Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.30 0 0 1449

Szia!

Szerintem lehet, de mi a konkrét kérdésed - milyen zenét akarsz játszani? 

Ami bizonyára kell:

- laptop (megfelelő teljesítménnyel ha nagyon sok mindent akarsz egyszerre megszólaltatni)

- esetleg külső hangkártya (késleltetés miatt) 

- billentyűk / kontrollerek (milyen és mennyi hangszert akarsz kezelni?)

- megfelelő host (egyszerű legyen a hangszer(készlet) váltásokra)

Vannak élő zenélésre kihegyezett VSTi hostok, pld:

http://audiostrom.com/?page_id=8

http://www.cantabilesoftware.com/

http://www.eareckon.com/en/products/bloxpander-vst-host-for-live-performance.html

(bár vsz a "sima" hostok is használhatók erre a célra is, pld. Ableton)

- VSTi-k (ez meg van dögivel, amelyik Neked tetszik)

Előzmény: S.Andris (1448)
S.Andris Creative Commons License 2013.12.30 0 0 1448

Sziasztok!

Bocs mindenkitől ha rossz helyen járok a kérdésemmel.

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Már régebbóta zenélek, midi-vel és VSTi-vel is dolgoztam már, Cubase segítségével, kizárólag rögzítésre, Alesis iO26-ossal. Egy régebbi midi-s szintim van. (Egy midi-billentyűzet beszerzése folyamatban)

Viszont mostanság elkezdett érdekelni a számítógépes zenélés élőben. Alapvetően Windows-t használok.

Az lenne a kérdésem, hogy egyáltalán megvalósítható-e? Ha igen, akkor milyen módon? (gondolom igen, mert előadóknál is láttam már laptop-os zenélést)  Milyen eszközökre lesz még szükségem? Milyen szoftvert tudnátok ajánlani, amely alkalmas az élőzenélésre? Milyen VSTi-t tudtok ajánlani, melyel jó zongora, orgona, vonósok, egykét analóg... hangszín csikarható ki. EFX és dob hangszínekre nincs szükségem (a Cubase-zel annyi a problémám, hogy lassan vált hangszínt).

Előre is köszi: S.Andris

djuice Creative Commons License 2013.12.26 0 0 1447

Olyan kérdésem volna hogy ha egy tucat midifájlban akarom a zongora sáv hangszinének #pc üzenetét egységesen átírni erre milyen megoldás létezik? Röviden nem az a hang szól zongoraként a legjobban egy hangszerben mint amit a GM bankban az SMF-ek meghívnak lejátszáskor, ezen kéne változtatni csak hát nem 1-2000 midi nóta egyenkénti sequencerbe betöltögetésével.

Köszi!

jaki007 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 1446

sziasztok koszi de mint irtam hogy a szamitogepemen levo lejetszo teljes mertekben le jatsza szovegestol.Kerdesem az hogy nem e tudtok olyan programot amely at konvertalja a midi fajlt a szintim aszintjere.

yamis Creative Commons License 2013.12.20 0 0 1445

Hello! Írj a Roland Zenegalérihoz. Ők talán tudnak segíteni.

Előzmény: jaki007 (1442)
Mr Eskimo Creative Commons License 2013.12.19 0 0 1444

Vadiúj Roland EV-5 pedált cserélnék Korg EXP-2-re! (Előbbit nem sikerül beüzemelnem a Korg Microstation-ömmel.)

djuice Creative Commons License 2013.12.18 0 0 1443

Néhány Roland termékhez az elérhető magyar nyelvűt itt találjátok: 

http://www.rolandee.hu/info.php?page=gepkonyv

(sajnos az E96 nincs köztük) :(

Előzmény: MidiTom (1441)
jaki007 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 1442

kosz de az a gondom hogy kaptam hasznalati utmutatot csak angolul van.

Előzmény: MidiTom (1441)
MidiTom Creative Commons License 2013.12.16 0 0 1441

Minden Magyarországon, hangszerboltban eladott E-96-hoz volt magyar nyelvű leírás. Anélkül a hangszert elég nehéz megismerni. Ha az előző tulajtól nem tudod megszerezni, akkor próbálkozz esetleg a Roland magyarországi oldalának a fórumán segítséget kérni, hátha valaki tud másolatot küldeni.

http://www.rolandee.hu/forum.php

Előzmény: jaki007 (1440)
jaki007 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 1440

Koszi a linket de en egy igazi paraszt gyerek vagyok de angol nem megy ezzel kuzdok de nem tudsz valami magyaros megoldast koszi

Előzmény: MidiTom (1438)
jaki007 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 1439

Koszonom sracok de azt nem jol irtam hogy a szamitogepen a midi lejetszoban lejatsza de ha be hejezem a e96-ba ott csak a dal cimet irja ki de a dal szoveget nem irja .

Es a dal tobbreget le játsza,csak van egy par amit nem megy.

MidiTom Creative Commons License 2013.12.16 0 0 1438

Az E-96 ki tudja írni a számok szövegét. A tudnivalókat a Player's Giude 68-69. oldala tartalmazza.
Letölthető a Rolandtól:
http://media.rolandus.com/manuals/E-96_QS.pdf

Előzmény: jaki007 (1436)
djuice Creative Commons License 2013.12.15 0 0 1437

Szerintem ez még nem volt alkalmas lirics üzemmódra. Azt a G70 tudja profin.

Előzmény: jaki007 (1436)
jaki007 Creative Commons License 2013.12.15 0 0 1436

sziasztok megvasaroltam regi almomat egy Roland E96-ost es az a problemem hogy ugyan kaptam hozza MIDI szamokat
csak van kozte ojan dal hogy lejatsza a szamot csak a dal szoveget nem irja ki .

Kerdes mit tudnek teni hogy mukodjenek.

Koszonom a segitseget elore is.

djuice Creative Commons License 2013.12.14 0 0 1435

Nem inkább valami gyártói konstrukciós hibából adódhatnak ilyesmik? Haverom régen mesélte hogy zsír új E86-os Rolandjával már jó ideje zenebonált és egy szép napon egy buli kellős közepén, nyomott egy fill-t, váltott egy usert, miközben zongora hangszín alatt nyomva volt a sustain pedál, s erre a masina 1mp-re elnémult szám közben, majd beindult a gyári demó! :))) Sosem használt SMF-eket, usereit saját maga írta, egyedül egy MC50 seq. volt neki szerkesztésre, de ott is a hangszínváltásokat felvette és mentette userbe a hangszernél, tehát buli közben only E86 volt és azt se tudta hogy kérjen elnézést a táncoló közönségtől. :D

Előzmény: MidiTom (1427)
MidiTom Creative Commons License 2013.12.12 0 0 1434

Csodálnám, ha valaki egy Kenton-féle USB MIDI hubot használtan árulna, itthon legalábbis.
Nem rég (kb. egy éve) jött ki ez a cucc a piacra. Akkor még többe került, úgy számoltuk, kb. 50.000 Ft lenne itthon a bruttó fogy. ára. Annyiért pedig simán lehet venni egy használt laptopot, ami azért másra is befogható, mint egy olyan hangszer hostolására, amiről lefelejtették a MIDI portot :)

Előzmény: csipike01 (1433)
csipike01 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 1433

MIDI Tom ötlete teszik, és nem is egy drága a cucc.

Ha jól gondolom, akkor nem kell ebben az esetben a kétirányú összeköttetés a két gép között.

Mivel az Alesis  lesz a master, ezért csak az ő utastásait kell átvinnem a Yamahára.

Mekkora lehet a MIDI kábel max hossza a két gép között?

Nagyon hálás vagyok, mert teljesen érthető, amit leírtatok.

Ezt az USB-Midi hubot 28.900.-ért be lehet szerezni.

Ha esetleg valakinek van használtan jobb áron, ne kíméljen.

Előzmény: Törölt nick (1432)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.12 0 0 1432

Igen, mindkettő USB-vel a PC-hez.

Ahogy MidiTom írja spec "kábel" kell, egy USB kábel nem elég (és nem csak a csatlakozók miatt).

Röviden az USB-nél van master és slave oldal, és a billentyű a slave, így két billentyű (slave) nem fog tudni beszélgetni egymással.

Előzmény: csipike01 (1430)
MidiTom Creative Commons License 2013.12.12 0 0 1431

Számítógép nélkül ez az egyedüli lehetőség:
http://www.kentonuk.com/products/items/utilities/usb-host.shtml

Előzmény: csipike01 (1430)
csipike01 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 1430

Kösz a gyors választ.

Ebben az esetben USB-kkel kapcsolódnak a pc-hez.

PC nélkülii megoldás nincs?

Láttam USB-MIDI átalakítókat több helyen is. Ez nem járható út?

(van pl a Rolandnak is ilyen.)

Mi a probléma a csak usb kapcsolattal?

Azért kérdezem, mert szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.

Én még leragadtam a hagyományos In-out-thru Midis kapcsolatnál... :-)))))

Szóval bocs a sok látszólag értelmetlen kérdésért.

Előzmény: Törölt nick (1429)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.12 0 0 1429

Helló!

Közvetlenül USB-n nem tudod összekötni őket. Iktass be egy PC-t, ez a legegyszerűbb.

Egy programmal összekapcsolod őket http://www.hermannseib.com/english/miditrix.htm

Előzmény: csipike01 (1428)
csipike01 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 1428

Üdv Urak!

Segítséget kérnék tőletek:

Adott egy Yamaha PSR-S650 szinti illetve egy Alesis Vortex Midi billentyű.

Kérdésem: hogy tudom összekapcsolni a két eszközt, hogy ha a Yamahán csak USB van, az Alesisen viszont van USB és MIDI csatlakozó is?

A Yamaha hangszínet használnám az Alesissel.

Elég egy sima USB kapcsolat, vagy ettől azért bonyolultabb a dolog?

Előre is köszi a válaszokat.

MidiTom Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1427

Ó, én már annyi házilag meghackelt, toldott - folgott SMF nótát láttam, hogy semmin sem csodálkozom. A probléma az szokott lenni, hogy hoznak egy szintit "kifagyott a hangszerem" hibával. Gyakran a kikérdezés során kiderül, hogy ez egy adott nóta miatt állt elő. Ekkor szoktunk kódfejtőbe átmenni, és gyakran ki is derül, mitől, illetve melyik nótától állt fejre a szinti.

Előzmény: djuice (1426)
djuice Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1426

"A kérdést nem tudom, de a válasz: 999" :)

Nem tudom minek írna bele vki mint egy vízjelet ilyeneket, de semmi nem kizárt. Viszont remekül látszik a linkelt leírásokból, hogy a midi több mint elég máig is! Ez egy nagyon eltalált szabvány. Kösz!

Előzmény: MidiTom (1425)
MidiTom Creative Commons License 2013.11.23 0 0 1425

Itt van egy jó kis Roland sysex fejtő:
http://www.chromakinetics.com/handsonic/rolSysEx.htm

itt pedig egy jó kis összesítés a szokásos sysexekről:
http://www.bandtrax.com.au/sysex.htm

Rágugliztam a 42 12 7F kódrészletre, de a Google nem ismer ilyen sorozatot. Mármost ez azért érdekes, mert a Google belelát az összes Roland hangszer sysex implementációjába.

Nem lehet, hogy ebbe a nótába valaki egyszer valamiért belerakott egy kódsort, aztán ott maradt?

Előzmény: djuice (1424)
djuice Creative Commons License 2013.11.23 0 0 1424

Szakértőket kérdezném!

Van egy hexa kódunk, feltehetően sysex, esetleg ami valószínűbb egy Roland hangszerre vagy hangszerrel készült dal reset beállítása. Erre volna valami progi ami visszafejti hogy mit csinál, mit állít be egy hangszeren, vagy ez teljesen ezközspecifikus dolog lehet, mint pl. egy G70 vokálproci részének kezelése?

Ismerősöm a Yamaha S700-asában vette észre, de ahogy mondja, a hangszer ki is kerüli ezt a részt.

F0 41 10 42 12 7F 02 00 03 7C F7

Ebből ami ismert: 

F0 Exclusive status
41 ID number (Roland)
10 Device ID (17)
42 Model ID (GS)
12 Command ID (DT1)
7F Adress MSB
02 Adress
00 Adress LSB
03 Data
7C Checksum
F7 EOX

Ami aláhúzott, az a kérdéses! Roland GS szabvány nem taglalja esetleg?

Kösz!

djuice Creative Commons License 2013.11.18 0 0 1423

Bocs, nagyon benézhettem valamit félálmomban mikor írtam. :) Mindenesetre egy editor nem volna rossz hozzá! Sajnos a bevált multi-editor progik sorra becsődöltek és nincs folytatás ill. update.

Előzmény: MidiTom (1422)
MidiTom Creative Commons License 2013.11.18 0 0 1422

"Elvileg az XV széria editorát ajánlják hozzá pc-n"

Ezt honnan lehet tudni?

Előzmény: djuice (1421)
djuice Creative Commons License 2013.11.18 0 0 1421

Köszi, nem, nem pcm hangmintára hanem svd patchekre gondolunk! Erről ír a gépkönyv is hogy pendriveról betölthető. Elvileg az XV széria editorát ajánlják hozzá pc-n csak az nem nyitja meg az svd hangszín fájlokat. De ha a multisamplekből editorral lehetne építeni patcheket, nem volna rossz!

Előzmény: MidiTom (1419)
MidiTom Creative Commons License 2013.11.17 0 0 1420

De.Marco,

ez eléggé a "kinek a pap, kinek a papné" jellegű kérdés. Ha fontos az SPDIF, akkor mindenképpen olyan interfészt kell választanod. A felsoroltakban szerintem elég tisztességes, de nem csúcs minőségű A/D-D/A konverterek vannak, azt lehet mondani rájuk, hogy ezért a pénzért  valamennyi elég jó választás.

Hogy még fokozazm a zavart:

A Roland UA55 is egy sokoldalú és jó kis harceszköz.
http://www.rolandus.com/products/details/1166/498

Előzmény: De.Marco (1418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!