Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2012.03.31 0 0 14395

A két plusz Leslie145-ből az egyik.

Előzmény: tehtube (14389)
tehtube Creative Commons License 2012.03.29 0 0 14394

Holnap, vagyis pénteken 30-án az Amigo Bárban játszom a Csipesz zenekarral.

Kát sarkonyira a Blahától kifelé a Rákóczi út/Hársfa sarkán. Ez belépős hely.

Basszgitár is lesz most. Viszem a szokásos EMU/Motion KBR3D kétmanuálos összeállítást.

http://amigo.uw.hu/

Kezdés 10 felé.

tehtube Creative Commons License 2012.03.29 0 0 14393

Az LA2700 lezli hátulján semmilyen szabályozhatóságról nem tudok.

Csak az aljzatok, meg a bekapcsoló van ott.

Hacsak nem valami egyedi módosítás. Intuitív matatás? :-)

Ennyim van róla:

Előzmény: vintage51 (14392)
vintage51 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 14392

Megköszönném az elérhetőségüket, bár nem annyira megbírkózásról van szó, mert működik a cucc. De pl. egy kérdés: a hátlapon levő trimmer potméternek kinéző " Depht" felíratú szabályzó mire, és miként hat?

Előzmény: tehtube (14380)
ham_peet Creative Commons License 2012.03.28 0 0 14391

pl. David Gilmour használja ezeket a Yamaha leslieket gitárra, pl a Breathe alatt a kísérőgitáron lehet hallani! :-)

djuice Creative Commons License 2012.03.27 0 0 14390

Ne! Ne! Csak a spongya bobot ne!!! :D

tehtube Creative Commons License 2012.03.27 0 0 14389

A Yamaha tégla hanxórói meglepően széles sávban szólnaxépen, kiegyenlítetten. Súlyuk is van, ezért a lomhaság garantált. A nagyobb ilyenjüknél már két tégla forog, a legnagyobbnál meg három. Nem semmi az álló kockahanxóró sem.

Kockaszóró, kockanadrág, Spongyabob is ilyet használ :-)

Van két 145-ös lezlim pluszban. Inkább azokat javaslom :-)

Az egyik 147-es erősítője érdekes tuningot kapott. Faékegyszerű, olcsó. Bármikor visszaváltoztatható.

Az OC3-as cső ki lett iktatva. Két ellenállás még be lett forrasztva. Ezáltal a végfokcsövek vagy 100V-tal nagyobb feszt kapnak.

Ezt a 6550-es nem bírná ki, de az olcsóbb EL34 nevetve. Szóval ilyen egyszerű megfejtés.

Előzmény: tehtube (14388)
tehtube Creative Commons License 2012.03.27 0 0 14388

Ez költői kérdés? :-)

Egy T500-asnál segédkeztem a megfelelő mexólalás kivitelezésében.

Ilyen lett:

Normális B3-ra jellemző perkák. Meg lehetett oldani hogy az 1 lábas regisztert némítsa a third perka.

Az erősebb perka a drawbarok hangerejét csökkenti.

És még 2 kapcsoló fel is szabadult! :-) Saját hangrendszerén szól.

Nem volt könnyű játszani, elszoktam a 3,5 oktávtól, meg jó szétzúztam a jobbkezem ezelőtt egy nappal.

Előzmény: djuice (14387)
djuice Creative Commons License 2012.03.27 0 0 14387

Hallani is jó lenne még mennyivel másabb egy eredeti lacitól! Dob rotora nincs és a tölcsér is vertikálisan mozog.

Előzmény: tehtube (14386)
tehtube Creative Commons License 2012.03.26 0 0 14386
djuice Creative Commons License 2012.03.26 0 0 14385

Ráadásnak egy fricska - Farfisa TK83.2 Vintage

http://www.amazona.de/index.php?page=26&file=2&article_id=3996&page_num=2

djuice Creative Commons License 2012.03.26 0 0 14384

Csak hogy a témánál maradjunk :D

Kétmanuálos orgona iPadre

Ez a remek orgonaprogram Organ+ névre hallgat, MIDI-t USB-n keresztül tud, hét orgonamodellt tud, zengetője, kóruseffektje is van, torzítója és rotaryja, és be lehet méretezni a billentyűzetét, az ujjméretünkhöz. Tovább »

forrás: Blog.hu

djuice Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14383

Én azért az all in one jegyében ajánlanám, ha valakinél aki ismeri és jól használja, tudsz kipróbálni X50-et vagy TR-t, Triton Le-t nézd meg egyszer, egy misét megér...

Én pl.az újabb és mobilisabb M3M desktop egységre pályázom egyszer ha ki lehet fogni majd ebayen... Sampler, szinti és kontroller egyben jó hangzásokkal, sőt a kijelzőjét is lehet kontroller funkcióba kapcsolni, pendriveon kezel hangminta bankokat s kapacitásával így nekem az Emuktól is előrébb került. Egy jó billentyűvel ma szerintem a best of választás akár orgonálni, akár zongorázni stb. akar az ember. Persze ez is csak egy lehetőség, de nagy ötlet volt leválasztható teljes értékű egységként a workstationhöz tervezni!

http://www.zzounds.com/item--KORM3M

Előzmény: tehtube (14382)
tehtube Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14382

Jó az hogyha egyben van. Offline-ba lehet tenni a telefont. Különben is, zenélés alatt nincs helye a telózásnak.

Várom is ezt a közeli jövőt.

Már pontosan nem emléxem a Spectrára, vagy 20 éve nem találkoztam ilyennel, de az még rémlik hogy elég gagyi.

Erről a Korg TR61-ről nem is hallottam. Mindegy, az eddigi összes Korg egyöntetűen nem jött be nekem, még vagy 20 év kéne előítéletességem mentesítésére :-)

Volt a 49 billentyűs Fatarom. Na az könnyű volt. 2,5kg. Billentyűje meg teljes szélességű. Mozgása persze kívánnivalót hagyott maga után. Csak sajna 4 oktávos.

Előzmény: djuice (14381)
djuice Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14381

Nem tudom a win CE alapú fonok megennék-e az asio drivert igénylő zenei programokat, de termelődnek szépen az andros platformra is az ilyen-olyan programok. Hangfelvevő-editor (pl. mint SoundForge) már van rá, magam is használtam ilyet és nyilván az telefon természetéből adódóan mindig az embernél tud lenni. Sajnos ez magában is rejti a hátrányát, mert nyilván egy kettős természetű készülék, s még a nagyi becsörög rá koncert alatt hogy kisült a pogácsa, érdemesebb célirányosabb eszközben keresni a megoldást.

A másik meg az, hogy nemrég olvastam, jelenleg az andro rendszerű kütyük helyenként 20x nagyobb latencyvel dolgoznak az Appleös iOS-es társaiknál, ami szintén determinál. De fog ez változni hamarosan, a jövő már elkezdődött! :)

Kawai Spectra mai szemmel a legborzasztóbb csörgős müa. billentyű, a napokban próbáltam egyet. Ettől ma bármelyik kínai kontroller jobb választás, de egy A33-nál nem sok olcsóbb és kompaktabb dolog van, ami még jó is ezt tudjuk. Esetleg kiegészítve egy habkönnyű Korg X50-el már a szinti is megoldott kérdés vele és még épp játszható a billentyűzete. Ha sampler is egyben kellene az orgona mintákhoz, ott a TR61 szintén Korgként 7,5kg és gyárilag SD kártyás! Pont ilyen platformra született is már hangmintás orgona megfejtés, ITT.

Előzmény: tehtube (14378)
tehtube Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14380

Szia. Ismert két ügyes veterán akik ránézésre megbírkóznak az ilyennel.

Előzmény: vintage51 (14379)
vintage51 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14379

A szaktársak közül többeknek volt/van Allsound LA2700 leslie-je. A neten nem találok róla semmilyen műszaki leírást, vagy kapcsolási rajzot. (Még az el-me-se.de oldalon sem, pedig ott szinte minden német dolog fennt van, de ez a típus nincs). Tud valaki segíteni?

tehtube Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14378

Jobbnál jobb videók! Sajna alig van némi hely és súlymegtakarítás az ESI4000 sampleremhez képest ami 2 egység és 4,5kg. Ez a 900-as EEPC kisebb, de kell még hozzá rendes hangkártya is. A bemutatója meg kíváló zongorista. Nagyon szépen szólnak a zongorák a keze alatt. Ez ki is hat az ellenkező előjelű orgonálására! :-D

Igazából valami androidos vagy windows moblie alapú tapizós telefon lenne a megoldás. Amire szerintem nem is kell majd sokat várni. Évek? Inkább hónapok. Meg a drótnélküli midi ami elvileg már van is. Csak még nem terjedt el.

Billentyűzeteknél is készült már kicsi, könnyű, vot a négyoktávos Fatarom, meg hasonló minimál 20 évvel ezelőttről a Kawai Spectra.

Előzmény: betasound (14376)
djuice Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14377

Nem ilyenekről van szó, hanem hogy 100 körül az a kis doboz túl drága és nem bővítheted, ergo nagyon behatárolt a felhasználása. Persze aki csak B4-et akar rajta futtatni magában annak elég, de inkább teljesebb értékű dolognak használnák sokan szerintem, s ahhoz hogy mondjuk elvigyen a hátán egy Ivoryt meg pár jobban szóló könyvtárat (vonós, Rhodes v. ami még kell...) már nem elég. Ez a GSi Performer meg nagyon faék program rajta és egy gyári pakk szintén amit nem te válogathatsz össze.

A mini laptopoknak legalább kijelzőjük is van hozzá, de persze nem meggyőzni akarok senkit, csak gondoltam egy iPad korában már nem C64-re kéne váltani hogy kicsit sarkítsam.

Az 53 éves Hammond meg pont az amit utánozni szeretnénk, teljesen más kategória itt, max annyi közös hogy árammal megy. :)

Előzmény: betasound (14375)
betasound Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14376

így jobb?

Előzmény: djuice (14372)
betasound Creative Commons License 2012.03.25 0 0 14375

Söt még azt is hozzátenném hogy hogy az az 53 éveshez lacival együtt "nemisolyankisbusz" kell, mert nincs szétfűrészelve. A Golfom meg 16 éves (abba se fér bele pedig az meg kombi) dehát én vagyok a hibás, mért nem vettem egy Audi q7-et fehér marhabőrüléssel, utánfutóval.... zzz

betasound Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14374

Most akkor valaki nagyon félreértett valamit... Szerintem arról volt szó, hogy próbára valami "kerékpáros" megoldás. Nem arról hogy ettől nincs jobb meg karcsúmagasabb.

Olcsó, könnyű használható. 4 éves... és, a Hammomdom meg 53.

tehtube Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14373

Biztató fejlődés. Vigyázni kell, mert időkorlátos a beírás. Meg gyakran megbolondul a felület :-(

djuice Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14372

Bocsánat, de ezt nem tudtam lenyelni!
Szóval arról szólt a fáma, hogy az idézett V-machine dolog már nagyon nem újszerű! 4 éves hardverkonstrukcióra alapoz, amit egy mai note/netbook már leköröz, s a VST rack szerű több nagyobb hangkönyvtár egyszerre, presetként váltogatva már lehetetlen volna vele. A videón is dedikált sampler szoftvert futtatnak rajta, saját mintákkal...
Ettől ugyan drágább, de lényegesen naprakészebb és sokoldalúbb rack megoldás a Museresearch - Receptora vagy a MuseBox!

De tovább megyek, az idei hangszer showkon is rengetegen mutattak be iPadre alapozott dolgokat. Pl. a Korg, Samson már külön billentyűzeteket gyárt hozzá, a Yamaha aktívan alapoz rá mint kontrol/editor felület, a Roland meg most a Musikmessére jelent meg egy USB wireless midi mütyűrrel, ami billentyűs hangszerek és iPhoneok, iPadok közt teremti meg a kapcsolatot zenei felhasználású szoftvereket tekintve. Nem véletlen tehát hogy a nagy cégek is mozdulnak ebben a most még divat-heccnek tűnő irányban. Az Alesis, Tascam, Mackie, Behringer stb. meg ugyanígy multi sávos felvételre képes keverő/dokkoló cuccokat tervezett már iPadok köré és nem lehet messze, mikor ilyeneket magukba olvasztó szintik fogják leváltani a mai értelemben klasszikusnak vett midis billentyűket.
Úgyhogy én azt mondom, az Apple komoly farkasszemet néz már ma a hangszeriparral, ill sok gyártó ismeri fel benne már maga fentiek értelmében a nagy lehetőséget, ami idővel az évente megújuló modellek növekvő hardverteljesítményével egyértelmű irányt szabhat.
Így nincs messze a "zsebemben a Hammondom" történet nyitánya sem, bár a 2 manuál 5 kilóban, 1 hátizsákba elférően még kétségkívűl nagy álom csak, a minőségi/mechanikai konstrukciós követelményeket nem is említve! :D

Előzmény: betasound (14368)
djuice Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14371

Hát a jó kurva anyját a tetves indexnek hogy fél napi gépelés után a postomat elnyelte visszahozhatatlanul!!!

tehtube Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14370

Egy friss koncertanyag Ondrej Pívectől:

https://rapidshare.com/#!download|426p7|2668351198|OPNYTLANG.rar|128100|R~3D441F7D461DB5EF4572052C5922BD6C|0|0ű

Idén március 21-i koncert. Jó társakkal.

tehtube Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14369

A kisebbik billentyűzetem az SL161. Az 4,5 kg. Valahogy mégis olyan nehéznek érzem! :-) De ráálltam a mérlegre, és 4,5-öt "híztam" :-) Az ESI sampler meg úgyszintén. Pedál, kábelek, úgy 10kg-ból kijövök. Csak, 1 manuál és állvány még sehol.

Még töröm a fejem, jó lenne kétmanuálos Hammondot úgy 5 kilóból kihozni. Első olvasatra lehetetlenségnek tűnik, ahogy 10 évvel ezelőtt is az volt a C1, SK2 15kg körüli súlya.

Előzmény: betasound (14368)
betasound Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14368

Ez egy lehetséges "bringás" megoldás lehet:

Vagy valami hasonló. Amúgy a key KeyPerformerben egy butított VB3 van, de a B4II vagy az igazi VB3 futtatása sem ördöngősség rajta.Söt egy megfelelő player pluginnal akár saját samplingekkel is elboldogul. Egy nagyobb zsebben elfér. Midi billenyű meg már "ócsóér" is akad, ha az ember kompromisszumképes. Különben marad a kisbusz....

Előzmény: tehtube (14367)
tehtube Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14367

Gratulálok! Remélem sokáig elégedetten használod majd. Univerzálissága, súlya példa mára.

Néha én is gondolkodom még könnyebb általános megoldásban. 450ft-os benzinárnál már azon gondolkodom hogy nem kocsival kéne menni próbálni hanem bringával, de közben a hanxert meg valahogy vinni kéne.

Előzmény: cpthubb (14365)
okumoto Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14366

:)GRATULA!

Előzmény: cpthubb (14365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!