2003.05.12 0 0 3161
Üdv körünkben! Szerintem holnap feltűnnek itt elkötelezett Bűn-rajongók:))
Addig is tudom ajánlani az LZs topicot!!
Előzmény: Törölt nick (3160)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.12 0 0 3160
Bevallom a könyvet már régen olvastam, nem ártott volna valami kivonatot átnézni, mert azért voltak részletek, amik kiestek. Így kicsit nehéz volt követni a Dunyával, Szvidrigajlovval való jeleneteket. Amper és Zsoltár kettőse persze fantasztikus volt, nekem mégis az tűnt érdekesebbnek, amikor megállt a jelenet, valmi történt, kiderült valami a rabokról.
Hogy tudta a László Zsolt mondani: "Eredetileg kántornak készültem. Csak aztán máshogy alakult." Uhh.
Na jó, most ennyi, már így is túl sokat írtam, bocsi. Röviden, nekem azért volt nagy élmény a darab, mert bemutatt egy olyan világot, amit csak elképzelni tudunk, meg hallunk róla, de most itt volt, kézzelfoghatóan szinte. (Most ez nagyon iskolás megfogalmazás, elismerem, de nekem, most ez jött le ebből a még friss színházi élményből.)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.12 0 0 3159
Sziasztok! Szoktalak olvasgatni benneteket, és ha nem bánjátok, most hozzászólnék a beszélgetésetekhez. Viszonylag gyakran járok mostanában színházba, de az apropó, ami miatt írok, az, hogy vasárnap láttam a Bűn és bűnhődést, és hát ez tényleg nem olyan darab,a mit csak úgy megnéz az ember, aztán hazamegy kész.
Kicsit összevissza írok pár gondolatot, ha nem baj.
Tényleg fantasztikusak voltak a színészek. Kicsit sajnálom, hogy nem Bertók Lajossal láttam, mert olvastam, mennyire nagyra tartjátok, de azt hiszem, hogy így is nagyon jó volt. A börtönőrök is elég hátborzongatóak voltak, ahogy már rögtön az elején kiordítottak, hogy befelé. A börtöncella... amikor éjjel a rácson bevilágított a hold, meg utána a teljes sötét, hát... László Zsolt az fantasztikus, szóval annyira hamar lehetett érezni, hogy itt a legnagyobb "vad"... és nemcsak akkor, amikor ordított. Ez is őrület lehet, úgy játszani ilyen dolgokat, hogy karnyújtásnyira van tőled valaki. Aki még esetleg föl is vihog, amikor nem kéne..
Szerintem nagyon megvolt az illúzió, egyszer be is villant, hogy mi lenne, ha ezek itt tényleg bűnözők lennének. Az is eszembe jutott, hogy hogy oldják meg a szünetet, mert valahogy nem tűnt volna hihetőnek, ha kivonul az egész cella, hát erre se tudok mást mondani, mint hátborzongató.
KölyöK Creative Commons License 2003.05.12 0 0 3158
Bocsánat, tudom hogy le van zárva ez a téma de hát én később jöttem...
Először is: CC ne ríjjáá! Rívok én is! (bár én egyébként is csak másért..)
Szerintem eléggé nem így van amit kagy írt! Szerintem ha valaki végigolvassa ezt a topicot,NEM ezt szűri le! (én végigolvastam:)
Tudok példát arra hogy valaki nem bírt valakit, aztán bírt...
Szerintem itt senki nem a társaság miatt jár színházba!!!Most ennyi, bocsánat, kicsit sok lett a szerintem...
Előzmény: ColinCrazy (3147)
timcsili Creative Commons License 2003.05.12 0 0 3157
Válaszmél ment.
Előzmény: kagy (3152)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.05.12 0 0 3156
Emlékeim szerint igen, de a Kamara félretett műsorában akár utána is nézhetek majd.
Előzmény: vincere (3155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!