Tromfolok: 6,62 - ez egy Miskolc - Eger (itt örömködés) - Miskolc út fogyasztása cca. 151 km. A teljes téli (november 3-tól március 28-ig) átlagfogyasztás: 9,85, a legrosszabb 11,52.
Ma visszakerültek a nyári cipellők a Hercegnőre, ennek apropójából egy kis szervíz dicséret - Miskolc Chevrolet Sajó - a négy kerek le- felszerelés, a pótkerékről a gumi a balhátsóra (ez tavaly defektes lett ), kiegyensúlyozás, téli náluk a gumidepóban, ötödik ajtó "helyre tétele" (Koreában nem volt elég nyomaték a csavar meghúzásához).
Kiszolgálás perfekt, én végig az autónál, számla összeg teljes 321 Ft - csak a súlyok ára.
A hasznaltauto.hu szerint Dunakeszin egy kereskedésben árulnak 4 db 2000 cm3-es, keveset futott "ál" Chevit, amelyeken valójában Suzuki Forenza ill. Suzuki Reno felirat van. Úgy tudtam, ezeket az amerikai piac számára gyártották, nem tudjátok véletlenül, hogy kerültek M.o-ra? Érdekelne az egyik, szerintetek mire érdemes figyelni a vételnél?
Ma lecseréltem a téli gumiaimat. A gumis azt mondta, hogy nem is olyan rossz a gyári hankok gumi, ne féljek tőle annyira. A tapasztalatom szerint keményebb lett az ató, de mintha jobban gurulna. Ja és szerintem csendesebb is lett. Itt a tavasz vigyázzatok mert előkerültek a téli álmukat alvó autók és vezetőjük is, akik még csak most ébredeznek és ügyetlenkednek az úton.
Én sem akarok lemaradni az alufelni mutogatásról, úgyhogy ime a mai szerzeményem. Bár tudom hogy 16, 17 collban szebb lenne, de sokkal költségesebb is.
Mondok egy fogyasztást: 7,82
Vasárnap meg belémjött valaki bazz! Szerencsére nem történt semmi. Észre se lehet venni nagyítóval se. A sztori: egy garázs előtt állok, pakolok a kocsiba, jön a garázstulaj, hogy kiállna, mondom OK. Előrébb mentem vagy 3 kocsinyit minimum. Ülök benne. Erre az a hülye tolat kifelé farral a garázsból, majd közben kanyarodik felém, hogy utána indulhasson. De olyan sebességgel vágott kifelé és közben nem is nézett sehova, hogy farral nekem jött. Tehát mindketten farral ütköztünk. Nagyon szar érzés volt, hogy ülök az autóban, nézem, hogy jön ki, gondolom mostmár csak megáll és mégse! Bamm! Belülröl totál úgy hallatszott, hogy ripityára tört a hátulja. Na ideges lettem, kiszálltam, ugattam. De láttam, szerencsére semmi sem látszik, nem tört. Fickó nagy kussolva gyorsan elhúzott.
Ford K-val volt. A két hátsó műanyag lökhárító ütközhetett, de mivel rugalmasak, elnyelték az ütközést, meg gondolom lehet gyorsan ráfékezett a fickó. Még szerencse, hogy nem egy nagyobb kocsival volt valami vonóhoroggal. De eldöntöttem legközelebb tetetek fel vonóhorgott. Nehogy már más hülyesége miatt én szívjak. Mondjuk ha történt volna valami rendőrt hivattam volna, ha nem ismeri el, mert egyértelműen ő volta hibás. De hát kinek hiányzik a macera egy hosszabb út előtt. Szerencsére tényleg nem lett baj.Vigyázzon mindenki, hajrá lacsisok!
Oké, ez jó hír ! :)) Legalább ha megint lesz egy olyan, hogy nagyjából egy helyre megyünk ( lásd Eger és a Lacettik esetét nemrég ;) ), lesz némi esély rá, hogy megtaláljuk egymást ! Mi amúgy leginkább az 5.00 - át használjuk, de majd scannelek a csatornákon oszt' csak elkapok valami forgalmazást !
Én is erre gondoltam, csak a szelepcsere kicsit precizebb munkát követel, és én itt már pesszimista is leszek. Tudom hogy a garancia is tolódik, de mégis. Ha meg a szivattyú is okozhatja, akkor azzal kezdeném. Mindegy, rákérdezek. Köszi az infót.
Ha mégsem produkálja a várt eredményt, még cserélhetnek üzemanyagszivattyút. Ez utóbbi cseréje kb. 15 perc. (A hátsó ülés alatt, a tank felső részén van egy bajonetzáras lemez, arra van felerősítve.)
Köszi. Nálam viszont mindig elindulás után kezdődik, alapjárat nem rángat, de olyan a hangja mintha egy hengert letiltana. Padlógáz, kitisztul és ennyi. Ezt van hogy hónapokig nem, majd naponta csinálja. Két szerviz is a szelepcserét tanácsolja és a hivatalos gyári ismertetést is megmutatták, hogy milyen kódú szelepre kell cserélni. Na most hogyan tovább? Kérdezzek rá a szivattyúra?
milyen hibakód jött elő a kalosodnál hogy a benzinszivattyút cserélték?
Égési rendellenesség volt a hibakód, a kódra már nem emlékszem.
Az üzemanyagszivattyú nyomását nem figyeli a computer. Eltartott kb. 3 hétig, mire a szervíz indirekte kikövetkeztette, hogy az üzemanyag nyomása okozza a problémát.
Sokszor előfordult, hogy a computer nem jelzett, de az autó hideg motorral mégsem ment. Rángatott az alapjárat, sőt előfordult, hogy leállt a motor. Egyszer egy forgalmas útkereszteződés kellős közepén... Az ilyen leállás után alig akart újraindulni.
Miután bemelegedett a motor, a hiba mindig megszűnt.
Egy ismerősömnek is hasonló gondja volt. Az Ő esetében hamarabb rájöttek a hiba okára.
"Mi lehet házilag a megoldás a szelephibát okozó problémára"
Nem vagyok Harry Potter..:-) Ha valóban szelephiba nyilván nincs barkács megoldás. De sokszor ugyanazon problémára szervízenként más-más magyarázat. Ilyenkor elgondolkodom most valójában mi a hiba..? Info nincs a hibakezelésre vagy gőz nincs a hiba okáról??
Szia! A kérdésem a következő: milyen hibakód jött elő a kalosodnál hogy a benzinszivattyút cserélték? Nekem csak a P300 jön, ami szelepkormozódást vagy rossz zárást jelent, ezért mondták a szelepcserét, melyet maga a gyártó javasol.
Nekem is tetszik, nem tagadom. Csak épp koszos volt, amikor fotóztam... :-)
Vettem egy ilyen PMR ( Private Mobil Radio ) azaz "vóki - tóki" kütyüt. Ezt mi az Ignisklubban előszeretettel használjuk egymás közti csevejre, konvojozásnál stb. Használ valamelyőtök ilyet ?
Bizony, két éve vettem én is, kerékpárkirándulásnál, plázázásnál és leginkább a bortúráknál nagy hasznát szoktuk venni. Néha padlásozásnál is ezzel kapom az asszony instrukcióit... Sokszorosan behozta már az árát. 5 km-es a hatósugara. A 2-04-es csatornát használom.
Azért nem futottunk össze, mert én igazából nem mozogtam Egerben, az autó szombat estétől vasárnap du. - ig a Kapás utcában parkolt.
Bejfez ! Mi bajod a felniddel ? Teljesen jól néz ki.
Figyeljetek ! Vettem egy ilyen PMR ( Private Mobil Radio ) azaz "vóki - tóki" kütyüt. Ezt mi az Ignisklubban előszeretettel használjuk egymás közti csevejre, konvojozásnál stb. Használ valamelyőtök ilyet ?
Délelőtt volt valaki a rakparti szlalomparty - n ? Láttam ott egy nagyon szép ezüst Sedan lacsit, kb. 17 - es kerekekkel, kéménnyel. Ixx - xxx volt a rendszáma.
off Én 12:45-kor válaszoltam neki és 14:11-kor tiltották ki. A felhasználóra rákeresve nincs hozzászólása - valószínüleg mind az 5-öt törölték, ez elég súlyos MM sértésnél szokott bekövetkezni.
A kerékőr nekem is probléma, a MIM-nek elég speckós az anyája, - pontosabban a feniben a furat - pl az eredeti lemezfelni anyája nem fogja fel az alufelnit. Üdv Y.