Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6164

Ahogyan azt a Móricka elképzeli. :)

Új jogosítvány-kártyát csak a régi beszolgáltatása ellenében adnak!

Előzmény: Archimédesz (6148)
Archimédesz Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6163

Az a vicc, hogy még így is háborognak a népek: a konteósok egyik kedvence a „kötelezően a bőr alá beültetendő RFID csip”.

Pedig én örülnék neki.

Előzmény: Csokis (6161)
Archimédesz Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6162

a személyit nem is kellene kiváltanod, mert minek

Én is így gondoltam, amíg egyszer a vámhivatalban közölte valamelyik főnök, hogy ő bizony a jogosítványt nem fogadja el, kizárólag a személyit. Választhattam, hogy harcolok az igazamért vagy inkább legyen a cégnek hamar kocsija, nekem pedig maradjon meg az állásom.

Előzmény: Csokis (6160)
Csokis Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6161

Abból lenne csak nagy felzúdulás, mert adatvédelem, meg adatbázisok összekapcsolása, és hű, meg há. Ezért herélték ki a személyi számot is 89 után, pedig az épp erre lett kitalálva.

Előzmény: Archimédesz (6159)
Csokis Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6160

A valódi ok tényleg az, hogy:

a.) a személyit nem is kellene kiváltanod, mert minek (én kiváltottam, de nem hordom, így ha ellopják a brifkómat, legalább marad egy igazolványom);

b.) kismotorra mindig jó, orvosi nélkül is (öregek szokták ezt csinálni falun, amíg aztán be nem hullanak valami kamion alá :-( );

Van még egy értelme. Ha többféle jogsid is van, azoknak lehet különböző a lejáratuk. Tehát ha például van egy hivatásos B-d és C-d, akkor fuvarozhatsz vele (taxi, tehertaxi, stb.), de azt gyakrabban -talán kétévente- kell megújítani. A "nénós autókhoz" meg éves felülvizsgálat kötelező, igaz, az extrém használat. A kollégáimnak van például C, de a hivatásos részét pont "lesz...ják", használják sima autóvezetésre, az az ő korukban 5 évre jó. Aztán amikor elmennek orvosira, megint megkapják a "hivatásost" 2 évre, a normált 5-re.

Előzmény: Goldman Emma (6157)
Archimédesz Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6159

Persze. Vagy ha tényleg csak egyetlen kártyánk lenne, mondjuk egy csippel, amelyen az adatokat nem csak olvasni, hanem írni is lehetne... Lenne egyetlen kártyánk, azon lenne minden, szolgálhatna bankkártyaként vagy könyvtári olvasójegyként is, meg amire még el tudjuk képzelni. Vagy ugyanez telefonon.

Előzmény: Goldman Emma (6157)
Archimédesz Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6158

Sose bocsájtom meg nekik, hogy az első jogsimat csak úgy elvették, hiába kértem, hogy adják vissza emléknek, érvénytelenítve. Persze ma már van erre lehetőség.

Előzmény: tehtube (6155)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6157

Ui. Azt azért szögezzük le szerintem, hogy ennek az egésznek tényleg csak akkor volna nem csak hajánál előrángatott értelme, ha az orvosi alkalmasságot meg lehetne hosszabbítani a plasztikon. Így inkább hochmecolás, de annak kétségkívül impozáns.

Na, megyek a gályapadra.

Előzmény: Goldman Emma (6156)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6156

Mondom, hogy ez az államigazgatás mindenre gondol.

Előzmény: Archimédesz (6153)
tehtube Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6155

Kivéve ha az "elveszett" :-)

Előzmény: Archimédesz (6153)
tehtube Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6154

Annó ezekre volt a hajtási engedély. Csak kreszvizsga kellett. 14 éves koromban gyorsan letettem Babettához.

Fénykép nélküli kis fehér papírlap mely belefért a személyibe.

Előzmény: Goldman Emma (6151)
Archimédesz Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6153

Most nem nézek utána, de valószínű, hogy másodikat nem válthatsz ki, tehát az új kiadásával egyidejűleg érvénytelenítik a régit.

Előzmény: Goldman Emma (6150)
Archimédesz Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6152

Ja igen, én ilyeneket sosem vezettem, azért nem is veszem ezeket számításba. (Bár a Fiat Panda súrolja a lassú jármű kategóriát.)

Előzmény: scsabi (6149)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6151

Ezek azok a dolgok, amelyeket jogosítvány nélkül lehet vezetni, ugye?

Előzmény: scsabi (6149)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6150

És ha annak is lejár az érvényessége, szállodai szobák felnyitására még mindig alkalmas. Oké, mindent értek.

Mindazonáltal ez ebben a formában is egy marhaság, mert ha jogosítványként is használni akarom, ami azért egy jogosítvánnyal az extrém eseteket leszámítva elő szokott fordulni, akkor kiváltok egy olyat, amelyiken az orvosi is kóser, így lesz két jogosítványom, az egyikkel vezetek - ls ha kell, igazolom magam -, a másik meg a személyi. És akkor még mindig ott van a személyi is, amely az idő előrehaladtával egyre hosszabb időre érvényes.

scsabi Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6149

Az orvosi érvényesség lejárta után még használható eü. alkalmassági vizsgálathoz nem kötött járműtípusok vezetésére is (segédmotorkerékpár, mg-vontató, lassú jármű, kertitraktor, lovaskocsi). Amúgy ez hátul, a 11. oszlopban látszik is a kiegészítő kategóriák eltérő lejárati idején).

Archimédesz Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6148

Arra gondolt, hogy miután már jogosítványként nem használhatod, még mindig érvényes személyazonosságot igazoló okmányként. Vagyis ha az orvosi alkalmassága lejárt és nem akarod meghosszabbítani, akkor nem kell, használhatod anélkül sima személyiként.

Előzmény: Goldman Emma (6147)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6147

Komolyan nem értem a kártya formájú jogsi logikáját. Mondjuk ez a 2063 extra gáláns ajánlat, de nekem is most olyat adtak, amelyiken az érvényesség tíz évre, az orvosi alkalmasság öt évre szól. A két dátum két különböző oldalon van - tíz emberből kilenc csak az érvényességet jegyzi meg -, és persze ha az orvosi lejár, az agész cuccot ki kell cserélni drágáér', mert a műanyag lapra nem lehet ráírni, hogy újabb öt év. Ennek mi értelme van? Tudom, semmi, de mire gondolt a jogalkotó, amikor ezt kitalálta?

Előzmény: tehtube (6144)
lakos Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6146

"a sajtólevelező előtt, aki ebből a fajtából az utolsó nagy bölény."

Volt (van) egyáltalán rajta kívül más, komolyan vehető? Úgy értem igazi.

Előzmény: Krampulák (6141)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6145

:-)

Előzmény: VEE (6143)
tehtube Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6144

Egy másik hátralévő dátum. Megnéztem anyukám jogosítványát, nem járt-e le? Ok, orvosilag sűrűn kell, 74 éves, de a kártya alján az érvényességi határ 2063!

Mondtam, majd akkor visszatérünk erre.

Előzmény: Goldman Emma (6140)
VEE Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6143

Az imént elfelejtettem beírni, hogy a Budapest folyóiratot pedig Emmának köszönhetem.

Előzmény: VEE (6142)
VEE Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6142

Találtam több csomag 30 grammos átütőpapírt, ami kb. 15 évre lesz elég. És egy csomó írógépszalagot is viszek. Mindig reméltem, hogy előbb-utóbb megtalálom azt, aki örül majd ezeknek. És mindezt a Budapest folyóiratnak köszönhetem.

Előzmény: Goldman Emma (6140)
Krampulák Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6141

A friss 168 Órában, csütörtökön kétoldalas írás jelenik meg Levél egy levelezőhöz - Del Medico Imre kilencvenéves címmel. Életút-ismertető és tisztelgés a sajtólevelező előtt, aki ebből a fajtából az utolsó nagy bölény. Isten éltese! Akinek az írásaira figyel és reagál, az valaki a szakmában. (Hülyékkel ma már nem foglalkozik.)

Előzmény: VEE (6139)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.11.20 0 0 6140

Szerintem ne aprózd, húsz-harminc évre valót vigyél. :-)

Szuper történet, szívmelengető.

Előzmény: VEE (6139)
VEE Creative Commons License 2013.11.20 0 0 6139

Az új Budapest folyóiratban egy kétoldalas portrécikk jelent meg az olvasói levelezők doyenjéről, a 90 éves Del Medico Imréről. Ő nem használ internetet, és a hagyományos írógéphez már nehezen jut indigóhoz.

Régóta keresek az originál indigóimnak gazdát, így örömmel viszek neki 10 évre valót, tehát más már ne ajánljon neki. (Ha még kell valakinek, szóljon, mert van még bőven.) Még kérdezte, hogy átütő papírt nem tudnék-e vinni, mert ahhoz sem tud hozzájutni. Remélem, találok azt is.

Csokis Creative Commons License 2013.11.20 0 0 6138

Ennek láttam a fordítottját is a Köszeg - Szombathely közti expresszen. A BZ megállt a megállóban, és miközben az utasok felszálltak, a kaller leszállt, letekerte a soropót, visszaszállt, majd indulás. Vonat át a kereszteződésen, majd újra megállt, kaller újra le, feltekerte a sorompót, visszaszállt, vonat újra elindult. Hatékony is volt, értelmes is, igazi mávos megoldás.

Előzmény: lakos (6137)
lakos Creative Commons License 2013.11.19 0 0 6137

Kizsvonat, kizsállomás, a kizsvonat nem áll meg csak lazzsít!!

Előzmény: Goldman Emma (6136)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.11.19 0 0 6136

Olyan ez, mint abban a régi cseh filmben (Nap, széna, eper) a mozdonyvezető módszere, aki ha késésben volt, csak lassított a kanyarban, az utasok meg kiugráltak a vonatból...

Előzmény: Archimédesz (6135)
Archimédesz Creative Commons License 2013.11.19 0 0 6135

Megjött a kedvenc folyóiratom, igaz, a most már megszokottnak mondható unortodox módon: a kapu mellé a földre volt ledobva. Jeleztem a terjesztőnél, azt ígérték, hogy megbeszélik a kézbesítővel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!